Phil Hellmuth relt in vliegtuig - Brandon Schaeffer steelt kaarten - Webjoker's Rampage

Phil Hellmuth relt in vliegtuig - Brandon Schaeffer steelt kaarten - Webjoker's Rampage 0001

Phil Hellmuth is een boefje. Iedereen weet dat en hij is de laatste die daar een geheim van zou maken. In deze prachtige rubriek Webjoker's Rampage namen we hem al diverse malen op de korrel en ook deze week vonden we weer iets leuks.

Meneer was, zoals we vorige week al lazen, iets te laat op het toernooi waar hij moest verschijnen. De doerak haalde namelijk dag 2 van de World Series of Poker Europe en dat zag natuurlijk niemand aankomen en dus was hij te laat in Aruba. Uiteindelijk bustte hij uiteraard en pakte hij samen met Michael Binger, Layne Flack en zijn vrouw het vliegtuig naar Aruba. Ze begonnen met een potje chinees poker á 100 dollar het punt en wilden daarmee graag doorgaan in het vliegtuig. Kink in de kabel was de seating want ze zaten niet naast elkaar. Hellmuth, leidend type als hij is, nam het voortouw en regelde dat ze naast elkaar konden zitten in het vliegtuig.

De baas van het vliegtuig was niet zo blij daarmee want alles liep in de war en zei met hoge stem: "That's why I asked that you wait until later and tell me when you changed seats". Dat liet de beste pokerspeler ooit natuurlijk niet op zich zitten en vroeg op norse toon:"What, you didn't want me to sit next to my wife?" Alsof de heren aan de pokertafel zaten balde Hellmuth zijn vuisten en plaatste ze recht voor zijn mond. Met een vuile blik vanachter zijn zonnebril hoorde Hellmuth de reactie van zijn opponent: "I don't say things for no reason!' Layne Flack, de high fiver die miste bij Erick Lindgren, gooide wat olie op het vuur door glimlachend "Oh really?" te zeggen tegen de beste man.

Nu gaat het pas echt los want de man gooit zijn hakken in het zand en verklaart:"Do you want me to turn the plane around?" Phil is niet alleen stoer en cool aan de pokertafel maar staat ook in het dagelijks leven zijn mannetje. Zijn directe antwoord is dan ook het volmondige "Yes!" Dat was een bluf natuurlijk en hij lijkt gecalld te gaan worden. "OK" zegt de man terug en hij loopt naar de telefoon om één en ander te regelen. Een duidelijke bluffraise, maar de vrouw en vrienden van Hellmuth lijken minder zeker van hun zaak en smeken de man geen te drastische stappen te ondernemen. Hellmuth blijft echter ijzig koud en zegt, stoer als hij is, niets. Hij zal niet buigen voor deze omhooggevallen man, hij knapt niet onder de druk van de ambtenaar en blijft zijn bluf volhouden.

Natuurlijk buigt de man voor de grote heer Hellmuth en het vliegtuig vertrekt gewoon op tijd en het viertal zit naast elkaar. Hellmuth kan gewoon lekker zijn geld verliezen in het vliegtuig. Eind goed, al goed.

Brandon Schaeffer steelt kaarten

Brandon Schaeffer won al een keer een European Poker Tour editie. In Frankrijk was hij destijds het mannetje in seizoen 1. Daarna werd hij nog een keer tweede, net na Rob Hollink in de grote finale in Monte Carlo. Brandon is goede vrienden met Michael Martin en daarom vloog hij ook over toen Martin mocht deelnemen aan de finaletafel van de afgelopen EPT te Londen.

Waar Martin eerst dik chipleader was, verloor hij voor de finaletafel veel chips en mocht hij met een average stack gaan zitten. Ondanks zijn gemiddelde stack vlogen zijn vriendin, moeder en vriend Brandon dus in om te kijken hoe hij het zou doen. Wonder boven wonder won Martin het toernooi en mocht hij zijn zweterige oksels aan de wereldpers tonen door de beker hoog boven zijn hoofd te houden. Terwijl de wereldpers zich bezighield met matige interviewtjes met de grote winnaar, sloop Brandon Schaeffer tussen de kabels en camera's door om zijn vuile meesterstreek te maken. Uw verslaggever merkte de sneaky aktie op en legde het op camera vast. Brandon Schaeffer stal namelijk het deck kaarten waarmee Martin uiteindelijk won. De dief!

Phil Hellmuth relt in vliegtuig - Brandon Schaeffer steelt kaarten - Webjoker's Rampage 101

Michael Martin toont trots zijn oksels.

Phil Hellmuth relt in vliegtuig - Brandon Schaeffer steelt kaarten - Webjoker's Rampage 102

Brandon Schaeffer steelt de kaarten waarmee Martin won. Op de achtergrond de PokerStars mensen die afgeleid worden door de winnaar Martin.

BeepBeepImaJeep on fire

Maxime Villemure speelde laatst een keertje een EPT en deed het best aardig want hij kwam aan de finaletafel in Monte Carlo vorig jaar. Uw verslaggever zat thuis en hielp vanuit huis uw verslaggever Jordy Veenboer die de webcast deed. Ik zocht informatie over Maxime op en kwam erachter dat zijn online naam BeepBeepImaJeep is. Ik zocht handen van hem op en kwam met het grote nieuws dat hij de high stakes speelde online.

Tijdens de webcast werd dit vol bombarie aangekondigd, maar ik bleek abuis, want deze speler ging vaak aan tafel zitten met zijn hele bankroll om op sit-out te gaan en te chatten. Niet echt een high stakes speler dus maar eigenlijk een opgewaardeerde railer. De 200/400 tafels maakte hij wel onveilig, maar niet door te spelen dus.

Laat hij nu net derde worden tijdens deze EPT en ruim 1.1 miljoen dollar mee naar huis nemen. Plots kon hij daadwerkelijk plaats nemen aan deze tafels en dat deed hij dan ook. Niet zonder succes want hij won onder andere een mooie pot tegen Patrick Antonius.

Table RailHeaven (6 max) - $500/$1000 No Limit Hold'em

Patrik Antonius raises to $3.000

BeepBeepImaJeep has 15 seconds left to act

BeepBeepImaJeep raises to $10.500

Patrik Antonius has 15 seconds left to act

Patrik Antonius raises to $31.500

BeepBeepImaJeep has 15 seconds left to act

BeepBeepImaJeep has requested TIME

BeepBeepImaJeep raises to $200.498,50, and is all in

Patrik Antonius calls $167.500, and is all in

BeepBeepImaJeep shows {q-Clubs}{q-Diamonds}

Patrik Antonius shows {a-Clubs}{a-Spades}

*** FLOP *** {9-Spades}{2-Clubs}{q-Spades}

*** TURN *** {9-Spades}{2-Clubs}{q-Spades} {8-Clubs}

*** RIVER *** {9-Spades}{2-Clubs}{q-Spades}{8-Clubs} {4-Diamonds}

BeepBeepImaJeep shows three of a kind, Queens

Patrik Antonius shows a pair of Aces

BeepBeepImaJeep wins the pot ($397.999,50) with three of a kind, Queens

Patrik Antonius adds $100.000

Hij doet het niet onaardig en hoewel de stats niet helemaal betrouwbaar zijn ziet zijn graph er ongeveer zo uit:

Phil Hellmuth relt in vliegtuig - Brandon Schaeffer steelt kaarten - Webjoker's Rampage 103

Hiervoor speelde hij 5/10 en 10/20 dus de beste man zorgt goed voor zichzelf.

Financial Crisis strikes on Menlo

De financiële crisis is het nieuws van de dag. Als je slim dacht te zijn om al je spaargeld op een bank in IJsland te zetten ben je niet echt de man op het moment bijvoorbeeld. Fortis is Fortwas geworden zagen we al in de show van Paul de Leeuw en zo zijn er nog wat meer randverschijnselen in het financiële wereldje die niet echt lekker lopen.

Als je dan de eerste zin van de blog van Isaac Baron leest voel je al dat het niet goed gaat: "So about 3 months ago I had a meeting with my financial advisor […]" Tada, je voelt hem al aankomen want meneer Menlo heeft heel mooi advies gekregen van deze financieel adviseur. "It is a great time to buy", en Menlo was snel overtuigd.

Even doorspoelen naar vandaag de dag en het zal je niet verbazen dat het advies niet super was. "I am not very happy right now. I am not going to get into numbers but it's not a number I feel comfortable losing in the stock market." Als Isaac ergens van baalt dan moet het dus een serieus drama zijn. Hij heeft nog wel hoop gelukkig: "Hopefully Obama gets elected and the economy recovers, if not... well, I guess we'll cross that bridge when we come to it, but I really don't want to have to cross that bridge".

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen