John Juanda wint World Series of Poker Europe (WSOPE)

John Juanda wint World Series of Poker Europe (WSOPE) 0001

Het werd een zwaar bevochten titel, de winst in het main event van de WSOPE lag niet voor het oprapen. Een op voorhand mooie finaletafel met spelers als Daniel Negreanu, Robin Keston, Scott Fischman en een lid van de befaamde 'November Nine' Ivan Demidov stond garant voor spannende actie. Topfavoriet bij het ingaan van de finale was echter John Juanda. De Amerikaanse Full Tilt Poker professional was immers de chipleader en had dus een voorsprong in de jacht naar de WSOP bracelet.

Een makkelijke strijd werd het zoals gezegd niet. Juanda verloor vrij veel chips aan het begin van de finaletafel en behoorde zelfs enige tijd tot de shortstacks. Nu is 'JJ' wel iemand die veel geduld kan opbrengen en dat was ook behoorlijk noodzakelijk aan deze finaletafel. Op hem heen zag hij de spelers één voor één afvallen en nadat Scott Fischman, Robin Keston en Daniel Negreanu de plaatsen zeven tot en met vijf verdeeld hadden begon de finale eigenlijk pas echt. Behalve Juanda zaten er op dat moment nog twee Russische spelers. De Russen zijn sterk in opkomst en behalve met Demidov bewezen ze dat hier ook met Stanislav Alekhin. De vierde man aan tafel was Bengt Sonnert, maar niemand kon weten dat de finale toen nog niet eens op de helft was.

De twee Russen hadden samen een flinke chiplead in handen en leken de lakens uit te delen en zich even richting een Russische heads-up te begeven. Bengt Sonnert werd weliswaar uit de weg geruimd door Stanislav Alekhin (A8 vs A5), maar vanaf dat moment begon de grote opmars van John Juanda. Twee keer wint hij een hele grote pot van Alekhin, maar de Rus kon dat hebben, het is Ivan Demidov die de shortstack van de drie is. Ook hij weet echter nog van geen wijken en dubbelt door Juanda heen, waardoor ineens alle stacks weer zo goed als in evenwicht zijn op 1 uur plaatselijke tijd.

Zo schommelt de stand een tijdje heen en weer en wisselt de chiplead een paar keer van speler, maar echte grote verschillen ontstaan er niet. Totdat Ivan Demidov in hand 242 van deze finale met een flushdraw en een gutshot straightdraw tegen de pocket azen van Juanda aanloopt. De Rus hit geen van zijn vele outs op de river en moet genoegen nemen met de derde plaats. De Amerikaan gaat daarentegen ineens comfortabel aan de leiding met een voorsprong van 2 : 1. Wat een kwestie van tijd lijkt, in het kader van een uurtje of iets dergelijks, blijkt uiteindelijk een bijna zeven uur durende heads-up battle te worden. De spelers geven elkaar geen duimbreed toe. Af en toe lijkt één van de spelers weg te lopen en denkt iedereen dat we richting het einde gaan. Eerst is het echter Alekhin die uit verslagen positie terug komt, dan Juanda, dan weer Alekhin en tot slot nog een keer Juanda.

John Juanda wint World Series of Poker Europe (WSOPE) 101

Na ruim vierhonderd handen poker aan de finaletafel zijn de laatste twee spelers dan weer volkomen in evenwicht met elk ruim 3,5 miljoen punten aan chips voor zich. Toch komt de beslissing er. We schrijven op dat moment hand nummer 479 om half elf in de Londense morgen. Op een {k-Clubs}{q-Hearts}{7-Clubs} gaan de chips van Juanda na wat heen en weer geraise naar het midden, zijn Russische opponent callt met {3-Clubs}{4-Clubs} voor slechts een flushdraw en moet het opnemen tegen {k-Hearts}{6-Hearts}. De turn is de {9-Spades} en de river de {4-Hearts} en Alekhin blijft crippled achter en het is dan echt slechts een kwestie van een paar handen.

Hand nummer 484 is dan daadwerkelijk de hand waarbij beide spelers hun kaarten goed genoeg vinden om het te proberen. Alekhin heeft {a-Clubs}{9-Spades} en Juanda heeft {k-Spades}{6-Clubs}. De flop betekent al bijna direct het einde voor Alekhin met {6-Diamonds}{6-Spades}{2-Diamonds}, op de turn valt de {q-Clubs} en John Juanda is de nieuwe kampioen van de WSOPE, hij sluit af in stijl door op de river nog zijn quads te maken met de {6-Hearts}. John Juanda wordt na ruim 21 uur poker aan de finaletafel de verdiende winnaar en pakt hiermee zijn vierde WSOP bracelet.

De Eindstand:

1 £ 868.800 John Juanda

2 £ 533.950 Stanislav Alekhin

3 £ 334.850 Ivan Demidov

4 £ 271.500 Bengt Sonnert

5 £ 217.200 Daniel Negreanu

6 £ 171.950 Scott Fischman

7 £ 135.750 Robin Keston

8 £ 108.600 Toni Hiltunen

9 £ 81.450 Chris Elliott

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen