EPT Praag van start

EPT Praag van start 0001

Het EPT circus is neergestreken in de Tsjechische hoofdstad Praag alwaar tot en met zaterdag het event met een buy-in van €5000,- wordt afgewerkt. Gisteren op de eerste van de twee startdagen kwamen maar liefst 272 spelers in actie in het plaatselijke Hilton Hotel waar dit toernooi wordt gespeeld. Natuurlijk zijn er weer veel Nederlanders aanwezig bij deze stop van de EPT Praag en zij doen een gooi naar een eerste prijs van waarschijnlijk acht ton. Meer details over pay outs zullen echter pas beschikbaar zijn nadat bekend is hoeveel spelers vandaag nog in actie gaan komen op dag 1B.

De 272 deelnemers van gisteren werden geconfronteerd met een ietwat andere structuur dan normaal, niet eens zozeer qua blindlevels en tijdsduur van de levels, want die zijn niet anders dan bij andere EPT's. De start van dit toernooi is echter een stuk eerder, om 12:00 uur 's middags worden de spelers al aan de tafels verwacht, maar omdat er acht levels zonder dinner break worden gespeeld is het toernooi ook tegen de klok van 21:00 uur weer voorbij voor de dag. Genoeg tijd dus om wat van de stad en het nachtleven van Praag te zien, of gewoon bijtijds het bed weet in te duiken. Helaas konden veel Nederlanders toch wel op tijd naar bed, want van de groep die op dag 1A startte wisten maar drie spelers aan het eind van de dag nog chips in te pakken om mee te nemen naar dag twee. Steven van Zadelhoff begon wat wisselvallig aan het toernooi, hij zakte naar een snelle dubbel weer een heel eind af, maar wist zich via wat stampwerk weer op te werken en sloot de dag af met 31.000 punten. Hiermee is hij de beste Nederlander op dag 1A en begint hij dag twee met een stack die ongeveer gelijk zal zijn aan het gemiddelde. Marc Naalden en Jonas Laschen brengen wat minder chips mee naar donderdag. Laschen is redelijk short met slechts 14.600, maar de goede EPT Praag structuur levert hem nog een klein beetje speelruimte op. Nederbelg Marc Naalden heeft sowieso iets meer speelruimte met zijn 21.100 punten.

Voor mannen als Rolf Slotboom, Daan Ruiter, Michiel Brummelhuis, Thomas 'Partyboy' Runhart, Leroy Soesman, Bart Wetsteijn, Ton Kleijnen en Nermo Louis Dubois was de dag minder succesvol. Vooral voor Slotboom was het avontuur vroeg voorbij toen zijn pocket koningen het op de river moesten afleggen tegen aas-vrouw dankzij een aas op die river. Hij hield in het eerste blindlevel nog maar 100 punten over na deze hand en werd niet veel later uitgeschakeld. De andere mannen hielden het nog wat langer vol, maar veel verschil maakte het niet voor hen, uiteindelijk strandde hun toernooi vroegtijdig op dag één. Zij bevonden zich echter in redelijk goed gezelschap, want ook spelers als Gus Hansen, Trond Erik Eidsvig, Luca Pagano, Arnaud Mattern, Michael Martin, Johannes Strassman en Theo Jorgensen overleefden de dag niet. De meeste van hen kwamen sowieso niet echt in het stuk voor in Praag en zagen al betrekkelijk snel hun punten verdwijnen. Waar afvallers zijn, zijn natuurlijk ook chipleaders en de leiding na de eerste dag is in handen van de Fransman Ludovic Lacay.

De bekende Franse Team Winamax pro verzamelde maar liefst 94.200 punten op de eerste dag, waarbij het grootste deel afkomstig was van Otto Richard. Lacay won twee enorme potten tegen deze speler, eenmaal was het een coinflip waarbij de vrouwen van de Fransman genoeg waren om van de AK van Richard te beaten, terwijl de klassieke azen tegen koningen confrontatie aan het eind van de dag de rest van de chips van Richard bij Ludovic Lacay brachten. De Fransman heeft Dan Pedersen als naaste achtervolger met 71.200 punten, gevolgd door Constantin Cirstea die 69.500 heeft. Op zoek naar andere notabelen in de chipcount komen we onder andere Sebastian Ruthenberg (54.000) tegen evenals Soren Kongsgaard (45.700) en Johnny Lodden (34.800). Voor wie nog niet genoeg heeft van de actie van de grote sterren is er vandaag nog een dag 1B waarop weer veel grote namen in actie zullen komen, onder andere onze eigen Team PokerStars Pro Noah Boeken zal om 12:00 uur aan de tafels plaatsnemen. Alle actie is vandaag weer rechtstreeks te volgen in onze Live Reporting en vanaf vrijdag zal de actie ook weer live te volgen zijn op de frontpage via de webcast van de EPT. Mis dus niks van deze EPT Praag.

Toch nog een winnaar van LAPT Mexico

EPT Praag van start 101

De plotselinge beëindiging van het LAPT Toernooi in Nuevo Vallarta krijgt mogelijk nog een staartje. Het toernooi werd, zoals maandag te lezen was in het nieuws, plotseling gestaakt en uiteindelijk afgeblazen door de lokale autoriteiten terwijl er nog 89 spelers in het toernooi zaten. Organisator PokerStars besloot toen om de prijzenpot te verdelen over deze 89 man en daarmee leek het hoofdstuk LAPT Mexico afgesloten. Nu komt de online pokerroom echter met een tweede oplossing waardoor er hoogstwaarschijnlijk toch nog een officiële winnaar komt van dit LAPT toernooi.

PokerStars heeft namelijk besloten om de 89 man op te laten draven voor een online freeroll op de eigen site. Die freeroll moet er dan voor zorgen dat er een negental spelers overblijft om een nieuwe live finale tafel te gaan spelen. Deze kan dan gespeeld worden gedurende de volgende LAPT in Vina del Mar in Chili. Dit toernooi staat gepland voor 20 tot en met 22 januari 2009 en mogelijk kunnen we daar dus in één keer twee LAPT winnaars kronen. Omdat het prijzengeld van het toernooi natuurlijk al verdeeld is heeft PokerStars andermaal besloten $50.000,- extra beschikbaar te stellen voor de spelers die de vernieuwde finaletafel zullen halen. Verdere details alsmede de tijd en datum van de freeroll zijn nog onbekend, omdat de organisatie nog in onderhandeling is met de desbetreffende spelers.

De LAPT marketing directeur van PokerStars gaf de volgende verklaring voor deze nieuwe actie van PokerStars: "We know that many of our remaining players really wanted the opportunity to finish this tournament and earn their shot at an LAPT title. Although the tournament was suspended and the prize money distributed, PokerStars still wants to offer their players this extra opportunity. PokerStars will also be adding $50,000 in prize money to the final table." PokerNews houdt je natuurlijk op de hoogte van de ontwikkelingen in deze zaak.

Phil Galfond breekt record op Full Tilt High Stakes

EPT Praag van start 102

Phil "OMGClayAiken" Galfond speelt mee in de hoogste 6-max games op Full Tilt Poker. Dat betekent dat hij dagen meegemaakt zal hebben op welke hij veel won, maar onlangs brak hij zelfs een overall record. Op een gegeven moment had hij een stack voor zich staan van $1,5 miljoen aan de $500,-/$1000,- No Limit Hold 'em 6-max tafel aan welke hij speelde. Volgens velen is dit de grootste stack die een speler aan een tafel heeft gehad in de geschiedenis van online poker.

Voordat Galfond de tafel verliet slonk zijn stack nog naar $1.266.264,-. Dat is iets meer dan de vorige recordhouder durrr overhield. Galfond heeft in 24 uur meer dan $631.000,- winst gemaakt.

Op dit moment zijn er nog geen hand histories te vinden van de drie gigantische potten van meer dan $400.000,- elk die hij speelde. In één van de online hand die hij won had hij JJ vast en er stond een pot op het spel van $404.292,-. Daarnaast jaagde hij op een flushdraw met {4-Clubs}{5-Clubs}. Hij hitte bottom pair op de river en won een pot van $446.632,-.

De meest interessant hand werd al vroeg in de game gespeeld. Galfond had koningen op de cut-off en opende met $3500,-. Hij kreeg een call van de small blind door een speler met de naam luvthewnba. De flop bracht {8-Clubs}{7-Spades}{4-Spades}. Luvthewnba checkte en gaflond bette $5600,-. De turn was een perfecte kaart voor Galfond, de {k-Hearts} gaf hem top set. luvthewnba checkte opnieuw en Galfond bette $15.200,-. Hierop re-raisede zijn tegenstander naar $61.999,-. Galfond dacht even na en callde. De river was een geschenk voor Galfond: {4-Clubs}. Luvthewnba stopte zijn overgebleven $130.549,- in de pot en Galfond insta-callde. Luvthewnba liet twee rode azen zien en het was gebeurd.

Geen re-buy events meer tijdens de WSOP

EPT Praag van start 103

WSOP Communications Director Seth Palanksy heeft bevestigd dat de organisatie van de World Series of Poker eraan denkt om de re-buy events te schrappen in 2009. Een aantal spelers hebben dit idee aangebracht bij de organisatie. "There is a movement to not have any rebuy events," aldus Palansky. "There is the growing concern that a pro can buy a bracelet in a re-buy event."

Palansky gaf aan dat de meningen van spelers zwaar meetellen met betrekking tot het samenstellen van het WSOP schema. Ieder jaar evalueren de officials van Harrah's Entertainment de afgelopen WSOP en worden aanpassingen en veranderingen doorgevoerd waar nodig voordat het nieuwe schema wordt bkendgemaakt. Het schema voor 2009 zal waarschijnlijk ergens in februari 2009 bekendgemaakt worden. Palansky benadrukte dat er nog geen definitieve beslissingen zijn genomen betreffende de re-buy events en dat de organisatie nog druk in overleg is over het al dan niet schrappen van deze events. "There's as good a chance that there won't be rebuys as there is that there will be," aldus Palansky.

In 2006 stichtte WSOP Commissioner Jeffrey Pollack de Player Advisory Council om de spelers de kans te bieden om mee te denken over de invulling van de WSOP. Daniel Negreanu, viervoudig bracelet winnaar, is ook lid van de PAC en staat achter het schrappen van de re-buy events: "I am 100 percent against re-buy tournaments at the WSOP, they are fine for other venues, but not for a bracelet." De populaire Canadese speler zei dat re-buy events niet geschikt zijn voor de gemiddelde spelers die geen bakken geld hebben om re-buys te doen. De profs en rijke spelers zouden hierdoor voordeel genieten en op een oneerlijke manier kunnen winnen: "Frankly, it gives players like me an unfair advantage in terms of winning the Player of the Year award."

Het is niet nieuw dat hierover wordt gesproken, Mike Sexton schreef al een artikel in 2002 waarin hij opriep om de re-buy events te bannen van de WSOP, maar veel profs waren het hier niet mee eens. Poker pro Layne Flack, die het $1500,- Pot Limit Omaha event van dit jaar won, zei dat het onzin is dat spelers een bracelet kunnen 'kopen': "That's bullshit, it's not like there is no play. The field is huge. You want to talk about buying a bracelet? Let's talk about Doyle's bracelet when there were eight people in the tournament," said Flack. "The critics should look back in history and see where a bracelet has been bought."

De WSOP is net zoals ieder event klein begonnen, dus de deelnemersvelden zijn niet altijd zo groot geweest. Doyle Brunson won één van zijn tien bracelets in een $600,- mixed doubles event waarin hij heads-up speelde tegen Starla Brodie en maar 14 andere spelers deelnamen. Hij won daarmee een bescheiden prijs van $4500,-. De eerste vier Main Events van de WSOP die van 1971 tot en met 1974 werden gespeeld hadden respectievelijk zes, acht, dertien en zestien spelers.

Vandaag de dag doen in de reguliere $1500,- No Limit Hold 'em events al bijna 3000 spelers mee. De re-buy events zijn echter niet zo populair. Terwijl de Hold 'em events het wel goed doen, trokken twee $1000,- re-buy events maar 879 en 766 spelers dit jaar. De drie andere re-buy events hadden ook geen gigantische deelnemersvelden.

Layne Flack versloeg in het Pot-Limit Omaha re-buy event 322 spelers, maar de $5000,- Pot-Limit Omaha re-buy, die werd gewonnen door Phil Galford, trok maar 152 spelers. Mike Matusow won dit jaar een bracelet in het $5000,- Deuce-to-Seven Lowball re-buy event waar maar 85 spelers aan deelnamen.

Het kleinste event waarin geen re-buys konden worden gedaan was het $50.000,- World Championship H.O.R.S.E. event met 148 spelers. Ook het $10.000,- World Championship mixed event trok minder dan 200 spelers. Anthony Rivera won dit event met 191 deelnemers.

Ook Michael "The Grinder" Mizrachi is niet tegen het schrappen van de re-buy events: "That's good. It'll probably save me a lot of money."

In de World Series of Poker zijn door de jaren heen heel wat grote veranderingen doorgevoerd. Dit jaar werd de poker community verrast door het uitstel van de finaletafel. In 2007 werd de World Series of Europe gelanceerd in London met drie bracelet events. In 2006 werd het $50.000,- H.O.R.S.E. tournament voor het eerst gehouden.

Palansky zei ook nog dat de organisatie in overleg is over nieuwe events voor tijdens de WSOP van 2009, waaronden een winner-take-all tourney. Op de vraag of de finaletafel wederom 4 maanden wordt uitgesteld zei hij: "It is likely to stay."

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen