Na Pennsylvania en Kentucky poker ook legaal in Colorado

Na Pennsylvania en Kentucky poker ook legaal in Colorado 0001

Nog geen twee weken geleden bepaalde een rechter in Pennsylvania dat poker legaal is. Nu volgt een rechter in Colorado zijn voorbeeld. Een organisator van een lokale poker league stond terecht en werd onschuldig bevonden. Er lag een aanklacht tegen hem betreffende illegaal gokken. De rechter verklaarde dat poker een behendigheidsspel is en geen gokspel.

Professor Robert Hannum, Professor of Statistics van de University of Denver, werd betaald door de Poker Player's Alliance om te getuigen tijdens de zaak. Hij was opgeroepen als zogenaamde 'expert witness'.

De aangeklaagde organisator fungeerde ten tijde van de inval door de politie van het plaatsje Greely, het Colorado Bureau of Investigation en het Colorado Liquor Board als dealer van een homegame in een bar. De mede-eigenaar van Rafferty's Bar in west Greeley, waar de inval plaatsvond, legde uit: "This was a poker club. It wasn't formed by our bar; it was a bunch of friends. The house didn't take a cut of the money, we didn't force anyone to buy drinks, and we made sure we met all the state requirements. There was nothing secret about it. It was on our Web site, and we had posters in the bar."

Naast het betalen van de 'expert witness' nam de Poker Player's Alliance ook de kosten van de verdediging van de aangeklaagde dealer op zich.

De vrijgesproken dealer die ook lid is van de PPA was erg tevreden met de uitkomst van de rechtszaak: "I am pleased that the jury agreed that my actions in organizing a poker league did not constitute illegal gambling. As a proud member of the PPA, I want to thank them for their support of my case."

Gary Reed, de State Director van Colorado devisie van de PPA zei in een persbericht: "The PPA is pleased with the outcome of this case. It is further confirmation that poker is indeed a game of skill, not chance. At the same time, the not guilty verdict cements the rights of Colorado citizens to enjoy the American pastime of poker and will allow law enforcement to use its scarce resources to investigate real unlawful activity in the state, not poker games."

Dat deze uitspraak zeer positief is voor de ontwikkelingen betreffende de legale status van het poker spel in Amerika moge duidelijk zijn. John Pappas, de executive director van de PPA refereerde naar de zaak in Pennsylvania: "Today's ruling is the third victory for the poker community in less than a week, following on the heels of verdicts in Kentucky and Pennsylvania that protect an individual's right to play poker at a time and place of their choosing."

De PPA en andere organisaties zullen zich blijven inzetten voor de volledige legalisering van poker, tot nu toe zijn de rechters op de hand van de pokerspelers. "The momentum continues in our favor, and the PPA will continue to champion such causes in other states as well as at the national level." Aldus John Pappas.

KENTUCKY IN HOGER BEROEP

Na Pennsylvania en Kentucky poker ook legaal in Colorado 101

De gouverneur van Kentucky, Steve Beshear, en zijn bestuur zijn in hoger beroep gegaan na de uitspraak van het 'appelate court' op 20 januari. Met deze uitspraak werd voorkomen dat de staat controle zou krijgen over 141 domeinnamen van poker en internet gok sites.

Vorig jaar probeerde gouverneur Beshear, 141 domeinnamen in beslag te nemen, inclusief die van onder andere PokerStars, Full Tilt Poker, Bodog en Absolute Poker. Volgens hem waren de websites 'illegal gambling devices' en mochten deze dus in beslaggenomen worden, net als bijvoorbeeld een pokertafel bij een illegale homegame.

Rechter Thomas Wingate gaf de gouverneur vorig jaar november gelijk en vaardigde een bevel tot inbeslagname uit. Hij werd echter teruggefloten nadat de Interactive Media Entertainment and Gaming Association (iMEGA) in hoger beroep ging tegen deze uitspraak. Ook de Poker Players Alliance (PPA), de ACLU van Kentucky en de Electronic Frontier Foundation waren betrokken bij de zaak.

Volgens de rechter van het 'appeals court' was het een verkeerde inschatting van rechter Thomas Wingate om domeinnamen als 'gambling devices' te zien. Dat betekent dat het gerechtshof van Kentucky helemaal niet mag bepalen dat de domeinnamen moeten worden geblokkeerd of in beslaggenomen.

Beshear en zijn mensen waren helemaal niet blij met de uitspraak van het appeals court en zijn erop gebrand om te winnen: "The Commonwealth will continue its action to protect Kentucky citizens from illegal Internet gambling operations, and appeal the recent Court of Appeals ruling to the state Supreme Court. The evidence demonstrated that illegal and unregulated activity is occurring in Kentucky, and that millions of dollars are being lost as a result of that activity, a fact that wasn't disputed in Tuesday's ruling."

Verschillende officials hopen dat de staat van Kentucky zich nu zal gaan richten op het reguleren van de sites en belastingen zal heffen op de omzetten die de sites maken.

John Pappas van de Poker Player's Alliance vindt dat de inwoners van Kentucky best boos mogen zijn dat de staat meer dan een miljoen dollar heeft uitgegeven aan deze rechtszaak: "Kentucky residents should be outraged that the Commonwealth is investing another minute of time and another dollar of scarce resources in this quixotic case. The appeals court's sound rejection of the Commonwealth's case should have ended this legal debacle in its tracks."

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen