Uitslagen Online Poker Toernooien afgelopen weekeinde

Uitslagen Online Poker Toernooien afgelopen weekeinde 0001

De hoofdmoot van de zondag lag deze week gewoon weer bij PokerStars, de Sunday Million was qua deelnemers en qua prijzenpot het grootste toernooi van de week en dat deelnemersaantal paste zich deze week ongeveer aan aan de gegarandeerde prijs. Met 7577 online kaarters zat er namelijk net iets meer dan 1,5 miljoen dollar in de pot en kon het toernooi van start gaan. Zij gingen zich een weg banen via de moneybubble en de final table bubble naar die laatste tafel waar alles beslist zou worden. Helaas was er in die laatste periode geen sprake meer van Nederlandse of Vlaamse inbreng en werd het kijken naar welke speler dan daadwerkelijk met die ruim $185.000,- er vandoor zou gaan.

Ggiillaadd was de speler die met nog negen man in het toernooi in elk geval de beste uitgangspositie had. Zijn ruim vijftien miljoen punten waren genoeg voor de chiplead, maar zijn voorsprong was niet al te groot op drritalin die ook royaal boven de veertien miljoen punten zat. Dit koppel had een flinke voorsprong op de rest van het veld, dat onder aanvoering van Chris 'herdgolf86' Tipper niet over de tien miljoen heen kwam. Toch waren het niet de twee bigstacks die we in actie zagen aan het begin van deze finale. Het waren de shorties die elkaar zochten en ook uitschakelden. De eerste confrontatie was er eentje tussen hiclimber en Orjan 'Aftret' Skommo, waarbij de laatstgenoemde pocket koningen omdraaide, dat was al genoeg om de tienen van hiclimber te verslaan, maar toen de flop nogmaals twee heren bracht was het helemaal gebeurd met hiclimber. In zijn spoor volgde mozitas die met {a-Clubs}{q-Spades} tegen de {a-Diamonds}{k-Clubs} van Chris 'herdgolf86' Tipper aanliep en zonder hulp van de vijf community kaarten uiteindelijk de rail moest opzoeken.

Met nog zeven man in het toernooi zien we dan eindelijk wat actie van chipleader ggiillaadd, hij callt de shove van Jeff 'JSchnett' Schnettler met pocket negens, de {a-Spades}{10-Clubs} van Schnettler zorgt voor een flip en lijkt eventjes aan het langste eind te trekken. De doorcard is namelijk de {10-Diamonds}, maar als de laatste kaart van de flop de {9-Diamonds} brengt is het al zo'n beetje voorbij. De broodnodige hulp voor Schnettler blijft uit en hij eindigt als zevende. Net één plaatsje beter dan Chris Tipper, de man spelend onder herdgolf86 gaat met een wat geslonken stack all-in met {q-Hearts}{j-Clubs}, maar Orjan 'Aftret' Skommo heeft hem gedomineerd met {a-Hearts}{q-Diamonds}. Het board brengt genoeg harten om beide heren een flush te bezorgen, maar de nutflush van Skommo betekent het einde van Tippers toernooi en met vijf spelers over konden de onderhandelingen gestart worden. Een half uur hebben de vijf man die nog in het toernooi zitten nodig om tot een deal te komen, maar de heren komen er uiteindelijk uit. Er wordt doorgespeeld om de laatste $30.000,-.

Winn8D komt in elk geval niet in aanmerking voor die laatste dollars, want als shortstack ziet hij zijn pocket boeren gekraakt worden door de tienen van Orjan Skommo, de Noor maat zijn set op de flop en Winn8D strandt op plek vijf. Dat Skommo zelf met zijn goede handjes nog extra wist te hitten aan deze finaletafel bleek een exit later. Mrvogt ging all-in met {k-Hearts}{10-Clubs} en net op dat moment had Aftret weer pocket koningen. De case king op de flop samen met twee vieren en een full house zorgde voor het einde van Mrvogts toernooi. Toch bleek ook Orjan 'Aftret' Skommo handjes te kunnen verliezen en zelfs wanneer zijn toernooileven op het spel staat. Met {a-Hearts}{10-Hearts} is hij dan namelijk all-in tegenover chipleader ggiillaadd die {a-Diamonds}{q-Hearts} speelt, vijf rags later kan Skommo zijn bed in, want hij eindigt als derde in deze Million. De heads-up tussen ggiillaadd en drritalin begint dan met een flinke voorsprong in het voordeel van ggiillaadd, maar drritalin is uiteraard actief genoeg om zich terug te knokken en als zijn {a-Clubs}{q-Diamonds} wint van de pocket tweeën van ggiillaadd zijn de rollen omgedraaid. De laatste tik komt op een {4-Clubs}{6-Hearts}{6-Spades}{3-Diamonds}{5-Spades} board, ggiillaadd check callt all-in met zijn {8-Spades}{4-Spades}, maar zijn vier is niet genoeg tegen de {6-Clubs}{5-Diamonds} van drritalin die hiermee deze Sunday Million wint.

PokerStars.com Sunday Million, Buy-in $200,-+$15,-

1. Drritalin - $136.021,-

2. Ggiillaadd - $114.355,-

3. Orjan 'Aftret' Skommo - $92.881,-

4. Mrvogt - $96.458,-

5. Winn8D - $78.701,-

Nederlanders presteren uitstekend in Sunday Warm-Up

{id:5836}Voorafgaand aan de Sunday Million was er natuurlijk ook weer het wekelijkse opwarmertje, de Warm-Up. Ook deze keer was de belangstelling voor het toernooi groot en met 3751 spelers werd precies de $750.000,- bereikt en ging er zelfs nog tweehonderd dollar extra in de prijzenpot. Terwijl het veld alsmaar verder uitdunde leek het wel alsof het een Nederlands onderonsje was. Met nog minder dan tachtig spelers in het toernooi, waren er nog maar liefst elf landgenoten in de strijd. Helaas moesten we één voor één afscheid van ze nemen en zo eindigde bijvoorbeeld forumlid Ozenc op de 28e plaats. De prestatie van een andere PokerNews member, Vlaanderen77, was echter nog opvallender. Op PokerStars acterend onder akilam77 komt hij niet al te vaak in actie in dit soort grote toernooien en nu rolde er direct een prachtig resultaat uit. Helaas werd de finaletafel net niet gehaald, maar een twaalfde plaats voor ruim $4500,- is echter ook een prima prestatie.

Na zijn exit waren er nog twee Nederlanders over die wel de finaletafel haalden en dat waren zeker niet de minste. Kevin 'KevinV' Vreeswijk en Johan 'Busto_soon' van Til waren nog in de strijd, hoewel ze niet in het bezit waren van de grootste stacks aan de tafel. Toch was er nog voldoende mogelijk, maar een coinflip later was de Groninger ineens supershort. Zijn {k-Diamonds}{q-Clubs} kon het niet winnen van de pocket achten van Keramiken, een handje later verdwijnen de rest van de chips van Busto_soon en moet hij genoegen nemen met een negende plaats in dit toernooi. Voor Kevin Vreeswijk liep het toernooi wat beter af, hoewel ook hij niet in de buurt van de winst wist te komen schoof hij mede door toedoen van zichzelf nog wat plaatsjes op. Zo won hij onder andere een coinflip van FatsoFat6969 die zag dat zijn pocket boeren geen stand konden houden tegen de A-Q van Vreeswijk.

Met nog vier spelers in het toernooi leek het zelfs even dat KevinV mee zou delen in een gechopte prijzenpot, maar deze deal ging niet door toen eatyourstac het voorstel afwees. De actie ging verder en dat ging helaas ten koste van Vreeswijk. Zijn pocket zessen waren in een volgende coinflip niet opgewassen tegen de {q-Hearts}{j-Spades} van chipleader Shotgun7811, het board bracht namelijk {q-Diamonds}{a-Clubs}{2-Diamonds}{4-Spades}{9-Diamonds} en Vreeswijk moet genoegen nemen met plaats vier. Hierna volgde wel een deal tussen de overgebleven drie spelers alvorens het toernooi werd uitgespeeld om de laatste tienduizend dollar die nog in de prijzenpot zat. Het was chipleader Shotgun7811 die met erg agressief spel zijn beide opponenten de baas was en zodoende deze zege wist op te eisen. Uiteindelijk besliste hij het met pocket boeren tegenover de {a-Spades}{10-Hearts} van eatyourstac.

PokerStars.com Sunday Warm-up, Buyin $200,-+$15,-

1. Shotgun7811 - $98.104,-

2. Eatyourstac - $64.091,-

3. Stirthepot - $59.112,-

4. KevinV - $38.635,30

5. Keramiken -$30.758,20

Main Event ECOOP III

Uitslagen Online Poker Toernooien afgelopen weekeinde 101

De derde editie van het European Championship of Online Poker (ECOOP) zit erop. Zondag werd er besloten met het hoofdtoernooi van deze toernooireeks een $1000,-+$60,- evenement met een gegarandeerde prijzenpot van anderhalf miljoen. Doordat het deelnemersaantal bleef steken op 1283 was er flink wat overlay in dit event, $217.000,- aan overlay om precies te zijn. Dat zorgde ervoor dat de eerste prijs maar liefst $315.000,- bedroeg.

Na ruim twaalf en een half uur spelen waren er nog tien spelers over van de oorspronkelijke 1283 en kon er een begin gemaakt worden met de finaletafel, bij de laatste tien zat nog een Nederlander en zeker niet de minste. PokerNews forummember jornx, op Titan Poker spelend onder jornxx, nam namelijk plaats aan die laatste tafel en deed dat met een zeer goede stack. Alleen Intruder123 had meer chips met 1,2 miljoen punten, maar Jorn volgde goed met ruim een miljoen aan chips. Met het bereiken van die finaletafel was iedereen al verzekerd van $15.000,- en die prijs ging uiteindelijk naar Saxhoe, hij schuift met {k-Hearts}{7-Hearts} all-in, maar kijkt tegen de pocket koningen aan van piccajo, geen hulp voor Saxhoe en hij eindigt als tiende.

De volgende die mag vertrekken is kainrydhalls57. Zijn {j-Diamonds}{k-Spades} verliest namelijk van {j-Spades}{a-Hearts} wanneer beiden niet hitten en zodoende gaat de pot naar Heffasauren en blijven er nog acht spelers over. Jornxx heeft ondertussen een zware klap gehad en is terug gezakt naar de laatste plaats, hij laat zich echter niet snel uit het veld slaan en knokt zich al snel weer terug naar een mooie stack. Hij schuift ook weer een plaatsje op in de stand als Sedoj77 toppair flopt in een blind battle tegen Intruder123, de {10-Spades}{q-Hearts} van Sedoj is echter niet genoeg tegen de {10-Hearts}{2-Spades} van zijn tegenstander, want de flop is {2-Hearts}{10-Clubs}{8-Diamonds}. De turn en river brengen geen redding voor Sedoj77 en hij wordt achtste in dit main event van de ECOOP.

Jornxx heeft zichzelf ondertussen de meest gewilde positie bezorgd, hij heeft de chiplead overgenomen en vergroot zijn voorsprong alleen maar als hij BolS4ns uitschakelt. De {k-Spades}{j-Spades} wint dankzij een counterfeit van de pocket vieren van BolS4ns, het board brengt namelijk {5-Spades}{6-Clubs}{6-Hearts}{5-Hearts}{10-Clubs} en daarmee speelt jornxx een betere kicker en stijgt hij naar de twee miljoen chips. De zesde plaats gaat naar ZionTribe, hij gaat met {a-Spades}{j-Diamonds} een coinflip aan tegen de pocket zevens van marinelou voor een pot van een miljoen chips. Beide spelers hebben evenveel punten en het ziet er goed uit voor ZionTribe als de flop {a-Diamonds}{8-Hearts}{6-Spades} geeft. De turn en river zijn echter {10-Clubs}{9-Hearts} en marinelou maakt een straight en overleeft. Als marinelou echter niet veel later de overkaarten heeft zijn deze wel goed genoeg om pocket zevens te verslaan. Heffasauren gaat all-in met de wandelstokken en krijgt een call van marinelou met {a-Diamonds}{k-Clubs}, de flop brengt direct de {k-Diamonds} en nu is er geen miraculeuze ontsnapping meer voor de zevens. Heffasauren verlaat het toernooi op plaats vijf en wint $75.000,-.

Ondertussen behoudt jornxx zijn chiplead en lijkt de grootste tegenstand te komen van Intruder123, ze spelen ongeveer gelijke stacks met 2,3 miljoen punten en de voorsprong is fors op marinelou en piccajo die nog geen miljoen punten op tafel kunnen zetten. De stand wordt dan echter gelijk getrokken door piccajo, want hij is degene die marinelou bust. De pocket drieën van piccajo promoveren tot een setje op de {5-Spades}{3-Hearts}{9-Diamonds} flop, terwijl de chips van marinelou er al preflop in gingen met {10-Clubs}{9-Spades}. De {2-Clubs} turn en de {10-Hearts} river zijn niet voldoende hulp voor marinelou en hij wordt vierde voor $90.000,-. De drie stacks van jornxx, piccajo en Intruder123 zijn nu bijna geheel in evenwicht.

Helaas strandt even later het avontuur van jornxx, met pocket tienen 4-bet hij all-in tegen piccajo die uiteraard callt met zijn pocket azen. Een extra aas op de flop besluit al bijna het sprookje van jornx die na deze hand met wel heel weinig punten overblijft. Een handje later is hij met {3-Diamonds}{9-Spades} door de big blind te betalen en hij verliest van de {k-Clubs}{9-Diamonds} van piccajo en zodoende moet de Nederlander genoegen nemen met de derde prijs van $120.000,-. Door deze enorme pot heeft piccajo nu met 4,4 miljoen punten de chiplead bij het ingaan van de heads-up. Intruder123 speelt nog een kleine twee miljoen punten en moet dus aan een inhaalslag beginnen. Dankzij een flush over flush op een {9-Hearts}{8-Spades}{8-Clubs}{k-Clubs}{q-Clubs} board weet Intruder dan te dubbelen, zijn {a-Clubs}{4-Clubs} geeft hem de nutflush en dat is genoeg tegen de {7-Clubs}{2-Clubs} van piccajo. Nu zijn de rollen dus omgedraaid en nog een grote pot later heeft Intruder123 zelfs een drie tegen één voorsprong genomen.

Even schommelen de stacks nog wat heen en weer, maar het blijft Intruder die aan de goede kant van de average stack zit. De beslissing valt als er op een {8-Clubs}{2-Diamonds}{10-Diamonds} flop actie wordt gemaakt door beide spelers, na een bet en wat raises liggen de stacks in het midden van de tafel en lijkt de beslissing gevallen. Intruder123 heeft namelijk toppair met {10-Spades}{j-Spades} en staat ruim voor tegen de {5-Spades}{2-Hearts} van piccajo. De {4-Diamonds} op de turn verandert niks, net zo min als de {a-Diamonds} op de river en Intruder123 de nieuwe officieuze Europese online poker kampioen, hij wint maar liefst $315.000,- met zijn titel. De tweede plek van piccajo is echter lang zo gek nog niet en is nog goed voor $165.000,- een schrale troost na het mislopen van de titel uiteraard.

ECOOP III Main Event, buy-in $1000,-+$60,-

1. Intruder123 - $315.000,- + bracelet

2. Piccajo - $165.000,-

3. Jornxx - $120.000,-

4. Marinelou - $90.000,-

5. Heffasauren - $75.000,-

Eric Baldwin wint Full Tilt Poker $750k Guarantee

Uitslagen Online Poker Toernooien afgelopen weekeinde 102

De overwinning in het grootste toernooi op Full Tilt Poker ging deze week naar Eric 'basebaldy' Baldwin. Hij versloeg maar liefst 3156 tegenstanders om uiteindelijk een prijs te winnen van $132.787,50. Baldwin begon als derde in chips aan de finaletafel, maar wist al snel op te klimmen. In een veld dat dicht op elkaar zat schakelde hij 13TH BASS PRO uit, die net op het moment dat Baldwin azen vond all-in schoof. Ook MattZman die eindigde op de zevende plaats kreeg te maken met de opmars van Eric 'basebaldy' Baldwin. De boeren van MattZman waren niet opgewassen tegen de {a-Hearts}{q-Clubs} van Baldwin die via het {10-Clubs}{10-Diamonds}{a-Diamonds}{k-Hearts}{7-Clubs} board de winst in deze hand opeiste.

Ook voor Evan 'BerkeleyBoss' Wrenn was een hand tegen Baldwin het eindstation van dit toernooi, de pocket tienen van de Wrenn zagen er mooier uit dan ze waren, zeker toen Baldwin zijn vrouwen toonde. Een zesde plaats bleek derhalve het hoogst haalbare voor Wrenn. Dat Eric Baldwin aan deze finaletafel niet te klagen had over goede kaarten blijkt wel als we de volgende bust-out erbij pakken. Ook thinkinghard moet namelijk de tafel verlaten na een clash met Baldwin, wederom zijn het pocket vrouwen die een speler uit het toernooi knikkeren in dit geval dus thinkinghard die dacht dat zijn pocket zessen weleens genoeg konden zijn. Het leek af en toe alsof er geen andere spelers aan tafel zaten die handen konden winnen, maar met vier spelers nog in het toernooi kwam daar een klein beetje verandering in. Twee spelers die hun nickname niet al te zorgvuldig hadden gekozen, of zich er dit keer in elk geval niet aanhielden, gingen een confrontatie aan. ALLinwithdaBEST was deze keer all-in met {a-Clubs}{9-Hearts} en dat was dit keer zeker niet de beste hand, playnwithnada had namelijk meer dan zijn nick doet vermoeden en opende {a-Diamonds}{k-Diamonds}, geen hulp voor ALLinwithdaBEST en zo waren er nog drie spelers over.

Beide mannen worden dan uiteraard een prooi voor Eric Baldwin, hij stuurt eerst shortstack ZioStefano naar de rail, maar daardoor lijkt zijn heads-up opponent playnwithnada ook short, want basebaldy heeft een flinke chiplead opgebouwd aan deze finaletafel. Het één tegen één gevecht is dan ook snel afgelopen als playnwithnada all-in schuift met {a-Hearts}{3-Diamonds} en gecalld wordt door Baldwin met {a-Diamonds}{k-Spades}. Via het {9-Diamonds}{6-Hearts}{8-Clubs}{10-Diamonds}{8-Diamonds} board wordt dit toernooi beslist en mag Eric 'basebaldy' Baldwin zich tot winnaar laten kronen.

Full Tilt Poker $750k Guarantee, Buyin $200,-+$16,-

1. Eric 'basebaldy' Baldwin - $132.787,50

2. Playnwithnada - $80.250,-

3. ZioStefano - $52.500,-

4. ALLinwithdaBEST - $41.400,-

5. Thinkinghard - $31.050,-

Overige toernooiuitslagen:

Everest $100.000 GTD, Buy-in $200,-+$15,-

1. Neonpren - $26.000,-

2. Annette15Fan - $15.000,-

3. Manzon - $10.000,-

4. Sjaak-afhaak - $7.000,-

5. Palema - $5.000,-

Full Tilt Sunday Brawl, Buy-in $240,-+$16,-

1. Jeff "GrampaJeff" Gray - $79.062,80

2. Mharju - $52.196,80

3. lei_kung - $38.763,80

4. Aashutosh - $30.320,20

5. phatchoy888 - $22.644,20

Bodog $100,000 Guaranteed, Buy-in $100,-+$9,-

1. woodhawk - $23.600,-

2. homeofthebrave - $13.600,-

3. chrisc7 - $9.100,-

4. mapsfly - $7.000,-

5. IAMTIMMYT - $5.700,-

Paradise Poker €1 Million Guaranteed

Paradise Poker draait sinds eind jaren 90 mee in de online poker scene. Sinds het aannemen van de UIGEA laat Paradise Poker geen Amerikaanse spelers meer toe op de site. Toch organiseert Paradise Poker binnenkort een €1.000.000,- Guaranteed Tournament. In dit toernooi zal de winnaar minimaal met €200.000,- aan de haal gaan, daarnaast krijgen alle spelers die aan de finatetafel eindigen een sponsorpakket van minimaal €1500,-. De winnaar krijgt sponsoring t.w.v. €10.000,-. Daarmee voegt Paradise Poker nog eens €32.500,- aan extra waarde toe aan het toernooi dat op 14 december wordt gehouden.

Tot nu toe hebben 191 spelers zich ingeschreven voor het toernooi, wat betekent dat er een gigantische overlay is op dit moment. Paradise Poker zal maximaal 1000 spelers toelaten die elk een buy-in van €1000,- moeten betalen. Natuurlijk zijn er ook andere manieren om mee te kunnen doen in dit zeer waardevolle toernooi. Spelers kunnen kiezen voor direct Sit & Go satellites van €150,- of meedoen in de PokerNews €1 Million Guaranteed Sub satellite.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen