Master Classics of Poker €2500,- event, deel 2

Master Classics of Poker €2500,- event, deel 2 0001

Deel 1

Op een board van 563 rainbow bet Yuri ten Bokkel 900 uit in een pot van 1200 en na een fold van de andere speler in de hand, is aan mij de beurt om met mijn geflopte setje vijven zoveel mogelijk value uit de hand te halen en ervoor te zorgen dat ik met mijn 7400 chips door Yuri kan dubbelen.

Na zijn bet op deze flop tegen een late position caller en mij in de blind zet ik Yuri na zijn kleine (2,5 maal de blind) raise voor de flop en zijn ¾ pot bet op de flop hier vrijwel zeker op een overpair. Een hand zoals AK zie ik hem op deze flop tegen twee man wel passiever spelen dus voor mij is het duidelijk dat hij een overpair 99+ heeft. Nu heb ik met mijn geflopte set twee opties; callen of raisen.

Wanneer ik hier call zijn er echter heel veel kaarten die op de turn kunnen vallen, zoals een 2,4 of een 7, waardoor hij me niet meer gaat betalen. Aan de andere kant; wanneer er een blank gaat vallen, zal hij bijna onmogelijk van zijn overpair weg kunnen komen. De andere optie, waar ik uiteindelijk voor ga, is hier raisen, ik speel nog 7400 en hij heeft in totaal met zijn 900 bet zo'n 11.000 voor zich en houdt wanneer ik door hem heen zou dubbelen nog ongeveer 3500 over. Dat hij nog chips overhoudt en dus 'no matter what' na deze hand nog meedoet, is een belangrijk detail in de hand, want hierdoor zal een tegenstander bijna altijd makkelijker een call maken dan wanneer het voor al zijn chips is.

Ik zou óf een raise naar 2500 kunnen maken óf een overbet all-in met 7400 punten. Een raise naar 2500 zou hem de gedachte kunnen geven dat ik nog neer kan leggen, want ik heb nog een kleine 5000 in chips over. Wanneer ik hier all-in ga, lijkt het alsof ik de pot wil stelen, iets wat tegen een random tegenstander nog best wel eens wil lukken, want die zal je dan snapcallen met any overpair. Yuri daarentegen draait al een tijdje mee en al heb ik geloof ik nooit eerder met hem aan tafel gezeten, weet ik dat hij goede prestaties in het verleden heeft neergezet en het is een geduchte tegenstander. Daarom ga ik voor het plan om hem te raisen naar 2500, hopende dat hij mij uiteindelijk all-in zal zetten waarbij hij mij zal zetten op óf een overpair (88, 99, TT) of een pair met een straightdraw (44, 45, 46). Yuri gaat een kleine twee minuten in de tank en besluit uiteindelijk mij all-in te zetten met zijn azen, precies waarop ik hoopte en wat ik eigenlijk ook wel verwachtte. Pocket azen is lastig neer te leggen op een board als dit, zeker wanneer je, mocht je fout zitten, nog een stack van 25 big blinds overhoudt.

Master Classics of Poker €2500,- event, deel 2 101

Helaas voor Yuri had ik hier mijn set en niet een van de handen die hij hoopte te zien. Op de turn verscheen een 4 waardoor de pot nog gesplit kon worden met een 2 of een 7 op de river. Gelukkig was de river een blank en zo dubbelde ik mooi naar 15.000 in chips. Na de hand waren Yuri en ik het er over eens dat het heel close was en dat hij de hand wanneer hij mij niet covered had gehad waarschijnlijk wel had weggegooid.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen