Jason Gray chipleader APPT Grand Final

Jason Gray chipleader APPT Grand Final 0001

Twee van de drie openingsdagen zitten erop. Na de eerste dag was de chiplead in handen van Philip Willcocks met een kleine 130.000 punten. Op dag 1B kwamen er echter voldoende spelers aan de start om een grotere stack te bouwen. Uiteraard was het veld in Sydney weer hoofdzakelijk gevuld met Australiërs, zo zagen we onder andere Mark Vos, Billy 'The Croc'Argyros en Jason Gray plaatsnemen aan de tafels. Verder waren ook Gavin Griffin, Raymond Rahme, Terrence Chan, Lee Nelson en Jeff Lisandro aanwezig.

Verder kwam ook WSOP kampioen Peter Eastgate de zaal binnengewandeld en hij werd ontvangen met een luid applaus van de spelers en lijkt dus alom gerespecteerd als nieuwe ambassadeur van het poker. Eastgate komt echter pas op dag 1C in actie, maar zag in elk geval wel dat hij een freeroll krijgt van $10.000,-, omdat Billy Argyros al vrij snel gebust werd. De twee hadden namelijk een last longer sidebet afgesloten en als Eastgate het geld haalt hier in Sydney is hij verzekerd van de overwinning bij deze sidebet. Naast Argyros ging ook titelverdediger Grant Levy betrekkelijk vroeg richting de rail en in zijn spoor volgden niet de minste namen, want ook Raymond Rahme en Jeff Lisandro stonden vroegtijdig aan de bar.

Voor Mark Vos liep de dag een stuk beter, de Australiër vond twee keer kort na elkaar pocket rockets en lanceerde zichzelf dankzij twee double-ups richting de top van het klassement, aan het eind van de dag leek er echter wat zand in de motor van Vos te komen en zakte hij wat terug en staat hij met 40.000 punten in het midden van het hele stel. In totaal overleefden 78 van de 172 gestarte spelers de dag, een stuk meer dan een dag eerder. Ook Terrence Chan plaatste zich voor dag twee, maar deed dit niet echt van harte, met nog geen 14.000 punten is hij één van de shortstacks na dag één. De PokerStars Pro's en de gesponsorde spelers deden het op dag 1B redelijk tot goed. In tegenstelling tot hun collega's op de eerste startdag, kwamen er nu wel mannen aan het eind van de dag en Gavin Griffin presteerde zelfs uitermate goed. Hij verzamelde meer punten dan Philip Willcocks gisteren en deponeerde 134.700 punten in zijn sealbag aan het einde van de dag.

Daarmee was Griffin echter geen chipleader, want Jason Gray was de speler die de beste start kende van iedereen, met 184.000 staat hij voorlopig ruim aan kop. Achter Griffin is Vincent Ha de derde speler die meer dan een ton verzamelde op deze dag, hij speelt 123.800 punten. Griffin zag ook zijn collega Lee Nelson de tweede dag halen, Nelson is echter wel wat aan de shorte kant met 24.000 punten. Ook Eric Assadourian en Jamie Pickering voegden zich bij het rijtje spelers dat vrijdag op dag 1C mag terugkomen. Zij spelen beiden een redelijk gemiddelde stack van zo rond de 45.000 chips.

Inmiddels is ook dag 1C van de APPT in Sydney in volle gang, de laatste loodjes van die dag zijn nog live te volgen via PokerNews.com en anders uiteraard hier morgen in het nieuws.

Dfabio69 wint ECOOP 6-max event

{id:5806}Gisteren stond alweer het tiende toernooi van de derde editie van het European Championship of Online Poker op het programma. Het was wederom een Texas Hold 'em No Limit event, maar ditmaal namen er slechts zes spelers plaats aan iedere tafel. In totaal werden er 150 tafels gevuld met in totaal 900 spelers die elk een bedrag van $300,-+$20,- inlegden om mee te kunnen doen. De prijzenpot die vooraf was vastgesteld op een kwart miljoen, werd dus nipt overschreden en de honderd spelers die in het geld zouden eindigen mochten gezamenlijk $270.000,- verdelen.

Het werd dfabio69 die de bracelet om zijn pols mag doen zodra deze bij hem thuis arriveert. Hij versloeg namelijk al zijn opponenten en niet in de laatste plaats bergaretard, die het tot slot heads-up moest opnemen tegen dfabio69. De twee vochten een redelijk interessant gevecht uit, maar uiteindelijk bleek dfabio69 veruit de sterkste. Met zijn overwinning was behalve de bracelet natuurlijk ook een flinke som geld gemoeid. $59.400,- was het bedrag dat hij in ontvangst mocht nemen, de nederlaag van bergaretard zal wel een beetje verzacht worden door het prijzengeld dat hij bijgeschreven zag worden op zijn account, want dat is nog altijd $32.400,-.

Op een derde plaats eindigde DaBaser, die zodoende nog ruim 21.000 Amerikaanse dollar verdiende en johnsalo net achter zich wist te houden. PokerNews forumlid wimbolimbo had zich ook geplaatst voor dit toernooi via één van de qualifiers op het iPoker netwerk, hij presteerde uitstekend, maar had in de laatste fase helaas net niet het geluk. De flipjes vielen niet zijn kant op en op plaats zestien moest hij, al spelend onder de nickname d3struct0, het veld ruimen. Toch nog goed voor $2160,-.

ECOOP III, Event #10 – 6-max No Limit Hold 'em, buy-in $300,-+$20,-

1. Dfabio69 - $59.400,- + bracelet

2. Bergaretard - $32.400,-

3. DaBaser - $21.600,-

4. Johnsalo - $16.200,-

5. BBBIAZZZ - $13.500,-

Google en Yahoo! niet vervolgd voor het plaatsten van Online Gaming advertenties

Rechter Richard Kramer van het San Francisco Supreme court deed uitspraak in de zaak die twee burgers van de staat Californië hadden aangespannen tegen onder andere Yahoo! en Google. De rechter verklaarde dat de sites niet verantwoordelijk konden worden gehouden voor de gevolgen van het plaatsten van advertenties betreffende online gaming.

In 2004 klaagden twee inwoners een aantal sites voor het toelaten van gaming advertenties, nadat één van de aanklagers meer dan $100.000,- had verloren met online gokken. De zaak werd aangespannen tegen een stuk of 12 websites onder welke Jupitermedia, CNET Networks, Alta Vista, Overture, Yahoo! en Google. Het betrof vooral zoekmachines.

Mario Cisneros en Michael Voight vertegenwoordigden de burgers van Californië en beweerden dat de sites in strijd met het California Unfair Business Practices statute ("UCL") Section 17200 hadden gehandeld. Volgens hen maakten de sites zich schuldig aan het illegaal gebruiken van de geotracking technologie en het winst maken met het plaatsen van advertenties voor illegale websites. Mario Cisneros en Michael Voight eisten compensatie in de vorm van geld.

De rechter dacht er echter anders over en bepaalde op basis van artikel 230 van de Federal Communications Decency Act (CDA) dat de sites geen verantwoordelijkheid dragen voor de handelingen van gebruikers.

In principe is de uitpraak van de rechter verrassend te noemen gezien Microsoft, Google en Yahoo! Vorig jaar in totaal $31.500.000,- aan boetes moesten betalen voor het toelaten van online gaming ads. Microsoft betaalde $21 miljoen, Yahoo! $7,5 miljoen en Google $3 miljoen. Daarnaast moesten de sites gratis advertentieruimte beschikbaar stellen voor advertenties die jongeren waarschuwen voor de gevaren van online gaming.

PokerStars.com presenteert de Russian Poker Tour

Jason Gray chipleader APPT Grand Final 101

Na de EPT, de LAPT en de APPT komt PokerStars met een nieuwe competitie. De online pokerroom heeft namelijk de Russian Poker Tour aangekondigd wat uiteraard afgekort wordt tot RPT. Rusland is namelijk één van de grootste groeiende markten binnen de pokerwereld en in dit immense land kan prima een eigen competitie opgezet worden. Met sterren als Alexander Kravchenko en Ivan Demidov, beiden lid van Team PokerStars, kent Rusland al een paar vooraanstaande pokeraars, waarbij Demidov natuurlijk het meeste opviel dankzij zijn tweede plaats bij de World Series of Poker en zijn derde plaats bij het Main Event bij de World Series of Poker Europe.

Zij zullen ongetwijfeld te zien zijn bij de eerste twee toernooien die voorlopig zijn aangekondigd voor deze nieuwe Russian Poker Tour. Het eerste event zal gehouden worden in het prachtig St. Petersburg en laat niet al te lang op zich wachten. Vanaf 25 januari zal daar gepokerd worden en op 1 februari 2009 kan dan de eerste winnaar van een RPT evenement gekroond worden. De buy-in van dit eerste toernooi zal $5000,- bedragen. Dat is echter nog niks als je kijkt naar het toernooi dat een maand later in de Russische hoofdstad Moskou wordt georganiseerd. Daar staat van 22 tot en met 28 februari de tweede stop van de Russian Poker Tour gepland. Om deel te nemen in dat main event wordt een bijdrage van $10.000,- verlangd.

Voor wie dat teveel vindt zijn er uiteraard qualifiers te vinden op PokerStars, al vanaf $2.22 of een aantal FPP's kan men deelnemen in de verschillende satelliettoernooien en kan je voor het eind van het nieuwe jaar nog een leuk pakket winnen, met behalve de buy-in en het hotel in Sint Petersburg ook nog eens een leuk bedrag om de reis en andere kosten de dekken. Op www.pokerstars.com/rpt is alle informatie rond deze nieuwe pokertour nog eens na te lezen.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen