Grote Online Poker Toernooien afgelopen Weekeinde - Everest Supertoernooi

Grote Online Poker Toernooien afgelopen Weekeinde - Everest Supertoernooi 0001

Zoals gebruikelijk stond het weekeinde weer bol van de actie in grote en dure online pokertoernooien. De zondag in de pokerwereld is elke week een supersunday en deze week helemaal. Naast de gebruikelijk actie op Full Tilt en PokerStars was er, zoals je gisteren kon lezen, ook een actie op iPoker in het kader van de ECOOP. Daarnaast werd er weer flink gepokerd op PartyPoker alwaar de King of the Table werd gespeeld. Tenslotte we coveren we natuurlijk ook de actie op Everest Poker waar sinds kort het wekelijkse 'supertoernooi' ook een buy-in kent van $215,-.

Dat laatste event is vaak de kick-off van de zondagavond en ook nu was de belangstelling redelijk te noemen. Met 449 spelers moest Everest deze week net iets meer dan tienduizend dollar bijleggen om de vastgestelde prijzenpot van een ton te halen. Het deelnemersaantal zorgde ervoor dat veertig spelers zich gelukkig konden prijzen met een klein deel van het beschikbare prijzengeld, waarbij het aan de finaletafel echt aantrekkelijk boeren werd. TanteTom oogstte met zijn tiende plaats $1500,-, maar voor nummer één niewie was het aandeel nog veel groter, hij kreeg maar liefst $26.000,-. Dit zal ongetwijfeld een teleurstelling zijn geweest voor één van de Everest Poker boegbeelden. Steven van Zadelhoff eindigde al spelend onder zijn nickname Viktor op de tweede plaats en moest zich tevreden stellen met de $15.000,- die behoorde bij deze klassering.

Everest $100.000,- GTD, $200,-+$15,-

1. Niewie - $26.000,-

2. Viktor - $15.000,-

3. Chillluc - $10.000,-

4. Sukkels - $7.000,-

5. Jackyteune - $5.000,-

Na de actie op Everest is het dan tijd om de focus te verleggen naar de majors op PokerStars. 's werelds grootste pokersite begon uiteraard weer met het opwarmertje de Sunday Warm-Up. Met 4066 pokeraars in het toernooi stond er in totaal weer ruim acht ton in Amerikaanse dollars op het spel. Helaas waren er deze keer geen grote prijzen voor landgenoten of zuiderburen en dus moesten we het voornamelijk hebben van Scandinaviërs en Amerikaanse burgers. De chiplead bij het ingaan van de laatste negen was in handen van een speler uit Kopenhagen, namelijk ClaudeX, de dertien miljoen chipstack voor zijn neus was meer dan twee keer zoveel waard dan de stacks van zijn naaste achtervolgers. De Deen reikte echter verrassend niet verder dan de vijfde plaats, hij zag twee opponenten door hem heen dubbelen alvorens Yankees31 de genadeklap toediende met {2-Diamonds}{2-Hearts}, de {a-Diamonds}{9-Diamonds} van ClaudeX faalde te verbeteren en voor hem bleek niet meer weggelegd dan de vijfde plaats.

Yankees31 benutte de gewonnen chips van ClaudeX echter goed en stuurde ook de volgende Deen naar de rail. Troels1 was het slachtoffer van de agressieve Amerikaan die deze keer een ware suck-out nodig had. Zijn {k-Spades}{5-Spades} vond het benodige vijfje op de turn toen Troels1 de open-shove logischerwijs callde met {a-Clubs}{k-Clubs}, pech aan Deense zijde dus en Yankees31 baande zich een weg richting de heads-up. Of moeten we zeggen luckboxte zich een weg naar de heads-up, dat is in elk geval wat Gbgwrestler zal denken, hij zag namelijk in een blind battle Yankees31 all-in 3-betten met {a-Spades}{3-Spades} tegenover de {k-Diamonds}{k-Hearts} van hemzelf. Het geluk was wederom aan de zijde van de man uit Atlanta, de {a-Clubs} op de river besliste deze hand en Yankees31 kon met een riante voorsprong de heads-up in tegenover frost10000. Deze laatstgenoemde weet zichzelf via een dubbel nog wel iets terug te knokken, maar tegen de run van Yankees31 was zeer weinig in te brengen. Met {a-Spades}{10-Diamonds} voor frost10000 gingen de chips naar het midden toen Yankees31 weer eens geshoved had. De {a-Diamonds}{2-Hearts} van de Amerikaan had dringend hulp nodig. Wederom werd een Deen het slachtoffer van het board, dit bracht namelijk {a-Hearts}{9-Hearts}{8-Hearts}{6-Spades}{3-Hearts}, waarmee Yankees31 een flush maakte met zijn {2-Hearts} en de titel in de Warm-Up opeiste. Met deze overwinning was maar liefst $105.000,- gemoeid, terwijl er voor de nummer twee bijna driekwart ton klaar lag. De Amerikaan laat maar liefst vijf Scandinaviërs achter in zijn run naar de hoofdprijs.

PokerStars Sunday Warm-Up, $200,-+$15,-

1. Yankees31 - $105.716,-

2. Frost10000 - $73.188,-

3. Gbgwrestler - $48.792,-

4. Troels1 - $40.660,-

5. ClaudeX - $32.528,-

PartyPoker King of the Table en PokerStars Sunday Million

Grote Online Poker Toernooien afgelopen Weekeinde - Everest Supertoernooi 101

Als iedereen op deze pokerzondag dan lekker op gang is, wordt het tijd voor het toernooi van de avond. Dat is normaal gesproken de PokerStars Sunday Million, ondanks dat daar deze week maar liefst een prijzenpool is van 1,6 miljoen dollar, gaat de eer deze week naar een ander toernooi. Op PartyPoker wordt namelijk het King of the Table event afgewerkt, een toernooi met een gegarandeerde prijzenpot van twee miljoen dollar. Dankzij 3499 deelnemers en een buy-in van $640,- werd dat zelfs bijna 2,1 miljoen. Helaas is PartyPoker zo discreet dat we slechts de uitslag kunnen geven en kunnen gissen naar de pay outs. Na het maken van een deal aan de finaletafel is namelijk niet meer bekend wie welk bedrag mocht ontvangen. Dankzij een goede structuur (20.000 punten startstack en 20 minuten levels) duurde het toernooi maar liefst ruim twaalf uur. Na die tijd was het TheMArf die als winnaar van de virtuele tafel stapte, hij was heads-up DonkeyStyle2 de baas, die zich ondanks zijn stijl dus toch tot de allerlaatste fase van het toernooi wist te knokken.

PartyPoker King of the Table, $600,-+$40,-

1. TheMArf

2. DonkeyStyle2

3. EEEEGON

4. TutidtiTa

5. Makido111

Dan is het daarna natuurlijk wel tijd om aandacht te besteden aan de PokerStars Sunday Million. Het event is met 8001 deelnemers wel op dit gebied de grootste van de majors deze week. Maar liefst 1170 spelers winnen een stukje van de te verdelen 1,6 miljoen dollar en voor de speler die alle achtduizend tegenstanders verslaat ligt er wederom bijna twee ton klaar. Bij het begin van de final table was het svansa die er het beste voor stond met ruim negentien miljoen in chips, maar fratzl was niet ver weg met meer dan zeventien miljoen aan virtuele chips voor zijn neus. Daarentegen moest omba het doen met nog geen twee miljoen en voor hem was er flink wat werk aan de winkel. Bij de eerste de beste poging om wat extra chips te vergaren gaat het echter al mis met omba. De {a-Spades}{j-Spades} waarmee hij de actie onderneemt is niet opgewassen tegen de {a-Hearts}{q-Spades} van NewsKoooL en het toernooi van omba is voorbij. Svansa zorgt zelf als chipleader voor de volgende exit, een redelijk klassieke coinflip tussen hem en PureProfitFo. De boeren van laatstgenoemde zijn echter niet sterk genoeg om de big slick van svansa te verslaan, een koning als doorcard geeft de doorslag en we blijven met zeven spelers over.

De boeren zijn sowieso niet op hun sterkst aan deze finaletafel, want ook ankolo ziet met deze hand zijn toernooi eindigen. De Spanjaard moet het opnemen tegen de {k-Spades}{q-Spades} van fratzl en ook deze coinflip pakt uit in het voordeel van de overkaarten. Deze keer is het een vrouw op de turn die de doorslag geeft en ankolo kan zijn spullen pakken. Niet veel later laat professional Peter 'twirlpro' Turmezey zich voor het eerst zien, de Hongaar callt met {a-Clubs}{q-Hearts} de all-in van 1bobbyL, dat hij probeerde met een re-raise de pot te stelen blijkt als zijn {10-Hearts}{5-Hearts} opengedraait. Na vier klaveren op het board is de zaak beslecht en moet 1bobbyL de virtuele tafel verder vanaf de rail bekijken. Turmezey kwam na deze uitgedeelde knock-out steeds beter op stoom. Met {k-Clubs}{7-Spades} maakte hij zijn volgende slachtoffer toen hij het op moest nemen tegen de {a-Diamonds}{6-Diamonds} van Terkel1. Het board bracht {k-Diamonds}{7-Hearts}{4-Spades}{2-Clubs}{3-Clubs} en Terkel kon het veld ruimen, terwijl de Hongaarse prof weer een flink aantal chips bij zijn stack kon stapelen. Na lang four-handed te hebben gespeeld wordt voormalig chipleader svansa het volgende slachtoffer van Peter 'twirlpro' Turmezey. Op een {7-Diamonds}{9-Spades}{a-Hearts} gaan de chips de pot in en de Hongaar moet het opnieuw opnemen tegen {a-Diamonds}{6-Clubs}, nu echter off-suit. Turmezey zelf heeft {7-Spades}{8-Spades} en staat een flink eindje achter. De {10-Spades} op de turn geeft hem echter een hele sloot outs erbij en de {5-Spades} op de river completeert zijn flush en daarmee eindigt svansa op de vierde plaats.

De runner runner flush blijkt het wapen van Turmezey, want even later is hij all-in met {k-Clubs}{6-Clubs} tegen de {a-Hearts}{5-Hearts} van NewsKoooL, het board brengt {8-Diamonds}{4-Clubs}{j-Diamonds}{q-Clubs}{9-Clubs} en dankzij deze flush zit Peter 'twirlpro' Turmezey heads-up tegen fratzl. NewsKoooL zit een geweldig resultaat neer, maar voor de tweede keer in even zoveel weken zal hij er een 'net niet' gevoel aan over houden. Vorige week eindigde hij namelijk als zesde in de Sunday Warm-Up en nu komt daar dus een derde plaats in de Million bij. De heads-up begon al met een grote voorsprong voor Peter Turmezey en het was dan ook al snel beslist. {k-Diamonds}{k-Spades} was de beslissende hand tegenover de {a-Clubs}{q-Diamonds} van fratzl. Het board bracht {2-Clubs}{q-Hearts}{j-Clubs}{5-Clubs}{k-Hearts} en met een set heren wint Turmezey deze editie van de Sunday Million. De Hongaar die enkele weken geleden nog actief was op de Master Classics of Poker wint hiermee $196.024,50.

PokerStars Sunday Million, $200,-+$15,-

1. Peter 'twirlpro' Turmezey - $196.024,50

2. Fratzl - $132.176,52

3. NewsKoooL - $89.611,20

4. Svansa - $72.809,10

5. Terkel1 - $56.807,10

Full Tilt Poker majors

Grote Online Poker Toernooien afgelopen Weekeinde - Everest Supertoernooi 102

Uiteraard was er ook op Full Tilt Poker weer voldoende actie op de zondag. De vele Full Tilt Pro´s kwamen van stal voor het spelen van onder meer de Sunday Brawl en de $750k Guarantee. In dat laatste toernooi was het David 'Doc Sands' Sands die als chipleader aan tafel kwam met als enige meer dan drie miljoen punten. Sands domineerde ook aan de final table en schakelde onder andere Chairdaddy uit op plaats zeven. Met nog vijf spelers in het toernooi was het Big_Lou-aces die een all-in confrontatie aanging met Sands. De {j-Clubs}{10-Spades} van Sands stond duidelijk voor ten opzichte van de {j-Hearts}{5-Hearts} van Big_Lou die deze keer een beduidend mindere hand had dan azen. Op de turn kreeg hij nog wel zijn flushdraw, maar Sands won de hand en hitte zelfs nog een tien op de river.

Andressoprano was één van de andere tegenstanders van Sands met nog vier man in het toernooi, hij schuift all-in met {q-Diamonds}{5-Spades}, maar ziet tot zijn schrik dat A6540 callt met {a-Diamonds}{j-Diamonds}, het enige goede voor andressoprano is eigenlijk dat A6540 minder chips heeft en dat het dus zijn toernooileven is dat op het spel staat. Het {7-Spades}{5-Diamonds}{9-Clubs}{3-Clubs}{10-Clubs} board is echter heel gunstig voor Andres en zodoende moet A6540 het evenement verlaten op plaats vier. De laatste tegenstander van andressoprano en David Sands is dan tibzen, de laatstgenoemde gaat all-in en krijgt calls van zijn beide opponenten en na uiteraard de logische serie checks gaan de kaarten open. Sands showt {9-Spades}{5-Spades} en dat was een prima match met het {q-Clubs}{k-Diamonds}{4-Spades}{j-Spades}{2-Spades} board, want zijn flush is genoeg om de hand te winnen. Hij heeft dan heads-up een kleine voorsprong op zijn tegenstander andressoprano. Die weet nooit van deze achtstand te bekomen en de winst gaat naar David 'Doc Sands' Sands als zijn {j-Spades}{j-Clubs} het pre-flop opneemt tegen de {a-Spades}{7-Diamonds} van andressoprano. Het board brengt {9-Clubs}{q-Clubs}{9-Spades}{3-Diamonds}{3-Clubs} en daarmee wordt David Sands de winnaar van de $750k Guarantee.

Full Tilt Poker $750k Guarantee, $200,-+$16,-

1. David 'Doc Sands' Sands - $132.787,50

2. Andressoprano - $80.250,-

3. Tibzen - $52.500,-

4. A6540 - $41.400,-

5. Big_Lou-Aces – $31.050,-

In het grootste online knock-out toernooi de Sunday Brawl ging de overwinning naar Tomgus456, hij streek de allerlaatste bounty, ter waarde van $40,- op door ATM4life te elimineren. Met de overwinning van Tomgus was ruim tachtigduizend dollar gemoeid. Ook ATM4life kan voorlopig rustig naar de pinautomaat lopen om er wat geld uit te trekken, want zijn tweede plaats leverde hem ook nog meer dan een halve ton op.

Full Tilt Poker Sunday Brawl, $240,-+$16,-

1. Tomgus456 - $80.843,20

2. ATM4life - $54.912,-

3. NWAces69 - $40.768,-

4. Josh 'professor plum' Prager - $30.784,-

5. Johnny3Jack - $21.632,-

Overige online uitslagen

Bodog $100.000,- Guaranteed, $100,-+$9,-

1. Balla686 - $23.600,-

2. MikeYall - $13.600,-

3. MrElPaso - $9.100,-

4. Paz5050 - $7.000,-

5. KunkMan - $5.700,-

PokerStars Sunday 500, $500,-+$30,-

1. freezeplay - $91.250,-

2. xfadomas666 - $66.450,-

3. Tony "DrunkPPlaya" Gargano - $50.000,-

4. yexas - $37.500,-

5. Kyle "kwob20" Bowker - $26.250,-

Full Tilt Sunday Mulligan

1. SkewpTroop - $51.345,-

2. drunk mashimaro -$32.518,50

3. Waters81 - $24.075,10

4. The Drake - $18.826,50

5. cajundaddy1 - $14.262,50

PokerStars November $1.000.000,- Turbo Takedown, 5.000 FPP's

1. Higote $100.000,-

2. Buckyaw $60.000,-

3. abschnitt $40.000,-

4. DJTACO $32.500,-

5. RCT355spyder $25.000,-

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen