One Million Dollar Cash Game - Aussie Millions

One Million Dollar Cash Game - Aussie Millions 0001

Het is niet heel erg gebruikelijk om tijdens een toernooireeks te schrijven over de cash games, sterker, nog in negenennegentig procent van de gevallen is het not done of zelfs verboden. Ook tijdens de Aussie Millions wordt er normaal niks gezegd over de actie op de cashtafels, alleen op de laatste zondag veranderde dat. De organisatie had een cashgame opgezet voor de grote der aarden als we het hebben over de pokerspelers. Het werd namelijk aan gekondigd als de One Million Dollar Cash Game en het is uiteraard duidelijk waar deze benaming vandaan kwam. De spelers hadden koffertjes nodig om hun geld richting pokertafel te brengen en twee giganten uit de online en inmiddels ook live pokerwereld namen als eerste plaats aan tafel.

Tom 'Durrrr' Dwan en Patrik Antonius gaan binnenkort een challenge aan voor een miljoen Amerikaanse dollar, dus nu kon er in Australië ook wel een flink bedrag af. Dwan nam twee miljoen Australische dollars mee naar de tafel, maar besloot te beginnen met één miljoen daadwerkelijk op tafel, terwijl Antonius AU$1,5 miljoen voor zich uitstalde. Met blinden van AU$1000,- en AU$2000,- begon de actie in een game waarbij om de twintig handen zou worden gewisseld tussen No Limit Hold 'em en Pot Limit Omaha. De actie tussen de twee bleef beperkt in het Hold 'em level, maar zodra de spelers vier kaarten ontvingen barstte de actie los. Het was hoofdzakelijk Antonius die de pot deed aanzwellen. Met drie bets op de turn van meer dan een ton gingen tientallen jaarsalarissen over de pokertafel en het was de Fin die het grootste gedeelte van deze handjes won. Uiteindelijk stond hij meer dan een half miljoen in de plus, voordat de spelers even op break gingen. Er werd besloten de blinden te verlagen naar 500/1000 om zodoende meer spelers te trekken en dat had effect.

Na de break schoven Jamie Pickering, Andrew Robl, Niki Jedlicka en Phil Laak aan en daarmee kon de actie beginnen. Er werd bovendien afgesproken om elke Hold 'em hand een ante van AU$200,- te betalen om de potten nog meer te spekken. Laak die altijd al het hoogste wordt aan tafel had, kon al vrij snel een toontje lager zingen, toen hij Jedlicka zijn eerste twee ton doneerde. De {a-Hearts}{k-Clubs} van Laak was namelijk niet opgewassen tegen de {a-Clubs}{a-Spades} van Jedlicka en zo kon de Amerikaan direct in de buidel tasten om opnieuw AU$200.000,- op tafel te leggen. Dat leek voor Chris Ferguson het moment om ook in te stappen en twee ton mee te brengen. Tom 'Durrrr' Dwan probeerde ondertussen nog Gus Hansen in de game te krijgen, maar de Deen bedankte vriendelijk omdat hij al wat drankjes achter de kiezen had. De Amerikaan probeerde nog te onderhandelen door aan te bieden ook wat shotjes te nemen om dat voordeel weg te nemen, maar Hansen bleef bij zijn standpunt en verliet de zaal.

Ferguson was ondertussen direct begonnen met actie maken, de eerste hand aan tafel re-raisde hij Jamie Pickering en hij kreeg actie van Tom Dwan, Niki Jedlicka en Pickering zelf. Dat terwijl Ferguson er toch echt AU$20.300,- van had gemaakt. Op de {4-Diamonds}{6-Clubs}{a-Spades} flop was het Dwan die het voortouw nam en direct AU$31.400,- in de pot zette en Pickering was de enige die op deze actie reageerde door te callen. De turn bracht de {2-Diamonds} en opnieuw vuurde Dwan, nu maakt de jonge Amerikaan er AU$41.800,- van en Pickering besloot wederom te callen. De {9-Clubs} river werd uitgecheckt en Dwan gaf aan een twee te spelen. De aas-koning van Pickering was meer dan genoeg om deze zeer aanzienlijke pot binnen te slepen.

Na deze hand wordt er weer overgeschakeld naar Pot Limit Omaha en daar blijkt maar weer eens wat voor vrijheid er is bij het spelen van een live cash game. De spelers kunnen rustig onderhandelen over wat er gaat gebeuren. Of ze alvast één holecard willen laten zien of zelfs de turn en/of river twee, drie of zelfs wel vier keer laten delen. Over dat laatste kwamen Andrew Robl en Patrick Antonius tot een akkoord in een grote hand. Na een raise van Antonius naar AU$3500,- pre-flop re-raiset Robl naar naar AU$12.000,- de Fin callt en er valt een {4-Diamonds}{a-Diamonds}{7-Spades} flop. Robl bet AU$16.000,-, maar Antonius is niet onder de indruk en schroeft dat op naar AU$72.000,-. Dit houdt in voor Robl dat hij nagenoeg all-in is en dus gooit hij zijn restant aan chips ook in de pot. Zijn Finse opponent callt uiteraard en vanaf dan beginnen de onderhandelingen. Net als ze eruit lijken te zijn en de turn en river drie keer willen laten draaien, stelt iemand aan tafel voor om voor vier keer te gaan en zo geschiedt het. Robl show {a-Spades}{q-Spades}{q-Diamonds}{j-Clubs} voor toppair, maar Antonius laat zien nog niks gehit te hebben, maar wel te spelen met {5-Diamonds}{6-Diamonds}{8-Diamonds}{9-Hearts}. Een snelle berekening leert dat Antonius hier ruim 68% heeft.

De eerste turn en river vallen echter in het voordeel van Robl met de {k-Hearts} en de {2-Hearts}. De tweede keer lijkt de hand naar Antonius te gaan met de {j-Diamonds} op de turn voor de flush. De {a-Clubs} op de river geeft Robl echter een fullhouse en hij is nu al verzekerd van de helft van de pot. Ook de derde keer gaat de pot naar Robl, dit keer brengt het board hem een straight met {10-Hearts}{k-Spades}. Bizar genoeg gaat ook het vierde kwart van de pot naar Robl als het board de {3-Spades} en de {10-Spades} brengt. Daardoor blijft Antonius met lege handen enigszins verbaasd achter, terwijl Robl zijn stack weet te verdubbelen.

De uiteindelijke uitslag van de cash game was ongeveer als volgt:

In de plus

Patrik Antonius: $300.000,-

Niki Jedlicka: $220.000,-

Jamie Pickering: $115.000,-

Andrew Robl: $25.000,-

In de min

Tom Dwan: -$500.000,-

Chris Ferguson: -$35.000,-

Phil Laak: -$185.000,-

BILLY 'THE CROC' ARGYROS WINT TWO CARD MANILLA TOERNOOI

Het aller allerlaatste event van de Aussie Millions 2009 was zoals gezegd het Two Card Manila Championship. Bij ons een niet zo bekende pokervariant, die vermoedelijk afkomstig uit de Filippijnen. Althans, dat doet de naam ons vermoeden en dat zal ongetwijfeld ook aanleiding zijn om het toernooi in Melbourne te houden tijdens het grootste pokerevenement van Oceanië. Toch lijkt de toernooivorm niet al te populair en hadden de meeste pokerspelers op de laatste dag een vrije dag genomen om de stad of het strand te bekijken.

Slechts achttien spelers namen plaats aan de speeltafels en betaalden de buy-in van AU$1100,-. Toch verschilt Two Card Manila op het oog niet zoveel van Hold 'em, maar in de praktijk blijkt dit anders te zijn. De spelers ontvangen namelijk twee hole cards, alleen moeten beide kaarten gebruikt worden om de best mogelijk five card poker combinatie te maken. Het board bestaat ook gewoon uit vijf community cards, maar elke kaart komt los op het board terecht en zorgt ervoor dat er een nieuwe bet ronde wordt geopend. Daarnaast bestaat het deck slechts uit 32 kaarten van zeven en hoger, waardoor een flush beter wordt dan een fullhouse. De betting structuur verloopt hetzelfde als Limit Hold'em.

Het is uiteindelijk zoals verwacht één van de locals die het spelletje als beste lijkt te begrijpen. Billy 'The Croc' Argyros komt met een flinke chiplead heads-up en moet het als laatste opnemen tegen Joe Meissner, waarbij The Croc een bijna zeven tegen één chiplead heeft en deze in de eerste paar handjes nog verder weet uit te breiden. Meissner weet nog twee keer terug te komen, maar als er een {j-Hearts} op het board ligt gaan toch alle chips erin. Meissner heeft gehit met {k-Diamonds}{j-Diamonds}, maar Argyros heeft met {q-Diamonds}{10-Diamonds} ook nog flink wat mogelijkheden. Het board brengt verder {q-Clubs}{8-Clubs}{8-Spades}{q-Hearts} en met trips vrouwen wint Billy Argyros dit laatste toernooi van de Aussie Millions. Zijn winst is goed voor AU$18.040,- en dat is het laatste prijzengeld dat in deze toernooireeks is uitgekeerd. De Aussie Millions zijn voorbij, maar in 2010 zullen de toppers ongetwijfeld terugkeren Down Under.

KORT OVERIG NIEUWS

Kenny 'SpaceyFCB' Hallaert wint Tournament Leaderboard op PokerStars

Het wekelijkse toernooiklassement op PokerStars (Weekly TLB) is gewonnen Kenny Hallaert. De Belg legde de basis voor zijn winst met zijn overwinning in de Sunday Warm-up van vorig week zondag. Het bleek een lekker weekje voor onze zuiderbuur, want zijn score was goed voor een tweede plaats in de Hall of Fame van 's werelds grootste online pokerroom. Met 5128,03 punten had Hallaert ruim 1400 punten voorsprong op deppsohn. In de Hall of Fame doorbreekt de Belg de hegemonie van de Amerikanen, bdubs3737 blijft weliswaar bovenaan staan met 5785,40 punten, maar zoals gezegd is de tweede plaats vanaf nu in het bezit van SpaceyFCB. Daarmee duwt hij ook Lex 'RaSZi' Veldhuis weer plaatsje omlaag, die met zijn 4203,05 punten uit November 2006 nu de zeventiende plaats bezet. De score van Veldhuis was toen echter de hoogste score ooit in verband met de kleinere deelnemersvelden.

Als prijs mag Hallaert het komende zondag opnemen tegen één van PokerStars' Team Pro's. Hij speelt dan een heads-up freeroll om duizend dollar. Hallaert's tegenstander is Lee Nelson en daar zal de Belg hoogstwaarschijnlijk een zware dobber aan hebben. Nelson liet namelijk afgelopen week een aantal aansprekende resultaten zien tijdens de Aussie Millions en lijkt dus in vorm te zijn. Bovendien is Nelson één van de pro's die nog nooit een dergelijk duel verloor. Daarbij moet wel gezegd worden dat hij slechts eenmaal eerder hoefde aan te treden.

Olaf 'idolaf' de Zeeuw wint EPT Side event

Olaf de Zeeuw heeft bij de European Poker Tour in het Franse Deauville één van de side events op zijn naam geschreven. In het €2000,- + €200,- event trok de Nederland aan het langste eind en verdiende hiermee €126.000,-. Bij gebrek aan goede verslaggeving van dit toernooi moesten we het hebben van een speurneus op het PokerNews forum die de uitslag van dit toernooi wist te melden. De weinige info vermeldde dat De Zeeuw in zijn kenmerkende agressieve speelstijl aan het stampen was in dit toernooi. Bij de laatste vier had hij concurrentie van een Bulgaar die de chiplead had, een tighte Zweed en een laatste Fransman.

Nadat de chipleader een deal had afgewezen wisten hij en Idolaf de twee overige spelers af te schudden. Heads-up was het echter de Nederlander die de overhand nam en uiteindelijk de Bulgaar van tafel veegde. Op het forum gaf De Zeeuw aan zeer content te zijn met zijn overwinning en een prima weekje te hebben gehad in Deauville, waar hij ook al cashte in het Main Event van de EPT.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen