Brett Daphne chipleader dag 1B - Aussie Millions Report

Brett Daphne chipleader dag 1B - Aussie Millions Report 0001

Bij de Aussie Millions zitten de drie startdagen er nagenoeg op. In het verslag van gisteren stond al een stukje over het eerste deel van dag 1B die inmiddels helemaal is afgerond. Helaas wist geen van de Nederlanders het einde van die dag te redden. Naast Nicky 'nickname' Roeg, moest ook Bjorn 'silversocks' van Bavel het event verlaten op zijn startdag. Op het PokerNews forum postte Pietuh de negatieve update over Silversocks. Met {k-Clubs}{j-Clubs} flopt de Nederlander nog een flush op het {8-Clubs}{6-Clubs}{3-Clubs} board, maar zijn opponent is niet van plan om zijn hand af te leggen. Zelfs op de {6-Diamonds} turn is de man niet uit de pot te jagen en de heren krijgen het all-in. De opponent van Van Bavel showt {a-Clubs}{10-Hearts} voor de nutflushdraw en weet deze te hitten dankzij de {4-Clubs} op de river. Einde toernooi dus voor waarschijnlijk onze laatste Nederlandse troef.

Brett Daphne eindigde dag 1B een stuk positiever, de Australiër kwam de dag door als chipleader en sloot uiteindelijk af met 120.250 punten na het vijfde level. Dat is weliswaar een stuk minder dan de kleine 180.000 die Christopher Chronis op dag 1A verdiende, maar het is natuurlijk nog altijd een enorm goede uitgangspositie om het toernooi voort te zetten op dag twee. Achter Daphne is het Josh Malone met 112.400. De concurrentie van de grote namen is echter niet ver weg, want Ivan Demidov en Mike 'Timex' McDonald (foto onder)eindigden de dag met meer dan 80.000 punten en hebben daarmee ook hun kansen op een goed resultaat vergroot. Vele andere toppers wisten ook het einde van de dag te redden, zo was het onder andere Marty Smyth die na een dubbel in de eerste hand van de dag rustig zijn stack wist uit te bouwen tot 65.000 punten, ongeveer evenveel als Neil Channing.

Brett Daphne chipleader dag 1B - Aussie Millions Report 101

Ook Annette 'Annette_15' Obrestad, David Phillips, Jeff Duval, Mel Judah en Jeff Madsen (foto onder) wisten hun eerste dag te overleven. Hun stacks zijn echter wat kleiner, maar met de uitstekende structuur van dit event hoeft dit op dag twee niet direct een probleem te zijn. Vooralsnog is het dus een mooi veld wat we terug gaan zien op woensdag voor het vervolg van dit toernooi. Daar komen ongetwijfeld nog een flink aantal mooie namen bij, want inmiddels is ook dag 1C onderweg en dat is de grootste startdag met maar liefst 288 deelnemers. Dat brengt het totaal aantal deelnemers bij deze Aussie Million op 681 en zoals vooraf was vastgesteld bedraagt de hoofdprijs maar liefst twee miljoen Australische dollar. Ook voor de nummer twee is er nog meer dan een miljoen te verdienen en een ieder aan de finaletafel zal in elk geval een ton in ontvangst mogen nemen.

Brett Daphne chipleader dag 1B - Aussie Millions Report 102

Dat prijzengeld is er in elk geval niet voor David 'Chino' Rheem, de WSOP finalist houdt het slechts twee handen vol in dit toernooi. Zijn K-T flopt twee paar, maar zijn opponent weet geen afscheid te nemen van zijn pocket vrouwen en dankzij een derde vrouw op de turn eindigt het toernooi van Rheem al na een paar minuten. Ook voor Van Marcus, John Juanda, Jamie Pickering en Nam Le wordt het een korte dag en zit het toernooi er al voor de dinnerbreak op. Hetzelfde geldt voor voormalig tennisser Mark Philippoussis (foto onder), de Australiër vertoefde jarenlang rond deze tijd op de tennisbanen van de Australian Open, maar beproefde deze keer zijn geluk aan de pokertafel. Het succes bleef echter uit en Philippoussis moest als één van de eersten de zaal weer verlaten.

Brett Daphne chipleader dag 1B - Aussie Millions Report 103

Beter gaat het vooralsnog met spelers als JC Tran, Michael Guzzardi, Nick Binger, Steve Sung en Michael Binger. Zij hebben allen hun 20.000 punten tellende startstack al meer dan verdubbeld en staan derhalve hoog op het leaderboard. Niemand komt echter nog in de buurt van Luis Pampliega die een vliegende start kende deze dag en met maar liefst 145.000 punten de dinnerbreak inging. Dat is meer dan tien keer zoveel dan bijvoorbeeld Gus Hansen (foto onder) die al flink wat punten heeft verloren in de eerste uren, maar de voormalig winnaar zit nog in het toernooi en met Hansen weet je natuurlijk nooit wat er gebeurt. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Clonie Gowen, Phil Laak, Joe Hachem en Jennifer Tilly. Hoewel zij op dit moment een iets positievere uitgangspositie hebben daar zij nog boven hun startstack staan. De laatste levels van de dag kunnen echter nog voor een hoop verschuivingen zorgen. Wil jij nu van alles zo snel mogelijk op de hoogte zijn, kijk dan op PokerNews.com voor de Engelstalige Live Reporting.

Brett Daphne chipleader dag 1B - Aussie Millions Report 104

KENNY HALLAERT WINT POKERSTARS SUNDAY WARM-UP

Eén van de openingstoernooien van de zondagavond is natuurlijk de Sunday Warm-Up, één van de majors op PokerStars. Dit toernooi wordt met de week groter zo lijkt het en deze week traden maar liefst 4180 spelers aan in dit event. Dat bracht de prijzenpot op $836.000,- wat er tevens voor zorgt dat er voor de winnaar aan het eind van de rit ruim een ton klaarligt in Amerikaanse dollars. De Nederlanders presteren traditiegetrouw goed in dit toernooi, maar deze week was er slechts één landgenoot over toen de laatste twee tafels bereikt werden. Roenepoen uit Poeldijk moest toen ook nog eens als eerste het toernooi verlaten en dus eindigde de Westlander op de achttiende plaats. Onze zuiderburen deden het een stuk beter, want zowel urnehe als Kenny 'SpaceyFCB' Hallaert zaten nog in het event. Voor eerstgenoemde was de finaletafel echter ook wat te hoog gegrepen en urnehe mocht $4.180,- in ontvangst nemen voor de twaalfde plaats.

Kenny Hallaert haalde de laatste negen wel, sterker nog, hij was er persoonlijk voor verantwoordelijk dat ze met z'n negenen overbleven. De zevens van Hallaert versloegen namelijk de pocket vrouwen van 5thHeartAce die hierdoor op de tiende plaats eindigde en zodoende final table bubble werd. Zodoende ging Hallaert als één van de big stacks de finale in en moest hij slechts de spelers onder de nicknames sanuk7 en cjf123 voor zich dulden. Onze Belgische vriend weet al snel wat dichterbij te komen als hij shortstack wieselsen weet uit te schakelen. De {a-Hearts}{10-Diamonds} van Hallaert maakt een vrouw-hoog straat tegenover de {k-Clubs}{4-Spades} van wieselsen die slechts koning-hoog kan showen. Montilja is de volgende speler die het veld moet ruimen. Zijn push met {9-Diamonds}{2-Diamonds} wordt gecalld door de {a-Spades}{6-Hearts} van IM CRU en de beste hand blijft staan in dit geval.

Ook Gripen76 vond een ongelukkig moment om zijn stack in het midden te zetten. Als shorty dacht hij met {a-Clubs}{4-Spades} wel een degelijke hand te hebben, maar als Wtfsvi achter hem wakker wordt met pocket azen is die hoop al snel voorbij. De hulp voor Gripen76 is te beperkt om hem de azen te doen kraken en zodoende moet de Fin genoegen nemen met de zevende plaats. Dan is het weer de beurt aan de Belg om flink uit te halen, het is één van de belangrijke coinflips in een toernooi die je moet winnen. Dat gebeurt als de {a-Hearts}{k-Diamonds} van Hallaert de pocket boeren van Wtfsvi verslaat, derhalve eindigt de Noor op de zesde plaats en gaat de Belg naar de chiplead. Cjf123 was de volgende die richting de virtuele rail werd gestuurd, zijn {a-Hearts}{8-Spades} was behoorlijk gedomineerd door de {a-Spades}{j-Spades} van IM CRU, ook dit keer werd er geen suck-out uitgedeeld en ging de pot gewoon naar IM CRU.

De volgende scalp is ook voor IM CRU hij krijgt het all-in tegen Sibirn op een {9-Clubs}{a-Spades}{10-Diamonds} flop. IM CRU ligt voor met zijn {q-Hearts}{9-Spades} tegen de {j-Hearts}{9-Hearts} van Sibirn. Deze was dus op zoek naar wat hulp om in het toernooi te blijven, deze survival bleef echter uit en zodoende bleven er nog drie spelers over in het event. IM CRU zorgt er vervolgens ook voor dat hij en Kenny 'SpaceyFCB' Hallaert het heads-up tegen elkaar mogen opnemen. Hun laatst overgebleven opponent, sanuk7, ziet namelijk zijn push met {6-Diamonds}{4-Spades} gecalld worden door IM CRU met {k-Spades}{10-Spades}. Koning-hoog is genoeg om deze pot te winnen en daarmee gaat de Amerikaan met een twee tegen één voorsprong de heads-up aan tegen Hallaert. Dat is echter geen probleem voor Belg die al de hele finaletafel zeer agressief speelt, hij vindt snel een dubbel om zodoende de chiplead te veroveren. Deze voorsprong geeft de Club Brugge fan nooit meer uithanden en wint hij het toernooi als z'n pocket tweeën het winnen van {k-Spades}{10-Hearts} op een {3-Diamonds}{k-Hearts}{2-Spades}{7-Hearts}{a-Hearts} board. Daarmee kan de Belg $107.844,- bij laten schrijven op zijn PokerStars account.

Brett Daphne chipleader dag 1B - Aussie Millions Report 105

POKERSTARS SUNDAY MILLION KENT BRITSE WINNAAR

In de Sunday Million waren er helaas geen Nederlanders of Belgen die het wisten te schoppen tot de laatste twintig. De hoofdprijs van ruim twee ton in Amerikaanse dollars blijft ver van hen verwijderd en het zijn hoofdzakelijk Amerikanen die aanspraak lijken te maken op deze titel. Als er nog negen van de 8260 spelers over zijn wordt de finaletafel gevormd en op dat moment is de chiplead in handen van twopairdad die in negen spelen zo'n achttien miljoen punten heeft vergaard. LosChief en Oracle MCA zijn de enige met ook een chipcount van acht cijfers, zij spelen respectievelijk twaalf en elf miljoen chips. Shortstack Raccabacka is de eerste die actie krijgt op zijn push, het is chipleader twopairdad die callt met {a-Diamonds}{5-Spades} en een coinflip heeft tegen de pocket drieën van Raccabacka, een vijf op de flop beslist de hand in het voordeel van de chipleader en Raccabacka eindigt zodoende op de negende plaats.

De dominantie van twopairdad duurde voort in het vervolg van deze finaletafel en hij sleepte zelfs een enorme pot binnen als hij AngeL_fH uit weet te schakelen. Op een {2-Diamonds}{2-Hearts}{5-Spades}|{3-Hearts} board gaan de chips in de pot en de {a-Hearts}{4-Hearts} van twopairdad blijkt een straat te hebben gemaakt tegen de {a-Spades}{a-Clubs} van AngeL_fH. De {10-Hearts} op de river maakt er zelfs een flush van en zodoende sleept twopairdad een 22 miljoen punten tellende pot binnen en eindigt AngeL_fH als achtste in deze Sunday Million. De volgende die een move maakte was Play2call, als shortstack gooide hij zijn chips in de pot met pocket vieren. De {a-Diamonds}{j-Clubs} van Oracle MCA blijkt na de aas op de river de beste hand en zodoende blijven we met zes spelers over. Dyeti is de volgende die het toernooi moet verlaten, hij raakt steeds shorter en besluit uiteindelijk met {k-Spades}{10-Diamonds} te pushen, achter hem maakt LosChief de call met pocket boeren en dat blijft tot en met de river de beste hand.

Five-handed was het Oracle MCA die in de problemen raakte, na een enorme pot te hebben verloren aan swifterjet, pusht hij zijn laatste chips de pot in met {a-Hearts}{j-Clubs}. Het is twopairdad die callt met {k-Diamonds}{4-Clubs} en de RaSZi doet het goed in de Sunday Million, want via het {9-Spades}{7-Diamonds}{4-Diamonds}|{a-Diamonds}|{4-Hearts} board wint twopairdad met trips vieren en ziet Oracle MCA zijn toernooi eindigen op een vijfde plaats. Twopairdad was nog steeds niet verzadigd en ging op zoek naar zijn volgende scalp, die werd hem in de schoot geworpen toen swifterjet all-in schoof met {j-Hearts}{5-Spades} en de chipleader slechts hoefde te callen met zijn pocket azen. Geen gekke suckouts ditmaal en dus ging het toernooi verder met drie spelers. Dat was het moment waarop twopairdad plotseling zijn greep verloor op het event, hij zag zijn opponenten verschillende malen door hem heen dubbelen en in plaats van de chipleader was hij nu plots de shortstack. Het duurde dan ook niet lang voordat hij all-in pushte vanaf de small blind, zijn pocket drieën stonden weliswaar ietsjes voor toen Birdstone44 callde, maar zijn {k-Hearts}{q-Hearts} maakte er een coinflip van. Na de river zag het board er als volgt uit: {j-Clubs}{8-Spades}{6-Spades}|{10-Clubs}|{9-Diamonds}. Runner runner straight dus voor Birdstone44 en daarmee eindigde de dominantie van twopairdad definitief.

Bij het begin van de heads-up liggen de chipcounts nagenoeg gelijk en dus besluiten Birdstone44 en LosChief om een deal te maken, waarbij beiden ruim 150 duizend dollar ontvangen en het verschil nauwelijks tweeduizend dollar is. De heads-up gaat derhalve om de resterende $30.000,- , in dit één tegen één gevecht is het de Brit LosChief uit Scunthorpe die de overhand krijgt. Hij sloopt langzaam zijn opponent en deze besluit uiteindelijk all-in te pushen met {k-Hearts}{j-Spades} LosChief callt met {k-Clubs}{5-Clubs}, maar heeft het geluk aan zijn zijde als het board {a-Spades}{9-Clubs}{10-Spades}{5-Spades}{8-Diamonds} brengt en de vijf op de turn de overwinning in deze Sunday Million bij LosChief brengt.

PokerStars Sunday Million, buy-in $200,- + $15,-

1. LosChief - $183.134,80

2. Birdstone44 - $151.560,40

3. Twopairdad - $91.686,-

4. Swifterjet - $74.340,-

5. Oracle MCA - $57.820,-

FULL TILT POKER $1 MILLION GUARANTEE

Eén keer in de maand wordt op Full Tilt Poker in plaats van de $750K een $1 Million Guarantee toernooi georganiseerd. De buy-in gaat dan omhoog naar $500,- + $35,- en de spelers kunnen er van op aan dat ze gaan spelen voor een hoofdprijs van om en nabij de twee ton. De 2247 deelnemers wisten dus waarvoor ze zouden gaan spelen en in dit geval was de eerste prijs $206.106,08. Bij het begin van de finaletafel had bigdennys daar het best uitzicht op met zijn twee miljoen chips, maar Steve 'gboro780' Gross zat hem op de hielen met 1,9 miljoen punten. Daarachter werd het gat wat groter, maar de overige zeven zaten echter heel dicht bij elkaar in de buurt, wat een spannende finale leek te garanderen.

Spannend werd het in elk geval niet voor jkerr31, hij gaat op een {q-Diamonds}{10-Diamonds}{6-Hearts} flop all-in en wordt razendsnel gecalld door shhookem met pocket koningen. De {q-Spades}{3-Spades} van jkerr is niet goed genoeg en dat geldt nog steeds na de river, daarmee eindigt hij op een negende plaats in deze Million Guarantee. Callcallfold was de eerstvolgende die de virtuele tafel diende te verlaten, een all-in confrontatie met icefisherman5 pakt verkeerd uit voor Callcallfold. Zijn pocket achten kunnen het niet winnen van de vrouwen van zijn opponent en daarmee eindigt zijn toernooi. Waar shhookem nog aan de laatste negen begon met het uitschakelen van een tegenstander, was hij nu degene die in de problemen zat. Als shortstack krijgt hij zijn geld er dan nog wel goed in met {a-Diamonds}{j-Hearts} tegen de {10-Spades}{9-Diamonds} van Pokerfriend48. Op de flop valt echter direct een tien en verdere hulp voor shhookem blijft uit, wat betekent dat hij op een zevende plaats het veld moet ruimen.

Na hem is het icefisherman5 die al zijn chips in het midden stopt, dit doet hij met {k-Spades}{8-Hearts} en achter hem wordt de call gemaakt door 4kappa met {a-Diamonds}{10-Diamonds}. Dit keer blijft de beste hand wel staan en voor de vorm valt er zelfs nog een aas op de river. Hierdoor moet 4kappa genoegen nemen met de $35.952,- die behoren bij de zesde positie. Van iemand met de nickname luckbox zou je verwachten dat hij iets succesvoller zou zijn in een coinflipje dan dat hij was. Luckbox is namelijk all-in met {q-Hearts}{10-Diamonds} tegen de pocket drieën van bigdennys. Hoewel het board nog goed begon verdwijnt de hoop weer net zo snel op de {10-Clubs}{3-Clubs}{9-Diamonds} flop. De {j-Clubs} op de turn geeft wel weer een aantal outs, maar de {6-Hearts} op de river maakt een einde aan het toernooi van luckbox die op de vijfde plaats finisht.

4kappa was al snel de volgende die zijn Waterloo vond. Een push met {a-Clubs}{6-Clubs} werd beantwoord met een call van Steve 'gboro780' Gross die pocket achten speelt. Het board brengt geen hulp voor 4kappa en die moet zodoende genoegen nemen met de vierde plaats in dit toernooi. Three-handed is het Pokerfriend48 die al zijn chips riskeert door een exorbitant grote raise van Steve Gross te callen. Hiermeer is Pokerfriend48 all-in met {a-Clubs}{5-Hearts} tegen de {10-Clubs}{8-Diamonds} van Gross. De flop brengt echter direct een acht en hulp voor Pokerfriend48 blijft uit. Daarmee eindigt hij als derde voor $82.801,95. De heads-up tussen bigdennys en Steve Gross is vervolgens een vrij gelijk opgaande strijd, toch is het bigdennys die in twee grote potten het toernooi naar zich toetrekt. In de beslissende hand is het de {8-Clubs}{7-Diamonds} van bigdennys tegenover de {k-Diamonds}{6-Spades} van Steve Gross. Het board brengt {a-Spades}{7-Clubs}{j-Spades}{3-Diamonds}{q-Hearts} en met een paartje zevens wint bigdennys dit toernooi en is het Gross die tevreden moet zijn met de tweede plaats.

Full Tilt Poker $1 Million Guarantee, buy-in $500,- + $35,-

1. bigdennys - $206.106,08

2. Steve "gboro780" Gross - $126.506,10

3. pokerfiend48 - $82.801,95

4. 4kappa - $66.061,80

5. luckbox - $49.995,75

OVERIGE SUNDAY MAJORS

Op Everest Poker gaat de overwinning in hun grote zondagtoernooi naar janluz. De speler achter deze nickname wint de $100.000,- gegarandeerd op Everest waarvoor de inleg $200,- + $15,- bedraagt. Enkele weken geleden werd die ton ook daadwerkelijk gehaald toen er meer dan 500 spelers aan het toernooi deelnamen. Deze keer was er echter weer een kleine overlay toen er 471 mannen en vrouwen op het event afkwamen. Janluz kreeg voor zijn overwinning iets meer dan een kwart uit de prijzenpot, terwijl runner-up Luukie21 het met $15.000,- moest doen. De speler die net niet de heads-up haalde was Mindelf en zijn derde plaats was nog goed voor $10.000,-.

Everest $100.000,- gegarandeerd, buy-in $200,- + $15,-

1. Janluz - $26.000,-

2. Luukie21 - $15.000,-

3. Mindelf - $10.000,-

4. Stupsi - $7.000,-

5. Kanaki07 - $5.000,-

In één van de zwaarste toernooien op PokerStars zagen we opnieuw een topprestatie van Olvedo 'The Jay' Heinze. De Nederlander zet de laatste weken een indrukwekkende lijst resultaten neer en vlak voor het begin van de EPT in Deauville kwam daar nog een mooie prestatie bij. In het $100,- + $9,- re-buy event wist de man uit Diemen de finaletafel te halen. In dit toernooi doe je dat doorgaans samen met acht andere wereldtoppers, want het toernooi kent meestal één van de sickste line-ups van de week. Het werd een vierde klassering voor de Jayvedo, toen zijn {a-Spades}{5-Hearts} het af moest leggen tegen de {a-Hearts}{10-Spades} van FU_15.

PokerStars $109 rebuy, buy-in $100,- + $9,-

1: FU_15 - $71.058,50

2: arbianight - $51.469,40

3: tomgus456 - $38.410,00

4: jayvedo - $28.807,50

5: Roothlus - $20.165,25

Op iPoker was de overlay deze keer nihil met 827 spelers in de $250.000,- Guaranteed. Zij betaalden elk de $300,- + $20,- om deel te mogen nemen aan dit toernooi. Aan het eind was het goFold die er met de hoofdprijs vandoor ging. In de heads-up was hij te sterk voor bearbeer en even daarvoor hadden we al afscheid genomen van gimpster1, die eindigde op de derde plaats.

iPoker $250.000,- Guaranteed, buy-in $300,- + $20,-

1. goFold - $55.000,-

2. bearbeer - $30.000,-

3. gimpster1 - $20.000,-

4. JakeTheDogg - $15.000,-

5. Amicusverus - $12.500,-

Ook op PartyPoker was er een kleine overlay, in hun $300K Guaranteed traden 1415 spelers aan, daar waar er 1500 nodig zijn om de gewenste prijzenpot van drie ton te bereiken. De beste van deze spelers was I_Spook_Y die in de beslissende heads-up flpro_157 verslaat en daarmee de eerste prijs van $60.000,- in ontvangst mag nemen. Voor de runner-up is er net iets meer dan de helft beschikbaar. De derde plaats ging naar Kuli100999 die daarmee nog de mooie prijs van $20.700,-.

PartyPoker $300K Guaranteed, buy-in $200,- + $15,-

1. I_Spook_Y - $60.000,-

2. Flpro_157 - $33.000,-

3. Kuli100999 - $20.700,-

4. Delon63 - $16.350,-

5. Oreglegios - $13.800,-

Full Tilt Poker Sunday Brawl, buy-in $240,- + $16,-

1. CGMAN09 - $86.026,11

2. MrWrenniW - $55.667,70

3. chicagocards1 - $41.336,40

4. Raisin Daisy - $31.213,20

5. Jonas "Klausen" Klausen - $21.933,60

Full Tilt Poker Sunday Mulligan, buy-in $200,- + $16,-

1. cwizzlefoshizzl - $55.792,-

2. Aditya "Intervention" Agarwal - $35.504,-

3. Dan "Wretchy" Martin - $26.120,80

4. Luke "IWEARGOGGLES" Staudenmaier - $20.605,-

5. dw2k6 - $15.850,-

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen