Kevin Saul chipleader Pokerstars Caribbean Adventure (PCA)

Kevin Saul chipleader Pokerstars Caribbean Adventure (PCA) 0001

Terwijl gisteren de camera's waren gericht op het PCA High Roller Event, moest er nog wel wat gedaan worden om van 102 spelers nog 32 man over te houden. Vandaag rond de klok van zes zal het PokerStars Caribbean Adventure weer aanvangen met vier tafels. Één daarvan is de feature table die van commentaar zal worden voorzien door Jordy Veenboer en iedere pro die van het strand af te trekken is.

Absolute chipleader in het toernooi is Kevin Saul. De speler, die online onder de naam "Bel0wAb0ve" en "GetPWN3D" door het leven gaat, begon de dag met slechts 85.000 chips. Al het momentum voor Kevin gisteren, want hij voert op dit moment de ranglijst aan met een stack van 2.675.000 chips. Dat is ruim vier ton meer dan de nummer twee; Benny Spindler. De Duitser neemt namelijk 2.266.500 chips mee vandaag. Opmerkelijk is dat de nummer 1 in chips (Kevin Saul) de gehele dag aan tafel heeft gezeten met de uiteindelijke nummer 3 in chips (Benny Chen met 1.999.000). De beide heren hebben dus enorme stacks maar hebben de degens nog niet gekruist. Saul verwierf het merendeel van zijn stack door de nutflush te maken met {a-Clubs}{10-Clubs} op de turn tegen de topset koningen van Max Pescatori. Op welke straat er hoeveel chips ingingen is helaas onduidelijk.

Kevin Saul chipleader Pokerstars Caribbean Adventure (PCA) 101

Kevin Saul en Benny Chen

Ook Benny Chen Benny had aas/tien waarmee hij een aas riverde tegen de Craig Boyd's boeren in een pot groter dan het miljoen. Het was ook Benny Chen die Eric Liu uit het toernooi knikkerde met twee paar tegen de de gemiste flushdraw van de CardRunners instructeur.

David Baker, gisteren nog chipleader, heeft ook een succesvolle dag achter de rug want we vinden zijn naam nog steeds bovenin de chipcount terug. De vijfde plaats in de tussenstand is voor hem, net voor online wonder Dustin Dirksen die vandaag terugkomt met 1.142.000 chips. Op een vijftiende plaats op de ranglijst zien we de Amerikaan Hafiz Khan terug die 619.000 chips heeft verzameld tot op heden. Hafiz kennen we natuurlijk nog van vorig jaar toen hij net achter Bertrand Grospellier eindigde en genoegen moest nemen met ruim 1 miljoen dollar.

Niemand minder dan Mike Row komt vanavond terug met 658.000 chips. Mensen die de IT wereld enigzins volgen kunnen deze naam herkennen want hij was ooit het middelpunt der attentie toen hij het opnam tegen Microsoft. In 2003, toen Mike nog studeerde, richtte hij MikeRowSoft op wat hem niet in dank werd afgenomen door de Windows fabrikant. De naam was te gelijkend volgens de advocaten van Microsoft en deze probeerden zijn bedrijf te doen stoppen. De internationale pers pikte dit op en maakte er een waar mediaspektakel van. Uiteindelijk werd de zaak buiten de rechtszaal opgelost als we het ons goed kunnen herinneren maar Mike heeft niet stilgezeten sindsdien. Hij is professioneel pokerspeler geworden en maakt nog steeds kans op de 3 miljoen dollar die klaar staat voor de uiteindelijke winnaar.

Kevin Saul chipleader Pokerstars Caribbean Adventure (PCA) 102

Verder komt vandaag Kathy Liebert terug met 500.500 chips en zien we PokerStars Pro's Alexandre Gomes (407.000) en Vicky Coren (400.000) waarschijnlijk weer plaatsnemen. Het is Pieter Tielen die de Nederlandse eer moet gaan redden. Onze hoop in bange dagen neemt 371.500 chips mee vandaag waarmee hij één van de kleinste stacks uit het toernooi is. In level 19 viel de laatste afvaller en dus gaan we daar vandaag ook mee verder. De small blind in dit level is 8000 chips en de big blind bedraagt 16.000 punten. De running ante staat op 1500 chips. Pieter zijn tafelindeling voor morgen is als volgt:

Seat 1: Pieter Tielen (371.500)

Seat 2: Dustin Dirksen (1.142.000)

Seat 3: Albert Minnullin (586.000)

Seat 4: Bryan Paris (238.000)

Seat 5: Alexandre Gomes (407.000)

Seat 6: Elizabeth Bennett-Martin (385.500)

Seat 7: Cero Zuccarello (880.500)

Seat 8: Christian De Leon Angeles (618.000)

Onder alle afvallers zien we enkele bekende namen. Een overzicht van de bekendste gezichten en de plaats waarop zij het toernooi beëindigden gisteren:

Plaats 44: Eric Liu (FullTilt Pro) $30.000,-

Plaats 58: Mark Seif (Pro) $25.000,-

Plaats 61: Ylon Schwartz (WSOP finale tafel) $25.000,-

Plaats 71: Joao Barbosa (winnaar EPT Warchau) $22.500,-

Plaats 84: Peter Eastgate (WSOP winnaar) $17.500,-

Plaats 87: Kris Kuykendall (finaletafel PCA vorig jaar) $17.500,-

Met vier tafels nog in het toernooi gaan we vanavond om 6 uur weer van start. Op de PokerNews frontpage uiteraard weer de live-stream met beelden van de featured table. Eens kijken of we eindelijk weer een Nederlander in beeld krijgen. De laatste die wij zagen was namelijk Kees Alblas die tijdens de EPT van Barcelona het genoegen had om slechts één hand te spelen aan de televisietafel. Alle hoop is gevestigd op Pieter Tielen.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen