Poorya Nazari wint PokerStars Caribbean Adventure (PCA) 2009 - Pieter Tielen vijfde

Poorya Nazari wint PokerStars Caribbean Adventure (PCA) 2009 - Pieter Tielen vijfde 0001

De finaletafel van het PokerStars Caribean Adventure begint met heel veel aktie. Nog voordat de clip-on microfoons goed en wel bevestigd zijn heeft hij al gedubbeld. Zijn aas/koning houdt stand tegen de vrouw/boer van Gomes door een board dat enkel undercards kent. Een eerste hit voor chipleader Gomes en er zullen er nog vele volgen.

Enkele minuten later verliest de PokerStars Pro nog een miljoen als hij Nazari probeert te bluffen. Pre-flop maakt Poorya Nazari het 205.000 en alleen Gomes callt vanuit de blinden. Het board laat {6-Diamonds}{2-Diamonds}{10-Spades} zien en Gomes check/called een continuationbet van 260.000 chips. De {a-Diamonds} turn doet beide heren bibberen want het gaat check/check. De river toont het duo de {j-Clubs} en Gomes bet deze keer 630.000 uit. Nazari callt maar hoeft zijn kaarten niet eens te tonen want Gomes muckt al bij het horen van het woord 'call'.

Dustin Dirksen lijkt de jongensdroom totaal uit te voeren want spoedig dubbelt hij wederom. Deze keer is het zijn {j-Spades}{j-Clubs} die standhoudt tegen de {a-Hearts}{8-Clubs} van Benny Spindler in blindlevel 50.000/100.000. Zijn 1.750.000 aan chips zien we dus verdubbelen naar ongeveer 3.500.000. Alexander Gomes heeft op zijn beurt besloten dat het nu even zijn tijd is want hij maakt raise na raise in een 10 minuten periode. Geen hand gaat voorbij en Gomes speelt de traditionele 'table-bully' door iedere hand te openen naar 240.000. Alleen onze Nederlandse held Pieter Tielen probeert iets terug te doen door op Gomes zijn blinden te openen maar moet opgeven als de PokerStars Pro zijn raise beantwoordt met een all-in. Het is Dan Heimiller die de streak van Gomes weet te breken door op zijn 225.000 openingsraise een prachtige all-in te laten volgen. Gomes twijfelt er niet aan om 590.000 bij te leggen om iemand te kunnen uitschakelen. De {a-Diamonds}{j-Hearts} van Heimiller blijven echter staan tegen de {10-Spades}{8-Spades} van Gomes. Hoewel Gomes nog een 10 hit is het de straat die op de river valt voor Heimiller die wint.

Eerste afvaller

Met al het pokergeweld voor zich waar vooral Dustin Dirksen en Gomes de titanen in zijn geweest zag Kevin Saul zijn beginstack doodbloeden totdat er nog 1.200.000 over was. De open-shove met {k-Spades}{j-Spades} was dan ook de enige optie, maar helaas werd Poorya Nazari wakker met {q-Diamonds}{q-Hearts}. De flop kende nog een boer maar verder geen hulp en we nemen als eerste afscheid van Kevin "Bel0wAb0ve" Saul op de achtste plaats. $234.000,- is zijn aandeel van de 12,5 miljoen die er in totaal in het PCA Main Event werd uitgedeeld.

Poorya Nazari wint PokerStars Caribbean Adventure (PCA) 2009 - Pieter Tielen vijfde 101

Met nog zeven man in het toernooi breekt een periode van pre-flop pressure aan waarin meerdere spelers all-in gaan of de squeeze maken. Er komen echter geen showdowns bij kijken dus we zien de kaarten die de heren ervoor hebben uitgekozen niet. De eerste showdown die we wel zien sinds tijden is er één waar we onze Nederlandse hoop in bange dagen terugzien. Het is Pieter Tielen die opent naar 250.000 en een re-pop om zijn oren krijgt van Dustin Dirksen. Die laatste maakt er 600.000 van naar eerst geïnformeerd te hebben hoeveel Tielen speelt. 1,4 miljoen gaf Tielen aan en dat was ook het bedrag dat Dirksen mocht bijleggen uiteindelijk want Tielen ging all-in. De logische call van Dustin Dirksen volgde met {a-Clubs}{j-Clubs}. Tielen toonde pocket zevens en we hadden een klassieke race-situatie. Tielen won de race vlekkeloos door het ontwijken van klaveren kaarten, boeren en azen en ook alle broadwaykaarten voor een straat bleven uit.

Vijf minuten later vindt er een hand plaats die je ook niet iedere dag ziet aan een final table. Dan Heimiller pushed all-in vanuit midden positie en krijgt een call van Poorya Nazari. Daarachter callt Anthony Gregg voor zijn toernooileven met pocket negens. Poorya Nazari toont achten en Heimiller showt vijven. Het board geeft geen van allen een set en het is Heimiller die is uitgeschakeld. Nazari kon het leiden en Gregg blijft in leven.

Heimiller neemt 300.000 dollar mee naar huis maar voordat vlugge japie daadwerkelijk naar huis kan moet hij nog langs de prachtige Kara Scott uiteraard. "It was a very difficult table with very aggressive players. I didn't get many hands. I couldn't give up the fives. I was too short. I had about a million left. You just gotta take your chances."

Poorya Nazari wint PokerStars Caribbean Adventure (PCA) 2009 - Pieter Tielen vijfde 102

De officiële chipcount in de korte break die volgt geeft ons het volgende overzicht:

Poorya Nazari – 6.985.000

Alexandre Gomes – 6.540.000

Benny Spindler – 4.105.000

Anthony Gregg – 3.750.000

Dustin Dirksen – 3.280.000

Pieter Tielen – 2.130.000

Pieter Tielen is dus officieel de shortstack met blinden van 60.000/120.000 en een ante van 15.000. Maar het is niet Tielen waar we na drie minuten in het nieuwe level al afscheid van nemen. Dustin Dirksen raised de openingsraise van Benny Spindler van 300.000 maar 825.000 en callt de daaropvolgende all-in van Benny. Spindler heeft {10-Spades}{10-Clubs} en we zien wederom een coinflip want Dustin "JohnSmiley1" Dirksen moet het doen met {a-Diamonds}{k-Diamonds}. De flop geeft Dustin nog wat meer outs want toont het tweetal {q-Hearts}{j-Hearts}{j-Spades}. Hoewel de 10 geen out is heeft Dustin er nu wel drie vrouwen bij die hem kunnen helpen, maar alle hoop is tevergeefs als de turn ({6-Diamonds}) en river ({3-Hearts}) blanken. Dustin verlaat het toernooi als zesde en neemt 400.000 dollar mee naar huis.

Verlies van een Nederlander

Helaas is het 20 minuten later wel afgelopen voor de enige overgebleven Nederlander in het toernooi. Pieter Tielen ziet een raise naar 300.000 van Benny Spindler voor zich en bekijkt zijn kaarten. {a-Clubs}{q-Hearts} op de big blind en Tielen besluit dat het genoeg is om te pushen. De call volgt van Benny Spindler met {8-Clubs}{8-Hearts}. Het board ({10-Hearts}{7-Clubs}{6-Diamonds}|{5-Spades}|{k-Diamonds}) brengt geen hulp voor Pieter Tielen en de absolute held van deze PCA voor Nederland verlaat het toernooi op de prachtige vijfde plaats. $550.000,- krijgt hij op zijn account gestort waarmee hij direct Rolf Slotboom van de 8ste plaats verdrijft in de Netherlands All Time Money List top 100 van TheHendonMob.

Kara Scott moet Tielen achterna rennen om nog zijn laatste moment op de webcast te vullen want Tielen leek al onderweg naar de bars van Nassau. Het lijkt nog niet helemaal gerealiseerd te worden door Tielen die van zijn $3,- re-buy een 30 dollar ticket verdiende en in totaal 33 dollar uitgaf om hier te komen. Die 33 dollar verzestienduizendsteeneenbeetje hij naar 550.000 dollar: "[…]the first thing I'm going to do is take everyone out," zegt hij vrolijk tegen de mooie EPT Live presentatrice. "I was cutting back on the drinks, but now I'm not going to do that." Nog voordat we Pieter Tielen in het donker van de Bahama's verliezen schuift hij even aan bij de commentatoren van de live webcast. Pieter Tielen gaat wat meer live events spelen nu hij dit geld gewonnen heeft en wellicht zien we hem terug in Utrecht tijdens de Dom Classics aan het einde van deze maand.

Poorya Nazari wint PokerStars Caribbean Adventure (PCA) 2009 - Pieter Tielen vijfde 103

The boys from Brazil

Terwijl de fans van Alex Gomes een kabaal maken waar menig voetbalfanclub niet aan kan tippen, speelt zich een enorme hand af aan tafel tussen Gomes en Spindler. Humberto Brenes aan de rail staat Gomes bij, maar die zit dieper in de problemen dan ooit. Alex Gomes opent de pot naar 305.000 en krijgt enkel een call van Benny Spindler die in positie zat op Gomes. "Rigged!" horen we uit het publiek als de flop {j-Diamonds}{j-Clubs}{j-Hearts} toont. Gomes maakt zijn continuationbet voor 535.000 maar krijgt een raise van Benny om zijn oren naar 1.350.000. Gomes maakt de call en checkt op de {5-Spades} turn naar Benny die er 2 miljoen van maakt. Na een periode van overdenken pushed Gomes om een snapcall om zijn oren te krijgen van Benny Spindler die {j-Spades}{k-Clubs} in zijn handen heeft voor quads. De best mogelijke fullhouse voor Gomes met {a-Hearts}{a-Clubs} is drawing dead en Benny Spindler stijgt naar 17 miljoen in chips. Team pokerStars Pro Alexander Gomes verlaat het toernooi als vierde en krijgt 750.000 dollar voor de moeite.

Poorya Nazari wint PokerStars Caribbean Adventure (PCA) 2009 - Pieter Tielen vijfde 104

De chiplead voor Benny Spindler duurt ongeveer een uur als Nazari dubbelt door de Duitse pokerspeler die online door het leven gaat als "psychobenny". Een geturnde twee paar van Benny Spindler is niet genoeg als Nazari een hogere twee paar rivered en een gigantische pot gaat naar de Canadees waar we tot op heden nog maar weinig van hadden gehoord.

De chipcount ziet er dan als volgt uit:

Poorya Nazari – 13.590.000

Benny Spindler – 10.435.000

Anthony Gregg – 2.865.000

Het is echter Anthony Gregg die tweemaal dubbelt als het nieuwe level net onderweg is. In blindlevel 75.000/150.000 met een ante van nog steeds 15.000 is het namelijk de Amerikaan die een 60/40 wint en later ook zijn twee paar ziet blijven staan tegen de flushdraw van Spindler. Spindler zit in de hoek waar de klappen vallen maar hij krabbelt in de levels die volgen weer aardig op. Met redelijk pasief spel lijkt het publiek bij tijden in slaap te vallen en ook Benny Spindler zelf kan het gapen niet meer onderdrukken aan tafel.

Benny glijdt af naar een stuk kleinere stack en pushed als het blindlevel 150.000/300.000 op de klok staat. De instacall van Nazari met {a-Spades}{j-Diamonds} doet Marcel Luske, die aangeschoven is bij de commentatoren, enigszins verbazen maar hij blijkt wel goed te zitten. Benny Spindler draait namelijk {q-Diamonds}{j-Hearts} open en het board helpt geen van beiden. Poorya Nazari wint de hand met aas hoog en de jonge Spindler verlaat de arena. $1.100.000,- is wat we op zijn poker CV zullen zien verschijnen.

One hand to rule them all

De heads-up is niet zo slaapverwekkend als de laatste paar uur en duurde maar 4 handen. De eerste drie handen gebeurde er weinig interessants met één flop en wat pre-flop aktie maar het is logischerwijs de vierde hand die wel spektakel brengt. Anthony Gregg raised vanaf de button naar 650.000 en krijgt een re-raise van Nazari om zijn oren naar 3 miljoen. Geen kleine raise maar Gregg trok zich daar niets van aan en schoof zonder fold equity zijn overige chips ook de pot in met {q-Diamonds}{7-Spades}. Wellicht speelde de vermoeidheid hem parten maar het publiek was in ieder geval in shock. Nazari maakte de logische call met {a-Clubs}{10-Diamonds}.

De windowcard is meteen de {10-Spades} en de {6-Clubs} en {5-Clubs} geven Gregg al niet veel meer hoop. De turn ({3-Spades}) en river ({9-Diamonds}) helpen Gregg niet en hij moet het toernooi als één na beste verlaten. $1.700.000,- is zijn aandeel, maar alle aandacht gaat uiteraard uit naar de winnaar: Poorya Nazari wint 3 miljoen en een seat voor de EPT finale in Monte Carlo.

Poorya Nazari wint PokerStars Caribbean Adventure (PCA) 2009 - Pieter Tielen vijfde 105

"I can't believe it's happening" zegt Nazari even later tegen Kara Scott. "My brain has been fried from playing all week. I was fortunate to come out on top. It hasn't sunk in yet."

Poorya Nazari wint PokerStars Caribbean Adventure (PCA) 2009 - Pieter Tielen vijfde 106

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen