Dagboek van een fish - deel 8 - Interview met Gigi

Dagboek van een fish - deel 8 - Interview met Gigi 0001

De Master Classics trekken altijd veel bekende spelers uit binnen- en buitenland aan. Amsterdam is voor heel even bezaaid met braceletwinnaars, WPT kampioenen en poker wannabe's.

Reden genoeg om één van de Nederlandse rijzende sterren te strikken voor een diepte-interview.

Zijn naam: Gigi.

Zijn beroep: professional poker player.

Welkom Gerrit 'Gigi' Geldmaker

Dank je.

Hoe kom je eigenlijk aan de naam 'Gigi'?

Heel simpel. Mijn initialen zijn G.G. Als je dat in het engels uitspreekt krijg je Gee-Gee, maar dat is geen naam. Dus maakte ik er Gigi van.

Het klinkt nogal vrouwelijk

Oh? Nou, zo heb ik het nog nooit bekeken. De hond van m'n buurman heette ook Gigi. En dat was een Duitse Herder. Weliswaar een homofiele Duitse Herder met een passie voor geschoren poedels, maar toch.

Kun je iets vertellen over je achtergrond?

Natuurlijk! Ik werd 35 jaar geleden geboren in Urk. Het is altijd mijn droom geweest om visser te worden of in ieder geval met vissen te werken. Helaas werd ik op de lagere school veelvuldig gepest omdat mijn gezicht er, door de jeugdpuisten, uitzag als een maankraterlandschap. Op een gure wintermiddag pakte drie man me beet en duwde m'n gezicht in het ijskoude water om de puisten er af te spoelen, maar door het smerige water werd het alleen maar erger en leek het net alsof ik de waterpokken had. Vanaf dat moment ontwikkelde ik een fobie voor het water en kon ik de droom om visser te worden opgeven.

Wat een vreselijk verhaal

Zeker weten. Er wordt op dit moment een filmscript geschreven over mijn leven: "Little fishboy: the Gigi story".

Oh? Ben je benaderd door een filmmaatschappij?

Nee, dat niet. Maar het is altijd handig om een filmscript in de kast te hebben liggen. Je weet maar nooit.

Maar goed, je droom viel dus in duigen. En toen?

Toen ging ik bij de lokale visboer werken als gratenruimer. Dat heb ik de laatste 20 jaar met veel plezier gedaan. Ik hou gewoon van de geur van vis. Bijna iedereen gebruikt de term 'viswijf' als een scheldwoord; ik gebruik het als koosnaampje. "koetsjie-koe lekker viswijfje van me". Zoveel hou ik van vis.

Maar je gaf het allemaal op voor het poker?

Ja, dat klopt. En daar heb ik geen spijt van hoor. Gratenruimen is een mooi vak, maar het grote geld verdien je er niet mee.

Wanneer kwam je voor het eerst in contact met poker?

Poeh, dat is alweer een tijdje geleden. Even nadenken hoor. Dat was in maart 2006, tijdens de lunchpauze op het werk. Een paar van mijn collega's speelden het en ik besloot op een dag eens mee te spelen. Drie lunchpauzes later waren ze hun halve salaris kwijt en begonnen ze te roepen dat ik ontslag moest nemen om mijn geluk te beproeven als professional.

Wat zei je vrouw/vriendin daar over?

Die heb ik niet. Ik woon samen met mijn dementerende moeder en onze zware shag rokende papegaai, Tom. Zij hadden er geen problemen mee. We konden nog wel even vooruit met de spaarrekening van mijn overleden vader.

Jullie papegaai rookt zware shag?

Ja. Volgens mijn moeder is het de reïncarnatie van mijn vader. Die rookte ook altijd zware shag voordat hij verdronk. Toen mijn oom op de begrafenis zijn shagje zware 'van Nelle' in de asbak liet liggen, kwam Tom aanvliegen en nam de peuk mee naar z'n kooi. Sindsdien rolt mijn moeder een pakje per dag voor die vogel.

Vreemd

Niet vreemder dan een homofiele Duitse herder met een passie voor geschoren poedels. Ik weet niet wat je precies probeert te insinueren.

Je hebt onlangs die 'andere' EPT gewonnen. Wat kunnen we nog meer van je verwachten?

Ja, dat klopt. Het is dan wel niet helemaal de goeie EPT, maar een EPT is een EPT. Ik kan het me, op dit moment in mijn carrière, niet veroorloven daar moeilijk over te doen.

Vanaf nu concentreer ik me op de Amsterdam Master Classics. Ik speel daar dalijk het main event. Ik heb op dit moment een $1 satelliet gewonnen die me toegang geeft tot een $6 satelliet, die me vervolgens weer toegang geeft tot de $40 satelliet. Dus als het meezit red ik dat nog net en kan ik gaan vlammen in Amsterdam.

Heb je nog een tip voor alle aspirant professionals die dit interview lezen?

Ik zeg jullie, mijn vrienden, dat ondanks de tegenslagen van vandaag en morgen ik nog steeds een droom heb. Ik heb een droom!

Wacht eens even. Dat is een zin uit de beroemde speech van dr. Martin Luther King

Oh. Ok, dan wil ik graag het advies geven om te doen wat je hart je ingeeft. Natuurlijk is hartchirurgie een mooi vak en je hoeft misschien nog maar één jaar zodat je eindelijk na 12 jaar zult afstuderen, maar poker is ook mooi. Grijp je kans. Ga naar Vegas. Desnoods zonder geld, want geld verdien je daar wel.

Heb jij de droom weten te verwezenlijken?

Ja, want ik werk eindelijk met vissen.

Gigi, bedankt voor dit openhartige interview en succes met je satellieten

Geen dank.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen