Lex "RaSZi" Veldhuis Twitch Stream

MarceldeV On the Button

MarceldeV On the Button 0001

Hij is regular op PN, maar tegenwoordig toch vooral regular in het SNGgrinders-topic. In korte tijd is dit topic uitgegroeid tot één van de populairste topics op het forum. Tijd om iemand uit dat topic eens aan de tand te voelen. MarceldeV zit deze week On the Button.

Naam: MarceldeV

Woonplaats: Drachten

Leeftijd: 20

Werk: student Management Economie en Recht

Marcel, in het SNGgrinders-topic heb je het de laatste tijd over je sidebet. Hoe zit dat precies?

Die sidebet is begonnen toen Rock-City-King zin had in een sidebet. Er was toen een beetje gedoe om wat het zou worden. Iedereen speelde immers verschillende sit en go's. Verschillende stakes, verschillende games. We kwamen toen op een gegeven moment uit op een volume-sidebet, wie er de meeste kon spelen. Ik was toen begonnen met Pasuku. Hij speelde op Stars full ring turbo's en ik speelde de 5-max turbo op Ongame. Hij staat wel veel winst nu, en ik verlies, maar in de sidebet sta ik wel 500 games voor, dus die ga ik wel winnen.

Daarna vroeg Quadchrazs ook om een sidebet. Dus ik zocht hem op op Sharkscope en zag dat hij nog nooit meer dan 200 games in een maand had gespeeld. Die wilde ik wel aan dus. Nu heeft-ie in één weekend alleen al 300 games gespeeld, maar het komt wel goed.

Waarom wil je eigenlijk zo veel spelen?

Dat is vooral om dat volume een keer te halen. Normaal als het niet zo loopt stop ik te snel. Maar het draait bij sit en go's toch vooral om er zoveel mogelijk te spelen, zo'n goed mogelijk sample neerzetten. Ik wilde zelf ook eens weten hoe ik nou speel als ik gewoon doorspeel. Tot nu toe gaat het niet zo goed en stap ik even over op een andere game. Ik ga op Stars de Double or Nothings spelen. Dat is op aanraden van Quadchrazs, die heeft daarin heel veel winst gedraaid.

Je had het net over Sharkscope. Is dat na PokerNews je meest bezochte site?

Een van de meest bezochte sites zeker wel. Ik gebruik het alleen vooral om te kijken hoe ik zelf ga. Ik check alleen mijn tegenstanders bij hoge Steps-toernooien. Bij gewone sit en go's kijk ik niet echt op Sharkscope. Laatste heb ik wel samen met Selo19 een tijd op die site gekeken. Naar wat hoeveel regulars er eigenlijk in een sit en go zitten. We hebben de vergelijking gemaakt met PokerStars en Ongame. Per sit en go verschilt het eigenlijk niet zo veel.

Ik sprak laatst iemand die zei dat je met turbo's niet genoeg kan winnen. Je moet goede structuren opzoeken, zodat je per sit en go de meeste winst kan halen.

Eigenlijk moet je naar je uurloon kijken, dat is beter denk ik. Dan moet je je uurloon in de turbo's tegenover die van regulars zetten. Maar eerst moet je dan wel een paar duizend sit en go's spelen voor je daarover iets kan zeggen, lijkt me. Mijn edge in het push-or-fold-spel is alleen hoger dan bij het postflop-spel. Daarom denk ik dat ik beter turbo's kan doen. En in het begin van een sit en go gaat het toch al traag en zit je maar te folden.

Jij hebt nooit echt iets anders gespeeld dan sit en go's toch?

Ik heb ook wel limit cash gespeeld even hoor. Dat was in de periode dat euroglot net kwam. Ik vond het wel mooi wat hij deed, dus ik dacht: ik ga het ook eens proberen. Op de lage stakes, ik speelde 10/20cent, ging het alleen niet zo goed en ik kon niet omhoog doordat ik daar niet genoeg geld voor had. Ik heb toen met Double Shootouts mijn bankroll uitgebouwd. Die ging steeds wel goed en ik bleef ze maar winnen. Daarna kon ik wel 0,50/1 en 1/2 spelen. Maar uiteindelijk ben ik toch weer teruggevallen op sit en go's.

Wat is voor jou het mooie van sit en go's?

Ik ben daarin gewoon beter. Met cash verspeel ik altijd alles. Ik wil dan in alle potten zitten. Bij sit en go's kan ik meer folden. In een cashgame bet ik gerust drie straten door. Dan hoop ik dat hij foldt, zonder dat ik een echt logische lijn aanhoud. Dus sit en go's zijn voor mij makkelijker.

Maar bij sit en go's komt toch zo veel wiskunde om de hoek kijken? Dat is toch niet makkelijk?

Ja, maar dat is vooral achteraf. Ik zit weleens naar het Independent Chip Model te kijken en met het programma SNGwiz hoe ik speel. Wanneer moet ik wel pushen en wanneer niet? Dat SNGwiz heb ik nog niet gekocht, ik bekijk het nu in een proefperiode, maar ik wil het wel aanschaffen. Ik wil toch wat meer tijd gaan steken in het leren, in plaats van het spelen, maar dat komt na mijn sidebet. Nu moet ik toch vooral spelen. Tijdens het spelen kijk ik toch vooral naar de gameflow, heb ik nog fold equity, kan ik nog schuiven. Het is heel lastig om het hele ICM-gebeuren tijdens een hand te bekijken.

Is het bij sit en go's ook niet leuk dat je zoveel toernooien wint?

Het leuke van sit en go's is voor mij toch ook wel de rush die erin zit. Eerst de bubble, dan headsup. Bij cash gaat het maar door, steeds hetzelfde. Het geeft toch wel een lekker gevoel elke keer als je weer een sit en go hebt gewonnen.

Hoe ben jij eigenlijk met poker begonnen?

Ik vond het vroeger altijd al leuk in films als er werd gepokerd. Ik had alleen altijd het idee dat het hartstikke ingewikkeld was. Toen heb ik een keer playmoney geprobeerd. En ik heb daarna met de $50,- gratis op Party voor het eerst voor echt geld gespeeld. Stond ik twee dollar up, was het echt van: Wow, helemaal geweldig. Daarna ben ik ook iets meer op de site van PokerNews gaan kijken. Ik kwam daar terecht via een vriend die die $50,- gratis ook heeft gehad. Toen ik wat meer op het forum kwam trok ik veel op met Lady_Vera, samen met haar speelde ik veel playmoney en heb dat ook verkocht toen. Ik wilde gewoon niet storten. Alleen toen die $20,- die ik voor mij playmoney kreeg weer op was heb ik toch een tientje gestort. Daar speel ik nu nog mee.

Dat geld van het playmoney ging op aan cashgames en sit en go's. Ik wist toen eigenlijk nog helemaal niks van strategie en dan is $20,- gauw op hoor. In de tussentijd heb ik nog wel een paar gratis geld acties gehad, maar vooral met dat tientje dat ik zelf stortte ging het goed. Ik speelde daarmee $3,- sit en go's en dat ging gelijk goed. En ik heb ook nog Double Shootouts gespeeld en toen had ik een bankroll. Ik heb daarmee alles gespeeld. Fullring sit en go's, 45 mans, limit cash, 6-max sit en go's. Alles.

Speel je eigenlijk live?

Nee, eigenlijk nooit. Ik vind het ook niet zo leuk. Een paar maanden geleden heb ik wel een toernooitje in Appelscha gespeeld. Maar daarna niet meer, het beviel me niet. Een beat en je ligt eruit en dan kan je eigenlijk niks meer doen. Online gaat het gewoon maar door. Kun je starten wat je wil. Ik vind het wel leuk om met wat vrienden voor de lol te spelen, maar met poker wil je toch vooral geld winnen.

Wat doe jij om geld te winnen, beter te worden?

Ik bespreek vooral veel dingen. Ik heb ook een abonnement bij SNGIcons. Maar bijna alle tijd die ik aan poker besteed is spelen. En er zit een beetje video kijken bij. Maar toch zit de meeste analyse in het bespreken van handen, vooral met Selo19 en Rock-City-King. Discussie over een hand is altijd goed. Ook al speelt iemand hoger of lager. Dat maakt niet uit, je leert er altijd van.

Toen ik je vroeg voor On the Button moest je lachen en zei je: waarom een verliezende speler. Zie jij jezelf als verliezende speler?

Ik denk van mezelf wel dat ik winnend speel, maar als je zoveel sessies verliest, weet je het gewoon niet meer. Dan denk je wel: Hoe komt dat toch?. Het ging verkeerd toen ik de $6,50 turbo's speelde. Toen kreeg ik $20,- gratis op Party en daarmee ging ik Steps spelen. Dat ging alleen zo goed dat ik daarmee $2000,- won. Ik heb toen een deel gecasht en de rest op Stars erbij gezet. En ik ging de $16,- turbo's spelen, ik had immers meer geld. Ik verloor toen alleen $500,-. Dus ben ik daar weer mee gestopt en ben ik op Ongame mijn bonus gaan vrijspelen. Dat ging goed, maar daarna ook weer fout.

Ik begin nu met de Double Or Nothings van $10,- en hoop uiteindelijk eens de kunnen spelen op sit en go's van $50,- en $100,-. Ik denk dat het wel goed gaat komen. Volgens mij zit er niet heel veel verschil in de sit en go's van tien tot dertig dollar. Maar je weet dat pas als je een grote sample hebt gemaakt. Soms zie ik mensen 200 sit en go's spelen en dan zeggen dat ze het beaten als ze 20 procent return on investment hebben. Dat is onzin. En het hangt er ook vanaf wat je speelt. Voor sommige sit en go's moet je er 1000 spelen, maar bijvoorbeeld die 5-max met blinden van drie minuten die ik speelde, daarvan moet je er veel meer spelen. En bij de gewone sit en go's kun je het misschien na iets van 500 al wel zeggen.

Hoeveel ga je vanavond spelen?

Ik wil er 100 spelen. Ik begin met nog veertig 5-max, dan heb ik mijn bonus vrij. Dan ga ik op Stars verder met twaalf Double or Nothings tegelijk. Ik denk dat ik tot een uur of een bezig ben. Ik heb nu dagen met 150 sit en go's, nu nog winnen.

MarceldeV On the Button 101

Marcel midden

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen