Lex "RaSZi" Veldhuis Twitch Stream

Joep van den Bijgaart chipleader Nederlanders EPT Deauville

Joep van den Bijgaart chipleader Nederlanders EPT Deauville 0001

Na dag 1A is ook dag 1B een succes geworden voor de Nederlandse deelnemers van de EPT in Deauville. In de Franse badplaats voegden maar liefst twaalf dutchies zich bij de negen van dag 1B, een totaal van 21 dus en dat op een veld dat nog bestaat uit 248 spelers. Joep van den Bijgaart presteerde het beste van alle Nederlanders, ´Pappe_ruk' wist op de tweede startdag maar liefst 80.800 punten bij elkaar te spelen en behoort daarmee tot de chipleaders van het toernooi. Toen we hem vanochtend om een quote voor het nieuws vroegen zei hij dat hij "die Franse donkies wel even zou gaan aanpakken". Hoe hij er precies voor staat ten opzichte van de leiders is echter nog onbekend dit omdat er wat mis lijkt te zijn gegaan met de chipcount van Dave 'DevilFish' Ulliott. De Brit staat in de chipcounts nog op 55.000 punten, maar het heeft er alle schijn van dat een dubbel aan het einde van de dag hem aan de algehele leiding van het toernooi heeft gebracht met 120.000 punten. In dat geval staat Van den Bijgaart in totaal vierde in chips met tussen hem en Ulliott nog de nummer één van dag 1A Jonathan Abdellatif en daarnaast nog Alessio Isaia, de Belg en de Italiaan hebben beiden 105.000 punten. De Nederlander heeft hoe dan ook een goede uitgangspositie voor dag twee.

Dat geldt helaas niet voor Noah Boeken, de Nederlandse Team PokerStars Pro was één van de grote namen die op dag 1B het veld moest verlaten. De Amsterdammer kreeg eigenlijk nooit echt de kans om zijn stack goed op te bouwen en ondanks een redelijke start waarbij Boeken naar 12.200 punten wist te klimmen, ging het al snel bergafwaarts. Het einde van de dag wist hij niet te halen en dus verliet hij het toernooi in gezelschap van zijn Italiaanse collega's Dario Minieri en Luca Pagano. Ook voor andere grote namen als Gavin Griffin, Jon van Fleet, Julian Thew, Andy Black en Anthony Lellouche werd het toernooi in Deauville geen succes, zij behoorden allen bij de afvallers uit dit enorme veld, want met zo'n 340 spelers op dag 1B, kwam het totaal aantal deelnemers op maar liefst 645. Onder hen ook de Belgische braceletwinnaar Davidi Kitai, de Brusselaar kon echter het voorbeeld van landgenoot Abdellatif niet volgen en moest ook op dag 1B afscheid nemen van het event.

Waar de grote namen faalden was er ineens ruimte voor de bekende en onbekendere Nederlanders om hun kans te grijpen en zich richting dag twee van deze EPT te spelen. Zo moet ook Menno van Dalen gedacht hebben, de Nederlandse online qualifier presteerde goed op dag 1B en mag met 34.300 punten terugkomen op de tweede dag. Boven hem staat zelfs nog Mischa Neuteboom met 39.200, om duistere redenen is hij echter per ongeluk in de chipcount niet onder het Nederlandse contingent te vinden, maar staat hij als Fransman te boek. Wij weten gelukkig wel beter en dus houden we ook Neuteboom in de gaten in het vervolg van dit toernooi. De volgende Nederlander die we dan tegenkomen is er eentje die we eigenlijk al hadden afgeschreven. Jorn 'Jornx' Walthaus stond namelijk op de deelnemerslijst van dag 1A, maar was achteraf niet terug te vinden in de chipcounts, wat bleek Walthaus begon zijn toernooi pas op dag 1B en nu stond hij wel netjes in het rijtje met zijn 31.400 punten. Een degelijke stack om aan dag twee te beginnen.

Een in het internationale circuit misschien nog onbekende Nederlander is Chin Sin Chang, maar na zijn overwinning in het €2500,- event van de Master Classics of Poker kent het grootste deel van pokerend Nederland zijn naam. Voorlopig weet hij zijn goede lijn van de MCOP door te trekken hier in Deauville en zien we ook hem terug op dag twee en wel met 28.900 punten. Ook Koen Berendsen staat er nog prima voor zijn 25.100 punten zijn goed voor een average stack aan het begin van de tweede dag. Ook Kevin Wolber (20.100), Wim Emo (15.600), Raoul Refos (14.000), Clyde 'ClydeTF' Tjauw Foe (13.900) kwamen de eerste dag door, hun stacks zijn nog speelbaar bij de blinden van 400/800 met een ante van 100, maar hun speelruimte wordt wel langzaam beperkt. Dat geldt helemaal voor de Nederlandse shortstacks, zo sloot Olaf 'Idolaf' de Zeeuw de dag af met 10.200 punten en Stieven Razab Sekh heeft nog 9200 punten. Ook Geert Jans, de beste Nederlander op de afgelopen WSOP, overleefden de dag, maar zijn stack is wel enigszins zorgwekkend met slechts 8100 punten. We zullen zien hoe zij het er vandaag af gaan brengen op dag twee van de PokerStars.com European Poker Tour in Deauville en hopelijk zien we een groot contingent Nederlanders terugkeren op dag drie van dit toernooi.

DAMES PRESTEREN GOED OP AUSSIE MILLIONS

Zoals verwacht werd dag twee van de Aussie Millions de dag van de uitschakelingen. In een rap tempo vlogen de spelers uit het toernooi. De 320 overgebleven deelnemers begonnen de dag verdeeld over veertig tafels, al snel werden de eerste tafels opgebroken en kwam er meer en meer overzicht in de zaal. Slechts 85 spelers wisten de dag met stack af te sluiten en zodoende overleefden maar net iets meer dan een kwart van de pokeraars deze tweede dag. In het verslag van gisteren was al te lezen hoe vele toppers in het eerste deel van de tweede dag hun Waterloo vonden. Ook op de rest van de dag zagen we bekende namen richting rail verdwijnen.

Zo zagen we onder andere James 'Andy McLEOD' Obst, Ivan Demidov (foto onder) en David Saab het toernooi verlaten. Vooral voor die laatste twee kwam de uitschakeling als een verrassing. Zij waren namelijk beiden bezig aan een zeer degelijke tweede dagen en stonden op een gezonde stack. Dat gold ook voor Luis Pampliega die lange tijd rond de chiplead schommelde, maar ook zijn einde van de dag was behoorlijk negatief. Hij wist uitschakeling echter nog net te voorkomen en keert op de dag drie terug met een behoorlijk kleine stack van slechts 39.000 punten. Daarmee bevindt hij zich in de regionen van Joe Hachem en Scotty Nguyen, de twee voormalig World Series of Poker kampioenen hebben respectievelijk 45.000 en 54.000 punten en ook daarmee doe je voorlopig nog niet echt mee in dit toernooi.

Joep van den Bijgaart chipleader Nederlanders EPT Deauville 101

Als we langzaam naar boven gaan komen we Andrew Chen tegen die bij de European Poker Tour in Praag de finaletafel wist te halen, maar in Australië daar nog ver van verwijderd is. Hij heeft net als de winnaar van de PokerNews Cup in Melbourne, Nali Kaselias, nog een ton aan punten en behoort daarmee tot de shortstacks. Datzelfde geldt ook nog voor Mike 'Timex' McDonald die met 93.000 chips dag drie in zal gaan. Helemaal aan de andere kant van het leaderboard, de bovenkant dus, vinden we opvallend genoeg twee dames terug. Hoewel de vrouwen nog altijd ruim in de minderheid zijn laten ze hier maar weer eens zien dat ze wel degelijk kunnen kaarten. De chiplead is in handen van Annica Ivert (foto onder) die zich via een kwalificatietoernooi op Betfair wist te plaatsen voor deze Aussie Millions. Op de tweede dag speelde zij een overweldigende stack van 555.900 punten bij elkaar en daarmee gaat de Zweedse ruim aan de leiding.

Joep van den Bijgaart chipleader Nederlanders EPT Deauville 102

Haar naaste concurrente is Betfair teamgenote Annette Obrestad (foto onder), de Noorse kende eveneens een goede dag en begon met twee snelle double up's. De allereerste confrontatie betekende bijna het einde voor haar, toen haar kings tegen azen aanliepen. Een koning op de flop zorgde er echter voor dat de Noorse in leven bleef en door kon stoten. Een derde dubbel aan het einde van de dag bracht Obrestad nog enigszins in de buurt van Ivert, maar met 454.800 chips is het verschil met de Zweedse toch wel overduidelijk. De dames worden van een afstandje belaagd door Rajkumar Ramakrishnan die het met 388.200 punten moet doen, geen slechte stack, maar het valt enigszins in het niet bij de torens van Ivert. Ook Patrik Antonius moet zich zo hebben gevoeld, de Fin zat het grootste deel van de dag aan tafel bij onze chipleadster en hij moest de chips van zijn tafelgenoten delen met de Zweedse. Samen wisten ze de tafel behoorlijk op te rollen en zodoende kwam ook Antonius uit op een mooie stack van 335.900 chips. Vlak achter hem vinden we Michael Tureniec die hier in Australië zijn prachtige 2008 een vervolg lijkt te gaan geven. De Zweed maakt de Scandinavische dominantie in dit toernooi maar weer eens duidelijk.

Joep van den Bijgaart chipleader Nederlanders EPT Deauville 103

Als we wat in de middenmoot van de chipcount kijken zien we twee chipleaders van de eerste dag. Christopher Chronis en Brett Daphne wisten hun mooie stacks van de eerste dagen lichtjes uit te bouwen tot zo'n kwart miljoen punten. Daarmee doen ze nog zeer goed mee in dit toernooi. Datzelfde geldt voor een derde dame in het veld, Clonie Gowen (foto onder) speelt namelijk 214.500 punten en is dus eveneens bezig aan degelijk toernooi. Een hoop zal afhangen van de derde dag van het event, wanneer er nog veel meer duidelijkheid zal worden verschaft. Dan zien we ook spelers als Steve Sung, Sorel Mizzi, Jarred Solomon, Kelly Kim en Raymond Rahme terug, want ook zij wisten de tweede dag te overleven.

Joep van den Bijgaart chipleader Nederlanders EPT Deauville 104

Ondertussen is de derde dag ook alweer gevorderd tot de dinnerbreak, wederom zijn er een flink aantal spelers afgevallen en is de bubble gebarsten. Er worden in het Main Event namelijk 64 uitbetaald en na enkele uren spelen op dag drie begon de hand for hand play, omdat er nog 65 man in het toernooi zaten. Niet veel later werd William Zemljaric de ongelukkige die uit deze Aussie Millions werd gegooid en daarmee de laatste was die met lege handen naar huis moest. Eerder op de dag was echter ook al Joe Hachem (foto onder) uitgeschakeld, de Australiër begon nog goed aan de dag met een snelle dubbel, maar hij heeft bleef ondanks dat één van de shortstacks. Een volgende push pakte verkeerd uit en de voormalig WSOP winnaar moest het veld ruimen.

Joep van den Bijgaart chipleader Nederlanders EPT Deauville 105

Na de bubble namen we onder andere al afscheid van voormalig chipleader Brett Daphne, hij verliet de speelruimte in goed gezelschap, want op hetzelfde moment werd aan een andere tafel Scotty Nguyen uitgeschakeld. Even daarvoor hadden Jarred Solomon en Nali Kaselias ook al hun spullen moeten pakken. Na alle uitschakelingen gingen 44 spelers de dinnerbreak in met Stewart Scott (foto onder) als nieuwe chipleader. Hij heeft 840.000 punten en heeft daarmee een flinke voorsprong gepakt op Rajkumar Ramakrishnan die 680.000 chips heeft. Verder zien we dat de chipleader na de eerste dagen, Christopher Chronis weer is opgeklommen en in de top van het veld staat. Ook WSOP finalist Kelly Kim heeft de zes ton aan punten inmiddels overschreden en doet dus goed mee om de hoogste plaatsen. Daarachter is het dan Annica Ivert, zij ging als chipleadster de dag in en staat nog steeds rond de stack waarmee ze dag begon. Ze heeft ongeveer evenveel chips als Michael Tureniec en Sorel Mizzi.

Joep van den Bijgaart chipleader Nederlanders EPT Deauville 106

ALEC TORELLI EN JOHN TABATABAI SPELEN HEADS-UP FINALE Torelli

In het $5300,- heads-up toernooi zijn we aanbeland op de finaledag, alle updates van dag 1A hebben we gegeven in het nieuws van gisteren, waarna dag 1B volgde. Opnieuw kwamen zestien spelers aan de start om zich via best of three matches een weg te spelen naar de finale die vandaag gespeeld zal worden. Aan de tafels zagen we onder andere Chris Moorman, Nam Le, John Tabatabai en Chris Ferguson (foto onder). Die laatste twee mochten het in de eerste ronde direct tegen elkaar opnemen en het werd een eenvoudige overwinning voor John Tabatabai, Ferguson kwam geen moment in zijn spel en wist helemaal niks aan de gang te krijgen en droop zo verslagen als allereerste weer af.

Joep van den Bijgaart chipleader Nederlanders EPT Deauville 107

Voor de rijke Japanse zakenman Masa Kagawa (foto onder) eindigde dit toernooi in de tweede ronde, na een makkelijke overwinning op zijn eerste tegenstander, bleek Michael Pesek een brug te ver voor de vrolijke Japanner. Een twee-nul nederlaag was zijn deel, maar desondanks stond hij lachend op van de tafel. Ook voor Chris Moorman was de tweede partij zijn laatste, hij moest het opnemen tegen Emad Tahtouh en die was sterker dan het online monster. Verder bereikten onder andere Eddy Sabat, John Tabatabai en Jason Gray die derde ronde.

Joep van den Bijgaart chipleader Nederlanders EPT Deauville 108

Pesek en Gray waren de eersten die zich ook wisten te plaatsen voor het vierde bedrijf. Pesek had enige moeite met Emad Tahtouh en hij moest een 1-0 achterstand wegpoetsen alvorens hij in de derde wedstrijd deze heads-up kon beslissen. Gray had een stuk minder moeite met Koray Turker en kon zo snel aan het diner, want het wachten op een opponent zou nog wel een tijdje gaan duren. Dat terwijl Michael Pesek al snel weer aan de bak mocht, want zijn tegenstander kwam uit de partij David Gent versus Eddy Sabat die redelijk snel werd gewonnen door Gent en daarmee konden Gent en Pesek als eerste een vierde ronde partij gaan spelen. Terwijl hun wedstrijd een tussenstand kent van 1-1, is het ook eindelijk duidelijk wie de tegenstander van Gent wordt. Het is John Tabatabai, die Andrew Scott verslaat en het zodoende tegen David Gent (foto onder) kan gaan opnemen in hun laatste partij van de dag.

Joep van den Bijgaart chipleader Nederlanders EPT Deauville 109

Niet veel later weet David Gent zich voor de finaledag te plaatsen door met {j-Spades}{j-Hearts} van de {a-Hearts}{k-Diamonds} van Michael Pesek te winnen. Het board brengt vijf blanks en hierdoor voegt Gent zich bij de laatste vier die op de finaledag terugkomen. Pas twee uur later is de allerlaatste finalist bekend, dan eindigt namelijk de partij tussen John Tabatabai en Jason Gray. Het is Tabatabai die als winnaar uit de bus komt. Ondertussen is deze finaledag al in volle gang, een aantal dingen moesten verplaatst worden, omdat Jarred Solomon, één van de vier finalisten, nog in het Main Event zat. Dat probleem is inmiddels verholpen door de exit van Solomon in dat toernooi. Sterker nog, ook in dit toernooi heeft hij inmiddels het veld moeten ruimen, Alec Torelli was met 2-0 te sterk voor hem en zodoende speelt Torelli na de WSOP heads-up finale ook bij deze Aussie Millions de echte finale. Zijn tegenstander is John Tabatabai, deze had iets meer moeite met David Gent, maar wist het in drie partijen te beslissen. Torelli en Tabatabai (foto onder) zijn op dit moment bezig in de finale.

Joep van den Bijgaart chipleader Nederlanders EPT Deauville 110

DAVID BACK LEIDT FINALE POT LIMIT OMAHA EVENT AUSSIE MILLIONS

Naast het Main Event en het heads-up toernooi, zijn er inmiddels ook weer diverse andere side events gestart. Daarvan is het Pot Limit Omaha toernooi het verst onderweg, daar werd gisteren al tot aan de finaletafel gespeeld en het was David Bach (foto onder) die met 122.000 punten als chipleader aan die finale mag gaan beginnen. Het toernooi kende een aparte 'second chance' structuur, hierbij ontvangen alle spelers 3000 chips, maar wanneer deze in de eerste drie levels verloren gaan kan er gratis een enkele re-buy worden gedaan voor opnieuw 3000 punten.

Joep van den Bijgaart chipleader Nederlanders EPT Deauville 111

Ook Bjorn 'Silversocks' van Bavel kwam in actie in dit toernooi en hij deed dat zeker niet onverdienstelijk. Een goede start gaf hem direct een degelijke uitgangspositie en hij had totaal geen moeite met het spel tussen grote namen als Van Marcus, Jamie Pickering, Lee Nelson en JC Tran (foto onder). Uiteindelijk liep hij het geld en de finaletafel mis door als zestiende te eindigen. Het geld ging er in tegen twee opponenten toen Van Bavel een set tienen had geflopt op een {10-Spades}{k-Diamonds}{2-Clubs} board. Eén van zijn opponenten had echter al een betere hand met een set koningen, terwijl Nino Ascenzio met {a-Diamonds}{a-Hearts}{j-Spades}{q-Hearts} nog een heleboel outs had. Dankzij de {q-Diamonds} op de turn maakte hij zijn straat en zodoende eindigde het avontuur van Van Bavel op de zestiende plaats.

Joep van den Bijgaart chipleader Nederlanders EPT Deauville 112

Voor Ascenzio was het goed genoeg om de finaletafel te halen met een vierde plaats in chips, vlak achter David Bach, Rene Freymann en Kenny Ng. Positie vijf aan de tafel was voor Lee Nelson, maar zijn achterstand op de koplopers was al flink wat groter. Hij wist echter direct aan het begin van de finale al flink wat chips terug te pakken om zich zo in de strijd om de chiplead te kunnen mengen. Zeker als hij direct de enige dame aan de finaletafel, Sandra Propper (foto onder) uitschakelt op een achtste plaats. Daarna gaat het allemaal heel snel en is door de vele grote potten het overzicht aan de tafel moeilijk te bewaren. We zien Kenny Ng als zevende eindigen in een grote pot tegen Rene Freymann. Niet veel daarna gaat Lee Nelson naar een geweldige chiplead als hij voormalig chipleader David Bach weet uit te schakelen op positie zes.

Joep van den Bijgaart chipleader Nederlanders EPT Deauville 113

Rene Freymann is nog geen tien minuten later zijn volgende slachtoffer en als Nathan Snow even daarna ook nog Nino Ascenzio uitschakelt, kunnen we vier bust outs noteren binnen het laatste uur. Sterker nog ook Nathan Snow moet nog het toernooi verlaten als Nelson andermaal over de tafel heen walst. Zodoende komt Lee Nelson (foto onder) heads-up tegen Rainer Quel met een zes tegen één chiplead.

Joep van den Bijgaart chipleader Nederlanders EPT Deauville 114

VOLLEDIG ZUID_AMERIKAANSE FINALETAFEL BIJ LAPT VINA DEL MAR

De slotdag van het Latin American Poker Tour event in Chili is opkomst. Vandaag komen de laatste negen spelers in Vina del Mar terug voor de finaletafel van dit toernooi. Onder hen zijn louter Zuid-Amerikanen, waarbij de Argentijnen duidelijk de overhand hebben met de nummers één en twee in chips. Zij kwamen het beste de tweede dag door, waarbij het veld werd verkleind van 63 spelers tot de laatste negen. Dat ging echter niet zonder slag of stoot, want op het moment dat de spelers bij de bubble aankwamen en er nog 28 spelers in het event zaten, leek het lange tijd of er niemand meer kon busten. Helaas waren we toen al onze laatste Nederlander in het toernooi, Stefan de Boone, verloren.

Terug naar de bubble dan, die wel een eeuwigheid leek te duren. Een compleet level hand for hand play moest er aan te pas komen, sterker nog, na die eerste zestig minuten was er nog niks gebeurd. Een half uur later zaten er nog steeds 28 spelers aan de tafels en dat was het moment voor de organisatie om te besluiten het hele zaakje op dinner break te sturen. Weer anderhalf uur later namen de spelers weer plaats, maar er was geen verschil te merken met hoe het voor de break ging. Het duurde nog zo'n drie kwartier alvorens er daadwerkelijk iemand was die niks anders kon dan all-in gaan. Samar Hodali had namelijk nog maar één big blind over en er zat voor haar niks anders op dan die in de pot te zetten met haar AT. Een vijftal callers zagen hun kans schoon om eindelijk de bubble te doen barsten. Dat lukte toen een speler met KQ een koning hitte en zodoende Hodali als bubble girl richting de rail stuurde.

Het barsten van de bubble betekende nog niet dat er een einde kwam aan de inmiddels toch al lange dag. Binnen een uur vielen weliswaar nog negen spelers af, zodat er nog twee tafels overbleven, maar daarna was het weer een heel ander verhaal. Wederom was niemand bereid om risico's te nemen zo dichtbij de finaletafel en derhalve duurde het ontzettend lang voordat we bij de de laatste negen waren. Mede doordat het af en toe onmogelijk leek om shortstacks te busten. Zo had één van de thuisspelers, de Chileen Jyries Awad nog minder dan een big blind over met zijn 3000 punten. Zijn 9-3 flopte echter trips en dat was het begin van een opmerkelijke comeback. Dubbel na dubbel volgde en na elke gewonnen pot schreeuwde Awad luidkeels "CHIQUITITA" door de zaal. Het scheen hem geluk te hebben, want we zien Awad vandaag terug aan de finaletafel met een degelijke stack van 208.000 punten.

Om drie uur 's nachts lokale tijd, kwam er dan eindelijk een einde aan de vermoeiende dag in dit toernooi. De spelers hadden maar liefst vijftien uur nodig gehad om van 63 naar negen spelers te gaan. Carter Philips was degene die na die vijftien uur nipt de finaletafel miste door op de tiende plaats te eindigen. Zoals gezegd deden de Argentijnen het het best op deze dag. Damian Andres Salas gaat met 412.000 punten als chipleader de finale in en hij heeft een redelijke voorsprong op zijn landgenoot Fabian Ortiz met 347.000 chips. Vlak daarachter is het de Braziliaan Leandro Balotin met 339.000. Diens landgenoot Fabio Escobar staat vierde in de tussenstand met precies drie ton. Dan volgt er een groot gat naar de eerder genoemde Awad en een derde Argentijn, namelijk Eduardo Camia die 198.000 punten heeft. De drie shortstacks aan de finaletafel zijn; Jaime Ateneloff (Uru) met 128.000, Vincenzo Giannelli (Ven) met 122.000 en Hernan Villa (Col) met 107.000. Zij gaan vandaag beslissen wie de winnaar wordt van dit LAPT toernooi in Chili

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen