Pappe_ruk zegeviert in PokerStars Sunday 500 - Pappe_Ruk

Pappe_ruk zegeviert in PokerStars Sunday 500 - Pappe_Ruk 0001

Normaal gesproken komt het uitgebreide verslag van de Sunday Majors altijd op dinsdagochtend op PokerNews, voor deze ene keer echter een kleine uitzondering en volgt er alvast het verslag van de PokerStars Sunday 500. Dit toernooi dat een buy-in kent van $500,- + $30,- bleek namelijk gunstig gezind voor de Nederlanders en dat leverde enkele mooie resultaten op.

De Sunday 500 is één van de toernooien op PokerStars die het zwaarst bezet is, ook nu weer kende het deelnemersveld een hoop grote namen en met 1049 spelers werd deze keer zelfs de gegarandeerde prijzenpot van een half miljoen overschreden. Op het PokerNews forum zagen we vanmorgen vroeg een railtopic voor Joep 'Pappe_ruk' van den Bijgaart en Lex 'RaSZi' Veldhuis. Zij waren beiden bezig aan een diepe run in dit toernooi en een final table leek te lonken. Dat bleek ook te lukken en naast hen nam zelfs nog een derde Nederlander plaats en dat was Dropkick84 uit Hengelo.

Pappe_ruk zorgt er hoogstpersoonlijk voor dat we de eerste afvaller aan de finaletafel kunnen noteren. Op een {10-Clubs}{4-Clubs}{3-Clubs} board zet hij Miltyj55 all-in en deze callt met {q-Spades}{q-Diamonds}, dat is dan nog beter dan de {j-Hearts}{10-Hearts} van onze land- en forumgenoot, maar met de {j-Clubs} op de turn draait alles om en kan Pappe_ruk een leuke pot aan zijn stack toevoegen. Lex 'RaSZi' Veldhuis is dan tot spijt van veel railers de volgende die afscheid moet nemen, zijn {a-Diamonds}{10-Hearts} is niet opgewassen tegen de {a-Clubs}{q-Diamonds} van cwp394 en dat zorgt ervoor dat RaSZi genoegen moet nemen met de $11.801,- voor de achtste plaats. Pappe_ruk neemt dan de volgende bust-out weer voor zijn rekening, hij wint met {k-Hearts}{a-Clubs} van de pocket vieren van Peter 'Apathy123' Jetten dankzij een aas op de turn. Het gaat voorlopig om en om als het om de scalps gaat, want na Pappe_ruk is het nu weer cwp394 die iemand uit het toernooi knikkert. Zijn drieën zijn genoeg om Kleath die {3-Spades}{8-Hearts} speelt uit te schakelen en zodoende hebben we twee Nederlanders bij de laatste vijf.

Ze schuiven beiden zelfs nog een plaatsje op als cwp394 er ook voor zorgt dat Metsfan512 richting de rail kan. Op een {5-Diamonds}{10-Spades}{7-Hearts} flop gaan namelijk de chips erin en de achten van cwp394 zijn goed genoeg tegen de {a-Diamonds}{7-Clubs} van Metsfan. De turn brengt zelfs nog en derde acht, waardoor deze hand is beslist en er nog vier man in het toernooi zitten. Een shorte Dropkick84 is de volgende die bust, de man uit Hengelo verliest enkele grote handjes en moet het vervolgens als shorty opnemen tegen Pappe_ruk en kaisersaus, waarbij de laatste als winnaar uit de bus komt. Een vierde plaats en bijna 40.000 dollar dus voor Dropkick84. De overgebleven drie spelers gaan vervolgens in onderhandeling over een deal en na veel overleg wordt er besloten dat Pappe_ruk zo'n 77.000 dollar krijgt, terwijl zijn opponenten het met 70.000 moeten doen. Daarmee is het toernooi eigenlijk gespeeld, voor de statistieken schrijf cwp394 het toernooi nog op zijn naam en moet Pappe_ruk genoegen nemen met de tweede plaats. Maar eigenlijk is de man uit Nijmegen gewoon de winnaar van dit toernooi en kent daarmee een prachtige afsluiting van zijn weekend.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen