Sinterklaas het land uit, de Kerstman voor de deur - De Week van PokerNews

Sinterklaas het land uit, de Kerstman voor de deur - De Week van PokerNews 0001

Sinterklaas het land uit, de Kerstman voor de deur. De EPT Praag afgelopen en de PokerStars Caribbean Adventure voor de deur. Een tussenweek dus weer, maar de pokerwereld staat nooit stil en dus was er ook bij PokerNews weer genoeg te doen.

Terug in Nederland na een lange trip die ons naar de Poolse en Tsjechische hoofdsteden leidde is de energie aanvankelijk een beetje op. Maar na een rustdag begint alles weer van voor af aan. PokerNews Magazine komt weer het land binnen en ondanks een kleine botsing waar de vrachtwagenchauffeur bij betrokken was, wordt het magazine toch op tijd bij alle abbonnees en droppoints bezorgd. Danny Ryan op de cover ter ere van een zes pagina tellend interview. Wereldkampioen Peter Eastgate krijgt ook een kleine plaats op de cover en zijn gehele final table heeft ook vier pagina's in onze nieuwste uitgave.

Verder ruimschoots aandacht voor de Master Classics of Poker natuurlijk, waar we nog één keer de hoogtepunten van een week poker in Amsterdam doornemen. Ook in het strategie artikel van Lex 'RaSZi' Veldhuis aandacht voor zijn MCOP en achterin het magazine nemen we nog een keer heel 2008 als pokerjaar door.

Maar het magazine is niet het enige wat ons bezig houdt. Op het PokerNews hoofdkantoor zijn enkele ideeën geboren die we nog aan het uitwerken zijn. Op dit moment kunnen we er nog niets over zeggen maar het staat vast dat 2009 het jaar gaat worden van PokerNews. Tal van veranderingen en nieuwe features zullen de PokerNews website nog meer dé poker portal van Nederland maken. Wait and see!

3FM Serious Request: Vissen voor het goede doel!

Onder die titel opende forum diehard Rebecca a.k.a. Fliiiii een topic waarin op zoek gegaan wordt naar donateurs en spelers voor een toernooi waarvan de opbrengst grotendeels naar de actie van 3FM gaat. Centraal vanuit PokerNews dus één grote actie waarbij we ons weer van onze beste kant kunnen laten zien.

PokerNews Heads-Up Championship Ronde 2: Ruiten

De eerste ronde van het internationale Internationale PokerNews Heads-Up Championship is inmiddels volledig afgerond. Van de 160 man waarmee we begonnen zijn er dus nog maar 80 over. Hieronder enkele hoogtepunten uit de eerste ronde. Een volledig verslag is te lezen in het bijbehorende topic.

• In een PokerStars onderonsje was het wereldkampioen Joe Hachem die Humberto Brenes versloeg. Volgens getuigen pakte Joe in een tiltbui de haai van Brenes af en sloeg die kapot op de grond om er vervolgens een kwartier op te stampen onder luid gejuich van zijn fans. Het "Ozzy Ozzy Ozzy" wat hij uitriep tijdens de vernieling schijnt Brenes enorm op tilt gebracht te hebben en ook het "Bokkie Bokkie Bokkie" wat Joe in het gezicht riep van Humberto terwijl hij aan zijn kleine sikje zat schijnt niet geholpen te hebben. Joe kwam terug, zag en overwon met 78.8 procent. Humberto ging terug naar het vaderland al huilend. 21.3 procent van alle stemmen kan dat doen met een volwassen man.

• In 2008 nam de pokerwereld afscheid van een legende. Chip Reese overleed op te jonge leeftijd maar zijn geest leeft voort. Hij won van de dronken man die zijn trofee in ontvangst nam afgelopen WSOP. Het 50k HORSE toernooi kan je misschien in beschonken toestand winnen maar in het PokerNews Heads-Up Championship tegen Chip moet je meer je best doen Scotty. 57.8% voor Chip, 42.4% voor Scotty Nguyen.

• Dario Minieri speelt, als hij online is, alleen maar heads-up matches. De hoogste limieten en binnenkort weet hij zelfs zijn optreden in High Stakes Poker te maken. Hoe de kleine Italiaan dat weet klaar te spelen weet nog niemand want vorige maand was hij nog compleet lek, maar toch. Het leek dan ook een garantie dat de sjaal dragende Roma fan diep zou komen, maar zijn loting leek alles om te gooien. Niemand minder dan God zelf schoof namelijk aan en het was dan ook de Fin die won. Patrick Antonius: 65.8% tegen de 34.2% voor Dario.

• TonyG riep "breng meer truckdrivers to the tafel" in zijn beste poging tot Nederlands spreken. Dennis Phillips zijn eerste hand was AK waar hij limp/re-raisede vanaf de button. Op de 4-bet van Tony G callde hij maar omdat hij het niet meer wist. Hij donkbette de gemiste flop in een wanhopige poging de pot alsnog te winnen, maar het leek niet te werken want hij kon niet callen op de push van de PokerNews eigenaar. Hij folde zijn AK en zag dat Tony G zijn AQ liet zien. "Aas Queen voor de slager van Bagdad!" riep de gezette Guoga om daar "On your bike!" aan toe te voegen. Toen hij mijmerde dat hij geen fiets maar een vrachtwagen had, was de reactie van Tony resoluut: een karate nekslag van de man in kimono. 87.8 voor TonyG versus 12.2 voor de nummer 4 van de afgelopen WSOP.

De tweede levert ook weer enkele interessante confrontaties op dus doorloop allemaal de stemronde zodat we morgen door kunnen naar de derde ronde.

Ook de nationale versie van het PokerNews Heads-Up Championship levert genoeg interessante clashes op. Volg alles in het speciaal daarvoor gecreëerde topic.

PokerNews Series of Poker

Nog zo'n prachtig initiatief van het forum en al haar lezers is de PokerNews Series of Poker. Deze serie aan toernooien, vergelijkbaar met de World Series of Poker maar zonder bracelets en met meer prestige, is gisteren begonnen en duurt nog tot 28 december. Doe dus allemaal mee met deze toernooien en wen alweer een beetje aan het Nederlands kunnen praten in de chat zonder gevaar. Morgen namelijk meer nieuws over de PokerNews League die weer van start gaat in januari dus ga er maar vast weer voor zitten!

RaSZi's Rail Topic revisited

Lex 'RaSZi' Veldhuis heeft zijn grind weer gevonden. In het Vegas dat korte tijd wit zag van de sneeuw, zit Lex Veldhuis weer in zijn ritme en alle railbirds van Nederland, waaronder ondergetekende, hebben eindelijk weer wat te doen. Duizenden handen per sessie met 18 tafels of meer tegelijkertijd. Heads-up en 6-max, 2000NL tot 5000NL; de oude RaSZi is weer terug en Nederland zal het weten ook. Met al die duizenden handen per sessie komen de meest zure en mooiste handen vaak voorbij. Royal flush hier en set over set daar – it's just another day at the office for Lex. Volg alle hoogte- en dieptepunten in Lex zijn eigen topic.

{id:5236}

Daar zijn ze weer! Nederlanders stoten door online en maken grote indruk. Stuur ook allemaal je resultaten op zodat ze volgende week terug te lezen zijn in de week van PokerNews. Stuur je ship via de PM (https://nl.pokernews.com/messages/) functie aan Webjoker of e-mail ze naar [email protected]

Brainstorm kreeg weer eens een leuk mailtje van PokerStars. Zo'n mailtje dat je het liefst ziet, namelijk die wanneer je net een toernooi goed hebt gepresteerd. In de 22 dollar freeze-out werd er een deal gemaakt toen er nog drie spelers in het toernooi zaten. Positief voor Brainstorm is dat hij op dat moment chipleader was. In de deal vroeg en kreeg hij $5600,-!

Tranzy was even een tijdje weg van het poker schrijft hij in een PM. Hij was het poker zat en als hij speelde liep het niet echt lekker. De wanhoop had kunnen toeslaan, maar Tranzy besloot anders en kroop nog een keer met goede moed achter de computer. De 15.000 dollar gegarandeerd een aantal keren geprobeerd met weinig resultaat maar toen was zijn Lucky break eindelijk daar. Vorige week zaterdag speelde hij het nog eens en werd hij vierde. Die vierde plaats leverde hem $1089,01 op!

Rockbottom87 zit er ook weer eens bij. Voor een toernooi met een buy-in van $2,20 zat hij zeven uur achter de computer. Niet onverdienstelijk, want het feit dat hij het zeven uur volhield betekende in dit geval wel dat hij eerste werd. Hij heeft in ieder geval de bankroll voor dit toernooi vanaf nu want hij verdiende het bedrag waarmee je het toernooi sowieso nog 233 keer kan spelen. Er werd $514,25 bijgeschreven op zijn account.

Bloodtide gaat normaal gesproken gewoon als Tomas door het leven en studeert nog. De IB-Groep is een vriendelijke instelling maar het is natuurlijk nooit genoeg. Tomas heeft iets meer uit te geven de komende tijd dus als je een hippe student in nieuwe kledij en auto tegenkomt kan je zonder problemen zijn naam schreeuwen. Grote kans dat het Bloodtide is (of natuurlijk een willekeurige andere student die nog door zijn ouders gesponsord wordt). Lang verhaal kort: Bloodtide werd derde in de daily 80grand voor $9154,44. Hij won ook al de drie re-buy even daarvoor voor $7620,10 dus het gaat lekker.

TheReturn kon eindelijk ook weer een kleine ship melden. Een tijdje stonden de MTT's op een laag pitje maar eindelijk begon hij weer met wat satellites voor de Sunday Million. Meteen twee tickets en dus $430,- erbij!

{id:5237}

http://blogs.pokernews.com/Fliiiii/vissen-voor-het-goede-doel.htm

Het is niet om de inhoud dat Fliiiii deze week de blog van de week wint maar meer om de boodschap. Zoals je al kon lezen promoot zij namelijk de 3FM PokerNews Serious Request actie. Ook op het Blogs.PokerNews.com domein zette zij haar promotionele actie voort en dus verdient ze de PokerNews Chipkoffer van PokerChips.nl.

{id:5235}

http://blogs.pokernews.com/Butsje/

Butsje postte de foto van zijn Royal-flush inclusief uitgebreid verhaal op zijn Blogs.PokerNews.com stekkie en kreeg het zorgvuldig geformuleerde commentaar "Fold preflop". Dat deert niet want de Royal flush was gelukkig al een feit. Een PokerChips.nl dealerbutton komt je kant op Butsje!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen