Gepensioneerde Glen Witmer wint WPT North American Poker Championship + meer pokernieuws

Gepensioneerde Glen Witmer wint WPT North American Poker Championship + meer pokernieuws 0001

Het World Poker Tour North American Poker Championship duurde zes dagen. Drie van die zes dagen waren 'begindagen'. In totaal namen 454 spelers deel aan het $10.000 no-limit hold'em championship event waar werd gespeeld om een eerste prijs van $1.090.589. Uiteindelijk zaten twee Canadezen heads-up om uit te maken wie de hoofdprijs van ruim een miljoen mee naar huis zou mogen nemen met daarbij natuurlijk de titel. Aan de finaletafel waren onder andere Kathy Liebert en Gavin Smith te vinden. Uiteindelijk was het de 67-jarige gepensioneerde Glen Witmer die de heads-up van Gavin Smith won.

De spelers gingen de eindstrijd in met een groot verschil in chips; Witmer had drie keer zoveel chips als Smith. In de 49ste hand van de heads-up werd de strijd beslist. Smith kreeg {5-Diamonds}{5-Hearts} terwijl Witmer het moest doen met {a-Spades}{k-Spades}. Smith limpte op de button en witmer raisde 500.000 vanaf de big blind. Het board was {q-Diamonds}{j-Diamonds}{2-Hearts}{j-Clubs}{a-Clubs}. Witmer hitte een aas op de river en won daarmee het toernooi.

De payout van de finaletafel:

1: Glen Witmer — $1.090.589

2: Gavin Smith — $532.545

3: Kathy Liebert — $277.684

4: Ryan Fisler — $228.234

5: Marc Karam — $171.175

6: James Trenholm — $133.137

Persbericht Parool

Poker is een kansspel, aldus minister

DEN HAAG - Poker is en blijft een kansspel. Zelfs al zou poker ooit

worden beschouwd als behendigheidsspel, wat niet is te verwachten, dan mag het niet zomaar worden vrijgegeven, omdat de schadelijke effecten ervan tegroot zijn. Dat heeft minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie geschreven in antwoord op vragen van de VVD, SP en D66.

De fracties hadden hem om opheldering gevraagd nadat de Tilburgse

hoogleraar waarschijnlijkheidsrekening Ben van der Genugten vorige maand in zijn afscheidsrede had gesteld dat de Hoge Raad in 1998 ten onrechte heeft uitgesproken dat poker een kansspel is. Van der Genugten had een methode ontwikkeld om te bepalen wat een zuiver kansspel is. Hij stelde vast dat poker een behendigheidsspel is en dat de Hoge Raad het destijds dus bij het verkeerde eind had. Doordat dit hoogste Nederlandse rechtscollege en de minister poker als kansspel aanmerken, mag het niet zonder vergunning worden gespeeld. Hirsch Ballin ziet ook na de uitlatingen van de hoogleraar geen aanleiding de Hoge Raad nog eens de status van poker te laten beoordelen.

In 33 Europese landen wordt poker als een kansspel aangemerkt, zo

bleek eerder uit onderzoek van het College van toezicht op de kansspelen. De minister zegt te zullen blijven optreden tegen illegale pokertoernooien. Ook is hij nog in gesprek met financiële instellingen over het blokkeren van transacties voor illegale kansspelen, waaronder poker, via internet. Begin dit jaar kondigde Hirsch Ballin aan juridische stappen te zullen ondernemen tegen banken en creditcardmaatschappijen die zaken blijven doen met organisaties die in Nederland illegale goksites exploiteren. (HET PAROOL)

World Poker Tour Festa Al Lago

Gepensioneerde Glen Witmer wint WPT North American Poker Championship + meer pokernieuws 101

Het ene World Poker Tour evenement is net afgelopen, het volgende begint vandaag. In het Bellagio zal vanaf vandaag het Festa Al Lago worden gespeeld. Het evenement dat in 2006 voor het laatst werd gehouden duurt een week. In dat jaar won de Noorse Andreas Walnum het toernooi door 432 spelers te verslaan. De prijzenpool was in totaal $4.2 miljoen en de eerste prijs bedroeg $1 miljoen. Andreas Walnum won de heads-up van Steve Wong.

Geen Gus Hansen op Gus Heaven

Gepensioneerde Glen Witmer wint WPT North American Poker Championship + meer pokernieuws 102

Dit weekeinde namen drie van de beste spelers ter wereld het tegen elkaar op aan de virtuele tafels van Full Tilt Poker. Phil Ivey, Urindanger en David Benyamine namen plaats aan de nieuwe "Gus Heaven" $500/$1000 NL Hold'em tafel bij Full Tilt.

De drie hoopten het op te kunnen nemen tegen Gus Hansen, maar voorlopig moeten ze het met zijn drieën uitvechten. Gedurende deze sessie vonden de grootste potten plaats tussen Ivey en Urindanger. De laatste dielf in deze het onderspit en verloor bijna $100.000. Het slechte nieuws voor Urindanger is ook dat hij erg grote potten verliest in andere sessies op dezelfde dag.

Een voorbeeldhand uit de ziekmakende sessie waar een pot van ruim $150.000 op het spel staat:

Game : 8540780715 TABLE : GusHeaven (6 max) $500/$1000 - No Limit Hold'em Sat Oct 18th 2008 - 1:30am ET

Table Setup

Seat 2 Urindanger ($80,096)

Seat 4 Phil Ivey ($79,496)

Seat 5 David Benyamine ($123,896)

David Benyamine posts the small blind of $500

Urindanger posts the big blind of $1,000

The button is in seat #4

Preflop

Phil Ivey raises to $3,000

David Benyamine folds

Urindanger raises to $9,000

Phil Ivey calls $6,000

Flop {j-Hearts}{5-Clubs}{9-Hearts}

Urindanger has 15 seconds left to act

Urindanger bets $11,000

Phil Ivey has 15 seconds left to act

Phil Ivey raises to $32,000

Urindanger has 15 seconds left to act

Urindanger raises to $71,096, and is all in

Phil Ivey calls $38,496, and is all in

Urindanger shows {j-Clubs}{j-Spades}

Phil Ivey shows {10-Diamonds}{q-Diamonds}

Uncalled bet of $600 returned to Urindanger

Turn {j-Hearts}{5-Clubs}{9-Hearts} {k-Hearts}

River {j-Hearts}{5-Clubs}{9-Hearts} {k-Hearts} {7-Spades}

Urindanger shows three of a kind, Jacks

Phil Ivey shows a straight, King high

Phil Ivey wins the pot ($159,491) with a straight, King high

Urindanger adds $49,400

Full Tilt Online Poker Series X (FTOPS X)

De Full Tilt Online Poker Series worden in November gehouden. Het eerste toernooi begint op 5 november en het $500+$35 No Limit Hold 'em Main event zal op 16 november aanvangen. De FTOPS X ( de tiende editie) bestaat in totaal uit 26 toernooien en Full Tilt garandeert een minimale prijzenpool van in totaal $15 miljoen. In de vorige editie van de FTOPS won de speler met de naam dubbeemin het main event en daarmee $432.400. Aan het main event deden toen 4880 spelers mee en de gegarandeerde prijzenpot was net als deze keer minimaal $2.5 miljoen.

Het schema is als volgt:

Gepensioneerde Glen Witmer wint WPT North American Poker Championship + meer pokernieuws 103

Poker Royalty opent kantoor in Londen

Gepensioneerde Glen Witmer wint WPT North American Poker Championship + meer pokernieuws 104

Poker Royalty kondigde deze week aan dat het een kantoor in Londen heeft geopend. Het bedrijf behartigt de belangen van top spelers als Daniel Negreanu, Phil Hellmuth, Patrik Antonius en Scotty Nguyen. Volgens de oprichter van het bedrijf Brian Balsbaugh, kan het bedrijf door de toevoeging van een kantoor in Londen nog betere service verlenen voor de Europese en Aziatische markt.

Said Balsbaugh, de broer van Brian Balsbaugh en CEO van het bedrijf zei:"In the last few years, we have seen tremendous growth of poker events and projects in Europe, Asia and South America. While we believe Las Vegas will always be the center of the poker world, there is no denying that poker is a global game and the world's best players now have international opportunities available to them. Having boots on the ground in Europe positions us to be able to capitalize on those opportunities and better serve our clients."

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen