LAPT Nuevo Vallarta Mexico gestaakt op dag 1

LAPT Nuevo Vallarta Mexico gestaakt op dag 1 0001

Er kwam een onverwacht en bizar einde aan een toernooi van formaat afgelopen weekeinde. De Latin American Poker Tour (LAPT) was neergestreken in Nuevo Vallarta, om daar in Mexico een toernooi af te werken. De door PokerStars georganiseerde en gesponsorde tour kreeg echter wel een heel vreemd hoofdstuk te verwerken, nadat het spel vrijdagavond 22:30 uur lokale tijd plotseling werd stilgelegd. Tot die tijd leek er vrij weinig aan de hand, onder de 242 deelnemers van het toernooi was een groot aantal Amerikanen en er waren ook weer een flink aantal professionals aanwezig. Daarnaast waren er weer talloze qualifiers via PokerStars.com, waaronder de Nederlander Paul van Straten.

Al deze deelnemers begonnen vol goede moed aan het toernooi en na zo'n negen levels spelen waren er nog 89 spelers over. Toen werd de mensen plots gevraagd de speelzaal te verlaten en alle chips op tafel achter te laten, ook de mensen van de media alsmede de dealers dienden de speelvloer te verlaten en de lokale autoriteiten op het gebied van kansspelen besloten in overleg te treden met de organisatie van dit evenement. Het duurde en duurde en de spelers, waaronder Greg Raymer en Victor Ramdin hadden geen idee waar ze aan toe waren. Na ruim een uur werd ze vriendelijk gevraagd hun hotelkamer op te zoeken, want het toernooi zou pas de volgende dag weer hervat worden.

Ook op zaterdagochtend was er nog geen duidelijkheid over de genomen beslissing of wat er zou gebeuren en dus zat er voor de spelers niets anders op dan maar weer af te wachten. Bijna twintig uur na het pauzeren van het spel kwam er dan een kleine verklaring en werd bekend dat het toernooi definitief afgelast werd en niet zou worden hervat. De lokale autoriteiten hadden namelijk de vergunning en toestemming voor het toernooi per direct ingetrokken en daar leek geen verandering in te zullen komen. PokerStars heeft besloten de prijzenpot onder de overgebleven spelers te verdelen, dat betekent dat elk van de 89 nog in het toernooi zittende deelnemers $5000,- ontvangt (buy-in wass $2700,-) en de rest van het geld wordt op basis van chipcount verdeeld. Tot slot krijgen de spelers dan $500,- extra voor het ongemak. Dit bedrag komt van de sponsor zelf en niet uit de officiële prijzenpot en daarmee komt dit LAPT toernooi wel tot een heel abrupt einde, PokerStars zelf bracht het volgende statement uit over de afgelasting:

Statement on LAPT Nuevo Vallarta, Mexico

The Latin American Poker Tour (LAPT) confirms that it is cancelling the poker tournament in Nuevo Vallarta, Mexico, due to an indefinite suspension served on one of its local partners.

The LAPT states it has cooperated fully and in good faith with the requirements outlined by the Mexican government. The LAPT respects and abides by local regulations in each market.

LAPT's partner in Mexico obtained a formal ruling from the Mexican Ministry of the Interior (SEGOB) allowing the event to take place.

As the LAPT complied with every rule stipulated by the Code of the Mexican Federal Law of Games and Raffles, the reasons for suspension are being reviewed by lawyers of all parties.

Zweedse online pokerspeler wint

LAPT Nuevo Vallarta Mexico gestaakt op dag 1 101

rechtszaak tegen belastingdienst

De Zweedse online poker speler Sargon Ruya heeft de zaak die hij aanspande tegen de Zweedse belastingdienst deels gewonnen. De rechter besliste dat hij geen belasting hoeft te betalen over het geld dat hij in een online poker room won die in een land dat tot de Europese Unie behoort is gevestigd. Hij moet wel belasting betalen over het geld dat hij bij een online poker room won die in Monaco gevestigd is. Volgens de regels van de Europese Unie wordt geen belasting geheven op winsten van online spellen zoals poker. De Nederlandse belastingdienst probeert wel in kaart te brengen wie wat verdient online door pokerspelers uit te nodigen om aangifte te doen van hun online pokerinkomsten.

De speler won bij de online poker site die vanuit het Isle of Man opereert zo'n $80.900,-. Over dat bedrag hoeft hij geen belasting te betalen. Daarnaast krijgt hij de kosten die hij voor de rechtszaak moest maken vergoed gezien de belastingdienst hem niet had mogen dwingen om de bewijslast te voeren. Volgens de rechtbank hoeven personen niet aan te tonen van waaruit een online poker site opereert.

Martin Rowe wint APPT Grand Final in Sydney

LAPT Nuevo Vallarta Mexico gestaakt op dag 1 102

De LAPT was niet het enige toernooi waar PokerStars zich mee bezigde afgelopen weekeinde. Aan andere kant van de wereld werd nog de APPT afgewerkt. In Sydney was de finale van het tweede seizoen van de Asia Pacific Poker Tour aan de gang en daar stond de final table op het programma. Antonio Fazzolari begon bij de laatste negen met een forse chiplead, maar daar achter zat alles extreem dicht op elkaar. Het beloofde dus een spannende finale te worden met als grootste naam Jason Gray. Eén van de negen mannen zou aan het einde van de dag in elk geval miljonair zijn in Australië, want er stond exact één miljoen Australische dollar op het spel voor de winnaar.

Ondanks dat de stacks redelijk dicht bij elkaar lagen zagen we een snelle exit. Tom Rafferty ging all-in met de nutflush draw na de flop, maar Fazzorlani ging absoluut niet uit de weg met zijn top two pair. Een enorme pot was het resultaat en de hand van Fazzorlani bleef staan waardoor hij een immense chiplead veroverde. Hai Bo Chu was een uur later de volgende die het veld moest ruimen, Martin Rowe kon zijn vrouwen uiteraard niet passen op een tien-hoge flop en daardoor zette een play van Chu zijn toernooileven op het spel, hij speelde slechts een gutshot straight draw en hij wist zijn tussenpinnetje niet te hitten, waardoor een achtste plaats hem ten deel viel. Vervolgens moest één van de twee niet-Australiërs het toernooi verlaten, PokerStars qualifier Daniel Kowalski uit Polen zag dat zijn toppair azen goed genoeg was, maar dat zijn kicker negen niet voldeed tegen de aas-vrouw van Frank Saffioti.

Antonio Fazzorlani was op dat moment nog steeds de chipleader van het event, terwijl Jason Gray de absolute shortstack was. Een dubbel van Gray en een dubbel van Martin Rowe door Fazzorlani draaide alles in korte tijd om en plots was de chiplead in handen van Rowe. Zeker als hij even later een setje zevens flopt op een {a-Clubs}{6-Spades}{7-Spades} board, de {a-Spades}{q-Spades} van Saffioti heeft natuurlijk een monster geflopt, maar het blijkt niet genoeg na de {q-Clubs}{9-Diamonds} turn en river. De Australische chipleader schakelde daarna over naar de volle stampmodus en bustte onder andere Timothy English. De {a-Hearts}{k-Diamonds} was zelfs op de flop nog de beste hand zonder hit, maar waar Rowe wel een boer wist te hitten bij zijn {q-Hearts}{j-Hearts} wist English niet meer te verbeteren en hij eindigde als vijfde in Sydney, goed voor AU$140.000,-. Antonio Fazzorlani weet zijn verblijf aan tafel nog te rekken tot na de dinner break, maar kort daarna valt ook hij ten prooi aan Martin Rowe. De {a-Hearts}{2-Spades} van Fazzorlani kan rekenen op een call van de chipleader als deze {a-Spades}{k-Clubs} vindt. Het board brengt niks dan blanks en Fazzorlani moet genoegen nemen met de AU$182.000,- vierde prijs.

Zeer snel na de exit van Fazzorlani is het ook gebeurd voor Tony Basile, hij loopt met zijn {a-Diamonds}{k-Hearts} tegen de pocket koningen van Martin Rowe op die hierdoor weer een enorme pot zou kunnen oppakken. Dat gebeurt als het board geen hulp biedt aan Basile en zodoende op plaats drie het toernooi moet verlaten met 266.000 Australische dollar als prijzengeld. Chipleader Rowe begint dan met een vijf tegen één voorsprong aan de heads-up tegen Jason Gray. Toch duurt het één tegen één gevecht nog meer dan twee uur, maar Gray komt er eigenlijk nooit echt aan te pas. Hoewel hij de meeste potjes weet te winnen blijft hij steeds fors achter staan en uiteindelijk krijgt hij het er net op het verkeerde moment in. Met {9-Hearts}{5-Hearts} in zijn handen krijgt hij een call van Rowe met {a-Clubs}{q-Hearts}. Het board houdt het lang spannend via {a-Spades}{q-Clubs}{5-Spades}{9-Spades} maar als de {3-Spades} op de river valt is het beslist en wint Martin Rowe deze laatste APPT van het seizoen en is plotsklaps één miljoen Australische dollar rijker. Voor runner-up Jason Gray is er AU$476.000,- als troost.

Simon Johansson zegeviert bij Unibet Open

LAPT Nuevo Vallarta Mexico gestaakt op dag 1 103

De Unibet Open in de Poolse hoofdstad Warschau zorgde het afgelopen weekeinde voor veel spektakel. De PokerNews Live Reportin crew was aanwezig en met bekende forumleden als Ilja 'GeorgeLuz' Buschman, Stefan 'Apollo' Hendrickx, Boudewijn 'wubwubwub' Wubbels en Jordy 'jordyv' Veenboer in het toernooi klonk het als een zeer gezellige aangelegenheid daar in Polen. Er moest echter ook nog gekaart worden en dat ging de mannen helaas wat minder af, uitzonderingen daargelaten. Zelfs mystery guest Sinterklaas moest het toernooi op dag één verlaten en zo was het aantal Nederlanders en Belgen dat richting de money ging uiteindelijk heel klein.

Dirk Verburg kon zich uiteindelijk gelukkig prijzen met de titel beste Nederlander, de PokerNews qualifier won €3645,- met zijn vijftiende plaats en dat voor iemand die zich slechts voor één euro wist te kwalificeren voor dit toernooi. Een prima prestatie dus en een soortgelijke prestatie werd ook geleverd door forummember Apollo, de Belg eindigde als 21e, goed voor €2430,-, maar kon desondanks niet zeggen dat hij de beste Belg was. Dat werd namelijk Bert Luyten die op plaats twaalf eindigde en daarmee €5670,- verdiende.

Geen Nederlanders en Belgen dus aan de finaletafel, maar wel maar liefst drie Zweden die elk ook nog een degelijke stack hadden. De chiplead was echter in Oekraïense handen bij Yuriy Leskiv. Aas-vrouw is de kaartcombinatie die de eerste slachtoffer eist aan het begin van deze finaletafel. Zowel Lassi Peltola (Fin) als Yuriy Kozinskiy (Rus) zien hun hand tegen AQ verliezen en zij moeten het toernooi verlaten, voor Peltola is zijn QJ verre van goed, terwijl Kozinskiy een cruciale flip verliest met zijn pocket zevens dankzij een vrouw op het board. Andrzej Tabaszewski is de beste thuisspeler in dit toernooi, de Pool eindigt als zesde als Simon Johansson hem uitschakelt. De volgende die mag gaan is dan Nicholas Storm, de Deen wordt gecoolerd als hij ziet dat zijn pocket vrouwen het op moeten nemen tegen de azen van de Fin Teemu Siiskonen, geen gekke dingen in het voordeel van Storm en hij moet genoegen nemen met plek zes.

Drie Zweden dan dus bij de laatste vijf, maar de Zweedse online kampioen Roger Joffs moet dan het strijdtoneel verlaten op plaats vijf. Joffs verdient €25.110,- met zijn optreden in Warschau en kan gaan toekijken of één van zijn twee landgenoten het kan afmaken. Dat blijkt uiteindelijk het geval, chipleader Simon Johansson zorgt daar persoonlijk voor door eerst Teemu Siiskonen uit te schakelen met koning-tien tegenover de A8 van Siiskonen. De Fin staat voor tot aan de turn, maar de tien die dan op het board verschijnt zorgt ervoor dat Siiskonen zijn jas kan gaan pakken en met €30.375,- huiswaarts kan keren. Johansson stuurt vervolgens ook Yuriy Leskiv naar de rail als zijn A9 gewoon blijft staan tegen de K5 van Leskiv, de Oekraïner wint €42.525,- met zijn derde plaats, maar kan een Zweede heads-up dus niet voorkomen.

De chiplead van Simon Johansson is uiteraard behoorlijk en Christoffer Carlsson kan flink aan de bak. Carlsson weet dan zelfs nog drie double-ups te vinden, maar het blijkt allemaal niet genoeg, hij trekt de stand nagenoeg gelijk, maar zijn A-T kan het niet winnen van de K-8 van Johansson als deze pre-flop all-in pusht. Het board brengt namelijk K-2-5-8-K en met een full house gaat de overwinning bij deze Unibet Open naar Simon Johansson, hij wint de €126.765,- eerste prijs, terwijl zijn landgenoot genoegen moet nemen met €70.875,-.

Tom 'durrrr' Dwan verbetert zijn persoonlijk record

LAPT Nuevo Vallarta Mexico gestaakt op dag 1 104

Online sicko Tom Dwan heeft zaterdag zijn grootste pot ooit gewonnen. Aan de high stakes cash games van Full Tilt poker ging het er weer wild aan toe. Phil 'OMGClayAiken' Galfond zat onder andere aan tafel en had maar liefst $1,2 miljoen op tafel GusHeaven staan. Durrrr zelf speelde ruim drie ton en verder zorgden Di 'Urindanger' Dang, LokolsBack en elmariachimacho ervoor dat er meer dan twee miljoen dollar op de tafel aanwezig was.

In de desbetreffende hand zitten elmariachimacho en Phil Galfond in de blinds en raiset Dwan under the gun naar drie keer de big blind, bij deze stakes is dat natuurlijk gewoon $3000,- en er volgt een 3-bet van Dang naar $10.500,-. Iedereen foldt terug naar Durrrr en die besluit de call te maken. Op de {a-Spades}{7-Hearts}{4-Clubs} flop is er flink wat actie als Tom Dwan frontbet voor $17.600,- maar zijn opponent er gewoon direct $44.200 van maakt. De call van Dwan zorgt ervoor dat de {k-Hearts} turn wordt gedraaid en Durrrr frontbet wederom, nu voor $71.200,-. Geen verhoging van Urindanger ditmaal en er volgt slechts een call.

Op de {6-Diamonds} river besluit Tom 'Durrrr' Dwan dan maar all-in te gaan voor de twee ton die hij nog heeft staan, zijn opponent besluit te callen en zo ontstaat er en pot van maar liefst $657.070,- en dat zou de grootste pot ooit kunnen zijn die Tom Dwan wint. Zijn {4-Hearts}{4-Diamonds} voor een setje vieren blijkt inderdaad genoeg voor de winst van de pot, want Di 'Urindanger' Dang muckt zijn hand en de chips worden naar Durrrr toegeschoven.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen