Lp_SakiSaki wint Sunday Million

Lp_SakiSaki wint Sunday Million 0001

Het is zelfs enigszins gênant om te spreken over de Sunday Million als we kijken naar het toernooi van afgelopen zondag. In het weekend waarin PokerStars vele records brak, ontsteeg de Million zichzelf en was met 2,5 miljoen guaranteed op voorhand al bekend dat het een enorm toernooi zou worden. Alle verwachtingen werden zelfs nog overtroffen toen deze prijzenpot ruim werd overschreden dankzij 16.260 deelnemers en er derhalve dus een totaal van 3.252.000 Amerikaanse dollar in de prijzenpot zat. Al snel was natuurlijk duidelijk dat het een lange zit zou worden, maar de prijzen die te verdienen waren, maakten dit uiteraard meer dan goed.

Met nog negen spelers over en dus bij aanvang van de finaletafel, waren de beste papieren voor AAmerican die met meer dan 38 miljoen chips aardig z'n best had gaan in de voorafgaande uren en zo als chipleader aan de finale begon. De meer dan 30 miljoen punten van lp_SakiSaki waren goed voor een tweede positie op dat moment, terwijl supershortstack MauryFishant nipt onder de drie miljoen stond en dus aardig wat werk zou moeten gaan verzetten. Dat was echter nog niet gezegd of we zagen de Canadees niet meer terug onderaan het lijstje, maar bovenaan. In vier handen wist hij namelijk maar liefst drie keer te dubbelen en stond nu ineens derde in chips en hoefde niet meer direct voor zijn toernooileven te vrezen. Dat moest kharak wel op het moment dat zijn all-in 3-bet met {a-Hearts}{q-Clubs} wordt gecalld door salmor die twee rode negens opent op het moment dat initial raiser AAmerican uit de weg gaat. Die vrees voor kharak zal alleen maar erger zijn geworden naarmate het board vorderde, want via {8-Clubs}{4-Diamonds}{j-Clubs} en {6-Diamonds} kon alleen de river nog redding brengen. Dat gebeurde niet via de {4-Hearts} en met $22.764,- voor de negende plaats nam de tafel afscheid van kharak.

Een blind level later was het de beurt aan La_Alvarado om het toernooi te verlaten, zijn all-in met {a-Clubs}{10-Diamonds} kon rekenen op een call van MauryFishant die nog steeds behoorlijk hot was aan deze tafel. Zijn {a-Spades}{j-Spades} was goed genoeg nadat er vijf rags op het board waren verschenen en zodoende moest La_Alvarado zich tevreden stellen met $33.520,-. Opmerkelijk was de teloorgang van AAmerican die volgde. De voormalig chipleader wist niet meer succesvol uit de potten te komen en zag zijn stack beetje bij beetje afbrokkelen. Uiteindelijk gingen de laatste chips erin met {a-Diamonds}{5-Hearts} en toen hij de call zag van MauryFishant moet hij ongetwijfeld al behoorlijk bezorgd zijn geweest. Desondanks had deze met {q-Hearts}{j-Hearts} nog wat hulp van het board nodig, de flop bood echter direct uitkomst met {q-Diamonds}{2-Spades}{4-Spades} en via de {6-Diamonds} en de {10-Hearts} was het avontuur van AAmerican definitief over op de zevende plaats. Salmor legde al snel dezelfde route als AAmerican af naar de rail, ware het niet dat voor het eerst aan deze finaletafel de exit niet plaatsvond dankzij een pre-flop shove. Er lag al {7-Clubs}{6-Spades}{5-Clubs}{7-Hearts} op tafel voordat Salmor zijn punten in het midden zetten. Er volgde echter een snelle call van lp_SakiSaki, die {8-Spades}{4-Spades} opende voor de geflopte straight. Salmor moest derhalve hopen op een fullhouse, want zijn {a-Spades}{7-Diamonds} was niet voldoende, dat bleef ook zo na de {3-Diamonds} op de river en zo lag er voor Salmor $73.170,- klaar voor de zesde plaats.

Manifest23 was de volgende speler die het strijdtoneel moest verlaten, zijn push met {6-Clubs}{3-Clubs} werd beantwoord met een repush van Beaufford met pocket zessen en dat betekende dus zware problemen voor Manifest. Het board bood geen uitkomst met {q-Diamonds}{5-Hearts}{j-Diamonds}{3-Diamonds}{4-Diamonds} en met een flush voor Beaufford eindigde Manifest23 als vijfde voor net iets minder dan een ton. Twee handen later kon ook k0rt inrukken toen deze zag hoe hoe lp_SakiSaki zijn pocket koningen kraakte met {a-Diamonds}{j-Spades}. Het board bracht namelijk {6-Clubs}{9-Hearts}{8-Clubs}{q-Hearts}{10-Clubs} en bezorgde de Zweed een runner runner straight en daarmee de chiplead met nog drie spelers in het toernooi. De voorsprong wist hij even later nog verder uit te breiden toen MauryFishant all-in was met pocket drieën, de koningen van lp_SakiSaki stonden ruim voor en deze keer wisten de heren wel stand te houden. Een {7-Hearts}{j-Hearts}{4-Spades}{5-Clubs}{2-Diamonds} board stuurde MauryFishant naar huis met maar liefst $162.000,- voor de derde plaats en zorgde er tevens voor dat lp_SakiSaki met een royale voorsprong begon aan de heads-up tegen Beaufford. Opvallend genoeg werd er gedurende deze finaletafel nooit serieus over een deal gesproken en ook de heads-up werd gewoon uitgespeeld terwijl er toch aanzienlijke bedragen op het spel stonden. De één tegen één battle is echter rap voorbij als op een {2-Diamonds}{8-Hearts}{2-Clubs}{4-Clubs} board de chips in de pot verdwijnen en Beaufford het slechte nieuws ziet. Zijn {k-Diamonds}{8-Clubs} heeft nog één out op een splitpot tegen de {8-Diamonds}{2-Hearts} voor lp_SakiSaki voor de geflopte fullhouse. Het is niet de schoppen acht op de river, maar de {10-Spades} en daarmee zit de grootste Sunday Million ooit erop. De Zweed lp_SakiSaki zegeviert voor maar liefst $331.378,80 en runner-up Beaufford mag nog $227.640,- in ontvangst nemen.

Lp_SakiSaki wint Sunday Million 101

PokerStars Sunday Million, buy-in $200,- + $15,-

1. lp_SakiSaki - $331.378,80

2. Beufford - $227.640,-

3. MauryFishant - $162.600,-

4. k0rt - $130.080,-

5. manifest23 - $97.560,-

OOK SUNDAY WARM-UP NAAR RECORDHOOGTE

Lp_SakiSaki wint Sunday Million 102

De miljoenen waren echter nog niet op bij PokerStars, dat zondag maar liefst twaalf miljoen aan toernooiprijzen zag omgaan. De Sunday Warm-Up was voor deze laatste zondag van het jaar opgehoogd tot een toernooi met een minimale prizepool van één miljoen dollar en dankzij de 5836 deelnemers werd deze zelfs nog nipt overschreden. Helaas moesten we in dit toernooi op de bubble van de finaletafel afscheid nemen van broodbips uit Waalwijk, die desondanks een zeer knappe tiende plaats neerzette. Een plekje aan die finaletafel was wel ingeruimd voor groengras uit Gouda, hoewel deze speler wel redelijk shortstacked was. De chiplead was in handen van niemand minder dan James 'Andy McLEOD' Obst met ruim dertien miljoen punten, terwijl totaloser met nog geen elf miljoen de achtervolging in moest zetten. De Nederlandse hoop groengras moest het zoals gezegd met een stuk minder doen en bracht een kleine vier miljoen punten mee naar de tafel.

Het was niet geheel verrassend dat de over agressieve Andy McLEOD als eerste een speler richting rail stuurde. Het duurde weliswaar eventjes, maar de eerste bust out aan de final table was een feit toen KKgeoroAA all-in schoof en direct gecalld werd door Andy McLEOD. De {a-Hearts}{k-Spades} was genoeg tegen de {k-Hearts}{10-Clubs} van KKgeoroAA en vijf communitycards en nul suckouts later moest hij zijn virtuele seat verlaten. Een hand later probeert groengras te re-stealen als James 'Andy McLEOD' Obst weer opent, maar achter hem callt de button met {a-Diamonds}{k-Spades} en wederom wint big slick het en deze keer van de {q-Diamonds}{6-Spades} van groengras. De speler uit Gouda is nu serieus short en moet een handje later het toernooi verlaten als Obst zijn all-in callt met {a-Spades}{10-Spades} en groengras slechts {10-Hearts}{6-Clubs} op tafel kan brengen. Geen hulp voor de Nederlander en $14.006,40 is zijn deel uit de prijzenpot van ruim een miljoen. Het leek wel alsof McLEOD vleugels kreeg door deze exit, want een handje later callt hij de all-in van 69CANA69 met {k-Diamonds}{j-Clubs} en blijkt de juiste beslissing te hebben genomen tegen de {k-Hearts}{4-Hearts} van zijn tegenstander. Met een boer op de flop eindigt het sprookje van 69CANA69 en in één orbit tijd dunt James Obst hoogstpersoonlijk het veld uit tot zes deelnemers.

Een enorme three-way pot was de eerstvolgende grote actie. Uiteraard was Andy McLEOD er bij betrokken met {j-Spades}{j-Hearts}, het waren echter totaloser en Tehanu die beiden all-in waren, met respectievelijk {a-Clubs}{q-Hearts} en {6-Clubs}{5-Clubs}. De flop was goed voor Tehanu met {7-Diamonds}{4-Clubs}{k-Clubs}, maar na de {2-Hearts} turn stond McLEOD nog steeds voor. De river bracht de pot echter bij totaloser dankzij de {q-Spades} en Tehanu miste zijn combodraw en moest het toernooi verlaten. Niet veel later is Andy McLEOD voor het eerst niet betrokken bij een handje waarbij een speler het toernooi moet verlaten. Het is Hr_Herman die met pocket zevens zmeyer naar de rail stuurt. Deze speelt {k-Diamonds}{q-Diamonds} voor een coinflip, maar de flop brengt direct een derde zeven en derhalve moet zmeyer genoegen nemen met de vijfde plaats. Eén zo'n exit zonder inbreng moet James 'Andy McLEOD' Obst genoeg hebben gevonden en bij de volgende is hij gewoon weer betrokken. Het board leest {5-Hearts}{3-Clubs}{7-Diamonds} als Iceman1278 all-in schuift met {a-Diamonds}{8-Hearts}, Obst heeft echter de juiste read en callt met {a-Hearts}{k-Diamonds} en via de {2-Diamonds} en de {10-Diamonds} wint hij ook deze pot en moet Iceman1278 deze Warm-up verlaten op plaats vier voor bijna zestigduizend dollar.

Hr_Herman wist vervolgens te dubbelen door Andy McLEOD, die zodoende de chiplead moest afstaan en zelfs niet genoeg had aan het uitschakelen van totaloser om deze terug te pakken. Het was echter wel wat gebeurde, totaloser ging all-in met pocket zevens en McLEOD vond met {a-Diamonds}{10-Spades} een handje waarmee hij de call kon maken. De flop bracht direct een tien voor de Australiër en op de river viel zelfs nog een aas om de zaak helemaal te beslissen. Totaloser moest derhalve genoegen nemen met de derde plaats en Hr_Herman en Andy McLEOD gingen heads-up om de titel strijden. Ondanks zijn chiplead vroeg Hr_Herman om een mogelijke chop, maar er kwam een ontkennend antwoord van Australische zijde en de heren speelden verder. De heads-up duurde uiteindelijk slechts negen handjes. Andy McLEOD was ondertussen zeer short en ging all-in met {j-Spades}{6-Hearts}, Hr_Herman waagde zijn kans met {10-Clubs}{4-Spades} en won dankzij het {3-Hearts}{6-Clubs}{9-Diamonds}{10-Spades}{k-Spades} board en dankzij de turnkaart ging de overwinning niet naar James 'Andy McLEOD' Obst maar naar Hr_Herman die hiermee $147.067,20 verdiende.

PokerStars Sunday Warm-up, buy-in $200,- + $15,-

1. Hr_Herman - $147.067,20

2. Andy McLEOD - $101.546,40

3. Totaloser - $68.864,80

4. Iceman1278 - $57.192,80

5. Zmeyer - $45.520,80

JOCHEE WINT FULL TILT POKER $750K GUARANTEE

Lp_SakiSaki wint Sunday Million 103

Natuurlijk werd er niet alleen op PokerStars gespeeld afgelopen weekend, maar was er ook op Full Tilt Poker weer voldoende actie. Eén van de hoofdacts daar was de $750K Guarantee en dat toernooi trok deze week 3905 spelers en dat zorgde voor 781.000,- dollar in de prijzenpot. Voor Full Tilt begrippen haalden weinig grote namen de finaletafel, hoewel Vincent 'Woky' Wan plaatsnam en ook chipleader KipsterDK niet geheel onbekend is. Hij was met 2.470.000 punten de enige speler die meer dan twee miljoen chips had verzameld in de voorgaande uren en begon dus met een comfortabele voorsprong aan de finaletafel.

Shortstack StarMaker was de eerste speler die het virtuele podium weer mocht verlaten toen hij tegen een lelijke set-up aanliep. Zijn bottom set was niet goed genoeg op de {j-Spades}{k-Clubs}{9-Clubs} flop, want Vincent Wan had medium set geflopt met zijn pocket boeren en zonder negen op de turn en river eindigde het toernooi van StarMaker op plaats negen. NewBornBaby was de eerstvolgende die zijn hele stack in de pot schoof en niet als winnaar uit de bus kwam, zijn {a-Spades}{k-Spades} moesten het opnemen tegen de {10-Spades}{10-Clubs} van Jasonrisc die daarmee gecalld had. Een klassieke coinflip dus, die deze keer in het voordeel uitviel van het pocket pair nadat het board {4-Diamonds}{4-Clubs}{2-Clubs}{4-Spades}{5-Spades} had gebracht en dus restte NewBornBaby niks meer dan de achtste plaats in dit toernooi voor $14.058,-. Mc4chess legde vervolgens dezelfde route naar de rail af, nadat hij all-in schoof met {a-Hearts}{9-Diamonds}, precies op dat moment had KipsterDK geopend met pocket koningen en dus moest mc4chess wel dringend op zoek naar hulp. De gewenste aas bleef echter uit en hij strandde op een zevende plaats in deze $750K Guarantee.

KipsterDK had de smaak van het uitschakelen te pakken en voegde een volgende scalp aan zijn palmares toe. Het was Vincent 'Wonky' Wan die het met pocket tienen op moest nemen tegen de {a-Spades}{k-Diamonds} van de Deen. Het board leek zich gunstig te ontwikkelen voor Wan met {2-Clubs}{6-Hearts}{q-Hearts}{9-Diamonds}, maar op de river viel dan toch precies één van de kaarten die hij niet wilde zien: de {k-Spades}. Einde toernooi voor Wan dus en hij verdiende net iets minder dan 24.000 dollar met zijn zesde plaats. KipsterDK breidde ondertussen zijn chiplead verder en verder uit en werd zo hier en daar geholpen door het board. Dat gebeurde ook toen hij het in een blind battle op moest nemen tegen de pocket azen van Jasonrisc. De {q-Clubs}{10-Spades} van KipsterDK leek geen partij voor de azen, maar via het {k-Diamonds}{j-Spades}{2-Spades}{4-Clubs}{a-Hearts} board ging de Deen alsnog met de winst in deze hand aan de haal, een set azen tegen een straight betekende het einde voor Jasonrisc die genoegen moest nemen met plaats vijf. In hetzelfde level werd ook nog afscheid genomen van TheTotalPkg die het met {a-Spades}{j-Spades} all-in opnam tegen de pocket zevens van Tulsa Tony. De lucky sevens vormden een setje op de flop en dat was voldoende om TheTotalPkg naar huis te sturen met $43.111,20 voor de vierde plaats.

Tulsa Tony was uiteindelijk zelf de volgende die mocht gaan, zijn hele kleine stackje ging over de lijn en beide opponenten callden snel en zagen de {5-Hearts}{5-Clubs}{2-Clubs} flop en dat vond KipsterDK wel een mooi moment om jochee uit de pot te drukken. Met reden zo bleek, want de Deen had met {7-Diamonds}{5-Diamonds} trips vijven geflopt. De {k-Diamonds}{j-Clubs} van Tulsa Tony was in problemen en dankzij de {7-Clubs} op de turn eindigde zijn toernooi tegen de full house van KipsterDK, ondanks dat de {3-Clubs} op de river Tulsa Tony nog een flush gaf. De heads-up tussen KipsterDK en jochee leek een formaliteit te worden. De Deen had een twee tegen één chiplead over zijn Noorse opponent en al snel waren de heren all-in met pocket boeren voor KipsterDK en negens voor jochee. De Noor ontsnapte echter door een set te floppen en op turn zelfs quads negens te maken en veroverde zo de chiplead op het juist moment. Op een {9-Hearts}{10-Spades}{10-Clubs} board verdwijnen de chips dan andermaal in het midden en heeft KipsterDK een groot probleem, zijn {a-Diamonds}{2-Clubs} staat ver achter tegen de {k-Hearts}{9-Clubs} van jochee en na de{q-Hearts} en {2-Hearts} op turn en river is het definitief gedaan en gaat de overwinning in de laatste $750K Guarantee van dit jaar naar jochee.

Lp_SakiSaki wint Sunday Million 104

Full Tilt $750K Guarantee, buy-in $200,- + $16,-

1. jochee - $138.276,05

2. KipsterDK - $83.567,-

3. Tulsa Tony - $54.670,-

4. TheTotalPkg - $43.111,20

5. Jasonrisc - $32.333,40

OVERIGE UITSLAGEN SUNDAY MAJORS:

Everest Poker $100.000 gegarandeerd, buy-in $200,- + $15,-

1. Ahman - $26.000,-

2. Pierroo - $15.000,-

3. Tonio292 - $10.000,-

4. Illioda - $7.000,-

5. HU508 - $5.000,-

Full Tilt Sunday Brawl, buy-in $240,- + $16,-

1. Griffendore - $83.905,03

2. luckyshades - $54.304,80

3. Phil "USCphildo" Collins - $40.317,20

4. DG101 - $30.443,60

5. KAFFEPUNCH - $21.392,80

Full Tilt Sunday Mulligan, buy-in $200,- + $16,-

1. Ezmann - $52.650,-

2. Vortex2099 - $33.345,-

3. drunk mashimaro - $24.687,-

4. this is punny - $19.305,-

5. DarkHorse19 - $14.625,-

PokerStars Sunday 500, buy-in $500,- + $30,-

1. Matt "All_in_at420" Stout - $105.353,60

2. bboooommmmmm - $76.212,-

3. PurpleHazze - $58.400,-

4. livin4bball - $43.800,-

5. Cliff "JohnnyBax" Josephy - $30.660,-

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen