Master Classics of Poker €2500,- event, deel 4

Master Classics of Poker €2500,- event, deel 4 0001

Na het winnen van een monsterpot tegen Michiel Brummelhuis, waarbij ik aan de goede kant van de coinflip zat, had ik ineens een stack van ruim 55k chips waar het gemiddelde nog maar 23k was. In de uren die daarna volgden gebeurde er niet zoveel en ik sloot de dag af met een prima stack van 54k.

Op dag 2 grindde ik lekker wat kleine potjes bij elkaar en bouwde ik langzaam mijn stack uit naar zo'n 80k. Met nog 25 man over kreeg ik pocket azen op de button en ik maakte een raise iets kleiner dan drie maal de grote blind hoopte dat één van de blinden zou proberen de pot te pikken met een re-steal. En ja hoor, toen de actie bij de grote blind aankwam sprak hij de magische woorden 'all-in' en schoof zijn gehele stack naar het midden, mooier kan niet! Toen hij ook nog eens AJ showde was dat natuurlijk één van de beste scenario's die je maar kan hebben. Geen rare dingen op het board en ik stond op een gezonde stack van 110k.

Nadat er een tafel werd opgebroken kwamen we met twee tafels van 10 man te zitten en kon ik lekker mijn spelletje blijven spelen; klein potje hier, klein potje daar en zo bleef ik hangen rond de 120k, wachtend op een mooie kans om iemand zijn hele stack te pakken. Bij blinden van 1500-3000 maak ik een raise naar 7800 in de cut-off met AJ , op het moment dat ik dat echter doe attendeert de dealer mij erop dat de blinden omhoog zijn gegaan naar 2000-4000 en ik dus de minimum raise naar 8000 moet maken. Pascal van Doorn die naast me zit maakt de call en samen gaan we naar de flop; AK4ss en ik besluit een bet te maken van 12k waarop Pascal all-in moved voor 40k meer, ik instant-call hem en de kaarten gaan open. Ik wist niet echt wat ik hier van Pascal kon verwachten na zijn coldcall pre-flop maar het voelde als iets van een flush-draw, misschien wel met een gutshot erbij. Toen de kaarten echter open gingen zag ik dat mijn AJ ver voorlag tegen zijn A3 van ruiten en hoefde ik alleen maar een 3 of een runner-runner te dodgen op de turn en river om door te stomen naar 175k! De river was echter een 3 en aangeslagen bleef ik achter met 55k in chips met nog 14 man left.

Master Classics of Poker €2500,- event, deel 4 101

Dit soort momenten zijn altijd pittig, hoe dieper in het toernooi hoe zwaarder ze vallen. Dat zijn nou net de momenten dat het even mee moet zitten, eerder in het toernooi zat het al mee maar nu zie je maar dat wanneer het even niet goed valt je zo maar weer in de gevarenzone kan vallen. All part of poker en aan mij de taak om m'n hoofd koel te houden, I was down but not out…

Wat daarna volgde in de komende uren naar de finaletafel was vechten om te overleven, veel all-ins, veel risico nemen, er was geen andere keuze aan een steeds meer shorthanded wordende tafel. Toen we uiteindelijk aan beide tafels met vijf man over waren moest er nog één speler uit voordat de finaletafel voor de volgende dag gevormd werd. Helaas was het een goede vriend van me, Mischa Neuteboom, die de bubbelboy werd.

De volgende dag keerde ik terug aan de finaletafel met de kleinste stack, ik speelde 86k. Ondanks dat ik de shortste stack aan tafel was ging ik die avond met goede moed naar bed, overdenkend met welk strijdplan ik de dag erop het best aan de finaletafel kon verschijnen.

Deel 5

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen