Dagboek van een fish - deel 5

Dagboek van een fish - deel 5 0001

Het kon natuurlijk niet uitblijven dat mijn dagboekverslagen zouden worden opgepikt door de nationale media. Ik was dan ook niet echt verrast toen Pokernews op de proppen kwam met het voorstel om het dagboek als artikel te plaatsen op deze site.

Omdat ik, als ervaren pro en ambassadeur van het poker, graag mijn steentje bijdraag, ben ik natuurlijk gelijk akkoord gegaan. Dit is voor jullie namelijk de uitgelezen mogelijkheid om je pokerkennis, in een korte tijd, naar een hoger niveau te tillen.

Vandaag het verslag van mijn eerste live toernooi als professional; namelijk het 'main event' tijdens de GSOP in café 'het gouden biervat' te Geertruide.

Achtentwintig deelnemers kwamen hun geluk hier beproeven tegen een tamelijk sterk bezet veld. De winnaar van vorig jaar, plaatselijke veehouder Teun (69), was volgens de redelijk hoogbejaarde stamgasten favoriet, maar daar zou wat mij betreft snel verandering in komen.

De buyin was een whopping €50. Duidelijk een toernooi voor de spelers met de grotere bankrolls. Het is belangrijk om niet te hoog in te zetten als je net begint met het spelen van live toernooien. Als je bankroll niet toereikend is moet je dit soort toernooien laten schieten. Mijn bankroll is €100, dus had ik ruimschoots genoeg voor de buyin, wat fanta's en een portie vlammetjes.

Nadat ik de barman had betaald was het tijd om te beginnen. Ik haalde de zonnebril te voorschijn, plugde de oordopjes van m'n iPod in m'n oren en zette mijn lucky Frans Bauer bobblehead op tafel. De echte pro bereid zich altijd goed voor.

"Succes mensen!", zei ik zelfverzekerd terwijl de eerste hand werd gedeeld. Ik was als eerste aan de beurt en bekeek m'n kaarten. Het begon al goed: Ah9c. Lekker begin, dacht ik nog. Ik legde m'n kaarten weer terug op tafel en begon een strategie te bedenken. All-in zou gelijk de sterkte van m'n hand verraden, dus raisde ik tweemaal de blinds. Ik hoopte op een re-raise zodat ik pats-boem-hatsikidee gelijk all-in kon gaan.

Iedereen gooide z'n hand weg, maar de speler op de button probeerde me uit de hand te bluffen met een flinke re-raise. Ik kon een glimlach niet onderdrukken en vroeg hem of hij soms niet wist wie ik was. Hij keek me schaapachtig aan en antwoordde: "Geen idee, maar aan je Iejoor shirt te zien ben je een donkey". De tafel moest hier wel om lachen, maar ik zou het laatste woord hebben met m'n A9.

Met een bepaalde flair pakte ik stapeltjes chips en liet ze in het midden van de tafel vallen. "Ik ben all-in", zei ik, waarop hij direct reageerde met "Ik call, donkey.". Als een schoolmeester bespeelde ik de tafel. Wat is het toch heerlijk om aan een tafel met visjes te zitten. This is too easy.

We draaiden beiden onze kaarten om. En, zoals ik al vermoedde, domineerde ik z'n KK met mijn eenmotorige pocket rocket. Terwijl we op de flop zaten te wachten legde ik de rest van de tafel uit dat je pas een winnende speler kunt worden als je dat soort gedomineerde handen kunt wegleggen na een raise vanuit early position. Het zal wel liggen aan het gebrek aan ervaring, want ze wilden er niet aan geloven.

De flop was: QJ9

Hoppa. Dit was een goed begin. Nu had ik een trip-draw, een dominerende aas en een dubbele open-ended belly-buster straat draw. Want elke 8T en TK combinatie geeft me de nut straat en elke aas geeft me een hoger paartje. Ik had dus 16 outs!

"Begin je al te zweten noob?", vroeg ik 'm. Hij begon 'm nu toch te knijpen, want er verscheen een boze blik. "Hou je waffel nou eens mongool! Ben je niet helemaal lekker of zo?". Ik ging er verder niet op in. Niet iedereen kan het monsterlijke niveauverschil aan. Deze move had hij vast nog niet gezien op internet.

De turn: 8

En ja hoor, daar is de eerste out al. Ik ging weer zitten en bestelde alvast m'n vlammetjes.

De river: K

Neeeeeeee! Dat meen je niet! Wat een vreselijke beat! Met 18 outs was ik 71% favoriet om de hand te winnen en deze fish pakt gewoon even een twee outer! Bah, wat een klotetoernooi zeg! Verliezen is niet erg, maar op deze manier is het geen pretje.

Als pro heb je het soms erg zwaar. Goed spelen, favoriet zijn en dan door zo'n internet-fish het toernooi uitgewipt worden. Ik was er behoorlijk ziek van, maar gelukkig lag het niet aan m'n spel. Ik kon met opgeheven hoofd terugkijken op het toernooi.

Ik pakte m'n boeltje weer bij elkaar en rekende af bij de barman. "Ben ik nog in the Money geëindigd?", vroeg ik hem, maar ik kreeg te horen dat ik als eerste uitgeschakeld was en daar is, in dit toernooi, geen prijs aan verbonden. Helaas pindakaas. Ik kon na 10 minuten GSOP alweer de fiets naar huis pakken.

En zo zie je maar, goed spelen betekent niet altijd automatisch prijzen pakken.

Tot de volgende keer.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen