David Baker @ PCA - Chipleader PCA Main Event David Baker

David Baker @ PCA - Chipleader PCA Main Event David Baker 0001

Het is heel karig met het nieuws rondom het PokerStars Caribbean Adventure. Helaas geen volwaardige PokerNews live-reporting hoewel we wel weer de live stream kunnen gaan volgen vanavond. Zes Nederlanders en een Antilliaan mochten door naar dag 2 lazen we al gisteren, maar toen werd het helaas stil.

De Nederlanders op dag 2 nog even op een rijtje:

• Jan Willem van der Wal (Nederlandse Antillen) 117.600

• Pieter Tielen: 92.900

• Joep van den Bijgaart: 84,100

• Max Lohy: 81,700

• Koen de Bakker: 65,700

• Harm Eiting: 25,900

• Friso Zwerver: 14,200

Average was op dat moment rond de 80.000 punten en het zijn dan ook de onderste twee Nederlanders die we tegenkomen in het rijtje afvallers. Friso Zwerver moet het toernooi verlaten op de 193ste plaats. Het verlaten van het toernooi zal vast een zeker een bittere pil geweest zijn voor de VIP Qualifier maar de 12.500 dollar zal een pleister op de wonde zijn.

Hetzelfde bedrag mag ook Harmjan Eiting mee naar huis nemen want hij eindigt op de 166ste plaats. De Belgische Atigui Foued zien we iets verderop in de bust-out lijst terug: zijn 113de plaats levert hem 15.000 dollar op.

Helaas vernamen wij dat ook Joep van den Bijgaart het toernooi heeft moeten verlaten. Naar verluidt was zijn 2nd nut straat niet goed tegen de broadway straight van zijn tegenstander. Joep haalde het geld niet.

Als wij de juiste conclusie trekken dan betekent dat we nog drie Nederlanders en een Antilliaan in het toernooi hebben zitten. Helaas ontbreken veel details dus kan er een andere stand van zaken zijn.

Met nog 102 spelers in het toernooi (van de 1347 die er gestart zijn op dag 1) komt het grote geld al in zicht. Nummer 99 krijgt weer 25.000 dollar mee en kan dus thuis, na omgewisseld te hebben, het equivalent van 17.500 euro op zijn rekening bijschrijven.

In kleine stappen gaan we omhoog naar de bedragen die voor veel spelers lifechanging zijn. Zoals gebruikelijk zal ook hier op de PCA de finaletafel gespeeld worden met acht man. De finaletafel bubbel krijgt 175.000 dollar mee naar huis want dat is wat er klaar ligt voor de nummer 9. Met elke fold aan de finaletafel kan je er theoretisch een ton bijverdienen want van $234.000 voor de nummer 8 gaan we met gigantische stappen naar de hoofdprijs van 3 miljoen dollar voor de winnaar. In totaal zit er $12.674.000,- in de prijzenpot waarvan op dit moment pas $1.255.000,- is uitgekeerd. De overige $11.419.000,- wordt dus nog over de overgebleven 102 man verdeeld.

Van de Nederlanders ontbreekt het dus aan informatie. Het groepje dat poker puur als bijbaan ziet, vermaakt zich in ieder geval wel want hen spraken we kort toen zij helaas al uitgeschakeld waren. Jan Hlobil, Ruben Visser en Martijn Schirp vermaken zich voornamelijk met ontspannen bijkomen in de 'lazy river' met bier en andere verslavende middelen. 'Qua poker niet veel boeiends' tekenen we op uit de mond van aanvoerder Jan Hlobil die we steeds vaker tegen het lijf lopen op live toernooien door heel Europa. Van echt feesten is het ook nog niet gekomen, aangezien ze iedere dag rond 8 uur opstaan en er pas om 12 uur weer induiken. Dit ritme hebben we ze vaker zien volgen en toen hielden de lange dagen ze ook niet weg bij de feesten her en der dus wellicht komt het daar nog van. Uiteraard alle updates daarvan wel op PokerNews.nl.

De chipleader in het toernooi is David Baker die aan dag 3 gaat beginnen met 925.000 chips. In de topregionen komen we onder andere ook Max Pescatori tegen met 550.000 chips en Mark "Absolute Poker is heel betrouwbaar" Seif met 500.000 chips. De mensen die zich de finaletafel van vorig jaar nog kunnen herinneren herkennen wellicht de naam Kris Kuykendall, want vorig jaar wist hij het te schoppen tot de derde plaats. Dat leverde hem toen 800.000 dollar op, eens kijken of hij het dit jaar weer zo ver kan schoppen. Zijn hendonmob pagina toont enkel het toernooi van vorig jaar waar hij cashte. Hij is geboren in 1983, wat betekent dat hij niet gelimiteerd is aan de PCA qua toernooien maar ook de reguliere toernooien in Amerika kan spelen.

Verder komen we nog de altijd charmante Kathy Liebert tegen die 400.000 chips heeft en zien we de World Series of Poker Main Event winnaar Peter Eastgate terug in de chipcounts. De beste vriend van de Deense belasting neemt 210.000 chips mee naar dag 3. Meer over Peter Eastgate en zijn online perikelen overigens later vandaag in Webjoker's Rampage.

PCA HIGH ROLLER EVENT

Op het PokerStars Caribbean Adventure zijn er, naast het al dure hoofdtoernooi, ook enkele side-events. Zo weten we dat er een 2000 dollar toernooi begon waar onder andere Jan Hlobil aan ging mee doen. Daarnaast was er het prestigieuze 'World Cup of Poker' (inclusief qualifiers') en nog een toernooitje met een buy-in van 25.000 dollar. Net als in Londen zien we hier slechts één Nederlander terug. Gelukkig is dat ook de man met het meeste toernooipokertalent van Nederland: Johan van Til.

De PokerStars 'SuperNova Elite' speler begon voortvarend aan het toernooi maar heeft de finaletafel, en daarmee het geld, niet weten te bereiken helaas. Met nog twee tafels te gaan ziet de toernooizaal er als volgt uit:

Table 1

Bill Edler: 73.000

Scott Seiver: 250.000

Eli Elezra: 280.000

Daniel Alaei: 320.000

Humberto Brenes: 310.000

Daniel Negreanu: 180.000

Table 2

Liya Gerasimova: 120.000

Nick Schulman: 185.000

Josh Arieh: 70.000

Bertrand Grospellier: 150.000

Julian van Till: 140.000

Wil Molsen: 151.000

Slechts enkele namen van dit indrukwekkende lijstje zullen bij de gemiddelde pokerfan geen belletje doen rinkelen. Alle PokerNews lezers letten natuurlijk maar op één naam: Julian van Till. De PokerStars bloggers hadden blijkbaar moeite met de naam Johan, maar het is toch echt dezelfde speler die we online kennen als 'busto__soon': Johan van Til.

Het is niet Johan die de hand speelt die de meeste rumoer teweegbrengt, maar Daniël Alaei die we kennen van de populaire cashgame show 'High Stakes Poker'. Alaei zag een raise van Daniël Negreanu voor zich, waar op zijn beurt Eli Elezra weer overheen ging. De re-raise van Elezra was naar 26.000 chips en Alaei bekijkt zijn kaarten. Pocket koningen moet zijn finaletafel alvast bezegelen, maar dat blijkt anders te lopen.

Alaei raised naar 70.000 en de aktie komt terug bij Negreanu. De move van Daniël Negreanu kunnen we omschrijven als 'bad timing' want die is als de wiedeweerga verdwenen uit de hand als hij turbo-mucked. Eli Elezra heeft echter andere plannen en maakt er 171.000 van als 5-bet. Na lang nadenken besluit Alaei dat dit geen 5-bet bluff is maar slechts één hand kan betekenen: azen.

Terwijl Elezra, ontspannen zoals we hem kennen, op zijn pitten blijft kauwen openfold Daniel Alaei zijn koningen. Uit respect voor de serieuze laydown laat Eli Elezra zijn 7/2 offsuit zien. Nee, dat kunnen we niet hard maken natuurlijk, Elezra had daadwerkelijk pocket azen.

"When he re-raised I suddenly felt aces", zegt Alaei tegen Bill Edler naderhand waarop Bill "If he shoves could you fold?" vraagt aan Alaei. "That made it a lot easier", aldus Alaei.

Dat was in level 11 waarop snel Josh Arieh het veld moet verlaten. Zijn pocket zevens vliegen tegen de pocket koningen van ElkY in. Dat was niet het enige waar ElkY druk mee was want in het PokerStars verslag lezen we, tot onze ontsteltenis, ook helaas dat hij Johan van Til onder handen heeft genomen. Hoewel het beschreven wordt als een potje pokerles door ElkY, vermoeden we dat er voornamelijk één grote hand gespeeld werd tussen de heren waar Bertrand aan het langste eind trok uiteindelijk. We gaan navraag doen bij Johan want hoewel ElkY het karwei niet afmaakte, moest Johan even later toch het toernooi verlaten. Zijn aas/tien liep op tegen de aas/boer van Will Molson.

Van Til kon de gedomineerde hand niet winnen, iets wat Humberto Brenes even later wel kon. Hij callde de all-in van mede team-pro Daniel Negreanu met aas/negen en lag achter tegen de aas/boer van Negreanu. Een negen op de flop was genoeg want met de uitschakeling van Johan van Til (op de 11e plek) en Daniël Negreanu (10e) hoeven we nog maar één speler te verliezen voordat we een finaletafel hebben.

Het is Bill Edler die de bubble wordt als hij denkt fold equity te hebben op de openingsraise van Elezra. Lang verhaal kort: dat had hij niet echt. Elezra opent de pot voor 14.000 en Bil Edler gaat all-in voor 53.000.

"Do you want me to call?" vraagt Elezra zonder blikken of blozen. "No" is het antwoord van Edler met blikken en blozen. Elezra maakt de call en ziet dat zijn {k-Hearts}{j-Clubs} er redelijk goed voor staat tegen de {6-Clubs}{4-Diamonds} van Edler. Hoewel de {5-Spades}{3-Hearts}{a-Spades} allesbehalve onaardig is voor een 6/4 tegen koning hoog brachten de turn ({10-Spades}) en river ({a-Clubs}) niets voor Edler.

"I had to call buddy" zegt Elezra nog even tegen zijn concullega Edler. "I'm sorry Bill." Met de uitschakeling van Edler hebben we een finaletafel die live op PokerNews te zien is vanmiddag. Die ziet er als volgt uit:

David Baker @ PCA - Chipleader PCA Main Event David Baker 101

Seat 1 - Humberto Brenes: 423.500

Seat 2 - Scott Seiver: 449.500

Seat 3 - Nick Schulman: 99.500

Seat 4 - Liya Gerasimova: 259.000

Seat 5 - Daniel Alaei: 209.500

Seat 6 - Bertrand "ElkY" Grospellier: 358.000

Seat 7 - Will Molson: 270.500

Seat 8 - Eli Elezra: 355.500

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen