EPT Budapest - Noah Boeken Column

EPT Budapest - Noah Boeken Column 0001

Het werd voor mij de eerste keer dat ik Hongarije zou bezoeken, dus ik kon me niet echt een voorstelling maken van het land en de bijbehorende pokerscene. Budapest was dus één groot onbekend avontuur.

Ik maakte mijn opwachting op dag 1B en tot mijn grote verrassing was de zaal niet gevuld met hordes onbekende Hongaren, maar waren er ontzettend veel Italianen op dit toernooi afgekomen. In dat opzicht leek deze EPT verdacht veel op de San Remo editie, die overigens qua spelniveau bedroevend zwak bleek te zijn. Een geweldige meevaller.

Ik had er zin in en wilde meteen een hand spelen. De eerste hand, 8-5 offsuit, liet ik nog gaan, maar de tweede hand zou één van de sleutelhanden van mijn toernooi worden.

In middenpositie kreeg ik twee koningen gedeeld. De blinden waren nog laag, namelijk 25 en 50 en vrijwel iedereen had nog de originele 10.000 chips voor zijn neus staan. Nadat de eerste spelers folden, raise ik naar 150. Met twee koningen hoop je natuurlijk actie te krijgen, maar zijn er een aantal factoren die deze hand iets moeilijker maken om te spelen.

Ten eerste zit ik uit positie als bijvoorbeeld de button besluit te callen. Ten tweede ken ik helemaal niemand aan deze tafel en weet ik dus niet welke range van handen ik hier kan verwachten. Ik moet dus afgaan op mijn ervaring met de standaard bettingpatronen en de lichamelijke reads om een idee te krijgen waar ik sta in de hand als de kaarten op tafel liggen.

De button besluit inderdaad te callen en, nadat de blinden folden, zien we samen de onschuldig uitziende 9-6-2 flop. Het enige waar ik me écht druk om hoef te maken is de flushdraw, want er liggen twee klaveren op tafel. Met dit soort flops hoop je dat je tegenstander ook een paar heeft en deze niet kan wegleggen. Ik zet 250 in en de button maakt na enige aarzeling de call en kan ik zijn range beperken tot het volgende rijtje: een flushdraw, een paar(tje), een straatdraw of een set. Vooral de laatste lijkt onwaarschijnlijk, want vaak zijn spelers toch bang voor de vele draws en zullen zij hun set agressief raisen. Daarnaast krijgen ze weinig actie van hogere paren als op de turn een zogenaamde 'scare card' valt, zoals een derde klaver.

Op de turn valt een harten 5 en ik besluit mijn tegenstander door middel van een 750 bet flink te laten betalen voor zijn eventuele draws. Tot mijn grote verbazing komt er, na wat toneelspel, ineens een 2000 raise. Heeft hij 78? Ben ik in de val gelopen van een setje? Probeert hij me uit de hand te drukken? Zoals je ziet had ik geen flauw idee wat ik van deze speler moest denken en besloot ik slechts te callen, aangezien er genoeg mindere handen zijn die ik versla met mijn koningen.

Op de river verscheen een ruiten aas en na mijn check bette mijn tegenstander 3800. Na een kleine optelsom van de actie op de flop en turn beat ik hier alleen een pure bluf en besluit ik te folden. Zo stond ik na 2 handen al op 7500 in chips. Een bad start dus.

Uiteindelijk vloog ik eruit tegen de chipleader met AQ op een KQx board. Ik zette hem op een steal, maar helaas voor mij draaide hij AK om en kon ik gaan douchen.

Na het toernooi heb ik met meerdere spelers de KK hand doorgesproken omdat het een zeer lastige hand was voor mij. Ik denk dat ik hem in het vervolg passiever zal spelen door de turn te checken en de pot kleiner te houden.

Hierdoor krijg ik op de river ook meer actie doordat spelers zullen bluffen met mindere handen die zij op de turn zouden wegleggen als ik daar stevig door bet. Ook krijg ik vaker afbetaald als ik zelf op de river (value)bet omdat ze na mijn turn-check niet zullen geloven dat ik een dergelijke sterke hand als koningen heb. Ze callen dan vaker uit nieuwsgierigheid omdat ze het niet meer geloven.

EPT Budapest - Noah Boeken Column 101

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen