On the Button: Hoogtepunten

On the Button: Hoogtepunten 0001

On the Button begon in mei 2007 als een wekelijkse rubriek. Begin februari hielden we de rubriek even aan en in augustus gingen we weer verder als tweewekelijkse rubriek, afgewisseld met interviews met BN'ers en later pokerspelers. Inmiddels zijn we bij de vijftigste aflevering. Vandaag de hoogtepunten van 50 keer On the Button.

On the Button begint met het verhaal van JdK87. Hij is inmiddels een van de bekendste strategie-posters op het forum. Toen was hij de persoon met de meeste posts op PokerNews, het leeuwendeel in het strategie-forum. Waar hij zijn kennis vandaan haalde?

Ik speel al vijf jaar poker. Nog van ver voor de hype, ja. Ik was vijftien toen een paar vrienden van mij het me leerden. Bovendien zouden zij vijfduizend playmoney-chips krijgen als ik me zou aanmelden op die site. Dat heb ik gedaan en ik vond het gelijk een tof spel. En zoals altijd als ik iets leuk vind, stort ik me er dan helemaal in.

Ik hoefde ook niet per se om geld te spelen. Daar ging het me niet om. Ik wilde beter zijn dan de rest. En in die tijd werd er op de playmoneytafels nog serieus gepokerd. Het niveau was daar toen beter dan nu op NL10.

Ik heb al mijn tactieken in die tijd zelf bedacht: er was niks anders. Zelf moeten verzinnen op wat voor manier ik chips van anderen kon winnen. En dat lukte aardig. Ik heb nog zo veel playmoneychips staan op PokerRoom...

JdK87 On the Button

On the Button: Hoogtepunten 101

De meeste mensen spelen thuis achter een computer in een schone kamer. Dat het ook anders kan bewees MalikaPater, die verplicht in de kroeg moest spelen, omdat ze thuis geen internetverbinding had.

Vorige week nog. Ik speelde een 10$-toernooi en werd vierde. Het was rustig in de kroeg toen het begon. Dat is altijd op dinsdagen. Maar ineens stopte een bus met tachtig voetballers voor de deur. En die zetten het op een zuipen. Ik ben met mijn laptop naar een hoekje gegaan om daar verder te spelen. Ik kan niet de kroeg uit, want dan zit ik te ver van de router vandaan. Op een gegeven moment komt er één van die voetballers vlak bij me staan en leegt even zijn maag bij de verwarming. Ik heb dus in de stank van de kots mijn toernooi moeten afmaken. Sja, dat soort dingen calculeer je niet in, maar het gebeurt wel. Misselijk dat ik werd!

Na een paar afleveringen was er een serie speciale On the buttons. Drie mensen die zich hadden gekwalificeerd voor de WSOP via een freeroll kwamen aan het woord. Slotti, vlaanderen77 en lennyb126. Slotti en vlaanderen77 hadden andere plannen dan het spelen van de bewuste freeroll.

De avond dat het was zou ik eigenlijk met vrienden in Nijmegen op stap gaan, maar mijn vriendin vond dat ik weer eens thuis moest blijven, omdat we elkaar de laatste tijd weinig hadden gezien. Met straffe tegenzin dus thuis gebleven, met in mijn achterhoofd dat die freeroll zou zijn. Als geluk bij een ongeluk kwamen er ineens vrienden van mijn vriendin langs om een uur of half tien. Ik ga boven een spelletje spelen, zei ik, en dacht dat die freeroll al wel klaar zou zijn, omdat die volgens mij om acht uur zou beginnen. Het bleek echter pas om tien uur te zijn en op het moment dat ik inlog, begint het toernooi.

Slotti On the Button

Nog zo'n speler die zich kwalificeerde voor een groot live toernooi. Ze had nog niet veel posts, maar presteerde bovengemiddeld. DarkRose, die inmiddels een vaste forumbezoeker is, won een ticket voor het EPT-toernooi in Barcelona. De vertwijfeling verwoordde ze mooi.

Wat heb ik nou weer gedaan? Wat moet ik daar nu als Drent tussen al die pokeraars. Maar goed, het is wel heel tof natuurlijk.

Een paar dagen later heb ik mijn ouders maar gebeld. Pap, mam: mijn broer en ik gaan naar Barcelona. Vonden ze hartstikke leuk, maar toen ze het woord poker hoorden op de vraag hoe we daar zo ineens bij kwamen, vonden ze het ineens een stuk minder leuk. Maar goed, we gaan er heen en gaan gewoon een vette tijd hebben met veel fun en plezier.

On the Button: Hoogtepunten 102

De meest besproken On the Button ooit was met kaby. We stelden hem voor als de Vlaming met de bravoure van een Hollander. Vooral zijn uitlatingen over pokeraars die No Limit Hold'em spelen, schoten veel forumgenoten in het verkeerde keelgat.

In Limit maak je veel meer beslissingen. Bij No Limit draait het vooral om niet je stack te verliezen, maar in limit draait het vooral om elke hand die je speelt te winnen met de maximale value. Als ik op het forum kijk, zie ik dat 95 procent van de posters zuigt in postflop spel. Ze hebben daar totaal geen kaas van gegeten. Veel van de geposte handen in Hand Analyse gaan over de vraag wat ze nu in hemelsnaam moeten doen als hun c-bet wordt gecalld. Dan weten ze het niet meer.

In limit leer je wel hoe je moet spelen na de flop. Je moet zoveel mogelijk value uit elke hand te halen. Je leert er dus wanneer je moet betten, wanneer je moet checken, wanneer je moet folden. Alles om zoveel mogelijk met je hand te verdienen. Ik durf te zeggen dat het postflop-spel van Euroglot veel beter is dan dat van veel mensen die op het forum om hem lachen.

Kaby On the Button

Een van de meest besproken spelers ooit op het forum: Riekus. Natuurlijk zat ook hij in de rubriek en had het over het vele commentaar dat hij kreeg op zijn onorthodoxe speelstijl.

Ik heb wel wat geleerd van sommigen hoor. Vooral van de betere spelers. Namen weet ik niet echt meer. Maar door na te denken over wat ze zeggen, veel spelen en proberen of ze gelijk hebben, heb ik veel geleerd. Gewoon door te kijken of het werkt wat ze zeggen. En ook van mensen op msn heb ik veel geleerd, van Pasuku en Marcotjow

Riekus On the Button

Het winnen van de Sunday Million is de droom van elke pokerspeler. Draughter deed het en vertelde het verhaal van de nuchtere reactie van zijn ouders. Mensen die het niet gewend zijn om met dit soort bedragen om te gaan.

Mijn ouders waren ook niet eens thuis. Mijn vader was gaan werken en die heb ik opgebeld. Mijn moeder was even gaan wandelen in het bos en toen ze thuiskwam liep ik naar beneden. Wil je voortaan iets vroeger gaan slapen, zei ze tegen me. Toen ik haar vertelde wat ik had gewonnen, viel ze bijna om. Ze wist wel dat ik weleens wat won, maar zulke bedragen... Mijn vader was nuchterder. Ik zei hem dat ik het ook nog niet kon geloven. En hij zei alleen dat hij dat niet elke dag verdiende. Hij vond het wel leuk, maar was ook bezorgd dat ik het niet allemaal gelijk zou opmaken.

Draughter On the Button

Hij kwam, hij zag en hij overwon. Diegomilek was niet eens zo bekend op het forum toen hij meldde voortaan professioneel te gaan pokeren. Hij werd met talloze finale tafels meteen een van de lievelingen van het forum. Maar de vraag of het een goede run was of zijn goede vaardigheid, durfde Diegomilek nog niet te beantwoorden.

Ik durf die vraag zelf nog niet te beantwoorden. Dat zouden andere mensen nu nog moeten doen. Aan de andere kant: als ik drie of vier finale tafels per week haal, doe ik wel iets goed denk ik. Maar het is wel een moeilijke vraag. Misschien dat later blijkt dat ik in de eerste sample van 200 toernooien hot runde. De tijd zal het uitwijzen. Ik heb in elk geval wel de motivatie om veel tijd in mijn spel in te steken.

Of ik zo goed ben, moet over een jaar blijken of een halfjaar, misschien dat ik dan de balans kan opmaken. Het talent is er denk ik wel. Ik moet gewoon nog een jaar werken en dan hopen op een positieve balans.

Diegomilek On the Button

PokerNews bestaat al sinds 2005, maar er is maar een speler die On the Button heeft gezeten, die al sinds dat jaar lid is. JaccoH is dus dé persoon die het verschil tussen het kleine toen en het grote nu kan bekijken.

Het was toen veel kleiner. Een lijst met de laatste topics was niet nodig, er werd toch bijna niet gereageerd. Ik deed het ook maar eens in de twee dagen en dan keek ik alle nieuwe topics door. Als ik azen verloor, maakte ik daar een topic over en dat vond niemand raar. Zo vaak gebeurde het immers niet. Ook was off topic veel kleiner. Er was niet eens een subforum off topic. Het was wel een echt pokerforum in die tijd. Veel minder een community.

JaccoH On the Button

Alles leuk en aardig, maar poker is ook maar een spel. Hoe betrekkelijk het is liet Mjhwouters weten. Hij is fanatiek hardloper en de top van Nederland is haalbaar. Wanneer dat is bereikt, betekent poker niet zo veel meer.

Nee, ik doe vooral de 1500 meter op de baan. Ik sta daar in de top tien van Nederland. Ik train acht keer in de week. Het doel is ook om de Spelen te gaan halen over vier jaar. Als dat in beeld is, stop ik ook acuut met pokeren. De Spelen halen is het ultieme doel. Pokeren kan altijd nog, maar dit kan maar één keer.

Mjhwouters On the Button

On the Button: Hoogtepunten 103

Het is mooi, 50 afleveringen On the Button, maar we willen er nog veel meer maken.

Wil jij binnenkort ook een keer On The Button? Stuur dan een mail naar vanky@pokernews.com.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen