Heat 7 & 8 PartyPoker Premier League

Heat 7 & 8 PartyPoker Premier League 0001

De vierde dag van de door PartyPoker georganiseerde Premier League stond uiteraard weer in het teken van twee sit and go's. Nu de finales langzaam naderen wordt de druk op sommige spelers steeds groter en is de noodzaak om te presteren duidelijk aanwezig. We zijn na deze dag immers over de helft en dan kunnen we alvast een goede balans opmaken van de kanshebbers op de titel bij deze derde editie van de Premier League.

In heat zeven nam koploper JC Tran het op tegen Phil Hellmuth, Roland de Wolfe, Tony G, Nenad Medic en Tom Dwan. Zoals we van hem gewend zijn start Tom 'Durrr' Dwan weer als een kamikazepiloot en in hand nummer vijf liggen al z'n chips al in het midden, hij 4-bet zijn pocket achten tegen Phil Hellmuth die zijn big blind dan niet langer kan verdedigen met {q-Clubs}{10-Hearts}. De donkere wolken pakken zich dan langzaam samen boven de elfvoudig braceletwinnaar en in dit geval zijn het sneeuwwolken. In een three-way pot heeft Hellmuth {k-Spades}{q-Spades} en hij moet het onder andere opnemen tegen de {8-Clubs}{8-Diamonds} van Roland de Wolfe. Op een {8-Spades}{8-Hearts}{j-Spades}{6-Spades}{5-Diamonds} board heeft De Wolfe een heel leger sneeuwpoppen gebouwd en hij raiset de bet van Hellmuth, deze flatcallt slechts met zijn flush en dat houdt hem in leven, want de quads van De Wolfe zijn natuurlijk onverslaanbaar.

Hij gaat vervolgens all-in met {5-Hearts}{5-Clubs}, maar komt wederom in een three-way pot. Nu met Tom Dwans {6-Diamonds}{a-Clubs} en de pocket tweeën van Tony G. Het board brengt {10-Clubs}{2-Diamonds}{6-Diamonds}{j-Hearts}{j-Spades} en daarmee maakt Tony G een full house en dat is genoeg om Phil Hellmuth met nul punten naar de greenroom te sturen. Klassementsleider JC Tran lijkt slechts gekomen om zijn positie in dat klassement te verdedigen, want hij maakt wel een heel curieuze fold. Op een {9-Hearts}{a-Diamonds}{j-Clubs}{j-Hearts}{j-Diamonds} board gaat Dwan all-in met {q-Clubs}{10-Spades} en gooit Tran zijn full house met {a-Spades}{10-Diamonds} weg en dat tegen Dwan die ruim de helft van de potten opent. Tom Dwan ziet dan echter Roland de Wolfe twee keer door hem heen dubbelen en is van chipleader nu opeens shortstack. Tony G zit echter ook niet ruim in de chips en die twee nemen het tegen elkaar op. De {a-Clubs}{q-Spades} van Dwan is beter dan de {a-Diamonds}{2-Diamonds} van Tony G op het {j-Clubs}{4-Diamonds}{10-Hearts}{8-Hearts}{5-Clubs} board en Tony G had net wat minder chips dan Dwan en eindigt als vijfde in deze heat.

Er volgt een redelijk shovefest waarbij de shortstacks lange tijd aan het langste eind trekken. Tom Dwan is zelfs al een keertje bijna in de greenroom als hij een vier outer rivert en weer terug aan tafel wordt verwacht. Nenad Medic is degene die het meest mag klagen, hij wint geen enkele flip en verliest zelfs een aantal handen waarin hij dik voor staat. Zo ook de laatste wanneer hij met {k-Spades}{10-Spades} all-in is tegen Tom Dwan met {10-Clubs}{7-Clubs}. Dwan maakt zijn flush en schakelt daarmee Medic uit die hiermee zijn kansen op de finale nog verder ziet slinken. Durrr neemt vervolgens ook Roland de Wolfe te grazen, deze keer heeft de Amerikaan echter wel veruit de beste hand met zijn azen tegenover de A-9 van De Wolfe die vier punten scoort in deze heat. De tweede hand van de heads-up beslist deze serie, het is Dwan die zijn {a-Clubs}{7-Clubs} mooi genoeg vindt om JC Tran all-in te zetten en deze callt met {q-Diamonds}{7-Hearts}. Het board brengt {a-Spades}{k-Hearts}{6-Clubs}{2-Hearts}{9-Hearts} en Tom Dwan wint deze reeks, Tran is nu twee keer eerste en twee keer tweede geworden.

De avondheat is er eentje waarin onder andere de twee dames deelnemen. Annette Obrestad en Vicky Coren krijgen gezelschap van Dave 'Devilfish' Ulliott, Peter Eastgate, Juha Helppi en Andy Black. Het wordt echter een hele korte werkdag voor titelverdediger Black, op de flop van de zevende hand gaat hij all-in met zijn {a-Diamonds}{9-Diamonds}, hij heeft een flushdraw en twee overkaarten op het {7-Diamonds}{4-Diamonds}{2-Hearts} board, maar Vicky Coren callt met {j-Clubs}{j-Hearts} voor een overpair. De turn en river helpen Black niet en hij scoort helemaal niks met dit optreden. Ook voor Annette Obrestad is de heat allesbehalve succesvol, de jonge Noorse loopt met haar {a-Diamonds}{q-Clubs} tegen de pocket koningen van Devilfish aan. De gelouterde Brit ziet dat zijn cowboys overeind blijven in deze strijd en Obrestad kan naar de rail.

Juha Helppi drukt de Devilfish echter weer verder de problemen in. Hij callt de all-in re-raise van Ulliott met {q-Diamonds}{9-Diamonds} en maakt op de turn reeds zijn flush. The Fish is dan al kansloos met zijn {k-Spades}{j-Hearts} en verlaat de tafel met een schamele drie punten, wat zijn totaal op zes brengt en het lijkt het einde van zijn Premier League aspiraties. Vicky Coren schraapt een puntje meer in deze heat, maar verder reikt ze ook niet. Haar all-in met {10-Hearts}{8-Hearts} wordt gecalld door Juha Helppi met {a-Diamonds}{10-Spades}. Het board brengt {10-Clubs}{q-Clubs}{q-Diamonds}{k-Spades}{4-Diamonds} en daarmee wint Helppi de hand en komt hij heads-up te zitten met Peter Eastgate. Hoewel de Fin met de chiplead begint is het Eastgate die al snel het commando overneemt, hij dubbelt in de allereerste hand van de heads-up en hij laat nog maar eens zien waarom hij een goede WSOP kampioen is. Hij wint deze heat door met aas-koning de {k-Clubs}{j-Hearts} te verslaan na vijf blanks op het board. Zijn tweede zege in deze Premier League brengt hem op een mooie tweede plaats in de stand.

De stand na acht heats:

Heat 7 & 8 PartyPoker Premier League 101

ECOOP levert Europees Kampioen Omaha Hi/Lo op

Het vierde toernooi van de derde editie van het European Championship of Online Poker (ECOOP) was een Pot Limit Omaha Hi/Lo event. Het werd het eerste toernooi dat niet aan de vooraf gestelde prijzenpot kwam, want met een buy-in van $200,-+$15,- en slechts 420 deelnemers, werd de $100.000,- bij lange na niet gehaald. iPoker moest dus ruim tien procent zelf bijleggen, maar na de eerdere succesvolle events van deze ECOOP zal dat geen probleem zijn.

Met een ton te verdelen over vijftig spelers die in het geld eindigen bleef er precies $25.000,- over de winnaar. Dat was het loon dat uiteindelijk naar de speler ging onder de nickname doesalrite en het vermoeden gaat dat hij zich inderdaad meer dan prima voelde na deze zege. $25.000,- na zo'n acht en een half uur spelen en de bijbehorende kampioensbracelet is natuurlijk een prima salaris. Heads-up was doesalrite te sterk voor Cyberthrill die desondanks nog $15.000,- bijgeschreven kreeg op de account van de iPoker client waar hij op speelde. De top drie werd vol gemaakt door alas7 die zich tevreden moest stellen met $8.000,-.

Uitslag ECOOP III, Event #4 $215,- Pot Limit Omaha Hi/Lo

1. Doesalrite - $25.000,- + bracelet

2. Cyberthrill - $15.000,-

3. Alas7 - $8.000,-

4. Conor t - $6.000,-

5. Ryebobber - $5.000,-

6. Ad3bay0r - $4.000,-

7. Gelo21 - $3.000,-

8. Thefuzzbuzz - $2.500,-

9. Sidorenko1 - $2.000,-

10. Didget1 - $1.500,-

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen