Vegas in de winter - RaSZi

Vegas in de winter - RaSZi 0001

Ik heb de Belgian Open overgeslagen, omdat ik de komende tijd veel op reis ga. Normaal had ik hier mijn stukje over geschreven, maar ik heb na de MCOP niks meer live gespeeld. Het MCOP Main Event verhaaltje kun je in het nieuwe magazine vinden. Het is echter ook een tijdje geleden dat ik mijn blog heb geschreven, dus ik ga het in dit artikel hebben over wat er allemaal gespeeld heeft de laatste tijd en wat ik de komende tijd van plan ben.

Na de Master Classics kwam Evy naar Nederland. We hadden het allebei erg druk gehad de laatste tijd, dus dat was toch alweer zo'n twee maanden geleden. Even nergens meer aan denken en chillen en ons klaarmaken voor al het reizen dat het komen gaat. We hebben de afgelopen week eigenlijk heel weinig gedaan, behalve met vrienden afspreken etc. Ik heb hierdoor ook de Belgian Open overgeslagen. Er staat veel op het programma voor de komende paar maanden en anders zou ze nog een week later moeten komen, of mee naar Namen, maar dat leek me niet echt een optie. Toch is het zonde om dat toernooi over te slaan. De structuur is fantastisch en de spelers ver onder het niveau, dat je normaal ziet bij internationale toernooien. De cashgames liegen er ook niet om trouwens, zo speelden we vorig jaar nog enkele sessies 25-50.

Reisplannen

We zouden eerst vanuit Nederland naar Praag gaan, om daar de EPT te spelen. Dat plan is nu veranderd en we gaan naar Vegas om daar de Five Diamond te spelen in het Bellagio. Heel veel interessante side-events en een heel bruut Main Event. We zouden na Praag toch naar Vegas gaan, dus dat lijkt de logische keuze. Ik mis sowieso het spelen van Amerikaanse events buiten de WSOP om, dus leuk om dit weer te gaan doen. Ik moet uiteindelijk toch naar die kant van de wereld om de PCA (voor het eerst!) te spelen, dus een WPT'tje meepikken is niet verkeerd. Dit betekent dus dat ik Kerst, mijn verjaardag en nieuwjaar in Vegas vier. Ik zou er overigens niet heengaan als het in de winter ook nog zo warm is, maar dan is het prima te doen en af en toe zelfs koud . Hetgeen dat me het meest sloopt tijdens de WSOP is toch echt de hitte. Daar hebben we nu echter geen last van. Het is in de winter lekker rustig in Vegas. Zo was ik er twee jaar terug twee maanden lang, toen ik begon met PN stukjes schrijven.

Na de PCA, is het of tijd voor Australië, of nog een WPT ergens in Amerika. Als we naar Australië gaan, vliegen we daarna meteen door naar APPT Filipijnen. Ik denk niet dat ik de reis ga maken alleen voor de APPT, alleen als ik de Aussie Millions speel. Dan in februari richting Europa, voor de opnames van Lords of Poker en EPT Kopenhagen en nog een EPT. Dan speel ik misschien Five Diamond weer in Vegas, maar als ik mezelf een beetje ken, blijf ik dan in Europa tot de WSOP. Het is erg vermoeiend, maar daar komt bij dat rond die tijd de mooiste toernooien in Europa zijn. Dan heb ik het met name over San Remo eigenlijk. Ik vond Monte Carlo een van de saaiste EPT's. Het was er gezellig zoals altijd met Nederlanders, maar het is echt zo'n Amerikaans zuipcultuurtje, iets waar ik een hele grote hekel aan heb. Van dat oppervlakkige uitgaan de hele tijd. San Remo was gewoon een relaxt (stervensduur) vakantiedorp! Maar goed, dat zijn een beetje de reisplannen voor de komende drie maanden.

Pokernews Strategy

Zoals sommigen van jullie gelezen hebben op de site, staat deze op pauze. Verwar dit niet met het einde van de site, dat soort doomscenarios zijn helemaal niet aan de orde. We hebben alle feedback die we op de site, in videocomments en over e-mail kregen, doorgenomen en de technische aanpassingen, met name de flashplayer, zijn zodanig, dat we het script moeten herschrijven. Verder weet ik zelf het fijne niet van dat soort technische onzin , maar een pauze is niet zo erg. We kunnen dingen even netjes op een rijtje zetten en alle feedback verwerken. We zullen terugkomen met nieuwe inhoud, wat kleine aanpassingen in de technische kant van het opnemen en ook natuurlijk nieuwe features. De blogs zullen op de site staan en ook bijgehouden worden door de instructors en ook zullen er één of meerdere instructors bijkomen. We houden jullie op de hoogte van wat er gaande is. Belangrijk om te onthouden is dat bestaande mensen met abonnementen niks verliezen en zelfs gecompenseerd zullen worden. Je kan ook nu nog lid worden en de 70 videos die al online staan bekijken, zonder dat de dagen van je abonnement aflopen. De site krijgt een heel nieuw gezicht en de lay-out krijgt een likje verf. Wij zijn er nog heel enthousiast over, dus zie het voor wat het is.

Online poker

Ik heb de laatste vier jaar nog nooit zo weinig gespeeld online, als de laatste paar maanden. Dit komt mede door drukte met sites als PN Strategy en andere projectjes waar ik mee bezig ben. Ik ben dit jaar niet helemaal 100% uit Vegas gekomen. Toen ik hier aankwam had ik last van het Vertigo virus, dat je balans aantast. Het is in feite een ontsteking in je evenwichtsorgaan, dat duizeligheid en misselijkheid veroorzaakt. In feite is heel je lichaam in de war en soms als ik stil stond, viel ik om, omdat ik dacht dat mijn zwaartepunt 20 cm verder naar links lag dan het daadwerkelijk lag. Toen kwam WSOP-Europa, waar ik een griepje heb opgelopen. Helaas duurde dit griepje zo'n drie weken. Ik weet nu wat moeders vroeger altijd bedoelde, toen ze zei dat het belangrijk was om je griep uit te zieken. Ik heb nu al anderhalve maand last van onzin en kleine kwalen, puur omdat ik helemaal verrot ben van die griep en Vertigo nog. Ik slaap nu al een maand op normale tijden en zo'n 9 uur gemiddeld per nacht, maar ik voel me niet goed. Er voelt iets niet goed, maar de dokter zegt dat het stress is en dat ik niet ziek ben o.i.d.

Ik heb dus niet echt de rust gehad om online te spelen, al zou ik snel wel weer willen beginnen met grinden. Het blijft de laatste tijd een beetje bij de Sunday Warm-Up en de heads-upjes tegen Bart. Die zijn natuurlijk wel heel leuk, dus zo krijgt ik toch mijn poker-fix af en toe. Ik moet wel echt meer gaan spelen, want dit schiet niet echt op. Gelukkig is mijn Dell-laptop gemaakt, die ik toch het liefst gebruik op reis. Ik kan er prima op 8-tafelen en 11 is ook niet zo'n probleem. Een beetje fpp's schrapen na de live-toernooitjes!

Gaming en TV-series

Ik zou de laatste tijd bijna mijn blogs zo kunnen betitelen. Het spelen van games blijft toch echt in me zitten. Ik speel dan natuurlijk tegenwoordig voornamelijk Guitar Hero, maar zo heb ik ook Fable II laatst even binnengekopt en Fight Night 3 weer aangeraakt en uitgespeeld. Het blijft toch wel echt een uitlaatklep voor me. Het is in feite hetzelfde als het lezen van een fantasy-boek voor me. Je gedachten gaan op nul en je kan gewoon echt plezier hebben in iets totaal anders. Starcraft 2 komt ergens de komende paar maanden ook uit, dus dat zal ik toch wel weer gaan spelen. Niet in de mate waarin ik het vroeger speelde, want dan kan ik net zo goed niet gaan spelen denk ik, maar ik zal het toch zeker wel spelen. Ik ben toch ook aan het wachten op de nieuwe Street Fighter voor de Xbox, met een beetje hoop kan ik mijn Aziatische vriendin erin verslaan, al acht ik die kans klein.

Sons of Anarchy is eigenlijk de show van het moment voor mij. Jaco kwam ermee en zijn radar voor shows bleek zoals vaker spot-on. Het gaat over een motor-bende die zich als een soort maffia in een kleine Amerikaanse stad gedragen. Er zijn veel dingen van Soprano's die ik een beetje herken. Dan bedoel ik niet dat ze exacte dezelfde dingen doen, maar meer de principes uit de show, zoals groepsgevoel, de familie gaat voor alles, rangordes etc. Het is een keiharde show en ik moest af en toe toch wel even een zacht 'holy shit' uitten. Ook ben ik keihard verslaafd (geweest) aan Smallville, maar die heb ik ff op pauze gezet bij seizoen 5. Ik heb net 6 en 7 binnengekregen, dus kan ik daarmee aan de slag. Ook kijk ik af en toe een aflevering van It's Always Sunny in Philadelphia, een tip van Abel die ik een jaar later heb aangenomen. Voor de echte Star Wars-nerds onder ons, er is net een animatie serie uitgekomen, namelijk Clone Wars. Dit is een spin-off serie, of gewoon het vervolg van de animatiefilm in de bioscoop van een paar weken terug. De serie is ook van Lucas Arts en zal zo'n 100 afleveringen beslaan. Tot nu toe vind ik het erg vermakelijk, zolang George Lucas zijn meelijwekkende pogingen tot humor een beetje in bedwang kan houden.

Dit is dus een beetje wat ik heb gedaan en ga doen en er zal binnenkort meer duidelijkheid verschijnen over nieuwe projecten of nieuwtjes. Oh nog even een shout out aan Max Payne, de meest droevige actiefilm aller tijden. Sommige films zijn erg slecht, maar om nou je best te doen om Street Kings en Glitter van het podium te stoten, gaat wel erg ver. Wall-E was wel de nuts. Later.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen