Bertrand Grospellier aka Elky wint PCA High Roller Event

Bertrand Grospellier aka Elky wint PCA High Roller Event 0001

Nick Schulman kwam aan de finaletafel met de kleinste stack en was ook de eerste die de tafel weer moest verlaten. Het was een ordinaire coinflip die zijn lot bezegelde toen hij Bertrand Grospellier's raise beantwoorde met een all-in. ElkY ging nergens heen met zijn pocket tienen en ging de strijd aan met Schulman's {a-Spades}{j-Spades}. Geen verbetering voor Schulman die 45.000 dollar mee naar huis krijgt voor de moeite.

Daniel Alaei is de volgende die het podium moet verlaten. Het zit de high stakes speler niet mee want tot twee maal toe werden zijn pocket koningen verslagen door Gerasimova. De eerste keer dubbelde Gerasimova met {a-Hearts}{8-Spades} in een standaardsituatie waar zij openpushte en de call kreeg van Alaei. Een aas op de flop was toen genoeg. Ook de volgende situatie was ongelukkig voor Alaei maar niet één die je Gerasimova kan verwijten. Weer had Alaei koningen en pushte over de openraise van Gerasimova die de logische call maakte met {a-Diamonds}{j-Spades}. Een aas op de river was genoeg om Alaei''s lot te bezegelen. Terwijl hij eergisteren pocket koningen pre-flop foldde tegen Elezra was het deze keer tweemaal niet genoeg tegen Gerasimova. Alaei kreeg $57.000,- voor zijn zevende plaats. Nauwelijks twee keer de buy-in voor het evenement. Zonder poespas verlaat hij de televisietafel terwijl de Engelse commentatoren nog grappen dat ze dit weleens hadden zien willen gebeuren met Phil Hellmuth.

Bertrand Grospellier aka Elky wint PCA High Roller Event 101

De belangrijkste hand van het toernooi vindt even later plaats. Terug van een uur break nemen Thierry van den Berg en Jordy Veenboer weer plaats achter de microfoon als we na 10 minuten de grootste hand uit het toernooi zien voorbij komen. ElkY raised pre-flop en krijgt een call van Humberto Brenes op de big blind. De {2-Diamonds}{10-Spades}{q-Hearts} flop geeft genoeg aktie want Brenes bet 25.000 chips uit tegen ElkY. Deze flatcalled en ze bekijken de turn. Beide Nederlandse commentatoren verbazen zich over de donkbet omdat ze verwachten dat veel handen zullen gaan voor de checkraise. De turn brengt de {4-Spades} en Brenes zet zijn agressieve lijn verder door en maakt er 60.000 chips van. Bertrand Grospellier maakt er na enkele seconden nadenken 188.000 van. Humberto staat op van zijn stoel, huppelt een klein beetje rond nabij zijn plaats en stroopt dan de mouwen op. Met een uitbundig gebaar kondigt hij de al-in aan om tot zijn verbazing gesnapcalld te worden door ElkY.

Het is een klassieke cooler situatie want Humberto flopt een set tweeën terwijl ElkY een set tienen flopte. Humberto speelt de hand prima maar niets veranderde aan de set-up der grote handen. ElkY ontwijkt de ene out op de river en speelt nu met 1.164.000 chips voor absolute chipleader.

Humberto is dan short maar het is Eli Elezra die eerst de tafel moet verlaten. Under-the-gun schuift hij zijn laatste chips erin. Hij had nog genoeg om raggedy hands te laten folden maar de pocket vrouwen van Gerasimova gingen nergens heen. Pocket vijven voor Elezra konden niet verbeteren en Eli pakt $68.500,- mee uit de schatkist voordat hij de finaletafel verlaat.

Even later is het dan toch Humberto Brenes die het strijdtoneel verlaat in een hand die nog vaak zal worden teruggekeken op internet. Humberto schuift zijn laatste 95.000 chips erin met koning/vier waarmee hij laat zien wel iets van shoving ranges te begrijpen. Helaas voor hem ken meneer Scott Seiver ook zijn calling range goed uit zijn hoofd en brengt hij Humberto in verlegenheid door {k-Hearts}{10-Hearts} om te draaien. Brenes maakt zich geen zorgen en roept om de vier. Als Gerasimova toegeeft pocket vieren te hebben gefoldt lijkt de situatie iets lastiger te worden maar de {2-Hearts}{4-Spades}{3-Spades} flop maakt alles goed voor Humberto. De haaien komen uit de broekzak, de pet gaat weer op en met een volle glimlach roept hij dat hij het wel wist. Seiver ziet echter nog genoeg mogelijkheden en roept om de backdoorflush of een tien.

De turn brengt de {7-Hearts} maar Humberto kijkt al niet meer. Vol blijdschap over de gehitte vier loopt hij naar het publiek toe terwijl Seiver zich al klaarmaakt om zijn backdoorflush te hitten. Op het laastste moment ziet Humberto de naderende goederentrein en als een verschrikt hertje die de koplampen van een auto inkijkt zien we Humberto teleurgesteld afdruipen als de river de {3-Hearts} geeft. Het is nu Seiver die zijn mouwen opstroopt en zijn beloofde ereronde rent rond de tafel. Voor een toernooi met een buy-in van 25.000 dollar gaat het er behoorlijk luchtig aan toe. Seiver schreeuwt het uit om Humberto een koekje van eigen deeg te geven. Humberto verlaat het toernooi en neemt 70.800 dollar mee naar Costa Rica.

Bertrand Grospellier aka Elky wint PCA High Roller Event 102

Met nog drie man en een vrouw in het spel zien we ElkY pre-flop raisen naar 47.000. Het is de vriendin van Iva Demidov die over de pre-flop raise van de Fransman all-in gaat. Als dan iemand achter je de call maakt weet je dat het niet goed zit en dat is dan ook duidelijk te zien aan het gezicht van Liya Gerasimova. De enige vrouw in het gezelschap moet het met haar {6-Hearts}{8-Hearts} opnemen tegen de azen van Seiver. Terwijl Thierry van den Berg zich in de commentaarbox nog verbaast over de twee harten achten is het al gedaan voor Gerasimova. Thierry koopt een nieuwe bril en Liya verlaat het toernooi met 91.300 dollar.

ElkY wint verschrikkelijk veel potten in gevecht met Seiver. Het is Will Mlson die ook nog in het toernooi zit maar zich niet lijkt druk te maken. Hij heeft weinig handen gespeeld en nog niemand uit het toernooi geknikkerd maar hij mag wel heads-up tegen ElkY als Seiver het toernooi op de derde plaats moet verlaten. Seiver was ongelukkig en op sommige punten ook iets te passief tegen de Fransman waardoor hij uiteindelijk zijn kleine stack wel all-in moest pushen. ElkY maakte de call met aas/acht. Hij vangt een aas op de turn om Scott Seiver's negen/tien kansloos te laten. Nog voor de river is gedraaid nemen we afscheid van Scott Seiver die 137.000 dollar mee neemt.

Het is de allereerste hand heads-up als alle chips er al invliegen. Dat is niet verwonderlijk want ElkY begon met een enorme chiplead; meer dan 2 miljoen chips voor Bertrand tegen 331.000 chips voor Will Molson. Molson, een regular op de 25/50 stakes op PokerStars, heeft koning/tien maar kan niet winnen van de aas/boer van ElkY. Will Molson neemt 228.000 dollar mee naar huis en de hoofdprijs die bijna het dubbele is gaat naar Bertrand "Elky" Grospellier.

De Fransman zegeviert dus weer op de PCA waar hij vorig jaar al het Main Event won voor 2 miljoen dollar. ElkY's jaar begint goed en met zijn goede start krijgt ook onze eigen 'Lex Veldhuis' waar hij op hoopte. Met enkele propbets, waar je meer over kan lezen in het aankomende PokerNews Magazine, in het verschiet tussen de twee komt het RaSZi niet slecht uit als de Fransman wat minder op de centen zit. ElkY gaat naar huis met $433.500,-.

Bertrand Grospellier aka Elky wint PCA High Roller Event 103

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen