Dagboek van een fish - deel 4

Dagboek van een fish - deel 4 0001

Deel 3

Lief dagboek,

Mijn laatste verhaal is alweer een paar dagen geleden, maar ik heb zeker niet stilgezeten! Je bent vast benieuwd naar de stand van mijn huidige bankroll dus zal ik je niet langer in spanning houden. Op dit moment is mijn bankroll gestegen tot maar liefst €137,48 en kan ik eindelijk stoppen met de amateuristische $1/$2 limieten waar ik tot nu toe gedwongen werd te spelen.

Ik zal je kort verslag doen van mijn laatste successen zodat je een idee krijgt hoe ik mijn bankroll heb laten groeien.

Toen mijn bankroll nog maar €11,- was moest er iets veranderen. Ik merkte al gauw dat limit hold'em gewoon niet mijn ding is. Ik ben duidelijk een 'No Limit' speler. Een echte daredevil. A man who likes to take risks. Je kunt mij zien als de Jos Verstappen van het poker: altijd goed spelen, maar soms knalt gewoon de motor uit elkaar. Of ongeveer zoiets.

Dus na deze revelatie ging ik met $10 aan de NL50 tafel zitten. Misschien lijkt dat weinig, maar als echte No Limitter moet je ook de skills hebben om short-stack te kunnen spelen. Als pro ben je gewoon heel divers en dat maakt vaak het verschil.

De eerste speelbare hand kwam al snel: pocket sixes. 66.

Veel fishes zouden met deze hand callen, maar de pro's weten wel beter. Het is als short-stack 'push or fold' en dus pushte ik $2 de pot in. Met zo'n hand wil je natuurlijk wel actie krijgen, dus ik was blij dat ik één caller mee kreeg.

De flop was al gelijk goed: A6J. Allemaal harten. Ik had dus weer een monster te pakken en dit maal zou ik geen suck-outs toestaan. M'n tegenstander ging gelijk all-in. Waarschijnlijk pairde hij dus z'n aas, maar dat was natuurlijk geen partij tegen mij set 6's. Ik zei nog in de chat "Yo, you loose man! I'm the devilchild hahahahahaha!". Nu wist hij natuurlijk gelijk dat ik 666 had, maar het is soms lekker zout in de wond te strooien bij de visjes. e a s t e r e g g nr. 9

Ik call en tot mijn verbazing draait die vogel KQ harten om. Hij flopte dus een flush! Waarom callen die vissen een $2 raise met zo'n gedomineerde hand? Zucht. Gelukkig was de turn een tweede aas, dus versloeg mijn full-trunk zijn flush. Gerechtigheid. "Thats what you deserve for calling my preflop raise with junk trash man!", zei ik nog tegen de vis toen zijn chips mijn kant opkwamen. Als pro moet je zo af en toe wat tips geven. Dat ben je aan je stand verplicht.

Ik had m'n stack dus verdubbeld. Mooi! Dit herhaalde zich nog eens twee keer en stond ik op een gegeven moment netjes op $80.

En toen ging ik los. De angst droop van de tafel af als ik me weer in een pot mengde. Het was inmiddels wel duidelijk dat er een pro aan tafel zat en het leek wel alsof iedereen me wilde verslaan om te kunnen opscheppen tegen hun vrienden. Dat is het enige nadeel van pro zijn; je hebt vaak een bullseye op je rug. The price of fame, zullen we maar zeggen.

De laatste hand van m'n dagelijkse sessie was er echt één om in te lijsten. Ik kreeg A2s. Een geweldige hand. Net zo sterk als AKs, want het is ook een Ace-connector, maar je kunt 'm beter verbergen. Ik raise naar $8 en iemand komt over-the-top all-in voor nog eens $35. Easy call.

Dus ik call en hij draait AKs om. Kijk, dagboek, dit is een typische 'battle of the straights'. Hij kan een straat maken met QJT en ik met 345. Het is echt een 50-50 coinflip.

De flop: AJ4. Oeeee. Spannend. Allebei hebben we een paar en een stukje van de straat. De hele tafel keek gespannen toe. Kon de amateur de pro verslaan? Was deze David opgewassen tegen de Goliath aan tafel?

De turn: Qd. Ik had nu dus 4 diamanten tegen zijn 4 straat-kaarten. Het was alsof het een Hollywood script was. Dit verzin je gewoon niet. "Yo, you tried man, but im out of your league.". Het was waarschijnlijk de druk, want hij antwoordde gefrustreerd "Shut it fish. Wtf A2?". Tsja, niet iedereen is voorbereid op zulk gevarieerd spel, dus liet ik het gaan.

De river was een 2. Two pair. Aces up. En ik pak de pot.

En zo sloot ik een top dag af waarin ik eindelijk m'n beste spel kon laten zien zonder gelijk tegen een suck-out aan te lopen. M'n bankroll is gegroeid tot een gezonde €130+, zodat ik na aftrek van m'n boodschappengeld met ruim €100 m'n carriere als pro kan vervolgen. Dit weekend speel ik m'n eerste live-toernooi. De volgende keer zal ik je daar een verslag van doen!

Ik hou je op de hoogte.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen