Eigenaren Pro Poker Exchange gooien handdoek in ring

Eigenaren Pro Poker Exchange gooien handdoek in ring 0001

De eigenaren van de site Pro Poker Exchange hebben nog voordat de site het levenslicht zag de handdoek in de ring gegooid. De beslissing werd genomen omdat de site in strijd met de Securities Act van 1933 zou handelen. Een paar dagen voordat Mike Sexton (WPT) en de eigenaar van NeverWinPoker.com Bryab Micon hun contracten met de site tekenden werd alles afgeblazen.

Op de site zouden gebruikers bepaalde spelers kunnen staken voor toernooien die deze zouden gaan spelen. Als de spelers zouden winnen, zouden de stakers hiervoor geld opstrijken.

In een persbericht dat binnenkort zal worden uitgebracht zal worden uitgelegd waarmee Linda Johnson, Jim Leitner en de andere Pro Poker Exchange oprichters te maken kregen: "We have been told that we are 'selling an interest in someone else's opportunity to earn money,' which makes it an unregistered security that is being offered to the public without qualifying the investor and without a prospectus. After further research and consultation, it looks like this is a very grey area." Om te voorkomen dat de zaak voor de rechter zou komen besloten de oprichters om te stoppen met de site.

In het persbericht zou verder komen te staan dat het niet online brengen van Pro Poker Exchange niet betekent dat de bestaande sites waar pokerspelers kunnen worden gestaked in strijd met de wet handelen. Wel werden de uitspraken met enig voorbehoud gedaan:"We are in no means giving a legal opinion, but are erring on the side of caution." De waarschuwing betreffende de Securities Act van 1933 kwam van een advocaat die een bekende is van één van de oprichters. Het staken van spelers op voor de onlangs afgeronde WPT Doyle Brunson Five Diamond World Poker Classic zou het eerste zijn wat aan spelers zou worden aangeboden op de site.

STIJGING VAN 700% IN VEROORDELINGEN ILLEGAAL INTERNET POKER EN GOKKEN IN KOREA

Eigenaren Pro Poker Exchange gooien handdoek in ring 101

Dit jaar zijn 1681 mensen in Zuid Korea veroordeeld voor illegaal internet gokken. Vorig jaar waren er dat nog 248. De reden is volgens bronnen de verslechterde economie. Spelers proberen hun salaris te compenseren met online gok- en pokerinkomsten.

De 1681 mensen die zijn veroordeeld zullen zwaar gestraft worden gezien internet gaming in Korea als criminele daad wordt beschouwd.

Cho Byeong-in, een onderzoeker aan het Korean Institute of Criminology legde uit dat de vernietiging van intermenselijke relaties door de verslechterde economie de oorzaak is voor de toename van criminaliteit. "Traditional and stable human relationships tend to become unstable or destroyed and then people who lose a certain role do unusual things or engage in crime," aldus de onderzoeker.

Het frappante is dat in Korea ook een drastische stijging is gemeten in het illegale leningen circuit. In 2006 werden 876 mensen veroordeeld voor illegaal lenen en leningen verstrekken, in het laatste kwartaal van 2008 waren dat er al 3711.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen