PokerStars Caribbean Adventure van start

PokerStars Caribbean Adventure van start 0001

Eén van de meest exotische pokeruitstapjes van het jaar is toch wel het PokerStars Caribbean Adventure in Nassau op de Bahama's. Voor het tweede achtereenvolgende jaar maakt het toernooi misschien ietwat merkwaardig deel uit van de European Poker Tour, maar dat maakt de belangstelling niet minder. Veel spelers wisten zich online via het groot aantal satellites te kwalificeren voor dit toernooi en alles wijst erop dat dit het grootste toernooi van de European Poker Tour ooit gaat worden.

Op de eerste dag van het event traden in elk geval 660 spelers aan, waarvan zoals gezegd een groot deel zich online had geplaatst, maar liefst 741 online qualifiers zullen verdeeld over dag 1A en dag 1B in actie komen op de Bahama's en waar sommige online spelers nog anoniem door het leven gaan is dat voor andere wel anders. Zo zagen we bijvoorbeeld Alex Kamberis beter bekend als AJKHoosier1 en Isaac 'WestmenloAA' Baron in het toernooi zitten, zij vlogen helaas samen met hun Nederlandse collega Johan 'Busto_soon' van Til al op de eerste dag uit het event en zodoende konden sommige tafelgenoten van hen opgelucht adem halen toen bekend werd gemaakt, wat voor online kanon er zojuist was uitgeschakeld.

Natuurlijk zagen we ook het lijstje en de bekende gezichten uit de grote live toernooien en zo vlakbij de Verenigde Staten, waren er zelfs een hoop grote namen aanwezig die we normaal niet zo snel aantreffen op de European Poker Tour. Zo maakten mannen als Chris 'Jesus' Ferguson, Erik Seidel en David Pham onderdeel uit van het deelnemersveld, maar hun optreden op de Bahama's bleef beperkt tot een deel van dag één. Helaas gold hetzelfde voor Lex 'RaSZi' Veldhuis, de in Zeeland geboren Rotterdammer. Helaas wist Veldhuis nog geen potten te breken en moest hij voor het einde van dag één de toernooizaal verlaten. Hij deed dat overigens niet in een heel slecht gezelschap, want zo moesten ook voormalig EPT winnaars Mike McDonald en Jason Mercier al vroeg hun stack gedag zeggen en wisten ook WSOP finalisten Scott Montgomery en Dennis Phillips niet het einde van de dag te halen.

Voor de leden van het PokerStars Pro team was het een eerste dag vol gemengde gevoelens. Met bijna het voltallige team in het toernooi, kwamen er op de eerste dag veertien teamleden in actie. Net iets meer dan de helft overleefden de dag, wat gezien de uitdunning van het veld van 660 naar 188 spelers een goede prestatie was. Toch zal de vroege exit van Chad Brown niet in de planning hebben gelegen, hij kreeg gezelschap op het strand of aan het zwembad van zijn collega's Luca Pagano, Joe Hachem, Daniel Negreanu, Gavin Griffin en Steve Paul-Ambrose. De eer van het team werd onder andere gered door Marcin Horecki; de Pool sloot de dag af met 167.000 chips en staat er daarmee goed voor. Het is ruim boven average, hoewel de achterstond op chipleader Felipe 'mojave14' Ramos aanzienlijk is, want deze verzamelde maar liefst 370.000 punten op de eerste dag. Dat is maar liefst 18,5 keer de beginstack en dat in acht levels van 75 minuten tijd. Sergey Rybachenko en David 'Bakes' Baker zijn de eerste achtervolgers van de Braziliaan, maar zij staan op meer dan gepaste afstand.

Verder zien we nog een veld dat vol zit met grote namen, zo doet Jon 'Apestyles' van Fleet het goed met ruim een ton aan punten en ook Jeff Madsen is dit toernooi voortvarend begonnen. Ook Ylon Schwartz en Lee Nelson staan voorlopig nog boven average, terwijl Corwin Mackey met 70.000 punten zo rond het gemiddelde hangt. Voor Tom McEvoy en Ludovic Lacay wordt het al iets zwaarder, maar met meer dan 60.000 chips zijn zij ook goed de eerste dag doorgekomen en zijn er mogelijkheden voor hen op woensdag als dag twee wordt gespeeld. Vanessa Rousso en Alex Kravchenko hebben het al een heel stuk lastiger, de twee Team PokerStars Pro's hangen nog steeds rond hun beginstack en zijn daarmee de shorties in het veld. Het goede nieuws uit het Nederlandse kamp kwam op ons eigen PokerNews Forum, daar wist Joep 'Pappe_ruk' van den Bijgaart te melden dat hij de eerste dag heeft overleefd en dat met een zeer behoorlijke stack van 84.100 punten. Hij is dus in elk geval door naar de volgende ronde, details over overige Nederlandse spelers ontbreken ons helaas op dit moment. Vandaag worden op dag 1B ongeveer net zoveel spelers verwacht als gisteren en mogelijk dat we zelfs een totaal aantal van 1400 spelers zullen bereiken.

OLVEDO 'THE JAY' HEINZE VIERDE IN SUNDAY MILLION

PokerStars Caribbean Adventure van start 101

De eerste de beste Sunday Million van het nieuwe jaar leverde direct een mooi resultaat op voor een Nederlander. Na ruim twee maanden geen Nederlander te hebben gezien aan de finaletafel van het grootste wekelijkse pokertoernooi ter wereld, was het afgelopen zondag wel weer raak. Het was ook nog eens een speler van formaat, want het was niemand minder dan Olvedo 'The Jay' Heinze die spelend onder zijn nickname Jayvedo als tweede in de chips de final table bereikte. Toen waren al 8495 spelers uitgeschakeld en gingen de laatste negen spelen om een eerste prijs van ruim twee ton in Amerikaanse dollars.

Het was na ruim negen uur spelen dat de negen man plaatsnamen aan de tafel die de weg zou moeten zijn naar de eerste prijs van twee ton. Stoledog was op dat moment de chipleader met ruim 21 miljoen punten, maar niet ver daarachter was het Jayvedo die met zijn 18 miljoen chips op een keurige tweede plaats stond. De rest van het veld volgde op respectabele afstand en het was Fold Ü Phish uit New York die de rij sloot. Deze besloot de eerste hand van de finaletafel dan maar all-in te pushen met {a-Hearts}{9-Diamonds} en het Olvedo Heinze was die zich niet aangesproken voelde door de nickname van de Amerikaan en callde met {a-Diamonds}{10-Hearts}. Het board bracht geen gevaar voor de man uit Diemen en zo schakelde hij de eerste speler aan deze finaletafel uit en kwam heel dicht bij de chipleader in de buurt.

Een short geraakte aceskay was de volgende die pushte en dat was het moment waarop The Jay zich kon ontpoppen als beul van de tafel. Hij callde vanuit de big blind de push met zijn {a-Clubs}{9-Diamonds} en daarmee had de Nederlander de {8-Clubs}{9-Clubs} van zijn tegenstander gedomineerd. Een board met {6-Spades}{6-Hearts}{a-Spades}{k-Spades}{q-Diamonds} gaf hem ook de zege in deze hand en de Nederlander mocht zich chipleader noemen. Het pushen op de big blind van Heinze was blijkbaar populair, want The Midget haalt niet veel later dezelfde truc uit, helaas voor hem zit Prom Queens nog tussen hen en deze callt met pocket vrouwen. De achten van The Midget staan ver achter en krijgen geen hulp van het board, daardoor blijven er nog zes spelers over in het toernooi en gaan we langzaam richting het grote geld. Het was uiteindelijk Simon1471 die met die zesde plaats genoegen moest nemen toen hij met {a-Hearts}{4-Diamonds} all-in kwam te zitten tegen de {q-Clubs}{7-Spades} van bukithepro. Het geluk was met de pro, ditmaal nam hij dankzij een zeventje op de flop namelijk de leiding in deze hand. Geen aas op de turn of river zorgde ervoor dat simon1471 naar de rail moest op de zesde plaats.

Een grote pot gaat vervolgens aan de neus van de Nederlander voorbij als Prom Queens all-in is met pocket tweeën en deze houden stand tegen de {a-Diamonds}{q-Diamonds} van The Jay. Voor bukithepro pakt het echter nog wat vervelender uit als hij op een {3-Clubs}{2-Spades}{10-Spades} flop all-in is tegen stoledog. De {k-Spades}{q-Spades} van bukithepro zijn goed voor een flushdraw maar staat nog wel achter tegen de {a-Clubs}{k-Clubs} van stoledog. De turn brengt geen schoppen en ook de river is niet de hulp die bukithepro nodig heeft en zo gaat de pot naar stoledog en blijven er vier man over in deze Sunday Million. {a-Spades}{q-Spades} blijkt vervolgens niet de hand van Jayvedo te zijn, na eerder van pocket tweeën te hebben verloren is nu het paartje koningen van Prom Queens veel te machtig. De gecripplede Nederlander is niet veel later all-in met {a-Hearts}{8-Spades}, maar ziet stoledog met {q-Hearts}{9-Spades} een full house maken en zo eindigt de Sunday Million van Olvedo Heinze op de vierde plaats, desalniettemin goed voor $76.536,-.

De drie overgebleven spelers komen dan razendsnel tot een deal, waarbij stoledog het grootste deel van de pot krijgt, maar Prom Queens er net iets meer uit weet te peuren dan hij op basis van chipcount had verdiend. Voor USA_20080920 lijkt alles best, hij is als shortstack allang blij met de aangeboden deal. Verrassend genoeg wist hij het echter wel tot de heads-up te redden als de twee big stacks met elkaar in de clinch komen. De pocket vrouwen van stoledog staan voor tegen de {a-Clubs}{j-Diamonds} van Prom Queens die deze hand moet winnen om te overleven in het toernooi. De {q-Diamonds}{9-Diamonds}{j-Hearts} flop was echter zwaar in het voordeel van stoledog, hoewel Prom Queens dankzij de {10-Clubs} op de turn nog wel wat outs had. De koning voor de straat kwam echter niet en met de {2-Clubs} op de turn eindigde het toernooi voor Prom Queens. Hij begon de heads-up echter wel met een achterstand daar USA_20080920 even daarvoor een paar keer had weten te dubbelen.

Die voorsprong verdween echter als sneeuw voor de zon en stoledog nam al rap een twee tegen één chiplead. Dat was echter niet de laatste wisseling van de wacht en nog enkele malen wisselde de chiplead van speler. Het was echter weer stoledog die de leiding had toen de beslissende hand viel. In een geraisede pot zagen de twee mannen een {6-Spades}{9-Diamonds}{a-Hearts} flop, waarop na wat heen en weer gebet en geraise de chips in de pot verdwenen. USA_20080920 had de overhand met {a-Spades}{3-Spades} tegenover de {10-Spades}{9-Spades} van stoledog. Op de turn kwam de {j-Spades} die weinig veranderde, maar met de {10-Hearts} op de river maakte stoledog twee paar en dat betekende de overwinning in deze Sunday Million voor de New Yorker die daarmee dankzij de deal ruim $180.000,- verdiende.

PokerStars Sunday Million, buy-in $200,- + $15,-

1. Stoledog - $180.793,55

2. USA_20080920 - $108.182,93

3. Prom Queens - $150.000,-

4. Olvedo 'Jayvedo' Heinze - $76.536,-

5. Bukithepro - $59.528,-

BULLER00 WINT POKERSTARS SUNDAY WARM-UP

PokerStars Caribbean Adventure van start 102

De Million was natuurlijk weer traditioneel voorafgegaan door de Sunday Warm-Up, welke ditmaal een totaal 4103 spelers trok. Dat zorgde ervoor dat de eerste prijs net over de ton ging en er in totaal ruim 820.000 dollar te verdelen was onder de 630 spelers die zouden cashen. Helaas waren er in dit toernooi geen Nederlanders of Belgen die het tot het einde wisten vol te houden en kon SunV uit Rotterdam met zijn dertiende plaats het predicaat beste Nederlander ontvangen. Daarmee lag hij er dus uit voor de daadwerkelijke finale begon.

In die finale was het buller00 uit Buffalo die uiteindelijk de sterkste was, de Amerikaan had daar wel een enorme comeback voor nodig. Nadat luetch1 er namelijk voor gezorgd had dat IW1llH1TN0Ts genoegen moest nemen met de derde plek en rbeckwith met positie vier. Dit gebeurde namelijk in één hand toen rbeckwith zijn kleine stack in het midden zetten. Zowel IW1llH1TN0Ts als luetch1 callde deze all-in en op de {j-Hearts}{8-Spades}{q-Hearts} flop verdwenen de rest van de chips in de pot. IW1llH1TN0Ts had dit keer wel gehit en wel top pair met zijn {a-Spades}{q-Clubs} tegenover de {a-Hearts}{10-Spades} van luetch1. Voor rebeckwith werd het helemaal een moeilijk verhaal met zijn pocket zevens. Verrassender was het echter dat ook IW1llH1TN0Ts de hand niet wist te overleven. Via de {8-Hearts} en de {2-Hearts} maakte luetch1 namelijk een runner runner flush en dat zorgde ervoor dat hij beide opponenten naar de rail stuurde.

Tegelijkertijd vergaarde hij dusdanig veel chips dat hij met een voorsprong van maar liefst zes tegen één de heads-up tegen buller00 aanging. Deze opperde nog enigszins cynisch een even chop, maar dit voorstel werd door de chipleader in de wind geslagen. Een quasi grappig "then you go down" volgde in de chat en buller00 ging beginnen aan een inhaalslag. Dit ging verrassend soepel en binnen een tiental handen was de stand gelijk getrokken en stormde de man uit Amerika door naar de chiplead. Zijn Engelse concurrent zag langzaam al zijn chips richting opponent verdwijnen en moet zich ongetwijfeld afgevraagd hebben wat er aan de hand was. Veel tijd er om over na te denken kreeg hij echter niet, want op een {6-Spades}{4-Hearts}{6-Clubs} kwam er volop actie met een check-raise van buller00. Op de {5-Spades} turn gingen de laatste chips erin en luetch1 maakte een crying call met {a-Clubs}{j-Hearts}. De geflopte trips van buller00 met {6-Diamonds}{3-Diamonds} was al niet meer te achterhalen en het toernooi zat erop na deze imposante inhaalrace. Buller00 mocht de eerste prijs van $105.857,40 in ontvangst nemen en luetch1 moest zich tevreden stellen met $73.854,-.

PokerStars Sunday Warm-up, buy-in $200,- + $15,-

1. Buller00 - $105.857,40

2. Luetch1 - $73.854,-

3. IW1llH1TN0Ts - $49.236,-

4. Rbeckwith - $41.030,-

5. LOGIST_14 - $32.834,

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen