Lex "RaSZi" Veldhuis Twitch Stream

Dagboek van een fish - deel 7

Dagboek van een fish - deel 7 0001

Lief dagboek,

Zoals beloofd het tweede deel van mijn verslag van de laatste weken. Vorige week vertelde ik je over Gerard, mijn Chinese afhaaltrainer. Deze keer zal ik je laten weten hoe mijn eerste EPT toernooi is verlopen. Ik moet je wel waarschuwen: het was anders dan ik had verwacht.

Het is grappig, maar als je lichaam en geest in balans zijn, lijkt alles veel makkelijker. Vroeger had ik bijvoorbeeld nog wel eens problemen met achteruit parkeren, maar tegenwoordig strooi ik er even wat Zen meditatie en Tibetaanse ademhalingstechnieken overheen en hoppa, een mooie 45 graden curve en de auto staat kaarsrecht langs de stoep. Slimme jongens die Aziaten.

Ik was er dan ook helemaal klaar voor. Na de EPT zou de wereld eindelijk weten wie Gigi is!

Maar eerst moest ik me nog inschrijven voor het aankomende EPT toernooi. Ik had geen flauw idee waar de eerstvolgende werd gehouden, dus kroop ik achter de laptop. Binnen een paar minuten had ik via Google het inschrijfformulier te pakken en kon ik mezelf aanmelden voor de EPT in Berlijn. "Deutschland, verstüp ihre meedsjen, der hüllander kømmen!", riep ik met gebalde vuisten richting het oosten... waar de Duitsers zitten.

Twee dagen later stapte ik op Berlijn CS uit de trein. Nog een kleine taxirit en het feest kon beginnen. "Der Kräftige Arsch, Spielbahn 23... bitte!", riep ik tegen de chauffeur en na pakweg 15 minuten stond ik eindelijk op de stoep van mijn eerste EPT toernooi. Het viel wel een beetje tegen moet ik zeggen. Ik had meer glitter en glamour verwacht. Nu stond ik in een afgelegen steegje naar een soort nachtclub te kijken terwijl er stevige mannen met snorren en leren broeken mij weer aan het bekijken waren.

Ik haastte me snel naar binnen en vroeg aan de kassajuffrouw: "Ich kømme fur die EPT türnooi?". Ze wees naar een ruimte achterin, dus ik was kennelijk op het juiste adres. Ik betaalde de buyin van €75, kreeg een sticker met 'Gigi' op de borst geplakt en liep vervolgens met snelle pas naar achteren.

En daar stond het op de muur: 'European Poker Truckers'. De EPT. Ik was dus weer bezorgd geweest om niets. En terwijl de DJ nog een keer 'Smalltown Boy' van Bronski Beat opzette, wees de floormanager me naar m'n tafel. Na de muziek kwamen de mannen met snorren en cowboypakjes weer van de dansvloer en kon het toernooi dan eindelijk beginnen.

"Shuffle up and deal".

Mijn eerste hand was gelijk een powerhouse: KK. Mijn strategie zou voornamelijk tight en agressief zijn en daarom knalde ik er een flinke raise tegen aan. Iedereen foldde tot aan de small blind, die me direct all-in re-raisde. Ik besloot te callen en zag tot mijn opluchting dat mijn tegenstander QQ omdraaide. "My favorite hand, honey", zei de man met een bos borsthaar waar elke '70s Afro behoorlijk jaloers op zou zijn geweest.

Gelukkig geen Q op tafel, dus verdubbelde ik mijn stack. Een goed begin. In de volgende uren bleef ik potten winnen, maar ik had dan ook het geluk dat ik goede 'all-in' kaarten bleef krijgen zoals QJ, KT, AJ, 55, etc. En voor ik het wist zat ik als chipleader aan de final table.

Ik had nog geen Tv-camera gezien. Misschien waren die netjes weggewerkt in de muren van het pand. Waarschijnlijk om de spelers niet extra zenuwachtig te maken. Naast me zat de speler met de tweede stack. Op z'n sticker stond 'Hot 'n Hard' en hij deed me denken aan Freddy Mercury. Waarschijnlijk vanwege de strakke leren broek en ontbloot bovenlichaam. "Nice stack, mr. Hard", zei ik vriendelijk. "You can touch it… if you want, Gigi", antwoordde hij zacht. Alsof ik nog nooit clay chips in m'n handen had gehad. Grapjas.

Ik bleef domineren en knikkerde de één na de ander uit het toernooi om vervolgens heads-up te zitten met 'Hot 'n Hard'.

De laatste hand was er eentje om in te lijsten. Ik kreeg 99 gedeeld; de Gigi hand. Want als je gigi met kleine g's schrijft dan lijken de twee g's op twee 9's. Doyle Brunson heeft de Texas Dolly (T2) en ik heb dus 99.

Mr. Hard raisde de blinds. "You got a good hand Hot?", vroeg ik om een tell los te weken. "My favorite, honey", antwoorde hij. Ik wist dat hij een goede hand had, want toen hij dat zei, likte hij direct z'n lippen. Een duidelijke tell.

"All-in", riep ik. Dit was m'n kans. Als hij een sterke hand had dan zou hij me zeker callen. En als hij mist, dan ben ik dus kampioen. Hij dacht een paar seconden na en besloot te callen. Tot mijn verbazing draaide hij 69 om. "Nice hand", zei ik terwijl ik mijn blijdschap probeerde te onderdrukken. "If I lose,", zei mr. Hard, "I will tell you all about this hand in my room. Ok?". Kijk, dat zijn echte professionals. Of ze nou winnen of verliezen, ze zijn altijd bereid taktieken te bespreken met collega's. "Deal", antwoordde ik.

De flop bracht geen redding voor 'Hot 'n Hard' en ook de turn en river waren vruchteloos. Ik pakte dus mijn eerste EPT titel. YES! Voor ik het wist werd ik opgetild door een enthousiaste menigte en in de gekte verloor ik ergens mijn broek en shirt. Het mocht de pret niet drukken. Ik kreeg tijdens de officiële prijsuitreiking de felbegeerde zilveren vrachtwagencabine en de cashprijs van maar liefst €1800 uitgereikt.

Nog even babbelen met 'Hot 'n Hard' en dan lekker slapen…

Tot de volgende keer.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen