Rolf Slotboom derde bij finale Spanish Poker Tour

Rolf Slotboom derde bij finale Spanish Poker Tour 0001

In Spanje werd ook één van de laatste toernooien van het jaar gespeeld. Althans, het was op Spaanse grondgebied, maar het toernooi werd buiten het Iberisch schiereiland afgewerkt op Gran Canaria. Daar werd het eerste seizoen van de Spanish Poker Tour afgesloten met een €2500,- toernooi. Namens Nederland waren de belangrijkste deelnemers Rolf Slotboom en Sijbrand Maal, die laatste kende al een goed 2008 met een eerdere zege op de Spanish Poker Tour en zijn winst in het Belgisch Open. Verder waren er natuurlijk de diverse grotere Spaanse namen aan tafel en was er flink wat vertegenwoordiging van onze Oosterburen. De grootste naam in het toernooi was echter die van Johnny Lodden, de Noor deed het zelfs bijzonder goed op één van de Canarische Eilanden en nam plaats aan de finaletafel.

Daar kwamen we ook onze landgenoot Rolf Slotboom tegen, verder was de finaletafel weer flink bezet door Zuid-Europeanen. Naast de te verwachten Spanjaarden, drie stuks, namen er ook weer twee Italianen plaats aan deze tafel, met Alex Longobardi als meest bekende naam. Hij eindigde echter als zevende net achter Johnny Lodden, de Noor moest genoegen nemen met de €11.900,- voor de zesde plaats. Rolf Slotboom deed het nog wat beter en zat op een gegeven moment nog met één Italiaan en een Duitser aan tafel, toen moest de Nederlander echter de tafel verlaten op een derde positie, deze is goed voor €25.700,-. Al met al een goed slotstuk van 2008 voor Slotboom. De heads-up gaat dan tussen de Alexander Jung en Pietro Palomba, de twee heren krijgen het all-in met beiden een pocket pair. De Duitse chipleader Jung speelt twee negens, terwijl de Italiaan twee vieren in zijn handen heeft. Op de flop lijkt het allemaal plots de kant van Palomba op te gaan als er {4-Clubs}{10-Diamonds}{j-Hearts} op het board verschijnt. De {9-Hearts} op de river geeft Jung echter een betere set en als op de river de {5-Hearts} valt zit het toernooi erop. De Duitser wint ruim een halve ton met zijn zege bij de finale van deze Spanish Poker Tour, dit omdat de twee heads-up een deal sloten, waarbij een ieder €45.000,- zou krijgen en de winnaar de overige tienduizend in ontvangst zou mogen nemen.

Spanish Poker Tour Final, buy-in €2300,- + €200,-

1. Alexander Jung (Dui) - €55.800,-

2. Pietro Palomba (Ita) - €45.000,-

3. Rolf Slotboom (Ned) - €25.700,-

4. Christian Debeil (Fra) - €19.800,-

5. Joan Company (Spa) - €15.800,-

6. Johnny Lodden (Noo) - €11.900,-

7. Alex Longobardi (Ita) - €9.900,-

8. Manuel Baena (Spa) - €7.900,-

9. Javier Dominguez (Spa) - €6.000,-

POKERSTARS SUNDAY MILLION EN SUNDAY WARM-UP

Rolf Slotboom derde bij finale Spanish Poker Tour 101

De twee grootste toernooien van de zondag kwamen uiteraard weer op naam van PokerStars. Als we spreken over de deelnemersaantallen dan, want de grootste eerste prijs was dit weekeinde te verdienen op Full Tilt Poker, al was het verschil niet groot. De meeste spelers zagen we uiteraard terug in de Sunday Million, daar kwamen maar liefst 8015 spelers samen om kans te maken op een eerste prijs van $196.367,50. Helaas waren er geen Nederlanders die ook maar in de buurt kwamen van die hoofdprijs. Toen er na bijna tien uur spelen nog maar negen spelers over waren, was er in geen velden of wegen een Nederlander te bekennen.

Dat maakte de weg vrij voor Vuki om met een flinke voorsprong aan de final table te beginnen, zijn 26 miljoen chips waren er ruim elf miljoen meer dan crazylarry43 en de rest van de tafel had, nog niet eens de helft van de punten van de uit Londen afkomstige speler. De twee allershortste stacks moesten er al snel aan geloven deze keer en dit liet maar weer eens zien hoe betrekkelijk de beste hand kan zijn. Mezyoureyez schoof het erin met pocket negens, nadat chipleader Vuki opende met {7-Spades}{6-Spades}. Op de turn en drie schoppen later, drawt mezyoureyez alleen nog maar naar een volgende schoppen voor een hogere flush, maar dat blijkt ijdele hoop. tAAggart stopt zijn laatste 2.5 miljoen punten er nog beter in, zijn twee rode azen lijken goed genoeg tegen de tienen DFGBOYS, maar de man in de small blind wint toch dankzij een derde tien op de flop en zo is het veld al snel verkleind tot zeven spelers.

Ook gladik kreeg het er goed in met zijn {a-Clubs}{q-Hearts} tegen Phil Steve met {a-Diamonds}{j-Diamonds}, maar ook deze keer weet de beste hand geen stand te houden, via het {10-Diamonds}{7-Diamonds}{8-Clubs}{8-Spades}{8-Diamonds} board maakt Phil Steve zijn flush en wordt gladik naar de virtuele rail gestuurd. Dstrung heeft dan de twijfelachtige eer om als eerste met de slechtste hand uitgeschakeld te worden. Zijn UTG-shove met {j-Spades}{10-Hearts} maakt kennelijk weinig indruk, want een call van DFGBOYS met {a-Diamonds}{9-Clubs} volgt, het board helpt beiden niet, waardoor aas hoog genoeg is voor DFGBOYS en het toernooi van dstrung eindigt op een zesde plaats. Niet veel later moet DFGBOYS ook zelf het strijdtoneel verlaten als zijn pocket achten het verliezen tegen {a-Spades}{6-Spades} van Phil Steve, deze maakt wederom een flush op de river en daardoor moet DFGBOYS genoegen nemen met de ruim vijftigduizend dollar voor de vijfde plaats. De overige vier spelers komen dan vrij snel tot een chipcount chop en besluiten verder te spelen om de laatste $30.000,- uit de prijzenpot.

Vuki heeft dan al het meeste van iedereen verdiend, maar gaat uiteraard op zoek naar de winst. Het is crazylarry43 die daar een stokje voor steekt door met tienen van de boeren van Vuki te winnen. Niet veel later pakt KopplarJocke de rest van de punten van Vuki en hij strandt op de vierde plaats. Diezelfde KopplarJocke stuurt niet veel later Phil Steve naar de rail als deze schuift vanaf de button met {9-Clubs}{6-Clubs}, de Zweed callt met {a-Hearts}{3-Diamonds} en dat blijkt genoeg als het board {5-Diamonds}{q-Diamonds}{k-Spades}{6-Diamonds}{k-Diamonds} brengt voor de flush. KopplarJocke is dan dus heads-up tegen crazylarry43 en dat met een flinke drie tegen één voorsprong. Hoewel crazylarry43 nog even leek terug te knokken, is het toch de Zweed die aan het langste eind trekt, de man uit Gothenburg callt de all-in van de speler uit Londen met {a-Diamonds}{7-Diamonds} en ziet de Brit {a-Spades}{4-Hearts} opendraaien. Het board brengt {10-Spades}{9-Clubs}{8-Diamonds}{7-Clubs}{k-Spades} en daarmee is KopplarJocke de winnaar van de Sunday Million van deze week.

PokerStars Sunday Million, buy-in $200,- + $15,-

1. KopplarJocke - $130.723,59

2. Crazylarry43 - $107.565,94

3. Phil steve - $119.579,58

4. Vuki - $133.610,69

5. DFGBOYS - $56.906,50

Rolf Slotboom derde bij finale Spanish Poker Tour 102

Ook in de Sunday Warm-Up waren deze keer geen Nederlanders aan te treffen aan de finaletafel, terwijl dit doorgaans het domein is van de Nederlandse topspelers. Heel even leek het erop dat er weer een topresultaat neergezet werd toen er bij de laatste twee tafels nog twee Nederlanders in het toernooi zaten. Rotterdammer bigboss120 moest echter al snel het toernooi verlaten op de achttiende plaats en ook voor etn99 zat het er helaas niet in. Hij eindigde op de final table bubble, een zure tiende plaats voor hem dus, wat hem nog wel $4220,70 opleverde. Dan82mur deed het een stuk beter, hij had goed gebruik gemaakt van de bubble en zijn stack zo kunnen opschroeven tot ruim elf miljoen punten. De enige die daadwerkelijk in de buurt kon blijven was snowking_85 met zo'n zes miljoen in chips.

Na een trage start, waarbij de spelers voorzichtigheid hoog in het vaandel hadden, brak de strijd dan echt goed open na de eerste eliminatie. Het was Liverdracon die als negende van de finaletafel stapte en dat was het sein voor de finalisten om het gaspedaal wat verder in te drukken. Etishoo volgde op de achtste plaats, nadat zijn boeren ongelukkig gekraakt werden door de {a-Clubs}{j-Hearts} van snowking_85. Deze verdiende hier flink wat chips mee en kwam zo in de buurt van de chiplead. AhKhQhJh10h had dit toernooi ongetwijfeld willen afsluiten met een harten royal flush, maar zover kwam het niet. Met {a-Hearts}{k-Diamonds} had hij nog een klein kansje om zijn nickname waar te maken, maar het was zijn tegenstander jas21 die met {a-Clubs}{q-Clubs} de broadway straight maakte via het {j-Spades}{10-Clubs}{9-Diamonds}{4-Hearts}{k-Hearts} board. Even later vindt Jas21 dan pocket rockets en de azen zijn genoeg om Cadilacsa naar de rail te sturen die met {a-Clubs}{5-Clubs} pushte. OMGSHIPIT zal lange tijd zijn nickname in gedachten hebben gehad bij het spelen van deze tafel en misschien zelfs wel hardop hebben uitgesproken, uiteindelijk werd het echter snowking_85 die deze vreugdekreet mocht laten horen, nadat de heren het tegen elkaar opnamen. De {k-Spades}{7-Diamonds} van OMGSHIPIT was geen partij voor de {a-Hearts}{k-Clubs} van snowking en zo waren er nog vier spelers over.

Onderhandelingen over een deal leken logisch, gezien het feit dat de stacks behoorlijk in balans waren. De meeste spelers bleken er echter niet van gediend en wilden gewoon spelen voor die eerste prijs van bijna ton en zodoende ging het spel verder. Snowking_85 pakte de draad weer op waar hij gebleven was, namelijk het uitschakelen van spelers. Dit keer was het Ael1979 die eraan moest geloven en zo bleef hij over met jas21 en Dan82mur, deze laatste hanteerde nog steeds zijn agressieve stijl om zodoende de blinden en antes te verzamelen, maar werd uiteraard bij tijd en wijle gesnapt door één van zijn tegenstanders. Het werd één keer teveel toen jas21 hem snapte met {q-Hearts}{3-Hearts} tegen de pocket negens van jas21, de hulp voor de voormalig chipleader bleef uit en deze moest zodoende genoegen nemen met de derde plaats. Na wat gesteggel heads-up was het jas21 die een twee tegen één chiplead nam, maar snowking_85 was niet zomaar bereid zijn kansen op de overwinning op te geven, hij kwam terug en nam zelfs vrij snel weer de chiplead over. Op een {10-Hearts}{q-Spades}{9-Hearts} flop gaan dan de chips allemaal naar het midden met {k-Hearts}{10-Diamonds} voor jas21, de beste hand is echter in handen van snowking_85 met {10-Spades}{9-Spades}. Op de turn was alles al zo goed als beslist dankzij de {9-Diamonds}, na de {a-Hearts} op de river is het definitief voorbij en wint snowking_85 deze Sunday Warm-up.

PokerStars Sunday Warm-up, buy-in $200,- + $15,-

1. Snowking_85 - $99.762,-

2. Jas21 - $69.066,-

3. Dan82mur - $46.044,-

4. Ael1979 - $38.370,-

5. OMGSHIPIT - $30.696,-

BUSTO-SOON WINT SUNDAY BRAWL OP FULL TILT POKER

Rolf Slotboom derde bij finale Spanish Poker Tour 103

De beste Nederlandse prestatie van dit online weekend kwam op naam van onlinekanon Johan 'busto_soon' van Til. De Groninger pakte de winst in 's wereld grootste knock-out toernooi door Calimaty als laatste te elimineren. Naast de diverse bounties pakte de Nederlander maar liefst een eerste prijs van $79.804,40 een leuke beloning voor een avondje pokeren. Helaas kunnen we van dit toernooi geen final table verslag aanbieden en dus moeten we het slechts stellen met de uitslagen:

Full Tilt Poker Sunday Brawl, buy-in $240,- + $16,-

1. Busto_soon - $79.804,40

2. Calimaty - $52.686,40

3. Takerjs - $39.127,40

4. Kool Kyle - $30.604,60

5. American soul - $22.856,60

Het duurste toernooi, met ook de grootste hoofdprijs van de zondag was echter de Full Tilt $1 million Guarantee, één keer in de maand wordt de $750k opgeschroefd met een kwart miljoen extra prijzengeld en gaat de buy-in omhoog tot $535,-. Met 2194 deelnemers kwam er bijna 1,1 miljoen in de pot te zitten en was er ruim twee ton weggelegd voor de winnaar. Het werd een final table die gevuld zou worden met flink wat online sterren zoals Daniel 'All4non' Drescher en Steven 'UFman2' Burkholder. Zij waren echter twee van de kleinere stacks bij het ingaan van de finale, terwijl de chiplead in handen was van EIephant.

Het ging redelijk snel in deze finale en shortstack Jimbostar moest al snel als eerste weer van tafel. Zijn 'walk of shame' werd gevolgd door Kory 'S00tedj0ker89' Kilpatrick, hij ging weliswaar als tweede in chips de finaletafel in, maar zag eerst zijn pocket vrouwen verliezen alvorens met {a-Hearts}{6-Spades} de rest van zijn chips aan chipleader EIephant te verliezen die pocket negens had. Bl4z3j4ck zag vervolgens zijn {a-Clubs}{k-Diamonds} ten onder gaan tegen de {a-Spades}{q-Spades} van bellbop. Op de turn maakt deze zijn broadway-straight en dat is voldoende om bl4z3j4ck naar de rail te sturen. Smfit29 voelde even later ook hoe het is om met de beste hand te verliezen, hij callt een shove van Daniel Drescher en is daarmee all-in met {k-Spades}{q-Spades} tegenover de {j-Clubs}{9-Clubs} van Drescher. Deze maakt op de river echter zijn flush tegen het toppair van smfit29 en zodoende verliezen we weer een speler in deze finale en is het veld dan al geslonken tot vijf man.

Bellbop laat dan zien dat hij behalve de hoogst mogelijke straat, ook lage straten kan maken. Met {a-Diamonds}{5-Hearts} neemt hij het op tegen voormalig chipleader EIephant, deze is nu all-in voor zijn toernooileven met pocket tienen en ziet tot zijn grote ongenoegen hoe bellbop een runner runner Wheel maakt en zodoende de pot pakt. Daniel 'All4non' Drescher en Steven 'UFman2' Burkholder zijn de volgende twee die clashen bij een all-in. De tienen van Drescher hebben een goede uitgangspositie tegen de {a-Hearts}{10-Diamonds} van Burkholder. Een flop en twee azen later is hij echter al direct drawing dead en derhalve moet Drescher genoegen nemen met de vierde positie in dit toernooi. Burkholder schakelt vervolgens ook bellbop uit en zodoende krijgen we twee goede internetspelers heads-up tegen elkaar. Steven 'UFman2' Burkholder heeft een flinke chiplead tegen opzichte van Frank 'Gator93' Hernandez, deze kon de 2:1 achterstand niet meer goedmaken en besloot het te proberen met een 3-bet shove met {9-Clubs}{7-Clubs}. Net op dat moment had Burkholder {a-Diamonds}{j-Diamonds} en callde snel. Via een {10-Hearts}{5-Hearts}{2-Spades}{k-Hearts}{j-Spades} board komt er een einde aan dit toernooi en mag Steven Burkholder de grootste geldprijs van dit weekend in ontvangst nemen.

Full Tilt Poker $1 Million Guarantee, buy-in $500,- + $35,-

1. Steven "UFman2" Burkholder - $201.848,-

2. Frank "Gator93" Hernandez - $123.961,-

3. bellbop - $81.178,-

4. Daniel "All4non" Drescher - $64.723,-

5. EIephant - $49.365,-

OVERIGE GROTE ZONDAGTOERNOOIEN

Rolf Slotboom derde bij finale Spanish Poker Tour 104

Net als iedere week was er ook op de andere pokerrooms of netwerken wel weer een groot toernooi te vinden. Zo zagen we bijvoorbeeld op iPoker de $250.000 Guaranteed, een event met een buy-in voor $320,- en ook deze week was er weer behoorlijk wat overlay bij dit toernooi. De 787 spelers waren namelijk niet genoeg om aan het kwart miljoen te komen en zodoende werd de eerste prijs eigenlijk zoals te doen gebruikelijk $55.000,-. Die hoofdprijs was deze week weggelegd voor kuinkavin, die tijdens de heads-up afrekende met JC15 en derhalve de eerste prijs voor zich kon opeisen. Achter de nickname JC15 gaat KvGalen schuil, de Nederlander die nog niet zo lang geleden ook al mooie toernooiresultaten neerzette moest zich nu tevreden stellen met de dertigduizend dollar die klaar lag voor de nummer twee.

iPoker $250.000 Guaranteed, buy-in $300,- + $20,-

1. Kuinkavin - $55.000,-

2. JC15 - $30.000,-

3. Sendmemore - $20.000,-

4. Bentebabe69 - $15.000,-

5. Koey - $12.500,-

Op Everest Poker maakte de $100.000,- Gegarandeerd deel uit van de Seven Nights of Poker een leaderboard over zeven dagen, waarbij elke dag één van de reguliere toernooien meetelde. Op zondag was dat dus het toernooi met een buy-in van $215,- en een gegarandeerde prijzenpot een ton. Zelfs met deze kleine extra stimulans om het toernooi te spelen, kwamen de 463 spelers niet aan het totaal van een ton, deze keer moest Everest een kleine 8% toeleggen om de gegarandeerde prijzenpot te vullen. Sworn_Enemy ging uiteindelijk na ruim vijf uur spelen met de hoofdprijs van $26.000,- aan de haal. Hij versloeg linne25 en lekkerownen, die laatste deed lange tijd zijn nickname eer aan, maar kon het in de eindfase van het toernooi niet helemaal waarmaken. De winst in de Seven Nights of Poker ging echter niet naar één van de toppers in dit toernooi, het was riverjack die de bonus van $2400,- opstrijkt.

Everest Poker $100.000 Gegarandeerd, buy-in $200,- + $15,-

1. Sworn_Enemy - $26.000,-

2. Linn25 - $15.000,-

3. Lekkerownen - $10.000,-

4. Mandragore - $7.000,-

5. Supercool5 - $5.000,-

De beste Nederlandse prestatie op PokerStars kwam van een gewaardeerd PokerNews forumlid, Kots op PokerStars spelend onder KOTSpoker wist in de Sunday 500 de finaletafel te bereiken, alwaar hij uiteindelijk strandde op een zevende plaats. De overwinning ging uiteindelijk naar Dah Jinerat die Joe 'Dyzalot' Morneau de baas was in de heads-up battle.

PokerStars Sunday 500, buy-in $500,- + $30,-

1. Dah Jinerat - $91.980,-

2. Joe "Dyzalot" Morneau - $66.981,60

3. Pytan - $50.400,-

4. perky264 - $37.800,-

5. exomil - $26.460,-

….

7. KOTSpoker - $16.380,-

Ook één van de bekendste vrouwelijke pokerspelers liet zich afgelopen zondag weer eens zien in de online toernooien. Annette 'Annette_15' Obrestad wist op Full Tilt Poker goed te presteren in de Sunday Mulligan met een tweede plaats. Uiteindelijk moest ze alleen topnoodle voor laten gaan. Behalve deze knappe uitslag wist de jonge Noorse ook nog goed de presteren op PokerStars, waar ze zowel de $50,- single re-buy als de $10,- re-buy wist te winnen en er zo een zeer geslaagde zondag van maakte.

Full Tilt Poker Sunday Mulligan, buy-in $200,- + $16,-

1. topnoodle - $52.976,-

2. Annette "Annette_15" Obrestad - $33.712,-

3. Ty "GimmeDa1Time" Reiman - $24.802.40

4. perky264 - $19.565,-

5. SONASAM - $15.050,-

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen