Belastingdienst (IRS) jaagt op Bodog Poker

Belastingdienst (IRS) jaagt op Bodog Poker 0001

Volgens een Maltese krant heeft de Amerikaanse belastingdienst (IRS) documentatie waarin zou worden bewezen dat Bodog een serie bedrijven in Malta gebruikte om de Amerikaanse wet te omzeilen zodat spelers uit de Verenigde Staten toch konden worden uitbetaald.

Onder andere het bedrijf Stratham Finance wordt ook genoemd, van dat bedrijf is Calvin Ayre (oprichter en eigenaar van Bodog) de directeur en enige aandeelhouder. Daarnaast zijn verschillende Maltese bedrijven gebruikt van welke ofwel Ayre zelf of zijn partner James Philip directeur of aandeelhouder zijn.

In de krant stond ook dat volgens de documentatie van de IRS een hooggeplaatst persoon van het bedrijf MPS Processing Ltd. In Engeland, aan de onderzoekers vertelde dat het bedrijf geld ontving van Stratham Finance dat werd doorgesluisd naar een Amerikaans bedrijf dat het geld vervolgens via cheques of electronische transfers zou distribueren naar Amerikaans winnaars zonder dat het geld zou kunnen worden geassocieerd met online gaming.

De IRS heeft al $24 miljoen van Bodog in beslag genomen en is op zoek naar meer. Calvin Ayre, die in 2006 nog op Forbes Billionaire uitgave prijkte is ondergedoken.

Het zit Bodog flink tegen de laatste tijd. De site verloor vorig jaar al ruim 34% marktaandeel en had al problemen met spelers uitbetalen.

POKER TOCH SKILLGAME VOLGENS RECHTER?

Belastingdienst (IRS) jaagt op Bodog Poker 101

Op vrijdag 13 februari dient in South Carolina een rechtzaak in welke de rechter moet bepalen of poker een skill game is of meer te maken heeft met geluk. Als de vijf mannen die werden aangehouden en beboet tijdens een inval bij een homegame schuldig worden bevonden is dat laatste het geval.

Vorige maand kreeg het verdedigingsteam van de spelers het bij rechter J. Lawrence Duffy Jr. voor elkaar dat hij de ruimte zou bieden om het argument dat poker een skill game is te bewijzen. Als de rechter bepaalt dat poker een behendigheidsspel is dan worden de mannen niet alleen vrijgesproken van illegaal gokken, maar dan zullen de wetmakers in Amerika zich nog eens moeten buigen over een bijna 100 jaar oude anti-gambling wet die alle kaartspellen en dobbelspellen als illegaal bestempelt. Daarnaast zou het de eerste keer worden dat een rechter de uitspraak doet dat poker legaal is.

Het is bijna drie jaar geleden dat Bob Chimento, Scott Richards, Michael Williamson, Jeremy Brestel en John Taylor Willis werden beschuldigd van illegaal gokken in een small-stakes poker toernooi in een homegame in Mount Pleasant South Carolina.

Ze hadden net als een stuk of 20 andere spelers die daar ook aanwezig waren in 2006 de boete kunnen betalen en het daarbij kunnen laten, maar de vijf mannen besloten om de beschuldigingen aan te vechten.

Vorige zomer weigerde rechter Duffy om de zaak nietig te verklaren en de spelers kregen de kans om aan te tonen dat poker een behendigheidsspel is en geen gokspel. De zaak wordt vervolgd op 13 februari.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen