Win grote prijzen in de PokerNews League

Win grote prijzen in de PokerNews League 0001

De derde week van de PokerNews League is ingegaan en daarmee zijn we goed onderweg in de eerste periode van zeventien weken. Uiteraard staat er behalve de eer veel op het spel gezien de enorme prijzenpot die we ook dit jaar hebben in de Nederlandse PokerNews League. Mede dankzij PokerStars wordt aan het eind van het jaar een European Poker Tour package weggegeven aan de winnaar van de finale van de NPL. Daarnaast ligt er per periode alleen al $1000,- klaar voor de winnaar en is er voor de top 99 van het klassement een leuke prijs beschikbaar. Daarnaast zijn in ieder toernooi natuurlijk drie keer per week geldprijzen te winnen.

Wil jij het ook eens opnemen tegen je forumgenoten en meedoen aan het gezelligste Nederlandse online poker toernooi, neem dan snel een kijkje op de PokerNews League pagina (https://nl.pokernews.com/leagues/) en neem deel aan de events op maandag, dinsdag en woensdagavond om 20:00 uur. Wil je nou niet direct de buy-in betalen, probeer dan één van de negen tickets te winnen in de freeroll die elke dag twee uur voor aanvang van het toernooi begint. Hieronder kun je in elk geval het verslag lezen van de toernooien van afgelopen week, een korte impressie om te laten zien hoe gezellig en spannend het kan zijn in de NPL.

Maandag $10,- + $1,-

Op de maandag nemen er 235 spelers deel aan het eerste toernooi van de derde week. Wederom zien we helaas een lichte daling in de deelnemersaantallen, maar door de weken heen stijgt natuurlijk wel het aantal bekende gezichten, of nou ja gezichten we moeten het veelal doen met de avatars. Voor bvds75 wordt het wel een heel kort toernooi, zijn maandagavond PokerNews League blijft beperkt tot één enkel minuutje en dan moet hij al met de 235e plaats genoegen nemen. Hij is echter niet de enige die snel uit het toernooi vliegt, want nog binnen het half uur zien we dat het veld is verkleind tot minder dan tweehonderd spelers. Na het eerste uur zijn er nog 145 spelers in de strijd, waarbij Poiser met 9.285 chips de beste papieren heeft. Het verschil is echter niet groot met zijn naaste belager, dat is beunben met 9.180 punten. Daarachter worden de verschillen al groter naar bijvoorbeeld I-BET-YA en Surfer Sosa en Tjechw.

Als goedhandje na zo'n half uur in het tweede uur wordt uitgeschakeld, weten de overige spelers dat ze de top honderd hebben bereikt, want de nummer drie uit de tussenstand na twee weken eindigt op de 101e plaats. Vanaf dan gaat het opeens snel en nog geen kwartier later zijn we alweer een kwart van de spelers kwijt en bestaat het veld nog uit 73 spelers. Uiteindelijk bereiken 52 spelers de tweede break en daarmee gaan deze spelers langzaam het geld, want er worden dit keer 36 man/vrouw uitbetaald. Dat is natuurlijk pas een eerste bubble, want ook dit keer zijn er weer punten te verdienen voor de eerste achttien spelers in het toernooi. We zien dat de toppers uit het eerste uur weer wat zijn afgezakt, met uitzondering van I-BET-YA, die met ruim 24k op de tweede plaats staat. De chiplead is overgenomen door Sjoerd212 die 27.172 punten speelt. Bustdasafe (Ouwezak) heeft de derde plaats in handen met 22.000 punten.

Er zijn nog een flink aantal grote namen in het toernooi waaronder bijvoorbeeld de leider in het tussenklassement snoeiboer. Ook Dr.Greenthumb, Sateprikker en BoekieAlmelo zitten nog in het toernooi. Het lijkt plots een hele tijd te duren voordat er weer wat actie valt te bewonderen, we zijn al ruim twintig minuten ver in het derde uur en nog steeds zitten er dan nog veertig spelers in het toernooi. Dan busten er echter vier spelers tegelijk, waarvan MrWally4u er twee voor zijn rekening neemt en zodoende naar de chiplead gaat. In alle chaos is het kakZak die ongelukkig op de bubble eindigt. Ook snoeiboer verliest zijn stack en doet dat nipt in de punten op de 34e plaats, voor hem is dat echter onbelangrijk, want hij was ongetwijfeld uit op extra punten voor het klassement en dat mislukt op deze manier. Ook dreski7 mist de punten als hij zijn chips verliest op een 32e plaats, daarmee dunt het aantal PokerNews regulars uit, maar gelukkig zijn er aan elke tafel nog wel een aantal te vinden en blijft het gezellig in de chat, zeker omdat er ook nog wat toeschouwers in de rail hangen.

Niet veel later nadert ook de puntenbubble rap, zowel lintje als Dr.Greenthumb weten die punten niet te halen. Laatstgenoemde lijkt nog even een suckout te maken met zijn A-9 tegenover de A-K van zijn tegenstander, maar de negen op de flop blijkt niet genoeg als de river de {k-Clubs} is en Greenthumb eindigt als 25e. Opvallen is ook dat MrWally4u niet in de punten eindigt. Hij verliest een gigantische pot tegen LoCos18 als deze een set vrouwen flopt tegen de set boeren van MrWally4u en niet veel later verliest de voormalig chipleader ook de rest van zijn stack. Octavarium88 eindigt dan op de punten bubble als hij met zijn vieren verliest van de {a-Clubs}{7-Diamonds} van JipperdieJee. Die hit meteen zijn aas op de flop en op turn zelfs voor de vorm nog een viertje en daarmee zit het toernooi van Octavarium erop. Daarna gaat het weer razendsnel; lijkie, ZwarteSneeuw, Klompie23 en zbeuker verlaten allen vrij snel daarna het strijdtoneel. Dat allemaal terwijl JipperdieJee flink door beukt en zichzelf naar de leidende positie speelt.

Win grote prijzen in de PokerNews League 101

Daarna zijn het twee vrienden die elkaar uitschakelen, ze hebben zelfs allebei dezelfde avatar op PokerStars. Zowel Montana1984 als Sateprikker hebben het welbekende logo van de All Blacks, het Nieuw-Zeelandse rugbyteam. Dit keer is het Sateprikker die als winnaar uit de scrum komt tussen de twee spelers en Montana verdwijnt op de veertiende plaats naar de rail. Met nog een twaalftal spelers gaan we dan de derde break in en het is LoCos18 die 80.524 ruim de chiplead heeft, aan de andere tafel volgen JipperdieJee en Poiser die respectievelijk 57.000 en 54.000 chips hebben. Een kwartier na de break is dan de finale tafel bekend, het is FCTForever die deze net misloopt wanneer zijn AJ het aflegt tegen de pocket azen van Bustdasafe die beter bekent staat als Ouwezak.

LoCos18 begint als leider aan deze finale, hij is met 101.000 chips de enige die meer dan een ton wist te verzamelen. Poiser heeft zijn goede start vast weten te houden en komt met 87.000 aan de finale tafel en staat daarmee tweede. Die tweede plaats wordt echter snel overgenomen door Sateprikker, hij wint met zijn pocket azen van de tienen van Breez25 en schuift daarmee door naar 93.108 chips. Daarmee is hij direct één van de kanshebbers op de overwinning, zeker gezien zijn goede resultaten van vorig jaar, toen hij lang meedeed voor de eindoverwinning. Shortstack BoekieAlmelo laat dan een imposante reeks handen zien. Na twee dubbels slaat hij nogmaals toe door TheRizzer uit te schakelen met zijn AK tegen de AJ van zijn opponent. Ook het volgende slachtoffer komt op naam van de man uit Almelo als hij dit keer met pocket tienen de beste hand heeft tegen de TJ van sigaretje. Zo klimt hij op van nog geen 8.000 punten naar ruim een ton en de chiplead in een tijdbestek van een kwartier. De meeste tegenstand komt zoals verwacht van Sateprikker die gaat een coinflip aan om een zeer grote pot. Bustdasafe is zijn tegenstander met pocket negens, terwijl Sateprikker zelf AT omdraait. Het board brengt echter maar liefst drie azen, zodat Sateprikker quads maakt en de pot naar zich toe trekt.

BoekieAlmelo verovert echter razendsnel zijn eerste plek terug door een nog grotere pot te spelen tegen LoCos18. Dit keer wint het pocket pair de coinflip, Boekie draait pocket zevens open en verslaat daarmee de {k-Spades}{q-Spades} van LoCos18. Breez25 is de volgende die de tafel verlaat, hij verliest een paar ongelukkige potten tegen Poiser en raakt zodoende behoorlijk short. Zijn laatste chips verliest hij aan JipperdieJee die met pocket vieren zijn opponent richting rail stuurt. Heel lang gebeurt er dan weinig en worden er hoofdzakelijk blinden naar elkaar toe geschoven. Vlak voor de volgende break is er dan opeens een hoop actie en raken zowel Poiser als JipperdieJee short. Laatstgenoemde moet dan ook het toernooi verlaten als hij zijn restant chips verliest aan BoekieAlmelo en in één van de laatste handjes voor de break moet ook Poiser er aan geloven, hij ziet zijn vrouwen verliezen van de {a-Spades}{j-Clubs} van Sateprikker, dankzij een aas op de flop. Hierdoor gaat Sateprikker met een twee tegen één chiplead de heads-up in tegen BoekieAlmelo. Deze trekt echter al vlot de stand gelijk en neemt zelfs een kleine voorsprong. Het einde komt in zicht als de mannen preflop allin gaan, Sateprikker pusht met {a-Clubs}{7-Clubs} en ziet het slechte nieuws als BoekieAlmelo callt met pocket tienen. {j-Spades}{5-Clubs}{6-Spades}{4-Spades}{8-Clubs} verschijnt er echter op het board en dat brengt Sateprikker de straat en al nagenoeg zeker de overwinning. BoekieAlmelo dubbelt nog wel een handje later met koningen, maar als Sateprikker de hand daarna met {j-Diamonds}{8-Spades} wint van de {j-Clubs}{q-Hearts} is het toch voorbij en pakt Sateprikker zijn eerste overwinning van het seizoen.

Win grote prijzen in de PokerNews League 102

Dinsdag $5,- + $0,50

Op de dinsdag komt het veld nipt boven tweehonderd spelers, 210 man en vrouw melden zich om precies te zijn. Binnen de minuut zijn het er echter nog maar 209 als JensonV er in de eerste hand uitgeRaSZid wordt. Zijn pocket drieën floppen een set op de {3-Diamonds}{5-Diamonds}{8-Hearts} flop, maar zijn tegenstander wil best een allin callen met {k-Diamonds}{4-Diamonds}. Op de turn volgt uiteraard een ruiten en JensonV kan het toernooi al direct verlaten. Ook voor wubwubwub is het snel voorbij als zijn AK tot tweemaal toe niet goed genoeg blijkt, de eerste keer zijn twee vieren te sterk voor de big slick van de Amsterdammer en daarna kan hij het niet winnen van {a-Spades}{q-Spades}. Het gaat sowieso snel in het eerste uur en slechts 117 spelers weten het eerste uur te overleven. WonTheOdds heeft dat als beste gedaan met 10.257, dat is weliswaar de helft van het aantal chips dat sniekp op dat moment speelt. Ware het niet dat hij op dat moment zijn gewonnen EPT ticket inlast en aan de tafels zit van het toernooi in Deauville. Derhalve is jahouwe de naaste belager van WonTheOdds met 9.013 punten, daarachter volgt ronaldrotter met nog geen honderd punten achterstand op de nummer twee.

Ook in het tweede uur zien we de diverse bekende PN'ers richting de virtuele rail gaan. Zo zien we onder andere bimi1974 vertrekken en ook ThoriumX, Montana1984, DannyK78 en daboytim maken dit uur niet vol. Zo gaan we al snel richting het geld, wat ook op de dinsdag weer uitbetaald wordt aan de beste 36 spelers van de avond. We zijn immers al diep in de top vijftig op het moment dat de tweede break aanbreekt. Jahouwe heeft zijn goede start uit het eerste uur voortgezet in de tweede zestig minuten, hij heeft met 29.872 punten bijna twee keer zoveel als zijn naaste achtervolger Iwanino die 15.912 punten heeft. Daarachter verdringen de overige 41 spelers zich, want ook arno_arno, goedhandje en Phamtox hebben allen meer dan 15.000 chips.

Toch duurt het nog bijna een half uur tot de bubble barst, eerst is het HyperR_NL die op de 38e plaats eindigt en na een hand for hand periode van zo'n tien minuten is het Coetter uit Urk die de bubble boy wordt door op positie 37 te finishen. Vervolgens gaat het snel en zien we onder andere WonTheOdds en Senterian richting rail gaan, binnen tien minuten volgen nog een dozijn spelers en blijven er nog 22 spelers over en gaan we dus in de richting van de punten die ook ditmaal aan de spelers van de laatste twee tafels worden uitgedeeld. De bubble periode duurt echter weer flink lang, ruim tien minuten wordt er aan drie tafels gespeeld met een totaal van negentien spelers. Dan is het Phamtox die als shortstack met {a-Diamonds}{k-Hearts} zijn chips in de pot schuift. De {q-Clubs}{4-Clubs} van Arno_arno overwint echter en daardoor blijven er nog achttien spelers over.

Win grote prijzen in de PokerNews League 103

Daarna nemen we onder andere snel afscheid van I-BET-YA die als shortstack wist te overleven op de bubble en daardoor toch nog één puntje voor het klassement meepikt. Ook Iwanino moet het doen met een beperkt aantal punten als hij op de zeventiende plaats eindigt. In de punten zien we ook weer goedhandje, hij draait voorlopig een goed PokerNews League seizoen en ondanks dat hij kaartdood was in het eerste uur scoort hij ook nu weer goed. Mede dankzij het feit dat hij azen bleef kregen in de uren die volgden en maar liefst zes maal de rockets ontving voordat we in de punten kwamen. Y@CKM@N ziet minder goede kaarten komen en moet uiteindelijk zijn kleine stack erin duwen met A4, hij kan het niet winnen van KT en eindigt op dertiende plaats. Henk&Nero leidt dan het dozijn spelers in de derde break met 55.217, achter hem is het Sands1987 die een halve ton speelt en ook jahouwe die nog steeds goed gaat heeft ongeveer 50.000 punten.

Westmaas80 eindigt dan om 23:30 uur op de finale tafel bubble, zijn KQ weet het niet te winnen van de AK van Henk&Nero. Aan de finale tafel is het Jahouwe die nog altijd chipleader is met 72.000 chips, niet ver bij hem vandaan is Sporie met 71.000 punten. Poker23john moet als eerste de finale tafel verlaten als zijn pocket boeren niet genoeg zijn tegen de vrouwen van goedhandje. Het is dan verrassend sporie die als volgende het toernooi moet verlaten, eerste verliezen zijn azen van de zessen van iamcashing, om vervolgende het restant van zijn chips met {k-Diamonds}{q-Spades} te verliezen tegen de pocket tienen van Henk&Nero. Dan gaat het plots heel snel en is het hoofdzakelijk kakZak die verantwoordelijk is voor de uitschakelingen. Eerst stuurt hij pokerdevil naar de rail om een paar handjes later ook goedhandje uit te schakelen. Deze ziet dat zijn {a-Hearts}{q-Clubs} niet zo'n goed handje is tegen de pocket vijven van kakZak, de vijven blijven namelijk staan en goedhandje verzameld wel kostbare punten met zijn zesde plaats, maar niet het aantal dat hij graag zou willen.

Weer een handje later vliegt ook iamcashing eruit, zijn {a-Hearts}{j-Clubs} hit wel twee paar, maar Henk&Nero heeft, of moet ik zeggen hebben, dan al een set gemaakt met zijn negens en wint deze confrontatie. Twee handen verder wordt Henk&Nero zelf slachtoffer, de two pair met {7-Clubs}{8-Clubs} is ook in dit geval niet genoeg, want arno_arno heeft op het {10-Diamonds}{j-Clubs}{7-Hearts}{j-Diamonds}{8-Spades} board een straat gemaakt met zijn {9-Clubs}{q-Spades} en zodoende blijven we met drie spelers over. Jahouwe domineert dan als het spel 3-handed is, hij sloopt eigenlijk systematisch zijn beide tegenstander en pakt pot na pot op. Op een gegeven moment heeft hij bijna vijf keer zoveel punten als zijn twee opponenten bij elkaar. Zowel arno_arno als kakZak weten dan echter te dubbelen door de chipleader, maar deze heeft nog steeds een zeer royale voorsprong in de vierde break van het toernooi.

Sniekp heeft dan ondertussen zijn eerste dag op de European Poker Tour volbracht, zijn stack is weliswaar niet geweldig, maar met 17.000 punten doet hij in elk geval nog mee. Zo zie je maar waar de PokerNews League toe kan leiden. Over tot de orde van de dag in de PokerNews League dan weer, want daar moet arno_arno enkele handjes na de break het strijdtoneel verlaten. Zijn {7-Clubs}{9-Clubs} kan het niet winnen van de {a-Spades}{6-Hearts} van kakZak en daarmee hebben we een heads-up. Jahouwe begint met een drie tegen één chiplead over zijn opponent, maar dat is al snel helemaal omgekeerd. kakZak begint sterk en na een allin confrontatie met AQ vs KQ is hij het die de voorsprong heeft van drie tegen één. De 25 punten gaan definitief naar Reeuwijk als niet veel later kakZak de beslissende coinflip wint met {k-Hearts}{q-Clubs} van de pocket vijven van jahouwe. Een koning op de river brengt de Reeuwijker de overwinning en de daarbij behorende geldprijs en punten.

Win grote prijzen in de PokerNews League 104

Woensdag $20,- + $2,-

De derde woensdageditie trekt dit maal 149 spelers, waaronder natuurlijk weer de diverse toppers. Zelfs sniekp is van de partij en dat terwijl hij op dat moment in Deauville vertoeft om mee te spelen in de European Poker Tour, alwaar hij even een rustdag had. Ook zijn aanwezige vrienden in de Franse badplaats kruipen op woensdagavond achter de laptop om mee te spelen in Nederlands gezelligste online pokercompetitie. Zij zijn zelfs nog zo vriendelijk om even wat tussenstanden van de Nederlanders op dag 1B door te geven alvorens het geweld van de NPL losbarst. Nummer twee uit het klassement goedhandje zorgt direct voor een hoop vuurwerk, maar het pakt voor hem wel negatief uit. Zijn {a-Clubs}{k-Clubs} flop toppair koningen, maar mranderson79 heeft met zijn boeren middle set geflopt en het toernooi zit er direct op voor goedhandje.

Negentig spelers weten het eerste uur te overleven en een paar PokerNews zwaargewichten zijn dan al afgevallen, zo nemen we bijvoorbeeld afscheid van Grooto, voor wie de voorgaande zin letterlijk geldt. Ook EncroyableC, MisterBryan, Y@CKM@N en BoekieAlmelo vallen onder de early exits van deze dag. Beter gaat het met Bastaloco die met 8.072 de eerste break in gaat als chipleader, zijn voorsprong op NPsan en Broodbips is redelijk te noemen, zij hebben nipt de 7.000 punten grens overschreden. Sniekp ziet in de laatste hand voor de break zijn azen verliezen van pocket vieren en valt helemaal terug naar 800 punten en zal het tweede uur aan een comeback moeten gaan werken.

In het tweede uur zet het tempo zich voort en zien we een aantal mannen met internationale live ervaring sneuvelen. Zo gaan Supa4real en Dr.Greenthumb naar de rail en hoewel sniekp het uur nog begon met een indrukwekkende comeback naar zo'n 4.500 chips haalt ook hij de tweede break niet. Na hem volgen brithdayflan (woldere) en wubwubwub en het veld is al snel uitgedund tot de laatste vier tafels. Het zijn uiteindelijk 35 spelers die de break halen en daarmee zijn we nog maar acht plaatsen verwijderd van het geld, want op deze woensdag worden er 27 spelers uitbetaald. Guiro86 die met 21.000 punten de leiding heeft in de break en daarmee de beste papieren om het geld te halen. Sambucagirl en Jeroenromate zijn de eerste achtervolgers op zo'n 4.000 punten en zij zullen zich zeker niet zomaar gewonnen geven in de strijd om de punten.

Happyfreaked is niet één van de gelukkige die in het geld eindigt, de Fries was al een tijdje de shortstack aan zijn tafel en moet tenslotte genoegen nemen met de 32e plaats. Twee andere aansprekende namen volgen in zijn spoor, namelijk HyperR_NL en Sjos de Nos. Als ook broodbips uitgeschakeld wordt komen we op de bubble terecht en het duurt niet lang alvorens Montana1984 de ongelukkige positie van bubble boy moet innemen. De laatste 27 spelers gaan dan op jacht naar de punten, die net als altijd verdeeld zullen worden onder de beste achttien. Het is Freckly die de bubble girl als haar azen het verliezen van de {j-Spades}{3-Spades} van DaBruns, die op de turn wel bottom pair en een open ended straight draw heeft. Hij hit zijn straat op de turn en we de spelers die in de punten eindigen zijn bekend.

Win grote prijzen in de PokerNews League 105

Een dertiental spelers gaat dan de volgende break in. Het is MrChallenger die dan als beste op weg is naar de finale tafel, hij speelt namelijk 47.493 punten en heeft daarmee afstand genomen van jeroenromate die 39.922 heeft. Daarachter is het N1202P die 36.144 speelt en nog enigszins bij kan blijven. Onder hem zijn de verschillen al een stuk groter en skrid is degene die op zijn tandvlees nog in het toernooi zit met 6.243 punten. Hij weet zijn verblijf in deze NPL na de pauze nog wat te rekken tot de elfde plaats, een paar extra puntjes dan maar een finale tafel zit er niet. Hetzelfde geldt voor Guiro86, hij komt in w.r.1978 zijn angstgegner van de avond tegen. Al een paar keer eerder verloor hij grote potten tegen deze speler en ook nu op de final table bubble is dat het geval en hij moet genoegen nemen met de tiende plaats.

MrChallenger en N1202P gaan ongeveer als gedeelde chipleaders de finale tafel in, ze hebben 57.000 chips en daarmee bedraagt hun voorsprong op de rest zo'n 20.000 punten. PoKeRsMoKeRT is de eerste die de tafel moet verlaten als zijn {a-Diamonds}{5-Diamonds} niet genoeg is tegen de pocket boeren van MrChallenger. Een orbit later vindt wesje1983 {a-Diamonds}{j-Clubs}, maar zijn vijf jaar oudere buurman w.r.1978 pakt {a-Clubs}{k-Clubs} en callt de allin van wesje. Het board brengt vijf blanks en ook wesje1983 kan richting de rail. W.r1978 vindt in jeroenromate zijn volgende slachtoffer. Deze is zeer short geraakt een handje eerder en zijn {6-Diamonds}{4-Spades} is nu niet genoeg om van de {a-Diamonds}{5-Hearts} te winnen. SambucaGirl is dan behoorlijk dominant aanwezig tijdens het six-handed spel. Zij zorgt er ook voor dat het toernooi van w.r.1978 ten einde komt. De {a-Spades}{q-Spades} van SambucaGirl is beter dan de {a-Hearts}{7-Clubs} van w.r.1978.

Win grote prijzen in de PokerNews League 106

Ook in het vervolg houdt Sambucagirl de druk er goed op. Met {q-Diamonds}{j-Hearts} schakelt ze vervolgens MrChallenger uit, als ze een vrouw hit op de flop, dat is genoeg om de {k-Clubs}{8-Hearts} van haar tegenstander te verslaan. Twee handjes later slaat ook N1202P toe, hij wint met {a-Hearts}{j-Diamonds} van de {q-Diamonds}{5-Diamonds} van dest-roy89. Als vervolgens de pocket achten van Sambucagirl blijven staan tegen de {10-Hearts}{k-Diamonds} van MrBabbelaar, hebben we een heads-up. De dame gaat de één tegen één strijd in met een chiplead, maar haar tegenstander N1202P komt sterk terug middels een dubbel met {k-Hearts}{j-Hearts} tegen de {a-Diamonds}{4-Diamonds} van sambucagirl een boer op de flop geeft de chiplead aan N1202P. Vier handjes later wordt het toernooi dan beslist als N1202P wint met pocket vrouwen van de {7-Clubs}{8-Clubs} van Sambucagirl en daarmee komt derde week van PokerNews League tot een einde.

Win grote prijzen in de PokerNews League 107

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen