Dagboek van een fish - deel 3

Dagboek van een fish - deel 3 0001

Deel 2

Lief dagboek,

Vandaag had ik een behoorlijke bad run. Daar ben je als pro natuurlijk wel op getraind, maar het is wel zuur. Het is te danken aan mijn arsenaal van skills dat ik de verliezen beperkt heb kunnen houden. Ik heb $11,34 over, dus m'n bankroll is nog gezond, maar had even gehoopt op meer.

Ik heb vandaag m'n eerste, professionele, Sit 'n Go gespeeld. Een Sit 'n Go is een toernooi waar je mag gaan zitten, maar als je blut bent moet je dus 'go'-en. Erg leuk en gezellig kan ik je zeggen!

Ik zal je kort verslag doen van de belangrijkste momenten.

Oh, wacht! Ik moet je eerst iets anders vertellen! Na al die bad beats van de laatste twee dagen moest ik aktie ondernemen. Dus ging ik vandaag op zoek naar een geluks-amulet. Op een gegeven moment liep ik langs een etalage met allerlei konijnenpoten en vleermuisvleugels en ging naar binnen. Achterin sprak een aardige rasta-meneer me aan en ik legde hem precies uit waar ik voor kwam.

"I have medicin for you my friend", zei hij. Gelukkig wist hij precies wat het probleem was! Ik scheen last te hebben van kwaadaardige demonen die mijn pokergeluk negatief beinvloedde. De lijers! Voor maar €399 (vriendenprijs) kon hij dat voor altijd verhelpen. En dan kreeg ik er ook nog eens airmiles bij. Wat een koopje, dacht ik. Dat verdien ik dalijk met pokeren in m'n koffiepauzes.

Enfin, ik kreeg 100 gram speciale thee mee die ik voor elke pokersessie moet drinken. Een paar van die theeblaadjes bewegen zelfs in het zakje. Heel bijzonder!

Maar terug naar het poker van vandaag.

Ik zat er weer helemaal klaar voor. iPod op, zonnebril achterstevoren en ondersteboven op m'n achterhoofd en m'n kopje rasta-thee. Ik schreef me in voor de Sit 'n Go en begon weer sterk.

De eerste hand kreeg ik gelijk pocket 3's. Dan ben je meteen favoriet. Zelfs tegen Bik Slik. Dus ik zette flink in; $800. Je moet je hand beschermen tegen vissen die met bagger de pot in willen komen. Ik kreeg 1 caller mee, dus had ik de kans om m'n stack te verdubbelen. Die thee werkt dus wel!

De flop was A25. Wow! Ik had dus een pair en een nut straat draw. Ik zette nog eens $300 in en typte in de chat "You better fold man! I'm the nuts!". Maar hij wilde er niets van weten en callde mijn value bet. Mooi! Het is prettig vertoeven in de visvijver dacht ik bij mezelf.

Als pro moet je je tegenstander kunnen 'readen', dus ging ik even in de 'tank' om er achter te komen welke hand hij zou kunnen hebben. Waarschijnlijk K7. Of misschien 69 soeted. Ja, één van die twee. En anders JT ofzo.

Lang kon ik niet nadenken, want de turn kwam alweer.

Turn: 3

Wahoo! Een set! Trips! Three threes! Wat een hand zeg. Ik had dus een set, een nut straat draw en een full house draw. En ik kon natuurlijk ook nog kwads maken. Nu was het zaak zoveel mogelijk chips te verdienen. Ik zette m'n valletje weer op en tjekte. Hij liet niet lang op zich wachten en ging all-in. Wat een drama niveau hier!

Ik call (natuurlijk).

De river, een J, deed er niet meer toe.

Maar, dagboek, het was weer zover. De zoveelste suck-out! Meneer laat A4 zien en zijn straat verslaat mijn monsterhand. "you klootsack ass bitch fishfucker noob!", roep ik nog voordat ik moest go-en. Het is statistisch vrijwel onmogelijk dat zo'n sterke hand uiteindelijk niet wint, dus ik neem mezelf niets kwalijk. Ik heb weer sterk gespeeld en dat geeft moed voor de toekomst.

Die thee heeft uiteindelijk niet geholpen tegen de negatieve demonen. Ik koop morgen wel een vliegenmepper.

Ik hou je op de hoogte.

Deel 4

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen