PokerNews League Week 2 - Win geldprijzen of een EPT seat

PokerNews League Week 2 - Win geldprijzen of een EPT seat 0001

Bijna twee weken geleden ging de PokerNews League na een hoop promotiewerk van start. Het succes was daverend, want meer dan duizend spelers namen in totaal deel aan de drie toernooien. Inmiddels is de tweede week van de league afgewerkt en begint de eerste tussenstand langzaam vorm te krijgen. De eerste spelers hebben zich weten af te zonderen in de strijd om de mooie geldprijzen en een plaats in de finale. Echter, met nog vijftien weken te gaan in de eerste periode is er nog absoluut niks beslist en zijn dit pas de eerste schermutselingen.

Wil jij ook kans maken op één van de velen prijzen op de avond zelf en in het eindklassement, neem dan snel een kijkje op de PokerNews League pagina (https://nl.pokernews.com/leagues/) en neem deel aan de drie toernooien die op maandag, dinsdag en woensdag om 20:00 uur plaatsvinden. Zelfs als je bankroll niet toelatend is, of wanneer je niet bereid bent de buy-in te betalen zijn er genoeg mogelijkheden om mee te doen. Er is elke dag twee uur voor aanvang van het toernooi een freeroll waarbij negen tickets voor het hoofdtoernooi te verdienen zijn, iedere dag doen dus negen spelers gratis mee. Je zult zeker niet de eerste zijn die via de freeroll zich in het geld speelt tijdens het event van die avond. Voor een ieder die nog niet overtuigd is volgt hieronder een uitgebreid verslag van de toernooien van de afgelopen week.

Maandag $10,- + $1,-

De tweede week van de PokerNews League begon uiteraard weer met de traditionele $11,- editie. Dit toernooi trok een kleine driehonderd deelnemers, 298 om precies te zijn. Genoeg om een mooie prijzenpot te creëren en $581,- klaar te laten leggen voor de winnaar. Daar was het natuurlijk niet alleen om te doen, want ook de belangrijke punten voor het klassement waren natuurlijk weer te verdienen. Het eerste uur staat traditioneel in het teken van de early exits, deze keer is het markoes1 die het spits afbijt en als eerste naar de virtuele rail mag. Onder andere Y@CKM@N, Cli., molpower en tjechw volgen snel dat slechte voorbeeld. Ook voor DarkRose007 is het rap voorbij, zij kent een goede start maar wordt dan behoorlijk gecoolerd als haar geflopte trips tienen outkickt wordt door siteslammer. Die vinden we dan ook terug in de top van het leaderboard na het eerste uur, ook Schuimpie, Extravaart en opnieuw Aerschtuner staan hoog in het nog 166 spelers tellende veld.

In de volgende break vinden we echter geen van allen terug in de nieuwe tussenstand en slechts Schuimpie maakt nog deel uit van het 53 koppige deelnemersveld. Dat betekent dat we nog maar acht plaatsen van het geld verwijderd zijn, want ditmaal worden er 45 spelers uitbetaald. Tammy2222 heeft de chiplead genomen en staat er wel heel goed voor met 31.393, terwijl de naaste achtervolgers fengikareh en DaPaJa het moeten doen met acht- tot tienduizend punten minder. Een kleine tien minuten is het spel weer aan de gang als we daadwerkelijk tot de bubble komen. Die periode duurt slechts twee handjes en dan ziet Stony66 zijn pocket zevens ten onder gaan tegen pocket achten en hij neemt als laatste afscheid van dit toernooi zonder een cent terug te zien op zijn account.

Met het breken van de bubble is ook het ijs gebroken en zien we op alle tafels flink wat all-ins, Drolam! wint een enorme pot van 31k door met AQ de {a-Diamonds}{k-Diamonds} van Kalkino en de pocket vijven van PeteyyyCrack te verslaan. Ook wubwubwub weet hoe je een suck-out uit moet delen, eerst schakelt hij Stntman Mike uit door met 5-6 de 8-7 van zijn opponent te verslaan. Waar deze nog vrij onschuldig was moet winiels zijn beat wat harder hebben gevoeld. Deze keer heeft wub³ wel een degelijke hand met zijn pocket vrouwen, maar de koningen van winiels zijn beter, totdat er een vrouw op het board verschijnt. Daarmee is onze Amsterdamse moderator direct weer terug in de strijd. Terwijl wubwubwub verder opstoomt worden links en rechts wat beats en coolers uitgedeeld en zien we dat onder andere schuimpie, DaPaJa en VERYBAD65 moeten het event verlaten. Ook Thorium mist net de punten door op plaats twintig te eindigen. Daarmee zitten we dus op de punten bubble, de derde break stelt deze echter nog even uit. Binnen drie minuten na de pauze is het dan voorbij voor ziezenz, zijn pocket zevens gaan met geen mogelijkheid door de koningen van HarryBierdop heen en zo hebben we onze achttien man/vrouw in de punten.

Wubwubwub, tammy2222 en Drolam! halen het uiteindelijk niet tot aan de finaletafel. Zij zijn al uitgeschakeld als om even voor twaalven de bubble play voor die finale begint. Het is Arcaniya die de onfortuinlijke bubble wordt als zijn 3-bet met K-8 gecalld wordt door de AJ van DBLLpoker. Beide zien hun hand niet verbeteren dus bereiken de spelers de finaletafel. Matemans84 is daar royaal chipleader met bijna 200.000 punten, terwijl de rest van de spelers nog niet eens de helft heeft verzameld. Hij neemt zijn verantwoordelijkheid als chipleader en zet de stampmodus aan, binnen een paar handjes zijn wesje1983 en fengikareh al slachtoffer en is de voorsprong van Matemans84 ongelofelijk groot. Ook voor ZwarteSneeuw is het avontuur snel voorbij als hij de coinflip met A-8 niet kan winnen van de vieren van GodSpeed'74. Dan gaat het commando echter weer over naar Matemans84 die de exit van Bandano a.k.a. Shevmouse voor zijn rekening neemt en dat brengt het veld terug tot vijf spelers.

DBLLpoker is na de vierde break dan de eerste die het veld mag ruimen. Zijn {a-Diamonds}{10-Diamonds} staat nog voor tegen de {q-Diamonds}{10-Clubs} van Matemans84, maar een boer op de turn maakt een einde aan het toernooi van de Maassluizer en hij neemt de punten behorende bij de vijfde plaats mee naar huis. Een tiental handen later gaat ook GodSpeed'74 ten onder aan de dadendrang van Matemans84. Deze keer gaat hij erin met de beste hand en blijft de A-J overeind tegen de A-8 van GodSpeed. Een handje later is het toernooi zelfs al heads-up als het wederom Matemans84 is die een slachtoffer maakt. DIEDE 3-bet zijn A-K netjes all-in tegen de pocket tweeën van de Utrechter, deze denkt eventjes en callt dan. De duckies blijven staan en zo gaat Matemans84 met een ruime zes tegen één voorsprong de heads-up in. HarryBierdop weet zich echter aardig terug te knokken en er nog een onverwacht leuke strijd van te maken. Als het dan echter wederom tot een all-in confrontatie komt moet HarryBierdop een coinflip winnen om in leven te blijven. De {a-Hearts}{k-Diamonds} staat lichtjes achter tegen de {10-Clubs}{10-Hearts} van Matemans84. Een tien op de flop lijkt de hoop van HarryBierdop te doen vervagen, maar een boer erbij brengt nog wat hoop. Geen vrouw op de turn en river echter en daarmee eindigt het toernooi voor hem op de tweede plaats. De 25 punten gaan naar Utrecht en wel naar Matemans84.

PokerNews League Week 2 - Win geldprijzen of een EPT seat 101

Dinsdag $5,- + $0,50

Heel oneerbiedig zouden we de dinsdageditie van de PokerNews League de low-rollers editie kunnen noemen. Dat is echter sterk overdreven als we kijken naar het deelnemersveld dat nagenoeg net zo sterk is als op de maandag op de woensdag. Dus houden we het er maar op dat de dinsdag het meest toegankelijk is voor spelers van elk kaliber, hoewel dat niet altijd blijkt uit de deelnemersaantallen. Ook deze week was de dinsdag minder druk dan de maandag, ditmaal waren het 262 spelers die om 20:00 uur achter hun PC of laptop paraat zaten om de strijden om het geld, de punten en de eer in dit NPL toernooi. Die eer is er niet voor DarkRose007, de PokerNews League lijkt niet haar competitie te zijn, want het wil niet echt vlotten. Deze keer is het geluk wederom niet aan haar zijde en moet ze als eerste het evenement verlaten. Ze is niet de enige gerenommeerde speler die het eerste uur niet doorkomt, want ook Afcaloos, bigfishforyo (Bizarre), DaBruns, daboytim en Sabaai zien we alleen nog maar terug aan de rail van dit toernooi.

Hoewel sommige spelers zich irriteren aan hun concurrenten, is het aan de meeste tafels redelijk gezellig en wordt er ronduit gepraat in de chat. Af en toe vinden spelers het nodig om hun ballen te laten zien en een stone cold bluff open te draaien als de situatie daar om vraagt. Het tweede uur is ook wel een uurtje van 1Suus2 zij heeft een paar keer het geluk aan haar zijde als het penibel lijkt te worden. Een setje achten is genoeg om de koningen van No Limit NL (Rock-City-King) te kraken en niet veel later, valt wederom de juiste kaart voor haar. Voor Rock-City-King valt de schade te overzien, want net voor de tweede break krijgt hij al voor de derde keer dit toernooi pocket azen en ook de actie daarop is niet verkeerd en zodoende gaat hij met een zeer degelijke stack de tweede break in. Met nog 59 spelers in het toernooi op dat moment nadert de bubble dan, gezien het feit dat er 45 spelers betaald krijgen deze keer.

Stntman Mike ziet zichzelf door een zure cooler bubbleboy worden. Het is RoelandF die de all-in van Stntman Mike callt met zijn azen. De vrouwen van Mike zijn niet genoeg en ook na de river zijn de azen nog de beste hand. Zodoende zijn de 45 spelers die in het geld komen bekend en kunnen we op naar de volgende barrière en dat is het halen van de punten. Die zitten er helaas niet in voor 1Suus2, Lex West, farscapevr6 en DannyK78, zij moeten allen net daarvoor afscheid nemen. De laatste ziet zijn {a-Spades}{k-Diamonds} verliezen van de {a-Clubs}{q-Hearts} van Dirkjan77 dankzij een vrouw op de river. Henk&Nero wordt dan de ongelukkige die zonder punten het toernooi moet verlaten, zijn negentiende plaats levert hem slechts $9,17 op en geen stijging in het klassement. Bij de laatste twee tafels zitten nog genoeg bekende gezichten, zo vinden we onder andere Grooto, snoeiboer, Rock-City-King en Bimi1974. Aan de andere tafel zit dan nog Bimi's zus Pumbaatje-v. Helaas halen de beide dames uit Overdinkel de finaletafel niet.

Aan de finaletafel is het Dirkjan77 die een enorme chiplead heeft met 135.312 en dat is bijna het dubbelen van zijn naaste achtervolgers Runaway-A pokerbondt, die wij op PokerNews beter kennen onder de nickname Buttonraiser. De rest van het veld zit dicht bij elkaar en er lijkt nog van alles mogelijk aan deze tafel, waar het sowieso erg gezellig is. Snoeiboer moet helaas als eerste de tafel verlaten als de man uit Denekamp ziet dat zijn pocket azen gekraakt worden door Haas5508 die een open ended straight flush draw flopt en op de river zijn straat maakt.

PokerNews League Week 2 - Win geldprijzen of een EPT seat 102

Twee handjes later is het Grooto die ook naar de rail gestuurd wordt, als hij zijn kleine stack in het midden zet en maar liefst twee callers krijgt. Het is Runaway-A die de beslissende tik uitdeelt en hem richting rail stuurt. Diezelfde Runaway-A schakelt vervolgens ook pokerbondt uit als op een laag board het overpair van de Spartaan (99) niet genoeg is om de pocket tienen van Runaway-A te verslaan. Haas5508 is dan de volgende die de tafel moet verlaten, hij neemt het in een blind battle op tegen Westmaas80 en die ziet dat zijn aas-hoog genoeg is om de hand te winnen en zijn concurrent aan de rechterkant uit het toernooi te knikkeren. Westmaas80 is zelf dan degene die genoegen moet nemen met de vijfde plaats als zijn AK het verliest van de A2 van Dirkjan77.

De laatste grote PokerNews naam is die van No Limit NL/Rock-City-King en die vinden we in de eindstand terug op de vierde plaats. Dan is zijn {10-Spades}{9-Spades} niet genoeg om te winnen van de {9-Hearts}{9-Clubs} van Runaway-A. Thomace99 zorgt er dan voor dat hij met een kleine voorsprong de heads-up in gaat tegen Dirkjan77. Hij schakelt namelijk Runaway-A uit door met {k-Spades}{j-Spades} te winnen van de {q-Clubs}{3-Clubs} van zijn opponent. De flop bracht een flushdraw voor Runaway-A, maar een paar boeren voor Thomace. Geen verdere klaveren op het board en daarmee is de derde plaats voor Runaway-A. Uiteindelijk is het toch Dirkjan die aan het langste eind trekt. In een zeer spannende heads-up wordt het wederom beslist als het geld erin gaat met toppair tegen een flushdraw. Het toppair van Dirkjan77 blijft staan en daarmee wint hij deze editie van de PokerNews League en kan de 25 punten bijschrijven achter zijn naam in het klassement.

PokerNews League Week 2 - Win geldprijzen of een EPT seat 103

Woensdag $20,- + $2,-

De Koninginne-editie van de week vinden we natuurlijk terug op de woensdag als er 22 dollar neergeteld moet worden om mee te kunnen spelen. Deze keer trekt het toernooi 144 spelers met daarbij natuurlijk weer de negen qualifiers uit de freeroll. Ook de top van gisteren is aanwezig en we zien Runaway-A zijn goede resultaat van een dag eerder niet kunnen herhalen. Toen eindigde hij nog als derde, terwijl hij nu als eerste richting rail gaat. Titelverdediger sniekp heeft tot nu toe nog geen succes weten te boeken in dit seizoen, ook nu zijn er nog geen punten voor de man die binnenkort aan zijn EPT avontuur gaat beginnen. Een vroege exit op plaats 117 is zijn deel en houdt hem voorlopig nog ver van zijn klassering van vorig jaar. Uiteindelijk waren het een negentigtal spelers die zich tot aan de eerste break wisten te knokken, hoewel knokken, voor sommige ging het uitermate voorspoedig. Zo sloot 1schaap1 het eerste uur af met een stack van 18.000 punten, toch daadwerkelijk meer dan twee keer zoveel als zijn naaste achtervolger de Aasgier, de azen deden het wel goed, want aastel bezette met 7000 punten de derde plaats na de eerste zestig minuten.

Het tweede uur begint met de bustouts van een aantal grote namen, zo zien we Dr.Greenthumb richting rail vertrekken, met in zijn spoor Kroesio en tjechw. Even later is het ook voorbij voor DBLLpoker en een half uur later vertrekt wederom een groepje BPN'ers (Bekende PokerNews'ers) als Vanky, Wubwubwub en No Limit NL (Rock-City-King) het niet meer kunnen bolwerken in het toernooi en hun kleine stackjes verliezen. Goedhandje, Y@CKM@N en scuty06 volgen dezelfde route naar de rail. Aan tafel dertien zien we dan een paar vreemde situaties vlak voor de tweede break, eerst spelen Bob40, Pokerfun82 en ThoriumX een 25k pot, maar ze splitten deze als ze alle drie AQ opendraaien. Niet veel later is Bob40 weer all-in en deze keer tegen HyperR_NL en het wordt wederom een splitpot en ditmaal hebben de heren beiden pocket koningen.

Met 37 spelers gaan we dan de tweede break in en we gaan dus bijna richting de bubble. Bigfishforyo beter bekend als Bizarre gaat aan de leiding op dat moment met ruim 20.000 punten, op de voet gevolgd door ontbijt die ook net door die barrière is gebroken. Arjoth staat op een derde plaats met 15.708 en ook JipTony88 heeft een soortgelijke stack. Surfer Sosa is een kleine twintig minuten later dan de eerste bubble van de dag, hij eindigt op de 28e plaats en dat is één plekje buiten het geld. Daarna is het snel op richting de punten, want er hoeft nog maar één tafeltje af te vallen alvorens de eerste punten verdeeld worden. Voormalig chipleader 1schaap1 is één van de spelers die tussentijds afvalt en genoegen moet nemen met de 25e plaats. Het is de aasgier die de ondankbare negentiende plaats toebedeeld krijgt als zijn {q-Spades}{3-Spades} niet goed genoeg is tegen de AQ van zowel snoeiboer als HyperR_NL

PokerNews League Week 2 - Win geldprijzen of een EPT seat 104

Het gaat in een rap tempo en nog net voor de derde pauze moeten we afscheid nemen van Freckly als final table bubble. Zij krijgt het erin met pocket boeren tegen de vrouwen van snoeiboer. De vrouwen schakelen in dit geval de vrouw uit en daardoor hebben we een finaletafel. Het is er eentje met veel bekende gezichten zoals ThoriumX, DannyK78, bigfishforyo (Bizarre), Snoeiboer en HyperR_NL. Ook de andere spelers mogen er zijn met Pasleppa die sinds kort ook als regular te vinden is op het PN forum en JipTony88, Il_Dona en arjoth completeren de laatste negen. De chiplead is in handen van DannyK met bijna 60.000 punten, terwijl HyperR nipt 8.000 punten voor zich heeft staan. Als eerste nemen we afscheid van Il_Dona die met KQ tegen de pocket koningen van bigfishforyo aanloopt en derhalve het toernooi beëindigt op plaats negen. Jack/Bizarre/Bigfishforyo doet ondertussen nog even de groetjes aan Mariah alvorens hij zich weer concentreert op het spel waar hij nu chipleader in is. Ondertussen ziet arjoth zijn grote stack verdwijnen als HyperR_NL (2x) en ThoriumX door hem heen dubbelen hij plots de shortstack is daardoor.

Een dubbel door snoeiboer brengt hem echter weer terug in de strijd en ondertussen is Thorium dan weer de shortstack als hij een grote pot verliest tegen JipTony88. Uiteindelijk is Thorium zelfs all-in door het plaatsen van de big blind en het is Pasleppa die het tegen hem opneemt. Thorium heeft echter lang genoeg gewacht en heeft nu azen, maar ziet zijn tegenstander met pocket negens een straat maken hij moet het toernooi verlaten. Enkele handen later gaat Pasleppa er echter zelf uit tegen arjoth en dus blijven we nog met zes spelers over.

PokerNews League Week 2 - Win geldprijzen of een EPT seat 105

Bigfishforyo zorgt er dan vervolgens voor dat HyperR_NL uit het toernooi geknikkerd wordt op de zesde plaats en we langzaam richting de echte topklasseringen gaan en de o zo belangrijke punten voor de league. JipTony88 volgt niet al te veel later als hij in twee handen zijn gehele stack verliest aan arjoth, deze wordt hiermee direct chipleader en kan zeker omschreven worden als de table captain. DannyK komt weer heel dicht in de buurt van arjoth als hij snoeiboer naar de rail stuurt, deze komt dankzij zijn vierde plaats wel weer een stuk hoger in de ranking te staan van het leaderboard, na al een flink aantal keer in de punten te zijn geëindigd. DannyK78 stampt na deze bust onverminderd voort en de inwoner van Almere pakt zijn volgende scalp als hij met pocket negens bigfishforyo naar de kant stuurt die met A2 zijn toernooileven probeerde te verlengen. Heads-up begint Danny derhalve met een voorsprongetje, maar dat wordt al snel teniet gedaan door ajorth. Het wordt sowieso een snelle heads-up als niet veel later het geld in het midden ligt en de {a-Clubs}{k-Spades} van arjoth duidelijk voorligt tegen de {a-Hearts}{2-Spades} van DannyK. Een koning op de flop betekent als bijna het einde van het toernooi. De overwinning gaat naar ajorth die daarmee een mooie prijs in de wacht sleept en de 25 kostbare punten. DannyK is desondanks zeer tevreden met zijn tweede plek en heeft nu ook een mooie uitgangspositie in de league.

PokerNews League Week 2 - Win geldprijzen of een EPT seat 106

PokerNews League Week 2 - Win geldprijzen of een EPT seat 107

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen