Dagboek van een fish - deel 2

Dagboek van een fish - deel 2 0001

Deel 1

Lief dagboek,

Het was me weer een avontuurlijk dagje. Nadat ik om 11:00 uur uit bed was gekropen ging ik met een lekkere bak oploskoffie van de Aldi achter de PC zitten om er een produktieve pokerdag van te maken.

Ik kon helaas niet eerst boodschappen halen. Om de één of andere reden lukte het me niet 8 euro van m'n Party account naar m'n Neteller over te boeken. Maar geen nood; moeders komt zo langs met een bakje zelfgemaakte erwtensoep en een ingevroren gehaktbal dus honger zal ik niet lijden.

Maar jij wilt vast weten hoe het pokeren is gegaan! Met trots kan ik je melden dat ik weer supersterk heb gespeeld. Ik zal kort een verslag doen van de belangrijkste momenten.

Als professional heb je de beschikking over net iets meer kennis dan de gemiddelde pokerburger, dus gewapend met mijn sterk ontwikkelde pokerinstinct ging ik op zoek naar de visjes. Eenmaal gevonden nam ik plaats met mijn resterende $23,48. Als ze wisten wie er net aan tafel kwam zitten waren ze waarschijnlijk snel opgestaan, dus deed ik me voor als een beginneling. Strategie, dagboek. Strategie.

Ik betaalde de eerste big blind en zou die $1 als een tijger verdedigen. Niemand pakt mijn geld zonder slag of stoot. Ik keek op m'n kaarten en zag 79 soeted. Wederom een goede hand. Niemand raisde (waarschijnlijk was ik toch herkend) en kon ik zonder extra te betalen de flop zien.

7KJ.

Het geluk lacht me wel toe zeg! Ik pak gelijk one pair met een driedubbelde gutshot en open ended flush straat. Ik doe of m'n neus bloed en tsjek. Eén van die vissen probeert de pot te pakken met een bet, maar ik gooi er gelijk een tsjek-raise overheen. Eigenlijk is het een ongelijke strijd, maar daar mag ik me als ervaren pro niet druk om maken.

Misschien denk je wel: "maar wat als hij een K heeft?". Kijk, dagboek, dat is nu het verschil tussen amateurs en professionals. Ook al heeft hij een K, dan nog ben ik favoriet omdat ik zoveel outs heb. Als er een T en een Q komen, dan maak ik m'n straat. Als er een 9 komt heb ik twee paar en met een extra 7 heb ik een set. Dus ik heb maar liefst 15 outs! Praktisch onverslaanbaar.

Hij callt mijn tsjek-raise en de turn laat een 5 zien. Die kaart hielp hem duidelijk niet. Ik bet en hij callt. Ik heb nog steeds een hoop outs dus ben ik verplicht de lead te nemen.

De river is een 9. Ha! Zie je nou hoe makkelijk het is? Of eigenlijk; hoe makkelijk ik het laat lijken? Twee paar! Dat verwacht die vis nooit! Ok, tijd om net te doen alsof ik m'n draw heb gemist. Ik tsjek zodat hij can betten en ik kan tsjek-raisen.

En ja hoor. Hij bet en ik knal er met volle vaart een tjsek-raise overheen. "SHIP IT!", roep ik. Hij is echter zo stom dat hij mij weer re-raist. Kunnen die vissen nog stommer zijn?! Dus ik re-re-raise en hij callt. Lekkere pot.

En wat denk je dagboek? Weer een suck-out!! Hij draait QT om een heeft een straat. "Goddammit you motherfokking noob ass weak fokker shitface", type ik in de chat, maar zie eigenlijk alleen maar sterretjes. Waarschijnlijk is m'n toetsenbord toch een beetje verneukt na die karnemelk-douche van gisteren.

Ik kalmeer mezelf echter en weet een tilt te voorkomen, maar die amateurs maken het me wel lastig dagboek. Ik speelde de hand (wederom) foutloos, maar toch weer een ernstige bad beat.

Geen man overboord hoor. Na die hand heb ik de resterende $17.48 uiteindelijk, na slechts 6 uur, weten om te zetten naar $20.48. Dus het gaat nog steeds goed. Binnenkort maar weer eens een MTT. Op naar het grote geld!

Ik hou je op de hoogte.

Deel 3

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen