Jamie Pickering wint Omaha toernooi PokerNews Cup

Jamie Pickering wint Omaha toernooi PokerNews Cup 0001

Roy Bashin was de speler met een enorme chiplead bij het ingaan van de finaletafel van het Omaha toernooi. De finale van dit toernooi van de PokerNews Cup in Melbourne, werd echter niet zijn eindstrijd. Bashin ging nog wel goed van start en wist zijn stack zelfs nog wat uit te bouwen in de eerste handen van deze finale. Al snel kreeg hij echter Jamie Pickering op zijn hielen en die hanteerde de erop-en-erover tactiek en voor men er erg in had waren de chips van Bashin verdwenen en stond hij aan de rail en had Pickering een enorme chiplead opgebouwd.

Dit alles gebeurde echter toen er al vijf man de tafel hadden moeten verlaten en er dus nog vier spelers over waren. Bashin was de speler die op die vierde plaats eindigde en op dat moment had Pickering nog tegenstand van James Kronos en Con Tsapkounis. Even leek het erop dat Kronos te titel in de schoot geworpen kreeg. Hij won zo goed als alle chips van Tsapkounis en nam daarmee de chiplead over. Een paar handen nadat Pickering Tsapkounis het laatste zetje had gegeven, schakelde hij ook bijna zichzelf uit. In de heads-up kreeg hij namelijk het geld erin met een flushdraw en een backdoor straightdraw. Dat klinkt goed, maar niet als je tegenstander een betere flushdraw, een gutshot straightdraw en ook nog eens toppair heeft. Het leek een kwestie van het draaien van de turn en river alvorens Kronos te trofee in lucht mocht houden. Niets was echter minder waar, Pickering hitte runner runner two pair en won alsnog de hand en in plaats van exit had hij nu ineens een forse chiplead. Kronos dubbelde nog één keer terug, maar daarna was zijn verzet gebroken. Pickering speelde zichzelf nu naar de overwinning toe en schreef zo event #3 van deze editie van de PokerNews Cup op zijn naam.

Hoger Beroep Bodog afgewezen

Jamie Pickering wint Omaha toernooi PokerNews Cup 101

Bodog Entertainment, het internationale gamingbedrijf dat werd opgericht door de flamboyante Canadese biljonair Calvin Ayre dat onder andere online poker aanbiedt via bodoglife.com, heeft een hoger beroep tegen een uitspraak van het District Court of Nevada verloren en moet nu meer dan $50 miljoen aan boetes inclusief rente betalen aan 1st Technology LLC.

In september 2006 spande 1st Technology LLC een zaak aan tegen Bodog in Nevada. Het bedrijf claimde dat het online gaming bedrijf illegaal gebruik maakte van een systeem en methode om interactief multimedia informatie over een netwerk te verspreiden dat een gereduceerde bandbreedte vereist. Volgens 1st Technology was er sprake van inbreuk op een patent. Het bedrijf licenceert verschilllende bedrijven om hun software te gebruiken. Bodog maakt volgens het bedrijf misbruik van hun producten. Ook Paradise Poker, Playtech Ltd, Sportingbet, Chartwell Technology en Excapsa Software maken gebruik van de producten van 1st Technology LLC producten.

Toen Bodog niet kwam opdagen bij de eerste rechtszaak, verloor het bedrijf direct de zaak. De rechter legde Bodog een beote op van $48,937,456 die voor maart 2007 betaald moest worden. Daarnaast werden de domeinnamen Bodog.com en Bodog.net in beslag genomen. Toen Bodog Entertainment in maart nog niet betaald had, werd er een dwangbevel uitgevaardigd.

Ondertussen nam het in Antigua gevestigde Bodog de naam BodogLife.com aan en ging het in beroep tegen de uitspraak van de rechter en het dwangbevel.

Het beroep werd afgewezen door het Court of Appeals for the Federal Circuit in Washington, en Bodog is alsnog verplicht om $50 miljoen plus rente aan boetes te betalen.

"We cannot be more pleased," aldus Scott Lewis, Chief Executive Officer van 1st Technology LLC.

De advocaat van 1st Technology Robert Greenspoon was ook erg tevreden: "We are extremely gratified for our client that the Court of Appeals saw the merits exactly the way we did."

Het is nu afwachten of Bodog daadwerkelijk de opgelegde boetes gaat betalen. Het bedrijf heeft nog niet in de media gereageerd.

Veel H.O.R.S.E. actie in Melbourne

Jamie Pickering wint Omaha toernooi PokerNews Cup 102

Naast de Omaha finale stonden er bij de PokerNews Cup nog twee andere toernooien op het programma. Het ene was een klein H.O.R.S.E. toernooitje met een zeer hoge buy-in, het andere een groot toernooi met een lage buy-in. Het eerstgenoemde toernooi trok uiteindelijk slechts zes spelers, het was dan ook een high stakes toernooi waarvoor men 10.000 Australische dollars diende neer te leggen. Het was hoofdzakelijk een Australisch toernooitje met Mark Vos, Billy 'The Croc' Argyros, James 'Andy McLEOD' Obst, Joe Hachem, Van Marcus en uiteraard organisator Tony G. Men kwam overeen dat het een winner-takes-all event zou worden tussen deze zes spelers. Na vier uur spelen liep het echter anders. Vos, Hachem en Obst werden uitgeschakeld en de overige drie besloten de prijzenpot te verdelen. Geen winner-takes-all, sterker nog, helemaal geen winnaar! Veel eerder dan verwacht en zonder veel spektakel was het toernooi opeens voorbij.

Gelukkig zagen we de spelers even later weer terug bij het andere H.O.R.S.E. toernooi van de dag. Een AUD$550 toernooi waar zich 77 spelers voor inschreven. Flink wat meer actie in dit toernooi en een toernooi dat zelfs na zeven uur spelen nog niet voorbij is. De top acht heeft zich namelijk geplaatst voor de finale van deze ochtend en zij zullen ook de spelers zijn die in het geld eindigen. Onder hen geen van de grote namen meer, zij vlogen allen in een vroeg stadium uit het toernooi. De chiplead is in handen van Sean Arazi die ruim 130.000 chips speelt en daarmee bijna een halve ton voorsprong heeft op Nick George. De bekendste naam aan de finaletafel is mogelijk die van Graeme 'Kiwi G' Putt, hij is met een kleine 40.000 echter één van de shortstacks aan de tafel. De acht finalisten zadelen dus deze ochtend weer hun paarden om te beslissen wie de titel meeneemt uit Melbourne.

Online Gaming monopolie in Portugal legaal?

Jamie Pickering wint Omaha toernooi PokerNews Cup 103

De bittere strijd tussen private betting bedrijven en EU landen die online gaming systemen uitbaten die eigendom zijn van de verschillende staten duurt voort. Gisteren zei een adviseur van het Europese gerechtshof dat de lokale rechtbanken moeten beslissen of Portugal legaal heeft gehandeld toen het haar monopolie naar het internet uitbreidde.

De adviseur van het Europese Hof zei dat de Portugese beslissing om online gaming operators die buiten Portugal gevestigd zijn te verbieden om hun producten online aan inwoners van Portugal aan te bieden legaal zou kunnen zijn mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

Deze voorwaarden bestaan onder andere uit het doen van een publiek opinie onderzoek en de noodzakelijke maatregelen betreffende de bescherming van consumenten.Volgens de adviseur is het aan de rechtbank in Portugal om te beslissen of de beslissing daadwerkelijk legaal is en of aan de voorwaarden kan worden voldaan.

Deze zaak is de eerste zaak waarin het Europese Hof overweegt of een land legaal een monopolie op internet gaming kan uitroepen. Dit zou grote gevolgen kunnen hebben voor de hele industrie. Private gaming bedrijven die gebrand zijn op het uitbreiden van hun netwerken, hebben meerdere malen geprotesteerd tegen restricities die worden opgelegd in bepaalde landen. Volgens de bedrijven is online gaming een vrij verhandelbaar product en mag een land geen restricties opleggen.

Het gerommel in Portugal begon toen Bwin en de Liga Portuguesa de Futebol Profissional boetes kregen opgelegd van respectievelijk €74.500 en €75.000 voor het aanbieden van hun producten en het adverteren voor hun diensten.

De bedrijven zetten vraagtekens bij de opgelegde boetes en vroegen zich af of het door de Portugese regering uitgeroepen monopolie op online gaming wel legaal was.

Samuel Oberlin wint WSOP Circuit event

Jamie Pickering wint Omaha toernooi PokerNews Cup 104

In Indiana stond de finaletafel van het plaatselijke WSOP Circuit event op het programma. Voor de winnaar lag er bijna anderhalve ton klaar in Amerikaanse dollars, alsmede de bijbehorende winnaars ring en een ticket voor het main event van de World Series of Poker 2009. Gisteren meldden we al dat Samuel Oberlin als chipleader aan die finale zou gaan beginnen. Het veld zat echter behoorlijk dicht op elkaar met uitzondering van shortstack Ray Lynn. Deze werd dan ook als eerste uitgeschakeld aan de finaletafel, maar verder was het een zeer interessant toernooi. De spelers zaten namelijk allemaal nog vrij diep en niemand leek overdreven risico's te willen nemen. Voormalig chipleader Oberlin was in het eerste uur zelfs helemaal niet bij machte een pot te winnen en zo schoof het veld nog verder in elkaar.

In de volgende levels kwam er dan steeds ietsje meer tekening in de strijd. Eerst moesten Dean Schultz, Derek Whelan en Jamin Stokes het toernooi verlaten zodat er nog vijf spelers overbleven. Het tempo was wat opgeschroefd en de stacks kwamen ook steeds verder uit elkaar te liggen. David Kopacz, de chipleader na de eerste dag, had die leidende positie weer veroverd en had zelfs twee keer zoveel chips als zijn naaste belagers Jerry Martin en Samuel Oberlin. In de laatste paar uren werd er echter flink heen en weer geschoven met de stacks, voor Joey Couden pakte dat als eerste slecht uit, maar ook Kopacz en Oberlin leken weinig succesvol, zij waren nu ineens de shortstacks. Toch wist Oberlin zich nog tot een heads-up te vechten, hij ziet namelijk dat Jerry Martin eerst Len Ashby uitschakelt en dan David Kopacz zodat Oberlin en Martin de laatste twee spelers zijn die nog in het toernooi zitten. Oberlin heeft op dat moment ongeveer dezelfde stack als aan het begin van de dag, terwijl Martin maar liefst vier keer zoveel chips speelt. Een half uur later is alles echter helemaal omgedraaid, in een paar handjes walst Oberlin over Jerry Martin heen en deze lijkt in de heads-up gewoon geen schijn van kans te hebben. Als hij dan ook nog met toppair tegen het overpair van Oberlin aanloopt is het gebeurd en wint Samuel Oberlin dit toernooi in Indiana en eindigt Jerry Martin op de tweede plaats.

Vivek Rajkumar in de running voor volgende WPT titel

Jamie Pickering wint Omaha toernooi PokerNews Cup 105

Nog geen maand geleden was Vivek Rajkumar succesvol op de World Poker Tour; in Borgata won de 22-jarige Amerikaan het toernooi en de flinke som geld die daar bijhoort. Nu het hele circus is neergestreken in Canada bij de Niagara Falls, vinden we dezelfde naam bovenaan het leaderboard. Vivek Rajkumar is de enige speler die na drie dagen meer dan een miljoen punten heeft. Wordt hij de eerste speler die twee WPT titels op rij wint? Met nog 27 spelers in het toernooi wordt het echter nog een lange weg voor Rajkumar, zeker gezien het feit dat het niet de minste spelers zijn die nog in het toernooi zitten.

Zo zijn de naaste achtervolgers van Rajkumar allemaal gelouterde profs, Gavin Smith doet met 979.000 chips nauwelijks onder voor onze chipleader en hij heeft natuurlijk het thuisvoordeel hier in Canada, de vraag is echter of hij dat uit kan buiten of dat ook hij problemen krijgt met het ijzersterke veld. Matt Matros is misschien de meest onbekende naam in de top vijf van de chipcount op dit moment, maar hij behaalde vier jaar geleden al een keer een derde plaats bij een WPT toernooi. De twee andere namen in de top vijf zijn echter weer namen van formaat. Allereerst is er Kathy Liebert, de meest succesvolle vrouw in de pokerwereld als we kijken naar het gewonnen prijzengeld. Zij speelt 879.000 chips op het moment. Dat is net wat meer dan de 851.000 van Erik Seidel die natuurlijk weinig verdere introductie nodig heeft.

Op de derde dag van deze WPT werd het veld flink verkleind, de dag werd begonnen met 99 spelers, waaronder één Nederlander. Voor Steven van Zadelhoff zat het toernooi er helaas redelijk snel op deze dag. Hij kon zijn niet al te grote stack niet verdubbelen toen hij het geld erin kreeg met de nutflushdraw. De mindere flushdraw van Seidel was echter wel de beste hand, daar hij toppair had geflopt. Einde toernooi voor Van Zadelhoff, die helaas buiten het geld eindigde. Ook Mike McDonald en Steve Sung eindigden buiten het geld en wel op de zuurste plaatsen die er zijn; met nog 47 spelers over werden zij tegelijk gebust, waardoor direct de laatste vijf tafels werden bereikt en de overige spelers allen in het geld kwamen. Sung had hier door een barrière heen kunnen breken als hij had gecasht, dan had hij namelijk het miljoen aan prijzengeld op de World Poker Tour overschreden, het mocht echter niet zo zijn. Ook voor andere grote namen eindigde het toernooi hier. Barry Greenstein en zijn stiefzoon Joe Sebok vlogen uit het toernooi, alsook Darus Suharto en Stephen Chidwick. Sebok cashte nog wel $26.627 en dat bedrag lag ook klaar voor onder andere Sebastian Ruthenberg, Sorel Mizzi en Steve Paul-Ambrose. Vandaag komen de laatste 27 spelers terug om te gaan beslissen welke zes zich gaan plaatsen voor de finale van donderdag, met nog een hoop goede spelers in het toernooi gaat het zeker een leuke strijd worden.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen