Dagboek van een fish - deel 10

Dagboek van een fish - deel 10 0001

Lief dagboek,

We hebben elkaar een tijd lang niet gesproken, want ik ben onlangs naar Las Vegas verhuisd om mijn carrière een flinke boost te geven. Hier gebeurt het allemaal voor de professionals. Een speler van mijn kaliber hoort hier ook gewoon thuis.

De reis verliep wat moeizaam vanwege de strenge Amerikaanse douane. Op de één of andere manier kon ik ze niet duidelijk maken wat ik nou precies kwam doen.

Gigi: "I am professional. I make money in Vegas with the nuts!"

Customs: "Sir, I'm not following you. Are you charging money for your nuts?"

Gigi: "Yes! People pay me all their money when I have nuts!"

Je voelt je een stuk veiliger door die strenge controles, maar het is wel lastig. Uiteindelijk mocht ik na een kort rectaal onderzoek mijn reis hervatten en was ik dan toch op weg naar eeuwige roem en rijkdom.

Ik had thuis via internet een kamer geboekt in het Super 8 Motel langs Boulder Highway. Je moet ergens beginnen en kan me nog geen vaste suite in het Bellagio veroorloven. Bovendien wilde ik zoveel mogelijk geld bewaren voor toernooi buyins en cashgames. Bezuinigen op de accommodatie dus. De deur sloot niet helemaal en er zat een bloedvlek van een meter aan de binnenkant van het dekbed, maar verder was alles pico bello.

De volgende morgen stond ik er alweer vroeg naast. Ik had wel willen uitslapen, maar de zwaailichten, sirenes en agent-met-megafoon gooiden roet in het eten. Ik keek uit het raam en zag een heel arrestatie-team voor de deur van m'n buurman staan.

Ik liet m'n stemming er niet door verpesten en zou van de gelegenheid gebruik maken om Vegas te verkennen. Ik kleedde mezelf aan, pakte de bankroll en liep de deur uit. Buiten stonden pakweg 30 agenten met getrokken pistolen en ik geloof niet dat mijn plotselinge vertrek goed in de smaak viel.

"Freeze motherfucker. Put your hands where I can see them!!!"

Vlotjes haalde ik mijn handen uit m'n zakken en stelde de gespannen agent gerust: "I am Gigi. Professional moneymaker. I come in peace". Meer agenten begonnen hun pistolen echter op mij te richten, maar toen het na een gespannen half uurtje duidelijk werd dat ik niets met dit hele gedoe te maken had werd ik bevrijd uit de handboeien en kon ik eindelijk een taxi pakken richting The Strip.

Het was nog vroeg dus besloot ik eerst m'n geluk te beproeven in het dagelijkse No Limit toernooi in het Alladin Hotel. De buyin was $60,- en het zou al gelijk beginnen. Ik bestelde een kop koffie en ging zitten. Nu gaat het dus echt beginnen! The Road to Glory! Ik was zo ontroerd dat ik spontaan mijn buurman begon te knuffelen, maar moest weer snel loslaten toen bleek dat deze man al 4 dagen geen douche had gezien.

Na een aantal handjes folden kreeg ik dan eindelijk mijn eerste speelbare kaarten: AJ suited vanuit middle position. Ik raisde 3.5 keer de BB en kreeg de button en de big blind als callers mee. Terwijl we op de flop zaten te wachten werd mij een nekmassage aangeboden. Nu was ik nog nooit gemasseerd tijdens het pokeren, maar als het voor Phil Ivey werkt dan zal het wel goed zijn. Ik betaalde de langharige en tandloze grijze man z'n $80 en kreeg een voortreffelijk lekkere en ontspannende massage. Heerlijk.

De flop kwam inmiddels: AJT.

Hoppa! Top Two Pair. Nu was het dus de vraag hoe ik zoveel mogelijk chips van deze mannen kon aftroggen. Ik bette ongeveer de halve pot om zwak over te komen, maar hoopte natuurlijk op een re-raise.

De button foldde, maar de big blind raisde all-in. Wat een sukkel! Ik had een read en wist dus dat hij een zwakkere aas dan mij had. Waarschijnlijk AT ofzoiets.

"I call!", riep ik triomfantelijk en draaide mijn AJ om.

Maar helaas, lief dagboek, de suckouts gaan in Vegas gewoon door. De big blind draaide KQ om en ik lag alweer uit het toernooi. Na aftrek van de buyin, de massage en mijn ontbijtje heb ik nog €2100,- over voor de komende weken.

Volgende keer meer vanuit Vegas. Dan hoor je alles over de WPT satellites!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen