PokerStars sluit jaar af als marktleider

PokerStars sluit jaar af als marktleider 0001

Geheel in de lijn der verwachting heeft PokerStars het jaar afgesloten als marktleider in de online poker business. De room kende een fantastisch goed 2008 en zag ondanks de vele concurrentie het aantal gebruikers alleen maar toenemen. Ook in de laatste maand van het jaar, kwamen er weer meer spelers dan ooit af op de cashgames, sit and go's en toernooien van PokerStars. Gemiddeld waren er 19.915 spelers actief op de site en dat is zelfs nog een stijging van ruim zeven procent ten opzichte van november.

De website neemt daarmee steeds meer afstand van naaste achtervolger Full Tilt Poker, dat met 8845 spelers gemiddeld over december slechts een toename zag van één procent en dus alleen maar verder achterop raakt. De site heeft echter nog geen directe concurrentie om de tweede plaats, want de andere grote spelers op de online pokermarkt zagen zelfs hun spelersaantal afnemen. Voor Titan Poker viel dit nog wel mee en bleef de teller steken op 5197 spelers. Zij voelen ondertussen de hete adem van PartyPoker in de nek, de vernieuwde website zag een stijging van ruim zes procent en lijkt weer aansluiting te hebben gevonden bij de top drie met bijna vijfduizend actieve spelers.

Dat vernieuwing lijkt de werken blijkt wel als we kijken naar Absolute Poker, de site die pas opging in het Cereus netwerk, zag het aantal spelers toenemen met 66 procent naar net aan tweeduizend spelers. De vraag is natuurlijk of ze dit vast kunnen houden na het nieuwe 'schandaal' van afgelopen maand. Het zal voor hen dus zeer interessant zijn om te zien wat het begin van 2009 gaat brengen. Ze hebben echter één voordeel, na PokerStars en Full Tilt is het de derde site die Amerikaanse spelers toelaat.

Nieuwe online poker directories

Hier vind je mooie overzichten van kwalitatieve bronnen over het onderwerp poker. Van Online Poker sites tot aan de beste Online Poker Toernooien en Online Poker Spelers. Neem snel even een kijkje.

HIGH STAKES SPELERS VIEREN KERST AAN DE OMAHA TAFELS

Terwijl de halve wereld nog aan het Kerstdiner zat, of rond de boom om de cadeautjes uit te pakken, waren de pokerprofessionals al gewoon weer aan het werk. Op Full Tilt Poker werden de high stakes tafels onveilig gemaakt door spelers als Gus Hansen, Tom ´Durrrr´ Dwan, Patrik Antonius en Phil Ivey. Het was echter Phil ´OMGClayAiken´ Galfond die zichzelf het grootste Kerstcadeau gaf, door een paar flinke potten te winnen van MR B 2 U SON waarover nog steeds de geruchten gaan dat het David Benyamine zou zijn. De grootste pot op 25 december gaat naar Galfond en is $284.490,- groot. Op een {10-Spades}{5-Clubs}{8-Spades} flop krijgen de heren het geld erin en heeft Galfond top set geflopt tegen bottom set van MR B 2 U SON. De hand blijft staan en uiteindelijk sloot Galfond zijn Kerstmis af met ruim een half miljoen winst.

Een andere grote winnaar was Patrik Antonius, die dat deed aan de $500,-/$1000,- Pot Limit Omaha tafel tegen onder andere Phil Ivey en Gus Hansen. Antonius komt met Hansen in een pot te zitten van bijna een kwart miljoen als het geld er op de turn in gaat. Het board leest dan {a-Clubs}{2-Spades}{3-Spades}{2-Clubs} en Antonius heeft een fullhouse met {a-Spades}{10-Spades}{a-Diamonds}{j-Diamonds} en heeft Hansen drawing dead, want die speelt {a-Hearts}{k-Hearts}{k-Diamonds}{8-Diamonds}. De {4-Hearts} op de river is voor de statistieken en ook Antonius kan zichzelf een vrolijke Kerst wensen. In Denemarken zal de Kerststemming waarschijnlijk een stuk minder zijn, want Gus Hansen beleeft een mindere dag aan nota bene zijn Hansens Hangout tafel. Ook Tom 'Durrrr' Dwan weet een pot van ruim twee ton te winnen van 'The Great Dane'. Deze keer gaat het geld op de flop de pot in, nadat er ook al pre-flop flink is geraised. Op het {a-Hearts}{7-Clubs}{2-Spades} board showt Hansen top pair met {a-Spades}{9-Spades}{q-Clubs}{j-Diamonds}, terwijl Dwan een hele sloot aan straat mogelijkheden heeft met zijn {4-Spades}{5-Clubs}{6-Spades}{3-Clubs}. De turn brengt Dwan direct een Wheel met de {4-Clubs} en ook de river is een vier met de {4-Hearts}. Daarmee wint de jonge Amerikaan de pot met een straight en ziet de $236.769,- zijn kant op schuiven. Hansen ziet in totaal ruim een kwart miljoen in rook opgaan deze Kerst.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen