Nederlands succes in de Sunday $500.000,-

Nederlands succes in de Sunday $500.000,- 0001

Zondag is niet zomaar een dag voor deze generatie online pokerspelers. Sinds ik in aanraking kwam met online poker volgde ik elke zondag het grootste toernooi wat online poker te bieden had: het $215,- toernooi dat elke zondag gespeeld werd om 22:30 uur Nederlandse tijd.

De eerste keer dat ik dit toernooi zag, ergens in 2002, deden er 250 deelnemers mee en waren de Nederlanders nog nergens te bekennen. Tegenwoordig is dit toernooitje uitgegroeid tot de PokerStars Sunday Million waar wekelijks ongeveer 8000 spelers aan meedoen. Daarnaast staat de zondag op PokerStars bol van toernooien zoals de Sunday Warm-Up, Sunday 2nd Chance, The Sunday 500, $109,- re-buy, $215,- re-buy en natuurlijk tientallen toernooien met kleinere buy-ins en zeer grote velden.

Bijna wekelijks maken honderden Nederlanders hun opwachting in deze toernooien en worden ze actief geraild door duizenden landgenoten die hun kameraden naar de overwinning schreeuwen.

De laatste jaren speel ik weinig op zondag omdat de velden zo groot zijn en de tijden niet ideaal wanneer je op een normale tijd naar bed wilt. Dat schuwt echter de Nederlandse online profs voor wie zondag de kroon op hun werk moet worden niet. Een dag waarop zij $100.000,- of meer kunnen verdienen op een avond.

Toen ik afgelopen zondag voor het slapen gaan de toernooien afstruinde om te kijken wie de winnaars waren, sprong meteen het resultaat van de Sunday Warm-Up eruit waarin onze zuiderbuur Kenny Hallaert eerste wist te worden voor ruim $100.000,-. Echter was de avond nog niet afgelopen en moesten er nog diverse finaletafels van de grote toernooien worden gespeeld.

Om 8 uur s' ochtends wisten Lex " RaSZi" Veldhuis en Joep " Pappe_Ruk" van den Bijgaart de finaletafel te halen van het duurste toernooi wat er op zondagavond te vinden is op PokerStars, de Sunday $500.000,-. Het leuke is dat beide spelers actief zijn op Pokernews.nl, waar beiden een eigen column hebben en regelmatig verslag doen van gespeelde toernooien. Erg leerzaam dus.

Terwijl de finaletafel begon speelde Raszi ook nog cashgames op 24 andere tafels om z'n hourly rate achter de computer op peil te houden. Helaas moest Lex Veldhuis genoegen nemen met een achtste plek in de Sunday 500. Uiteindelijk wordt er onder de laatste drie overgebleven spelers een deal gemaakt waar Pappe Ruk de meeste chips heeft, en dus de beste deal eruit sleept! De heads-up word nog gespeeld voor de formaliteit en Joep word tweede voor de statistieken.

Good Game Joep en Lex!

Beide spelers werden op de Bahama's al uitgenodigd door PokerStars om samen met Ruben Visser en Pieter de Korver deel te nemen aan de PCA. Leuk om te zien dat PokerStars deze succesvolle Nederlandse spelers waardeert .

Vlak nadat Joep deze mooie prestatie behaalde sprong ik in de auto naar Deauville voor de EPT, maar niet voordat ik hem feliciteerde en daarbij aandrong om toch wel naar Deauville te komen om deel te nemen aan één van de zwakst bezette EPT's van het jaar. Wanneer je lekker runt kan je zo'n toernooi als dit niet laten gaan en dat zag Joep ook wel in. Een dag later arriveerde Joep in het kleine kustplaatsje waar ik nog plek had op de kamer en beginnen wij morgen aan het toernooi.

Laten we hopen volgende week na de successen van Pieter Tielen op de Bahamas en Joep in de 500k weer een succesverhaal te hebben van een Nederlandse speler.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen