Dagboek van een fish - deel 6

Dagboek van een fish - deel 6 0001

Lief dagboek,

Het is alweer een tijdje geleden dat ik je iets heb laten weten. Ik heb het echt ongelooflijk druk gehad met mijn nieuwe pokerbestaan. Allereerst ben ik op zoek gegaan naar speciale coaching en, gewapend met nieuwe kennis, heb ik mijn eerste EPT toernooi gespeeld. Hieronder een kort verslag van mijn zoektocht naar coaching. Volgende week laat ik je weten hoe mijn EPT ervaring is geweest.

Een paar dagen na mijn laatste dagboekstukje lag ik op de bank 'The Karate Kid' te kijken, toen ineens het kwartje viel. Jamie Gold won the WSOP doordat hij werd gecoached door Johnny Chan, Daniel LaRusso versloeg de 'Cobra Kai' na de training van

Mr. Miyagi en Frank Dux had Tanaka in 'Bloodsport'. Als je kampioen wilt worden moet je jezelf dus laten trainen door een wijze, oude Aziatische grootmeester.

Maar waar vind je in godsnaam een Aziatische grootmeester in Nederland? Dat zou een hele kluif worden. Ik zou mijn zoektocht beginnen bij de afhaalchinees op het lokale industrieterrein.

"Ik jou helpen?", vroeg de baliejuffrouw. Ik kwam naar voren en stelde mijn vraag zo duidelijk en direct als ik kon:. "Juffrouw-san, kent u misschien een oude wijze chinees die mij, onder onmenselijke omstandigheden, op de ruwe vlaktes van de Veluwe wil trainen om mijn lichaam en geest samen te smelten tot een gevreesd pokerwapen?" Er viel een stilte. Na een seconde of tien riep de baliejuffrouw iets door het afhaalluikje en stond ik een moment later oog in oog met een 86-jarige chinese man van ongeveer één meter vijftig hoog.

Ik kon mijn enthousiasme bijna niet bedwingen. "Ik nederige student, oh eervolle trainer", zei ik vallend op mijn knieën. De oude wijze man antwoordde in perfect Nederlands: "Rustig maar pik. De naam is Gerard Wong. Ik heb een standaard uurtarief van €50, exclusief onkosten en ik loop niet over glasscherven. Chinees accent kost je €10 extra. Als dit akkoord is dan kunnen we morgen beginnen." "Oh, super", reageerde ik ietwat teleurgesteld, maar ik had niet te klagen. Dit gaf echter wel een hele nieuwe betekenis aan het woord 'afhaalchinees'.

De dagen die volgden waren intensief. Gerard bleek een competente leermeester te zijn. Bedreven in zowat elke vechtsport en een fanatiek darter. Ik moest bijvoorbeeld ondersteboven hangend de Riffle card-shuffle tot in perfectie uitvoeren, de starthanden opdreunen terwijl ik crunches deed met Gerard op m'n schouders, mijn pokerface strak houden terwijl Gerard tandenstokers onder mijn teennagels prikte en de pot odds berekenen van meest voorkomende handen tijdens het oprekken van mijn beenspieren door een paard met een touw.

Twee weken later was ik echter klaar. Natuurlijk compleet verwilderd door mijn primitieve verblijf op de Veluwe, maar mentaal en fysiek zo hard als clay chips. Een ervaring rijker en €5600 armer ging ik op weg naar de EPT.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen