Finding the Magic Again

Finding the Magic Again 0001

Zoals velen van jullie weten speelde ik voordat ik met poker begon het kaartspel 'Magic the Gathering'. Poker ligt voor heel veel Magic spelers in het verlengde van Magic; er is veel strategisch inzicht bij nodig en keer op keer moet je de juiste beslissing nemen om tot een zo goed mogelijk eindresultaat te komen. Daarnaast is natuurlijk ook de mindset erg belangrijk.

Jarenlang reisde ik de wereld af om deel te nemen aan toernooien die vrij van inleg waren, dit in tegenstelling tot de pokertoernooien. Toch was er bij de zogenaamde Grand Prix en Pro Tours prijzengeld, wat beschikbaar werd gesteld door de makers van het spel. Door deze toernooien af te reizen verdiende ik net genoeg om van het ene naar het andere toernooi te reizen en zo samen met mijn vrienden de wereld te zien terwijl we onze grote passie uitvoerden: het spelen van Magic toernooien.

Naarmate we ouder werden kwam het pokerspel steeds meer in ons vizier. Magic bleef leuk, maar het online poker had als grootste voordeel dat je kon spelen wanneer je wilde vanuit je eigen huiskamer. Toernooi na toernooi in plaats van twaalf keer per jaar naar een toernooi af reizen voor het Magicen.

De laatste jaren merken vooral David Williams en ik dat we het Magic toch wel erg missen. Waar iemand, zoals bijvoorbeeld de ex-wereldkampioen Magic Julien Nuijten, nog maar net aan het pokeren is en de Magic kaarten voorlopig ver weg heeft gestopt, besloten David en ik af te reizen naar de Grand Prix in Kansas City. Meteen in het begin van het toernooi kreeg ik een gevoel wat ik de laatste tijd bij poker toch wel gemist heb: het gevoel om er alles aan te doen om het onderste uit de kan te halen, een gevoel alsof er weer een vuur in me ging branden, het gevoel wat ik altijd had in het begin van mijn Magic en pokercarrière wanneer ik ook mijn beste resultaten neerzette. Twee dagen lang stond ik aan de top van het leaderboard en het gaf me de spanning waar ik jarenlang aan verslaafd was, de spanning van het neerzetten van resultaten en er elke ronde weer voor gaan om een nog betere uitgaanspositie te vergaren. Dit kan je vergelijken met het winnen van potten en het uitbouwen van je monsterstack in poker. Door enkele verloren partijen aan het einde van dag 2, eindigde ik op een 25e plek in een veld van 770 man. Na het toernooi heb ik veel gedacht aan deze gevoelens die bij mij in pokertoernooien al tijden ver te zoeken zijn. Eén van de redenen is natuurlijk het niet lekker runnen, maar daar valt niet veel aan te doen, dat is gewoon iets waar je door heen moet komen en ik denk wanneer dat het geval is en ik de chips weer ruik ik weer als een speer zal gaan in de pokertoernooien. Totdat dat het geval is ben ik veel bezig met het analyseren van mijn spel en het verbeteren daarvan, want iedere speler heeft leaks die gedicht moeten worden.

Praat vooral veel over poker en kijk hier en daar wat Strategy video's van spelers zoals mig.com op PokerNews Strategy, wat toch wel heel relaxed is om even te kijken hoe hij bepaalde handjes speelt.

Ook ben ik met een oude vriend van me, Dan Clegg, met wie ik vroeger heel veel online speelde, bezig geweest om naar mijn Limit game te kijken en we kwamen tot de conclusie dat ik pre-flop verre van ideaal speel en door een stuk tighter te spelen heel wat winst kan boeken, iets waar ik nu op aan het letten ben en tot nu toe heel goed gaat. Volgende week zit ik in Budapest voor de eerste EPT in Hongarije en ik zal er in mijn volgende column verslag van doen!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen