The Poker Tournament Formula 2 - Arnold Snyder

The Poker Tournament Formula 2 - Arnold Snyder 0001

Geloof het of niet, maar er "wonen" daadwerkelijk mensen op PokerNews. Hoe zou je anders aan 10k posts in een jaar komen? De meeste mensen die hier "wonen" zijn constant bezig hun spel te verbeteren. Dat doe je wat mij betreft ook door het lezen van het boek van Arnold Snyder, The Poker Tournament Formula 2. Een boek dat je als serieuze toernooispeler gelezen moet hebben! Ik hoor het je al zeggen: dat zei je de vorige keer ook al. Dat klopt. Ook deel 1 behoort wat mij betreft in de boekenkast te staan.

In de advocatuur heb je de zogenaamde basisbibliotheek.Wat mij betreft zou je die ook voor het toernooipoker kunnen maken. Om te beginnen zou ik de Harrington Serie (deel 1 en 2) aanschaffen. Dit zijn de boeken die de toernooiwereld hebben veranderd. Sinds die boeken speelt Hollink bijvoorbeeld geen Sit en Go's meer. Iedereen wist namelijk na het lezen van die boeken wanneer je moest pushen en wanneer niet.

Voor het betere livespel ook een boek over tells. En mijn nummer één boek is nog steeds Caro's Book of poker tells. Vervolgens zou ik dus de boeken van Snyder, The Pokertournament Formula 1 en 2 erbij zetten. Met die vijf boeken heb je wat mij betreft de basis – je mag ook de top zeggen – van de toernooiboeken.

The Poker Tournament Formula 2 - Arnold Snyder 101


Naam boek: The Poker Tournament Formula 2

Auteur: Arnold Snyder

Uitgever: Cardoza Publishing

ISBN: 1-58042-226-8

Gepubliceerd: 2008

Aantal pagina's: 496

Te bestellen via PokerChips.nl

De inhoudsopgave:[/B]

Part I: Principles

1. The Big Secret: Chip Utility

2. Analyzing a Tournament's Structure: The Utility Factor

3. Utility odds

Part II: Tools

4. Small Ball vs. Long Ball vs. Utility

5. Shifting Gears

6. Bluffs, Reads, and the Psychology of Theft

7. Attitude: twisting the Knife with a smile

8. Table Image: The Fear Factor

Part III: Strategies

9. The five phases of a poker tournament

10. Phase one: stack building – take thier chips while they're napping

11. Phase two: the minefield

12. Phase three: the bubble – a buffet of chip sandwiches

13. Phase four: the money – exploiting the mass relief

14. Phase five: the final table – last chance to screw up

Part IV: For hard core players only

Appendix A: Bankrolling your play

Appendix B: Satellites: are they worth it?

Appendix C: "True M" versus Harrington's M

Indrukwekkende inhoudsopgave toch?

Ik ben erg gecharmeerd van de boeken van Snyder. Waarom? Omdat hij niet de zoveelste auteur is die hetzelfde zegt in andere woorden. Snyder brengt nieuwe inzichten met zich mee en is niet te beroerd om heilige huisjes omver te schoppen. Hij maakt dan ook niet overal vrienden. Zijn "inhoudelijke" ruzies met Malmuth zijn bekend en ook Sklansky moet niet veel van hem hebben. Het zal wel iets te maken hebben met dat hij het grondig oneens is met sommige theorieën van de heren. Om een voorbeeld te noemen: Malmuth en Sklansky hebben de theorie geïntroduceerd van "the reverse chip value". Oftewel: hoe meer chips iemand heeft, des te minder is de indiviuele chip waard. Snyder pretendeert precies het tegovergestelde en dat is dat naarmate je meer chips hebt, elke indiviuele chip meer waard wordt. Waarom? Omdat opties toenemen naarmate je stack groter is. Als je stack groot genoeg is, kan je bijvoorbeeld raisen voor informatie en semi bluffs maken. Met een kleinere stack laat je dat wel uit je hoofd.

Vanuit die theorieën is hij het ook oneens met Harrington's adviezen en dan met name tot wanneer je bijvoorbeeld moet wachten om te pushen. Waar een Harrington bot (zoals hij hen noemt) toch vrij behoudend en met name zo tight als een deur speelt, wordt hier toch het advies gegeven om veel vroeger agressief te spelen.

Dit komt ook tot uiting in de manier waarop hij een toernooistructuur benadert. Om een voorbeeld te geven: De meeste boeken beschrijven de beginlevels van een toernooi als een mijnenveld. Geen gekke dingen doen. Overleven en alleen premiums spelen. Nee, zegt Snyder. Verzamel chips in die eerste levels in de wetenschap dat veel spelers alleen premiums willen spelen en dan met name omdat hij de volgende levels pas als een mijnenveld ziet. Volgens Snyder hebben we daar echt met een mijnenveld te maken vanwege de vele short stacks die met het minste of geringste bereid zijn hun stack in het midden te plaatsen. Met een grotere stack overleef je die fase, kun je de spots uitzoeken en de middelgrote stack onder druk zetten. Hoofdstuk 10, Stack building – "take their chips while they're napping" heeft mijn spel in ieder geval veranderd. Met name op sites met veel nieuwe spelers (PartyPoker!!!) of passieve spelers (Everest Poker) werkt dit prima.

Een ander deel dat mij zeer aansprak was de Small Ball en Long Ball bespreking en dan niet tegenover elkaar. Kort door de bocht gezegd speel je met Small Ball poker veel potjes waarbij je het risico erg klein houdt. Veel stelen met kleine raises. Met Long Ball ga je voor de lange klap. Je komt niet vaak de pot in, maar als je gaat, dan ga je goed. Je raiset en reraiset je tegenstander het snot voor de ogen. Snyder geeft vooral aan dat je niet het één of de ander moet gebruiken, maar dat je beide speelwijzen moet gebruiken. Soms is Small Ball beter en soms is Long Ball beter bruikbaar. Te lang doorgaan met Small Ball poker kan een grote leak zijn in iemands game!

Al met al ben ik zeer positief over dit boek. Laat ik de meester zelf aan het woord laten: 'There are few books that substantially increase a players' chances of winning tournamens. This powerful work is one of them. I recommend you get this book." Aldus Doyle Brunson.

The Poker Tournament Formula 2 - Arnold Snyder 102

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen