The Poker Tournament Formula - Arnold Snyder

The Poker Tournament Formula - Arnold Snyder 0001

Grofweg verdeel ik de pokerspelers wel eens in toernooispelers of cashgame spelers. Genuanceerdere onderverdelingen zijn uiteraard mogelijk, maar dit voldoet voor pak em beet 95 procent. Voor cashgame spelers zijn er altijd volop boeken op de markt geweest. Weliswaar was dit in het begin bijna altijd Limit Hold 'em in plaats van No Limit Hold 'em, doch dit mocht de pret niet drukken. Voor de serieuze toernooispeler was (en is) er heel weinig op de markt. Natuurlijk was er in het begin Tournament Poker van D. Sklansky, maar dit was niets anders dan een stapeltje opstellen met een nietje erdoorheen. In 2005 kwam de 'bijbel' van het toernooispel op de markt en dat waren de Harringtons. De M werd een begrip en iedereen begreep na het lezen van het boek dat er een push/fold stadium is.

Een boek dat ook alleen over het spelen van toernooien gaat is het boek "The Poker Tournament Formula" van Arnold Snyder. Snyder zelf is een (ex-)beroepsgokker die – naar eigen zeggen – een fortuin vergaarde aan de blackjack tafels en paar jaar geleden de overstap maakte naar het pokerspel.

Om maar meteen de kernvraag te beantwoorden: Ja bestellen! Ik ben zeer enthousiast geworden over de boeken van Snyder. Het is niet het zoveelste boek dat in eigen woorden Harrington en diens klonen navertelt, maar een boek met een eigen visie op het toernooispel. Daarnaast kijkt het ook naar de toernooien van de gemiddelde speler. Met andere woorden: niet de WSOP of de EPT toernooien met de daarbij behorende structuren staan centraal. De verschillende toernooien op de pokersites staan centraal. Dit is dus een wezenlijk verschil en dat zie je meteen in begin van het boek terug waar Snyder het heeft over "The Waiting Game versus The Hunting Game". In ieder geval is het een andere manier van het toernooispel benaderen.

Een belangrijk verschil met de Harrington boeken is het benadrukken van de toernooistructuur. Waar Harrington zijn spel heel erg laat beïnvloeden door zijn M, gaat Snyder veel meer uit van de structuur van het toernooi. Harrington ziet de beginfase van een toernooi als een mijnenveld waar je ongeschonden uit vandaan moet zien te komen. Snyder probeert juist in de beginfase veel chippies te verzamelen om deze later als wapen te gebruiken. In ieder geval verschillende speelstijlen voor verschillende structuren.

Het boek zelf bevat vrij veel elementaire begrippen en dat maakt het boek ook geschikt voor de beginnende speler. De keerzijde is dat de ervaren speler af en toe flink vooruit zal moeten bladeren om iets nieuws te vinden.

De indeling

Part 1 A new Approach

1. The Waiting Game vs The Hunting Game

2. How to play Texas Hold'em

3. The patience factor

Part 2 The Strategies

4. Meet the weapons Rock, paper, scissors

5. Basic Position Strategy

6. Card Strategy 1: Hands and moves

7. Card Strategy 2: outs and odds

8. Player Types

9. The Chip Strategy

10. Re-buy and Add-ons

Part 3 The Fine points (17 hoofdstukken)

Part 4 The most import chapters in this book if you want to make money

28. How much money do you need

29. How Field size affects Tournament Speed;

In totaal telt het boek 30 hoofdstukken en daarbij nog even de speciale aandacht voor hoofdstuk 10. Snyder is één van de weinige auteurs die ingaat op het re-buy festijn. Voor sommigen onder ons en met name degenen die denken dat het plus EV is om in de re-buy periode elke hand all-in te gaan ("ik moet toch een stack opbouwen"), is dit hoofdstuk een must-read.

Al met al een aanbeveling. Het boek bevat toch wat nieuwe inzichten of werkt deze fatsoenlijk uit. De basis strategie wordt netjes uitgewerkt en met name het feit dat dit boek ook toepasbaar is op de doorsnee internetgame, maakt dit boek zeer interessant. Laten we eerlijk zijn. Niet iedereen komt ooit te spelen in level 3 van de WSOP. Dat heeft Snyder zich goed gerealiseerd.

Dit boek hoort in de boekenkast te staan van elke serieuze toernooispeler.

The Poker Tournament Formula - Arnold Snyder 101


Naam boek: The Poker Tournament Formula

Auteur: Arnold Snyder

Uitgever: Cardoza Publishing

ISBN-13: 978-1-5804-2203-1

Gepubliceerd: Juli 2006

Aantal pagina's: 368

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen