Mjhwouters On the Button

Mjhwouters On the Button 0001

Hij won afgelopen maand toernooi na toernooi en sleepte een hoop geld binnen. De railtopics op PokerNews gingen in november voornamelijk over deze Nijmegenaar. Daarnaast is hij ook nog wat meer gaan spammen, maar tegelijkertijd ook meer gaan posten in het strategie-gedeelte van de medium stakes cashgames. Mjhwouters vertelt deze week On the Button hoe dat zo komt.

Naam: mjhwouters

Woonplaats: Nijmegen

Leeftijd: 22

Werk: student sport gezondheid en management

Ha mjhwouters, je speelt momenteel meer cashgames geloof ik dan toernooien he?

Nou, ik speel het eigenlijk gewoon nog allebei. Overdag ben ik doorgaans aan het cashgamen, want dan kan ik stoppen wanneer ik wil. En in de avonden speel ik toernooien.

Afgelopen maand gingen die erg goed bij je.

Ja, dat was ziek. Ik kwam terug uit Dublin met 250$. Toen ben ik allemaal double shootouts gaan spelen op Full Tilt. Mijn roll ging daarmee redelijk rap omhoog. Begin november deed ik toen een toernooiavond. Ik speelde de Sunday Brawl, de 27.5k guaranteed en nog wat kleinere toernooien. Die toernooiavond werd de beste pokeravond ooit. Het hele 27.5k-toernooi liep goed. Ik maakte weinig fouten en als ik een fout maakte, maakte ik keurig een suckout. Toen ik in the money was voelde ik al dat ik de finale tafel ging halen. Hoe dan ook. Het voelde namelijk precies zoals toen ik de 20k op Stars won. Toen de finale tafel ook een feit was stond ik er ook nog goed voor. Hele lijst mensen op msn. Het was echt een gekkenhuis.

Daardoor had ik ineens weer een bankroll. Nu kon ik spelen wat ik leuk vond om te spelen. Dat zijn toch de duurdere toernooien en 100NL. Daarvoor zat ik altijd maar wat te kutten en speelde ik 25NL. Ik had nu ook besloten serieus te gaan cashgamen. Als ik nu speel is het altijd voor minimaal een uur of minstens 1.000 handen. Niet meer spelen uit verveling, maar echt serieus geld proberen te winnen.

Is dat lastig? Het is wel ineens een totaal andere mindset.

Ja, ik moest wel knoop doorhakken. Wat wil je nou? Ik kon 10k uitcashen als ik niks wilde en verder gaan zoals altijd. Ik heb alleen besloten besloten om er nu eens serieus voor te gaan. Dat bevalt goed. Van de zomer was eigenlijk raar. Als ik verveeld was, startte ik drie tafels. Dat kon 50NL zijn, maar ook 400NL of soms zelfs 1.000NL. Nu doe ik geen gekke dingen meer en speel ik maar één limiet. Dat speelt eigenlijk wel lekkerder.

Zie je verbetering in je spel?

Nu ik serieuzer speel, let ik ook meer op mijn statistieken. Normaal pleurde ik mijn geld er zomaar in. Dat doe ik nog steeds wel licht, maar nu wel beargumenteerd. Beats interesseren mij ook niet zo. Het enige dat tegenwoordig telt: gaat het er met de beste hand in of is het goed beargumenteerd? Zoals tijdens de Master Classics ook. Het geld ging er goed in, ik verloor, maar het draait erom dat ik voor stond toen het erin ging.

En ik speel veel op fold equity. Tijdens een paar van die toernooien ben ik gesweat via Mikogo. Gooide ik het er na een raise met 93 in. Vragen de kijkers wat ik aan het doen ben. Maar ik heb het gevoel dat het soms +EV is. Als iemand veel raiset, doen op een gegeven moment de kaarten er ook niet toe als ik denk fold equity te hebben. Als hij met KJ niet callt en alleen AQ+ callt, is zoiets gewoon +EV.

En je speelt voornamelijk op Full Tilt. De meesten spelen op Stars, waarom jij niet?

Ik was Stars een beetje zat en ik had nog 255$ staan op Full Tilt. Daar had ik ook nog rakeback, dus ik dacht: Lets go, gamble. Ik vind de software om te multitablen goed. De regulars op 100NL zijn ook slecht. En op Stars op 100NL zit ook nog eens de helft van de mensen van PokerNews, waardoor het niveau daar een stuk hoger is. Op Full Tilt zitten drie vissen en drie regs per tafel. Als je gewoon lekker hit, gaat het er ook heel makkelijk in bij je tegenstanders. Ik blijf lekker daar dus.

De toernooien zijn wel beter op Stars, maar ik speel toch wat meer cash tegenwoordig. Toernooien duren ook lang, tot laat in de nacht. Ik ben ook nog sporter en heb al problemen met slapen, dus moet niet te lange nachten maken, eigenlijk.

Sport jij zo serieus dan? Ik dacht dat je op een midden-niveau hardliep.

Nee, ik doe vooral de 1500 meter op de baan. Ik sta daar in de top tien van Nederland. Ik train acht keer in de week. Het doel is ook om de Spelen te gaan halen over vier jaar. Als dat in beeld is, stop ik ook acuut met pokeren. De Spelen halen is het ultieme doel. Pokeren kan altijd nog, maar dit kan maar één keer.

Je bent in oktober meegeweest naar Dublin. Hoe was dat?

Ik vond het echt supervet om iedereen van PokerNews te ontmoeten. Ik had er al veel op msn en met Pietuh, Diegomilek en McPope hebben we een appartement gehuurd. Het was echt gaaf. Dublin is de hemel voor een pokerspeler. In het toernooi zoog ik, maar dat maakte me niks uit. De cashgames gingen zelfs ook niet goed, maar het was zo gezellig, dat ik daar allemaal niet om gaf. Als je normaal een weekend weggaat kost het ook geld.

Je was erna direct ook een stuk actiever op het forum.

Ik had ook meer vrije tijd daarna. Ik was gestopt met werken, omdat ik moet afstuderen. Mijn computer staat daardoor dag en nacht aan. Het eerste dat ik doe als de pc aangaat is kijken of er nog leuke topics zijn. Mensen afzeiken die een beat posten die geen beat is. Maar vooral railtopics vind ik schitterend om te zien. Ik hou ervan om te zien dat mensen goed shippen. Ik gun het echt iedereen. Er is ook eigenlijk niemand op heb forum waar ik iets tegen heb.

Ja, ook offtopic doe ik wel veel ja. Ik hou van een geintje. Maar ook de serieuze topics doe ik vaker aan hoor. Als ik het gevoel heb dat ik een hand niet optimaal heb gespeeld en geen idee heb wat ik beter had kunnen doen, maak ik een topic. En van mensen als Gilberto leer ik alleen maar heel veel.

Heb jij doelen gesteld in het poker?

Nee. Ik wil vooral lekker kunnen spelen. Ik wil ook voorlopig even niks meer cashen. Ik heb behoorlijk wat uitgecasht al en wil nu kijken of ik omhoog kan. Als het niet lukt, dan niet, maar ik wil gewoon zien of ik 100, 200 en 400NL kan beaten. Misschien dat ik dan over een jaar 1.000NL kan spelen, ik weet het niet. Ik zie het wel. Ik wil absoluut niet professioneel pokeren. Ik zie het niet zitten om vast te gaan grinden en daarvan mijn beroep te maken. Poker moet niet mijn hele leven beïnvloeden. Ik zie me dat niet doen als ik dertig ben in elk geval.

Ik ben ook meer live gaan spelen, 2/2NL in HC nu. Een paar weken terug ben ik voor het eerst gegaan. De mensen zijn zo slecht daar. Ik had het wel iets beter verwacht, maar het gaat echt nergens over. Je kan daar gaan zitten nitten en alsnog gooien ze het er met vanalles in. Het is bovendien ook nog eens een limping game. Met een vriend van me wil ik binnenkort ook naar Venlo. Daar zitten heel veel Duitsers en die zijn nog slechter. Als je een avondje lekker hit, kun je gewoon met 2.000 euro naar huis. Ik speel altijd op een doordeweekse avond, meestal op woensdag. Ik kijk wat er is, of ik wat in de pap heb te brokkelen. En als het niet loopt, ben ik zo weg. Kaartdood zijn als je live speelt is zo saai, dan ga ik liever acht tafels online spelen.

Mjhwouters On the Button 101

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen