Phil Hellmuth blind all-in - WSOPE dealster in tranen - Webjoker's Rampage

Phil Hellmuth blind all-in - WSOPE dealster in tranen - Webjoker's Rampage 0001

Phil Hellmuth, de beste speler in de geschiedenis van het pokerspel, speelde op de World Series of Poker Europe en kwam aardig ver. Maar toen de variantie rechttrok en hij geen speelbare handen kreeg was het snel over. Op Hellmuthiaanse stijl reageerde hij zijn frustraties af op de dealer. Na minutenlang de dealer voor rotte vis uitgemaakt te hebben, barstte deze in huilen uit. Waar normale spelers al een time-out krijgen als ze het F-woord gebruiken – zo niet de grote Hellmuth die slechts een waarschuwing kreeg.

Even later bust hij uiteraard wel en springt hij in het vliegtuig om naar een pokertoernooi te vliegen dat georganiseerd werd door zijn malafide sponsor. Maar daar komt hij nooit aan. Het toernooi is in Aruba en de grote Phil deed er alles aan om op tijd te komen. Dat lukte hem niet en de live reporting van het toernooi bericht zijn laatste hand:

Phil Hellmuth, still absent, is all in on his big blind for 375. Action folds around to Sam Akiki in the cutoff and he raises to 2,.000.

De button en de small blind folden en Phil Hellmuth's grote blind is all-in maar zijn hand wordt dood verklaard doordat hij aanwezig is. Toernooileider Matt Savage draait zijn kaarten toch om, om te kijken wat het is. Het publiek dat Hellmuth ondanks of dankzij zijn afwezigheid steunt, schreeuwt het uit als hij boeren blijkt te hebben. Akiki laat zijn A/10 zien en om te kijken hoe het gelopen was draaien ze toch het board.

De flop komt J/10/6 en Hellmuth had een set geflopt. Dat mocht niet baten want hij is uitgeschakeld. Een dag later is hij er toch en probeert de grote man uit te hangen door het publiek toe te spreken. Het publiek lijkt niet echt onder de indruk want zodra ze de microfoon afpakken begint het publiek te klappen. Als Hellmuth hem terugveroverd heeft en "They're taking the microphone away from me!" uitkraamt begint het publiek te lachen en te joelen. Even later heet hij alsnog iedereen welkom en druipt verloren af.

Ziigmund op account Antonius?

Patrick Antonius zit aan de digitale tafels bij Mark Vos en die lijkt als hij een grote stack heeft de tafel te verlaten om even later met een kleinere stack terug te komen. Nu zou dat een vervelende grap zijn ware het niet dat het een limit tafel is en niet heel veel verschil maakt.

Dan komt Mark in een discussie met Robert Mizrachi en later mengt ook Antonius zich in de discussie:

Mark Vos: think i don't respect my opponents?

Mark Vos: heheeh

Mark Vos: ya, patrik I am better than u!

Mark Vos: Hoss too

Mark Vos: lol

Patrik Antonius: u r the biggest f joke in a poker business

Mark Vos: thank u patrik

Mark Vos: gotta set me straight cause of my.... uhmmm

Mark Vos: wait....

Dit was groot nieuws natuurlijk op de internationale pokerfora want Antonius liet zich nog nooit op zo'n manier horen in de chat van FullTilt. Even later mengt Mark Vos zichzelf in de discussie op het forum met de korte maar krachtige reactie:

Mark Vos: lol

Als de mensen wat verder gaan op het forum komt Mark Vos nog eens terug met de volgende reactie:

"Ziigmund: trailpark trash

Ziigmund: call to dr phil f moron"

"Ziigmund: hope osama put bomb to your house

Ziigmund: f moron"

You guys can (and will) keep just saying I'm a douche which is quite ok. But if you actually want gossip has anyone seen PA angry and abusive in chat before?

Hiermee lijkt hij te zeggen dat het Ziigmund was op het account van Patrick Antonius. Nou lijkt dat een kleinigheidje maar met de schandalen in het verleden aangaande Multi-accounting kan dit grotere gevolgen hebben dan op het eerste gezicht het geval lijkt. Als we Patrick nog tegenkomen deze week in Londen gaan we het hem op de man af vragen.

SuperGus!

De railers waren in extase want plots was daar een nieuwe tafel op Full Tilt Poker: SuperGus! Een pot-limit omaha tafel met twee seats waarvan één gereserveerd voor Gus Hansen. Nu kan dat nog gebeuren, maar de blinds waren reden voor alle ophef: 2000/4000. De internationale fora gingen los en de seat was snel bezet door Durrrr. In de wachtrij ook niet de minste namen: Phil Galfond, Trex313 en Patrick Antonius.

Zoals veel mensen al verwachtten was de tafel een foutje van FullTilt. Gus Hansen komt zitten en reageert in de chat:

Gus Hansen: I cant believe I asked them to make a 2000 4000 omaha high low

Gus Hansen: not a fukin omaha plo

Tom Dwan die tegenover hem zit kan er wel om lachen en probeert van de situatie gebruik te maken:

durrrr: now its here lets gambool

durrrr: =)

Gus Hansen: durrrr

durrrr: 1 80k freezout

durrrr: then no more?

durrrr: hahaha

Gus Hansen: can you please sit out of one of the omaha high lows

durrrr: ya im sitting out both go nuts

Gus Hansen: I cant sit down

Gus Hansen: you have to leave the table

durrrr: sucks for u...

Gus Hansen: true

durrrr: g

durrrr: gl

Gus Hansen: thx

Gus Hansen lijkt niet echt zin te hebben in een 2000/4000 pot limit omaha heads-up match en Tom vertrekt na verloop van tijd. De wachtrij blijft staan en Phil Galfond neemt zijn plaats over. De gok dat Gus Hansen in een gokbui komt en toch gaat spelen lijkt te aantrekkelijk om te laten lopen.

Het wachten wordt beloond want Gus gaat toch zitten. Zijn buy-in van 80.000 is veel voor stervelingen, maar is de minimale buy-in aan deze tafel. Hij is shortstacked dus en wordt opgewacht door Phil Galfond. De laatste hand krijgt hij het er goed in maar, zoals zo vaak bij omaha, blijft de beste hand niet staan:

Full Tilt Poker Game #8289408773: Table Super Gus

- $2000/$4000 - Pot Limit Omaha Hi –

12:25:45 ET - 2008/09/30

Seat 1: Gus Hansen ($70,499.50)

Seat 2: OMGClayAiken ($169,496.50)

Gus Hansen posts the small blind of $2,000

OMGClayAiken posts the big blind of $4,000

*** HOLE CARDS ***

Gus Hansen raises to $12,000

OMGClayAiken has 15 seconds left to act

OMGClayAiken raises to $36,000

Gus Hansen has 15 seconds left to act

Gus Hansen: might be last hand for me

Gus Hansen raises to $70,499.50, and is all in

OMGClayAiken calls $34,499.50

Gus Hansen shows {a-Spades}{a-Diamonds}{8-Diamonds}{8-Clubs}

OMGClayAiken shows {k-Diamonds}{5-Clubs}{k-Hearts}{9-Spades}

*** FLOP *** {2-Spades}{3-Hearts}{5-Spades}

*** TURN *** {2-Spades}{3-Hearts}{5-Spades} {5-Diamonds}

*** RIVER *** {2-Spades}{3-Hearts}{5-Spades}{5-Diamonds} {7-Diamonds}

Gus Hansen shows two pair, Aces and Fives

OMGClayAiken shows three of a kind, Fives

OMGClayAiken wins the pot ($140,998.50) with three of a kind, Fives

Gus Hansen is sitting out

Phil Hellmuth blind all-in - WSOPE dealster in tranen - Webjoker's Rampage 101

Gus Hansen zit uit en de tafel verdwijnt al snel. Dat foutje van FullTilt kost hem dus 160.000 dollar. Even later komt de gewenste Omaha hi/low tafel er dan daadwerkelijk, nu met de naam "Hansen".

Een andere interessante wetenswaardigheid die wij uit betrouwbare bron hoorden, is dat Gus Hansen in zijn recente upswing meer dan één miljoen gedoneerd kreeg van een Scandinavische speler. Nu runde Gus heel erg hot, maar zelfs dat is wel boven verwachting. De geruchten gaan dat deze Scandinavische speler een miljoen dollar verloor online om uit de belastingproblemen te komen. De vele sites die de high stakes tracken worden namelijk ook in de gaten gehouden door de belastingdienst en het zou deze Scandinavische speler goed uitkomen als hij een miljoen minder in het zwart stond. Als we de geruchten moeten geloven betaalde Gus Hansen deze speler 800.000 dollar cash om online één miljoen te krijgen.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen