Dagboek van een fish - deel 12

Dagboek van een fish - deel 12 0001

Lief dagboek,

Ik heb een paar enerverende dagen achter de rug. Afgelopen zaterdag werd ik gearresteerd na een beschuldiging van het bewakingspersoneel van 'The Venetian'. Ik zou chips hebben gestolen van de speler naast mij, maar dat hebben ze uiteindelijk nooit kunnen hardmaken. Ontkennen had geen enkele zin en ik werd behoorlijk hardhandig in de boeien geslagen door twee - iets te fanatieke - agenten. Gelukkig werd het opstootje gefilmd door twee bejaarde Chinese toeristen. "Keep filming asian guy. Power to the pokerpeople! Remember Rodney! Free Gigi!", riep ik terwijl ik huilend werd afgevoerd.

Aangekomen op het politiebureau werd ik in een grote cel gesmeten. Ik kroop van de vloer

en zag dat ik niet alleen was. Sterker nog, er stonden plots drie reusachtige criminelen voor me.

"Yo, look at this skinny motherfucker", zei de eerste. Ze begonnen stuk voor stuk te lachen en ik werd langzaam maar zeker in een hoekje gedrukt.

De leider van het stel, een mexicaan met spierballen zo groot als mijn dijbenen, stapte naar voren. "What's your name, girlfriend?". Ik had ooit een gevangenisfilm gezien waarin 'the new guy' gelijk de grootste kerel in elkaar stampt om respect af te dwingen. Er zat niets anders op. Er moest iets gebeuren.

Ik viel op m'n knieën en begon als een kleuter te janken. "I'm Gigi! I'm innocent! I played with this guy and had nuts. So he call police because he say I touch his stack. But he just say because I sucked on him on the river. Please don't kill me!".

Plotseling stapte 'Bubba' - die precies op die gevangene uit 'The Green Mile' leek - naar voren en zei: "See? That's what I'm talking 'bout! I feel you man. They always make me shower alone because they say I'll touch people's stack.". "Yes, take the nuts and bust them with flush", antwoordde ik snotterend.

De leider van het stel knikte en hielp me overeind. "I'm Pablo, South Side leader. These are my friends; Bubba, Rico, Salvatore. Come sit on my bed and tell me all about those stacks you like so much". Wat er die avond allemaal is gezegd weet ik niet meer. Het is allemaal een beetje een zwart gat. Ik kan me niet eens herinneren dat ik mijn kleren voor het slapen gaan om m'n enkels heb geknoopt.

Ik haalde de arm van Pablo van me af en begon me aan te kleden. Het werd tijd om dit misverstand uit de wereld te helpen. Op dat moment zwaaide de celdeur open en voor ik het wist stond ik weer op straat. De agenten konden kennelijk niets verdacht vinden op de bewakingsfilmpjes en de aanklacht werd ingetrokken. "Yeah, and fix those beds! They hurt your ass!", riep ik nog even om vervolgens weer terug te keren naar het motel.

Na een warme douche ging ik weer op weg naar the Strip. Mijn halve bankroll lag nog op tafel en ik begon het ergste te vrezen. Ik liep de pokerroom binnen en werd gelijk begroet door de manager. "Sir, we are very sorry for the false accusations. Please accept our apologies by staying in our Presidential Penthouse Suite. Free of charge, of course".

Alles beter dan het motel. "I accept. Where is my money?", vroeg ik gelijk. De manager nam me mee naar de cashier en ik kreeg pardoes $25,000 aan chips in mijn handen gedrukt. Van binnen wilde ik het uitschreeuwen van geluk, maar ik bleef cool. "Yeah, I guess it's all here". Eindelijk een bankroll die bij een pro hoort.

Ik liep direct richting de High Rollers tafels….

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen