Lex "RaSZi" Veldhuis Twitch Stream

PCA Bahama's - Noah Boeken @ The PCA Bahama's

PCA Bahama's - Noah Boeken @ The PCA Bahama's 0001

Waar in Nederland de temperatuur ver tot onder het vriespunt daalt in de nacht, mag ik me gelukkig prijzen om op de Bahamas te zijn voor de Pokerstars PCA, waar de temperatuur overdag dicht in de buurt van de 30 graden komt.

Op 1 januari was ik al vertrokken naar Miami en daar vandaan doorgevlogen naar de Bahama's, zodat ik eerst een paar dagen van het eiland en het weer kon genieten voordat ik aan de bak moest op dag 1b. Behalve dat ik voor Pokerstars als ambassadeur meedoe aan de EPT's en andere internationale toernooien, heb ik ook andere verplichtingen zoals het te woord staan van de media. Op de PCA waren een reporter en fotograaf van de Panorama aanwezig die mij en enkele andere spelers hebben geïnterviewd, dus laten we hopen dat het een positief artikel voor poker zal worden.

Toen ik op dag 1b aan mijn tafel arriveerde vroeg ik me samen met de rest van de tafel af wat er fout was gegaan bij de loting, want wij konden allen geen enkele onbekende online qualifier vinden. Iets waar je toch op hoopt bij toernooien waar veel onervaren spelers hun eerste grote live event spelen.

Wat bleek was dat deze tafel gevormd werd door de mensen die zich als laatste hadden ingekocht en degenen die als laatste hun seatings hadden gehaald. Dat laatste was ook het geval voor twee van mijn Pokerstars teamgenoten Dario Minieri en Alex Gomez, twee spelers die de afgelopen WSOP een Bracelet wonnen. Enige wat je op zo'n moment kan doen is je rustig houden aan de tafel en hopen dat deze snel zal breken, zodat je wel terecht komt op een juicy tafel. Het rustig houden ging me lange tijd goed af en ik grindde mijn beginstack van 20K chips langzaam maar zeker naar 24k . Aan de tafel werd heel erg veel ge3-bet vooral door Alex Gomez die denk ik wel 15 keer een pot uncontested won na een 3-bet van hem. Over het algemeen werd er veel respect gegeven door de raisers aan de 3-betters en gooiden ze vlot af. Daardoor werd er steeds meer en lichter ge3-bet omdat het zoveel respect kreeg.

Alles ging bij mij volgens plan, totdat ik mezelf in de problemen bracht. Bij blinden 100/200 en 25 ante werd er naar me gefold in de cutoff en ik besloot mijn Q8 suited te raisen, ondanks het vele 3-betten, vooral omdat de blinden erg tight en passief speelden. De kleine blind re-raiste mijn 600 bet echter naar 1900. Hij speelde voor de hand 18.000 en ik zo'n 25.000. In plaats van dat ik verstandig mijn Q8 suited afgooide, koos ik er echter voor om de 1300 bij te leggen, omdat ik positie op hem had en wel een flopje wilde zien. Op dit moment zet ik hem op een hand als A9+, KQ, en any pair.

Nadat de flop T97 neerkwam maakte hij een continuation bet van 2500. Dit is een perfecte flop voor mij om een set te representen, want ik kan natuurlijk makkelijk hem geflatcalled hebben pre-flop met 77,99 of TT. Verder weet ik dat hij bij een raise van mij elke Ax zal moeten afgooien en een hele moeilijke beslissing zal hebben met een overpaar op deze flop. Ik besloot hem daarom te raisen naar 10.000. Helaas wist hij niet hoe snel hij all-in moest gaan voor 16.000 totaal en was het voor mij nadat hij een set negens liet zien overschakelen naar plan B: één van mijn acht outs hitten. Helaas was de turn schoppen 10 waardoor ik slechts met één out achterbleef die zoals verwacht niet viel en zo was ik down naar 7000. Ouch. Na nog een uurtje rond de 5000 te hebben gehangen kreeg ik het uiteindelijk all-in met AJ tegen A8 van klaveren voor een dubbel terug naar 10000+ bij blinden 200-400, helaas maakte mijn tegenstander een flush en waren de chips weer op.

Nadat ik de hand met Q8 verloor was ik erg aangeslagen. Ook al ben ik tevreden met mijn play op de flop was het onnodig om zo vroeg in het toernooi al zo'n grote pot te spelen al verander ik daar nu niets maar aan. Wel zal ik het als les meenemen voor de toernooien in de toekomst.

PCA Bahama's - Noah Boeken @ The PCA Bahama's 101

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen